# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Metal ve gönül işleri
| 15.07.2013

Dest-i izdivaç.

Merhaba sevgili bronzlaşanlar ve bronzlaşmak isteyenler. Birlik ve beraberliğin tadına vardığımız şu günlerde, bir de gönül birliği ve beraberliği konusuna odaklanalım istedik. Daha önce metal dinleyicisi olmanın sosyal hayatımıza olan etkilerini konuşmuştuk. Bu hafta bunu sevgililik müessesesi çerçevesinde inceleyelim. Bir ilişkisi olsun olmasın, bu konu üzerinde herkes düşünmüştür diye tahmin ediyorum. Bu yüzden de bu konuyu nadide sitemizde tartışmaya açıyorum.

Metal dinliyor oluşumuz aşk hayatımıza nasıl yansıyor? Sevgili olmak, metale yönelik ilgimizi nasıl etkiliyor? Metal dinlemeyen kızla/erkekle olur mu? Metal dinlemeyen sevgiliye bu müziği sevdirmeye çalışır mısınız? Metal dinleyicisi olan bir çiftin hayatında diğer çiftlere nazaran farklı bir şey var mıdır, varsa nedir?

Görüşlerinizi, deneyimlerinizi, anılarınızı ilgiyle bekliyor, kızlı erkekli seviyeli paylaşımlarda bulunacağımız mutlu yarınlar diliyorum.

  Yorum alanı

“Metal ve gönül işleri” yazısına 68 yorum var

  1. OnurOnur says:

    Metal dinlemeyen sevgiliye bu müziği sevdirmeye çalışır mısınız?

    Kesinlikle evet, yapıyorumda bunu. Bunun yanında fırsatını buldukça, sadece metal dinlemeyen sevgiliye değil, her ”metal dinlemeyen x”ede yapıyorum bunu.

    Metal dinleyicisi olan bir çiftin hayatında diğer çiftlere nazaran farklı bir şey var mıdır, varsa nedir?

    Olmaz mı? Bir dolu farklılık barındırabilir bu durum. Hele ki Türkiye’de bu farklılık daha fazladır diye düşünüyorum. Avrupa’da metal dinleyen ile dinlemeyen arasındaki fark < Türkiye'de metal dinleyen ile dinlemeyen arasındaki fark. Türkiye'deki metalci çift, metal dinlemeyen çiftlerden kuşkusuz daha özgür düşünüyor, yaşıyor ve eğleniyordur.(Bunu elbette genel için söylüyorum)

  2. Çok değişik bişey olmuş bu :D İlk mesaj da benden gelsin o zaman.Şöyle özetleyeyim.Biz kavga ettiğimizde o stres atmak için alışveriş yapar, ben Carcass falan dinlerdim.
    Not:Bağyanım.
    Not2: Gitar çalan biri olarak kaliteli oldukça her tarz dinlerdi.

  3. burningeyes says:

    Kız arkadaşım da metal dinleyicisi, ben de. Mutluyuz.

  4. patognomonic says:

    3 yildir devam eden ve inşallah da devam etmeye devam edecek olan bir ilişkim var.(cümleyi zor toparladim)
    Ben de kiz arkadaşım da, farklı şehirlerde 6.sinifta tip okuyan iki ineğiz.Ben metal/rock disinda bi bok dinlemezken;kiz arkadasim,metal Müzik için ”müzikleri guzel ama bogurunce cok saçma”diyen tarikatin basini cekiyor.Kendisi, sıkı bir Erkan Oğur ve Sertap Erener hayranı.
    Şahsen, kadın gibi ince bir varlığa, metal gibi kaba saba birseyi yakistirmadigim icin – kiz arkadisimin yanimda behemoth mirildanmasini/guruldamasini kaldiramayacagim için- sevgilimin metale, en fazla rock müzik dolaylarina kadar yaklasmasini tercih ederim.Buna rağmen sevmesine engel olamadığim sarkilar bile var :
    Amorphis-from the heaven of my heart
    Haggard-per aspera ad astra
    Therion-rise of sodom and gomorrah

    siteye yazdığım yazilari okuyup anlayabilmesini isterdim ama :) gozundeki karizmamiz artardi belki

    DrAQA

    @patognomonic, Usta niye engel oluyorsun bırak sevsin :D Amorphis seven kız arkadaşın var, kalk oyna halay çek ne diyeyim :)

    Ayrıca siteye yazılan yazılarla ilgili sana katılıyorum. Benim de kız arkadaşımın ilgisini çekmiyordu hiçbiri, içten içe ayar olmuyor değildim :D

    patognomonic

    @DrAQA, Abi, kafa sallayan,demir aksesuarli deri elbiseler giyen, surmeyi abartan, siyah oje suren, parmaklarıyla boynuz işareti yapan hiçbir kiz bana çekici gelmiyor..hepsini yapmasindan bahsetmiyorum tabii ki, ondan sogumam için birini yapmasi yeterli.

    Kiz dediğin hanim hanimcik olur, citipiti olur :)

  5. tranquillist says:

    Bu haftaki konu da müthiş.

    Her ne kadar artık yeni jenerasyon metal dinleyen insanlara eskisi kadar tepki göstermese de, algısal olarak mutlaka metal dinleyen biri bir başkasının gözünde olaya bir sıfır geriden başlar. Kendimden örnek vereyim; sırf metal dinlediğim için, sınıfımda pop, sözüm ona rock dinleyen, hayatı laylaylom gören insanlarca ”karanlık, depresif, asosyal” biri olarak görülüyorum. Aslında metal dinlediğimi belirtmeyi sevmem. Çünkü belirtince sanki özellikle belirttiğimi falan düşünebilirler. Ama bazen gelip soruyorlar, demeyeyim diyorum, yok abi vazgeçmiyorlar, sormaya devam ediyorlar. Ben de sonunda üslubuma bayağı dikkat ederek ”ben metal falan dinliyom işte” dedim. Çocuk benden bi’ 20 santim uzaklaştı. Sonra konuyu yavaşça kapatıp yanımdan ayrıldı.:D

    Bir anımı paylaşayım efendim. Geçen bahar döneminde seçimli derslerden birinde, hoca herhangi bir şey ile ilgili slayt yapmamızı istedi. Lan dedim napsam napsam.. Sonra, dedim en iyisi Melodic Death Metal’i tanıtayım. Tanıtacağım şey sevdiğim bir konu olunca severek hazırladım slaytımı falan. Ama sunumu yaparken herkes sıkıldı. Hoca da sonunda ”ya sen en iyisi bir şarkı aç, böyle sıkılıyor herkes” dedi. Ben de onların sıkılmasından sıkıldım ve bir şarkı açtım, sanırım Lethe’ydi. Hani herkes seviyor ya bu parçayı, dedim herhalde bunlar da severler. Lan sonra parçada vokal girince sınıf birden ”aaaa, aeeyyyyy, ooooooo, noluyo yeağğ :(” havasına girdi. Ben de şaşırdım amk. Bu kadar tepki vereceklerini hiç sanmazdım. Sonra ”lan ben sizin amk” dedim, sunumu kapattım, oturdum yerime.

    Sevgili konusuna gelirsek; aslında öyle bir mevzu hiç olmadı.:D Biraz önce dediğim gibi, çevrem tarafından depresif, asosyal, karanlık biri olarak görülüyorum ve kimse böyle birini istemiyor haliyle. Beni beğeneni de ben beğenmiyorum falan.. Eğer metal dinleyicisi veya metal dinleyenlerden hoşlanan ve aynı zamanda Yıldız Teknik’te okuyan bir kız tanıyorsanız tanışabilirim.:D

  6. BelGarah says:

    Gel gitlerimiz ile birlikte on senedir beraberiz. İlk zamanlar ben ona bir şeyler vermeye dinletmeye çalıştım o da bana. İkimiz de mutlu olamadık. Sonra anladım ki “ya öyledir, ya değildir”. (Sonra bu benim hayata bakışıma döndü, neyse)

    Farklılıklarımız benim ona bağlanmam için daha büyük bir sebep, daha büyük bir ilgi oldu. Çok şey öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum.

    Sonuç olarak eğer doğru insan ise (çok klişe) aynılıklar ya da farklılıklar bir güç.

    Belirtmeden edemeyeceğim, benim bu sene hellfeste gitmem için o kadar çok yardımcı oldu ki, daha ne isteyebilirim…

  7. Rauf says:

    Kız arkadaşım yok.

  8. moruk says:

    sevdiğim kız ara ara açıp http://youtu.be/1-PdWSKAeS0 parçasını ciddi ciddi dinliyor… napmam lazım???

  9. ozgur says:

    Metal dinleyicisi olan bir çiftin hayatında diğer çiftlere nazaran farklı bir şey var mıdır, varsa nedir?

    -Metal dinleyicisi olan bir çiftin hayatında diğer çiftlere nazaran farklı bir şey pek yoktur. yoksa nedir? Durun size yokluğu var edeyim:

    Önce elimizdeki ihtimallere bakalım.
    a) iki tarafın da metal müzik dinleyicisi olduğu çift
    b) taraflardan birinin metal dinlediği çift
    c) iki tarafın da metal dışında olan aynı tür (pop, klasik, jazz…) müzik dinlediği çift
    d) iki tarafın da metal müzik dinlemediği,ve ilaveten dinlediği müzik türlerinin de farklı olduğu çift. (biri arabesk rap seviyor, birisi dub step seviyor)

    Soruya geri dönelim. Her iki tarafın da metal müzik dinlediği bir çiftimiz var (ah kalbim ah). Beraber festivallere gidiliyor, iki taraf birbirlerine yeni gruplar öneriyor, yeni albümler beraber dinlenip alınan zevk ikiye üçe katlanıyor, haberler tartışılıyor. Müthiş. Tüm bunlar da müthiş bir olgunlukla, beraberlikle, sevgiyle yapılıyor anlıyor musun? İnanılmaz bir şey.

    Şimdi (c) şıkkında verdiğim, iki tarafın da metal müzik dışında aynı bir müzik türünden hoşlandığı duruma bakalım. Bu çiftimiz mesela pop müzik dinliyor olsun (ne kadar enteresanmış. Peki bu çift festivallere beraber gidip eğlencelerini paylaşmayacak mı? Albüm haberlerini tartışıp birbirlerinin ufuklarını açmayacak mı ? Bir taraf eni yeni albümler (şarkılar) keşfettiğinde diğer tarafa “bak ne buldum, bi dinle” diye mesaj atmayacak mı? Yukarıda metal müzik dinleyen çiftlerin yaşadığı durumu bu çift de yaşamayacak mı ? Bence yaşayacak. Bence durum tıpa tıp aynı.

    Diğer şıkları yukarı niye yazdım acaba? Şimdi silmeye de üşendim.

    Sonuç olarak metal dinleyen çiftlerin diğer çiftlere nazaran bir farkı yoktur efendiler. Böyle bir şeyin olduğunu iddia eden de vatan hainidir.

    Tabi biz metali seviyoruz, metalikacı bir sevgilimiz olsun istiyoruz. Pogodan pogoya koşalım, omuz omuza kafa sallayalım, “VAAAAYT VOOOOOLLLLLSSSS” diye bağıralım istiyoruz. Fakat bence bu kişisel isteklerimizin, sorunun genelleyici havası üstünde hiçbir etkisi yoktur.

  10. Kedi says:

    Haftalar tutunca güzel. Mesela ben bazen 2-3 hafta norveç black olurum. yanıma yanaşılmaz yani. Ama çoğunlukla ingiliz heavy ve bazı bazı da amerikan trashimdir.

    Norveç black olunan günler sevgili heavyse büyük kavgalar çıkıyor.

  11. Metalin ülkede ve dünyada diğer türlere nazaran çok çok daha az dinleniyor olduğuna ve seyrek karşılaşılan bir özelliğin (zevkin/hobinin vs.) sevgili adayını çok daha çekici kılabileceğine dikkat çekmek istiyorum. İki insan zaten birbirlerinde kendilerine hitap eden bir şey bulduğu için yakınlaşıyor, konuşacak konular bir fazla olsa, o da metal gibi derya deniz bir mevzu olsa bence o ilişki için çok mühim bir kazanımdır bu.

    Şahsen bu konuda kendiliğinden gelişmiş bir tutuculuk ve istikrar içerisindeyim. Lise, üniversite ve üniversiteden bu yana arkadaşım diyebileceğim yakınlıktaki TÜM kişiler metal dinleyicisiydi ya da biraz olsun dinliyordu. Bu açıdan sitede “metal dinleyen tanıdığım hiç yok” gibi yorumları şaşkınlık ve biraz da üzüntüyle okuyorum. Sevgililik açısından daha tutucu bir görüşteyim, aynı ya da yakın türlerde müzik dinlemeyen iki insanın birbirinden hoşlanabilmesini aklımı almıyor. Aynı da olsa herhangi bir müzik türünün dinleyicisi olan bir çiftle, metal dinleyicisi olan bir çift arasında bence büyük fark var (özel hayatımda da buna paralel bir çizgideydim hep doğal olarak).

    Bunu tabii ki metalle haşır neşir biri olduğum için söylüyorum, belki “RnB dinlemeyen adamla olmaz!” diyen de vardır. Benim bu kadar olmazsa olmaz gördüğüm faktör belki bir başkası için edebiyat, siyasi görüş olabilir. Hatta yemek zevki bile olabilir. “Çok hoş çocuk ama balsamik sirke sevmiyormuş, yürümez bu iş”.

    Ezcümle, ortak zevkler üzerine inşa edilmiş sevgililik ilişkilerinden bahsediyorsak, bir ortak nokta olarak metalin daha nadir rastlanan bir zevk olmasından ötürü, sevgili dediğin tabii ki metalci olacak diyorum.

    moruk

    @Güzide Arslaner, Müzik tercihinin partner seçiminde o kadar da etkili olduğunu hiç sanmıyorum…

    Gözlemlediğim kadınların hemen hepsi babası gibi bir erkek istiyor(du).. Babasından lafta nefretle bahsedip, babası gibi birinin peşine düşenleri say(a)mıyorum bile…

    Metalciler müziği fetişleştirdikleri için kendileri için en önemli kıstas müzik zevki olmuş olabilir, ama bunun genelde bir karşılığı yok… Üstelik, müzik zevki aynı diye bir ilişkinin yürüyeceğinin garantisi de yok(sosyo-ekonomik durumları dikkate alırsak)

    Şahsen ben kendim gibi son ses açıp metal dinleyen birini değil, o eylemi ben yaptığım zaman bana hoşgörü gösterip, beni yargılamayan birini isterim…

    evlilikten bahsedersek müzik zevki son sıralarda kalır… illaki piyasa olmuş demet akalın gibilerini dinlemesini istemem, biraz bilinçli müzik kulağı yeterlidir.. benim gibi onlarca grubun yüzlerce albümünü takip etmesi benim gözümde bir artı değil yani…

    Hatta evlendikten sora envai çeşit hobilerini sallayan kadınlar biliyorum ve hepsi de deli gibi resim, film, müzik vs hastası insanlardı… Çocukları olunca tüm bunların onlar için bir öneminin kalmadığını gözlemledim… olsa da olur olmasa da olur havalarına girdiler…

    çocuk sahibi olan kadının kimyası inanılmaz derecede değişiyor yani..öteki herşey bir anda anlamsızlaşıyor.. bunun ırk, mezhep, sosyal statü vs tanımayan bir içgüdü olduğunu düşünüyorum…

    vordven

    @moruk, Tüm söylediklerine katılıyorum.

    Özellikle de: “Şahsen ben kendim gibi son ses açıp metal dinleyen birini değil, o eylemi ben yaptığım zaman bana hoşgörü gösterip, beni yargılamayan birini isterim.”

    moruk

    @vordven, kadın erkeği idare edebilmeli, erkekle beraber zıvanadan çıkmamalı… ben bu noktadayım

    vordven

    @moruk,

    Ben tam olarak bu noktadan bakmadım söylediklerine. “Anlayış, saygı” kısmına odaklanmıştım. Yoksa, bir kadının erkekle birlikte zıvanadan çıkıp çıkmaması hiç önemli değil.

    Müziğin ‘birleştirici’ etkisi yadsınamaz. Aşağıda Ömer’in de demiş olduğu gibi; ilk tanışma ve gelişme bölümünde ortak müzik zevki epey etkindir. Ama bu ortak zevk yoksa da “anlayış ve saygı”dan daha önemli bir şey yoktur.

    ismail vilehand

    @moruk, son ses metal müzik dinlemek zıvanadan çıkmak mı yani?

    OnurOnur

    @moruk, Bu söylediğinin bana hiçde mantıklı gelmediğini söylemeliyim. Sen son ses metal dinliyorsun(kısaca metal dinliyorsun ve seviyorsun), e bu çok güzel. Peki sevgilin bunu niye yapmasın? Onun yerine metal dinlemeyip sana saygı göstermesi neden metal dinlemesinden daha güzel birşey olsun ki? :) Öncedende söylendiği gibi son ses metal dinlemek ve benzer eylemlerde bulunmak zıvanadan çıkmak mıdır?

    ismail vilehand

    @moruk, “Şahsen ben kendim gibi son ses açıp metal dinleyen birini değil, o eylemi ben yaptığım zaman bana hoşgörü gösterip, beni yargılamayan birini isterim.” kısmı ile ilgili bikaç kelam etmek isterim. bende yazdıklarımda müzikten öte şeylerin olduğunu savundum ama kimse demesin ki, “ben son ses en sevdiğim metal şarkısını dinlerken gelip bana sarılıp ne güzel şarkıymış diyen bir sevgilim olmasınını istemem.” lütfen abartmayalım yani. sen yani bariz diyosun ki bi yanda benimle aynı tarz dinleyen kız olsa diğer yanda da aynı tarz dinlemeyen ama dinlediğime saygı gösteren kız olsa ben onu seçerim. bana hiç mantıklı gelmedi.

    patognomonic

    @Güzide Arslaner, yazdiklarinin neredeyse tamamina katılmıyorum. Bir muzigi, edebiyati, ya da siyasi dusunceyi hayatina bu denli tesir ettirmek ,hayatin diger yonlerini iskalamaktan başka bir işe yaramaz

    OnurOnur

    @patognomonic, Bende sanırım geneline katılıyorum. Çiftlerin, hayatlarında çok önemli bir yere koyduğu düşüncelerinin/hobilerinin ortak olması gerekli bence.

    saw you drown

    @Güzide Arslaner, Sevgili dediğin tabiki metalci olacak… Yüzde yüz katılıyorum. Hatta mümkünse tr00 olacak:)

  12. Serkan Kutay Er says:

    Metal müzik dinlemenin ilişkilere yansıyacağını düşünmüyorum. Örneğin bir arkadaşım var, çok sıkı bir glam, power metal hayranı olmasına rağmen hayatı boyunca sevgilisi olmadı ki kendisi 18 yaşında. Bense, eh neyse :)) çapkınıs biras ;D;D;Dd;D

  13. Kamil says:

    Vaktinde Emre aydın vs kafasında rock dinleyen bir sevgilim vardı. Metal dinlememi genelde şaşırtıcı bir şey olarak görse de çok sıkıntı etmiyordu. genel olarak ikimiz de birbirimizin önerdiği şarkıları sürekli dinleyip durduk. O biraz Iron Maiden tarzı şeyler sevmeye başladı ben de biraz türkçe rock müziğe karşı olan kalıplarımı yıktım.

    Çok bi uçurum olmadığı için sıkıntı olmamıştı. Ama dubstep, pop vs dinleyen biri pek yapamazdım sanırım. Müzik o ya da bu şekilde hayatlarımızda önemli bir yer tutuyor. Bu sebeple metal müziğe “gürültü” gitar çalmaya “dıngırdatmak” diyen bir insanla elbette olmazdı.

  14. Ömer Kuş says:

    Kendi tecrübelerimden yola çıkarak konuşursam, bence müzik zevki ilişkilerde sıfıra yakın rol oynuyor. Şu ana kadar tek bir kız arkadaşım metal dinliyordu, onla da hayatımın en sıkıcı ilişkisini yaşadım. İlk başlarda “ehi ne güzel beraber müzik de dinleriz ;))” falan derken sonradan baktım ki kazın ayağı öyle değilmiş arkadaş. Artık çok bana benzediği için mi sıkıcı olduğunu düşündüm, bilemiyorum. Gerçi müzik zevkimizin kesiştiği gruplar da çok azdı, ikimiz de metal dinlememize rağmen. Brutal duydu mu hemen kapat kapat diyodu. “BRUTALSİZ METAL Mİ OLUR LEAAAN HIAA” diye çıldıracaktım artık. Hayır yani bazı metal dinlemeyen kızlardan bile daha tahammülsüzdü nerdeyse. Neyse bunun detaylarına daha fazla girmeden konuyu değiştireyim sdfs.

    İşte bu kızın dışında, delicesine sevdiğim kızlara bakıyorum, hiçbirinin metalle en ufak alakası yok. Bu beni hiç rahatsız etmiyor açıkçası. Gerçi öyle iğrenç popüler şarkılar, gangsta rap falan da dinlemiyorlardı, eli yüzü düzgün pop/rock/jazz vs. dinliyorlardı mesela. Ama metalle alakaları “bak böyle bi şarkı var sen seversin çok sert ehiehi” deyip Franz Ferdinand falan yollayacak seviyedeydi sdf. Eğer müzik dışında konuşabileceğiniz konular varsa ve beraberken hiç sıkılmıyorsanız, müzik zevkiniz de ortak olmayıversin arkadaş. Onu da kendi kendime dinlerim sorun değil. Hatta daha iyi, ufkumu genişletirim biraz onun dinlediği şeylerden dinlerim, ona akustik Opeth yollarım “al bak çok güsel ;))” derim falan, Green Carnation yollarım eheh.

    Bazı kızlara “metalci” olmak cidden çok yakışıyor, onların hastası oluyorum da, bazı kızlarda hakikaten olmuyor yav. Acayip itici geliyor bana. Bi de iyice böyle erkeksi tavırlar falan sergilemeye başlarlarsa kaç ordan kaç kaç amanin.

    Sonuç olarak, dediğim gibi, ilk tanışma ve gelişme bölümünde ortak müzik zevki olmasının çok pozitif etkisi olsa da, ilişki ilerlediği zaman hiç önemi kalmıyor bence.

  15. Ömer Kuş says:

    Daha önce arkadaş çevresi muhabbetinde de yazmıştım bu arada, benim arkadaş çevremin de büyük çoğunluğu metalle alakasız insanlar. Yani şurada doğru dürüst bir konser arkadaşı edinemedim ya ona yanarım lan. Her konsere tek gidiyorum amk. İstanbul’da böyle miydi? Beş kişiden küçük bir grupsak “niye bu kadar az kişiyiz yeaea” derdim. :(

    DrAQA

    @Ömer Kuş, İsveç’te metal konserine yalnız gitmek… Eşkiye yazsak yaran başlık olur :D

    owlboss

    @DrAQA, İsveç’de bile herkes metal dinlemiyor :(

  16. ismail vilehand says:

    ben bu konuyla ilgili çok enteresan şeyler yaşadım diyebilirim. 10′dan fazla rock/metal dinleyen kız arkadaşım oldu. şuan ki kız arkadaşım dahil olmak üzere bunlardan sadece 2 tanesi ile müzik konusunda anlaşabildim/anlaşabiliyorum.

    müzik zevki çok aykırı olan bir adam olduğumu düşünmüyorum hatta tanıdığım çoğu insandan daha geniş bir zevkim var bile diyebilirim ama ne kadar ilginçtir ki o 2 kişi hariç bütün metal dinleyen kız arkadaşlarımla müzik birleştirici bir etkenden çok bir “problem” oldu benim için.

    hepsi ile dışarıdan bakıldığında iki metalci çift olsakta adam gibi ne müzik dinleyebildik nede müzik konuşabildik. ben onlar sevdiği şeyleri sevmedim hatta katlanamadım, onlarda benim sevdiklerime benzer tepkiler verdiler.

    bu problem 2 yönlüydü bence. problemin bende olan kısmı benim türkiyede en çok sevilen ve takip edilen grupları sevmiyor oluşum, diğer ve en acı kısmı ise (söz meclisten dışarı) ülkemizdeki bayanların müzik konusunda çok dar görüşlü olması. büyük çoğunluğu benzer tarzları ve grupları dinlediğinden bi tanesiyle müzik zevkiniz tutarsa hepsiyle tutar gibi bir durum oluşuyor.

    sırf bu durumdan dolayı çok uzun bir süre zarfında (şuan ki kız arkadaşımla tanışana kadar) rock/metal dinleyen kimseyle birlikte olmadım. o dönem baya rahat nefes aldım diyebilirim. ortada müzik diye bir konu yok. başka şeyler konuşuluyor başka şeyler paylaşılıyor, müzik konusu açılınca da metal harici sevdiğim adamlardan bir kaç isim verip çekiliyorum kenara. üniversite yıllarımın büyük kısmı böyle geçti diyebilirim.

    sonrasında şimdiki kız arkadaşımla tanıştım. onla da müzik konusunda her zaman aynı fikirde değiliz ama çok fazla ortak noktamız var bu konuda. yıllar sonra onu bulunca birlikte olduğun insanla oturup müzik dinlemenin, klip konser vesaire izlemenin ve müzik konuşmanın ne kadar keyifli bir şey olduğunu hatırladım.

    bütün yaşadıklarımı özetlersem bir ilişkide müzik kesin olmalı yada olmamalı diyemem. müzikten çok daha önemli şeyler de var. metali çok seven biri ile metalden nefret eden birileri de gayet güzel bir birliktelik yaşayabilir. bence bu konularda en önemli şey çiftlerin hayata bakış açısı, vizyonu, siyasi görüşü ve inançlarıdır. en azından kendini adıma konuşayım bu saydıklarımda ortak nokta bulunmazsa ilişki diye bir şey olmaz.

  17. ozgur says:

    Peki metalcilerin genelde evlat olsa sevilmeyecek insanlar olması ?

    Böyle bir gerçeğin sevgililik müessesine de tabi olumsuz etkileri oluyor. Bu soğuk gerçek karşısında insan bir noktaya geliyor ve “ulan sevgilim metalci olursa ben n’apardım?” noktasına gelebiliyor. Veya direk olarak “metalci olmasın da ne olursa olsun.” diyebiliyor. Metalcilerin genel olarak neden “evlat olsa eve alınmayacak” düzeyde oldukları tabi başka bir konunun tartışması.
    Buz gibi bir gerçek de olsa tartışılmayacak bir şey değil sonuçta.

    Tüm bunlar dikkate alındığında “sevgilinin metalci olması” isteği, kendini “sevgilim metalci değildir inşallah”a götürüyor. Metal dinliyor oluşları, bazı insanların hayatlarını bu yönde de etkiliyor yani. Durumun vahametini bu şekilde de ortaya koymakta yarar görüyorum.

    Bu yazımı, yarak kürek bir müzik zevki olan çok sevdiğim bir arkadaşıma adıyorum. Allahsız seni.

  18. skuld says:

    Olmazsa olmaz bir şey değil tabi sevgililikte daha önemli şeyler illa ki vardır. Ancak metal dinleyen çoğu insanın hayatının önemli parçasını müzik/konser vb oluşturuyor bu yüzden bu konularda anlaşabilmek gerekli diye düşünüyorum. Kendi deneyimlerimden yola çıkarsam da sadece metal değil benimle aynı metal türlerini dinleyen kişilerle çok daha uzun ve mutlu ilişkilerim olmuştu.

  19. makemespinn says:

    Metal muzigi hayat tarzi olarak degilde sadece muzik olarak ilgilenen bir insanin, beraber olacagi kisinin ne dinledigini onemseyecegini zannetmiyorum.Bu tip kisiler muzigi, iliskilerinde sadece bir detay olarak goruyor.

    Ben sahsen, beraber olacagim insanin metal dinlemiyor olmasini tercih ederim.Deri giyinip, zincir takan kizlar bana yapma ve itici gelir ki, bir kizin metal dinliyor olusu hic samimi gelmez.

  20. mrv says:

    Herkes bi yerde haklı bence.
    Tabi yakın zevkler anlaşmak için iyi olabileceğinden iki taraf da metal dinlese olumlu etki yapabilir.
    Ama kendi başımdan geçenleri baz alırsam, bu hiçbir zaman tek başına bi ölçüt olamaz. Tarz açısından önemli tabii, güzel yanları da var elbet. Ama ben bi kız olarak black, doom, death, folk falan dinlerken o trash dinleyip bana bi şeyler önerdiğinde tenezzül edip bakmazdım bile çoğunlukla.
    Sadece metal, ne onu Odin ne beni Frigg yapar…

  21. mfeci says:

    Benim de kendimce farklı bir bakış açım var bu konuda. Şöyle ki, ilişkilerde en önemli olan şey frekans tutması dediğimiz şeydir bence. Farklılıklar olması gerektiği gibi bazı konularda da ortak bir bakış açısı ve ya uyum olmadıkça ilişki falan yürümüyor.
    Kendimce salladığım şeyleri konuyla ilişkilendirecek olursam olay metal dinlemekten ziyade müziğe bakış açısıyla ilgili. Karşıdaki kişi metal dinlese bile aslında şekilcilikten başka bir şey yapmıyor olabilir, dinlediği müzikten habersiz olabilir bu durumda en metalciyim diyen kız benim için yalan dolandır :)

    Diğer taraftan müzik algısı olan, dinlediğini tartıp bunu düşünebilen biri hali hazırda zaten kaliteli müzikler (rock,jazz,soft müzik ya da çok sesli müzikler, klasik avantgarde vs. herşey olabilir olabilir) dinlediği için metale de dinlemese bile ön yargısız olarak yaklaşacak ve mutlaka sevdiği birşeyler olacaktır ve belli düzeyde paylaşımda bulunacaktır benimle.
    Şimdi bence böyle açık görüşlü birisiyle birlikte olmak sadece nu-metal ya da black vs. dinleyen aşırı makyajlı tiplerden ya da dar kafalı birisiyle cebelleşmekten evladır. Şahsen kendimi böyle birisiyle düşünemiyorum.

    Ha tabi ki hem metal dinleyen hem de açık görüşlü, kültürlü birisiyle olan sevgililik benim gözümde de çok daha özel ve üstündür.Ama ne yazık ki metal dinlemem aşk hayatıma pek iyi yansımış değil şimdiye kadar. Çevremde beni ve dinlediğim/yaptığım müziği anlayacak kişi sayısı çok az ve karşı cinsten de malesef çıkmadı.

  22. Berca B. says:

    Ben konuya biraz farklı bir açıdan yaklaşayım.

    Şimdiye kadar metal dinlemeyen çok az kız arkadaşım oldu. Bunda, birkaç sene öncesine kadar metal ateşiyle yanıp tutuşmamın ve Last FM’de sık sık safariye çıkmamın etkisi büyüktür. Henüz metal olayının insanları baymadığı, şimdilerin COCO ROSIE’cilerinin/INTERPOL’cülerinin o zamanlar büyük bir hevesle Judas Priest, Def Leppard falan dinlediği, kısacası işlerin şimdiye göre çok daha kolay işlediği zamanlarda bu müzikten ekmek yemek çok basitti. Seneler ilerledikçe metal popülerliğini yitirdi, karakterler oturdu, Last FM öldü vs derken metal dinleyen dişi sayısı da azaldı tabi. Kala kala bir avuç kız ve binlerce kıllı yünlü adam olarak kaldık.

    Ha, 3 yıldır beraber olduğum kız arkadaşım biraz aile (evcek Sebastian Bach’ı misafir etmişler lan), biraz da kendi hevesi sayesinde uzun zamandır metal dinleyen biri. Bir de bilgisayar oyunları meraklısı, sosyal medyada oyunlarla ilgili sayfalar yönetiyor falan. Bu sayfalardan bir şekilde stalk’layıp izini bulan adamlar evlilik teklifi yolluyorlar facebook’tan hahah. Bir nevi dream-girl. Ama gel gelelim, bu ilişkide en çok keyif aldığım dönem nedir derseniz, kesinlikle, metalden biraz uzaklaştığı ve diğer müzik tarzlarıyla ilgilenmeye başladığı ve bana yeni bir şeyler öğretmeye/katmaya başladığı son 1 senelik dönem derim. Evet, metal seven sevgiliyle Scar Symmetry’le tepişmek, Maiden’la coşumlamak güzel bir şey, keyifli. Ama bir yerden sonra Ömer’in de dediği gibi “lan ne kadar da aynıyız” şeklinde bir çıkmaza düşülebiliyor (yalnız aynı yazıda Ömer gangsta müziğe dil uzatmış, onun için kendisine bilahare laflar hazırlayacağım). O yüzden ben, bana kalsa keşfetmemin imkansız olduğu çoğu şeyi onun sayesinde öğrenmeyi, işitsel anlamda kendime bambaşka kapılar açmayı tercih ederim/ediyorum.

    O yüzden kimseye de “metalci kız/erkek arkadaş bulmalıyım” saplantısına kapılmamasını tavsiye ederim. Hele hele karşı cinse kendisini kabul ettirmek için metal dinleyen tipler kadar zor çekilir bir şey olabilir mi, bilemiyorum. Ve siz de karşınızdakinin tam bir denyo olduğunu farkedene kadar hayatınızdan hatrı sayılır bir dönemi harcayabilirsiniz. Bence müziğe önem veren biri bulun, yeterli.

    Bir de dağınık olmasın, etrafı düzenli tutsun lütfen. ANLAYANA.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., ulan var ya, Ömer’in yazısını okurken “şimdi Berca gelip gansta rap kısmına laf eder” diye düşündüm ahah.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, hayır bin tane müzik türü var, adam kalkmış “saçma sapan popüler şarkılar” dedikten sonra gangsta rap demiş. Bekle sen Ömer efendi bekle. Geldiğinde seni porselen dişlere, çapraz şapkalara boğayım da gör sen. Birkaç ay önce aldığım gangsta complication’ının ilk şarkısı FO SHO ile coşacağız evcek. Kavgayla değil, karşılıklı break dans atışması ile birbirimizin gururunu kıracağız. Bekle Ömer. Bekle.

    Ömer Kus

    @Berca B., hahah valla yazarken benim de aklima geldi, Berca dinliyodu lan galba dedim AMA YINE DE YAZDIM. Bring it on madafaka!

    ismail vilehand

    @Berca B., yalnız kız arkadaşından bahsederken “Bir de bilgisayar oyunları meraklısı” diyerek olayı baya farklı bir yere taşıdın bence. ya aklıma geldi cidden metal müzik bir yere kadar, oyun oynamayan yada oyunlara ilgi göstermeyen bi kızı çekemem heralde. her oyunda pro olmasını bekleyemem ama en azından bi Tekken oynarken “al lan kolu bi döveyim seni” diyemeyeceğim kızı napayım. hardcore gamer olarak hemen hemen her kız arkadaşıma dayadım bu oyunculuk durumunu. şuanki kız arkadaşıma da oyunların senaryosunu falan anlatarak verdim zehri, müptezel ettim kızı. baya oyun piyasasını takip ediyor falan. senin kız arkadaşın ne tarz oyunlar kovalıyor bilmiyorum ama en azından “gel bi şu oyuna coop bağlanıp zombi vuralım” diyen kız dünyanın en makbul kızıdır bence.

    Berca B.

    @ismail vilehand, valla Wii U’daki şeker oyunlardan Mortal Kombat’a her tarz oyunu oynuyoruz sayesinde. Akıl gerektiren oyunlarda genelde o, kavga dövüş oyunlarında genelde ben yeniyorum. Gran Turismo vb. oyunlar dışında hemen her tarzda başarılı. Şu aralar zamanında yaşı gereği yetişemediği Postal 2′ye sarmış durumda, milletin kafasına kürekle dalıyor, üzerlerine işiyor ayı. Bir de şöyle bir anımız vardır, birkaç arkadaş dışarda dolaşırken birden internet cafe’ye gidip Walking Dead oynayasımız gelmişti. Kız arkadaşım Adeks’in mouse’unu beğenmeyip çantasından kendi gaming mouse’unu çıkarıp takmıştı hahah. En çok zombi öldüren de o oldu tabi.

    ismail vilehand

    @Berca B., Postal 2 candır. hintli marketçiye dikkat etsin. gafil avlıyor pezevenk. ama sakın Postal 3′ü oynamasın. aşırı kötü olmuş. çok üzüldüm oynayınca.

    Selin

    @ismail vilehand, Hintli marketçi neymiş öyle ya, yelelelele diye diye peşimden koşuyordu. Neyseki öldürdüm, bitti!

  23. Mert says:

    Olan var olmayan var arkadaşlar, kınıyorum bu tartışma konusunu.

    Koray

    @Mert, +1

  24. nfs_carboncu says:

    o değil de strapping young lad’in bana göre en iyi parçasını paylaşmanız isabetli olmuş

  25. Mr Shred says:

    Dolorian dinleyen kızlar eklesin.

  26. Oğuz Fırat says:

    Kız arkadaşım da ben de metal müzik dinleyicisiyiz,mutluyuz.Afedersiniz ama açıkçası sevişirken bir Belphegor-Sexdictator Lucifer ya da ne bileyim Bloodbath-Eaten,Cannibal Corpse-Fucked With A Knife vs. güzel oluyor :D

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Oğuz Fırat, sübhanallah kardeş fantazi dünyama yeni bir boyut kattın. :D

  27. Ubeydullah İndiroğlu says:

    6 yaşımdan beri metal dinliyorum, henüz gönül işlerinde bir yararını görmedim.

  28. Bahadir Sarp says:

    Metal dinleyip dinlememesi ciddi bir kriter olmamalı ama tabii ki müzik gibi insan için önemli bir konuda benzer şeyleri paylaşmak çok güzel bir şey.

    Beraber konsere gidersiniz, evde çalan müziğe kimse “yaaa kapa şunu yaaa” demez, yeni albüm haberini birbirinize söyleyince karşındaki duvar gibi size bakmaz, sevinir ilgilenir vs vs. Bunlar güzel şeyler ve hayatında metal müzik önemli bir yer kaplayanlar için hayatını çok kolaylaştıran bir şey.

  29. owlboss says:

    Bu konuda yazacak çok şeyim var ama hepsini nasıl toparlar yazarım bilmiyorum. Belki zamanla alta cevap olarak yazarım. Şimdi yakın bir zamanda bir kız arkadaşımla facebook üzerinden yaşadığım konuşmayı yazmak istiyorum.

    Metal dinlediğimi tam olarak bilmeyen (evet bende pek dışa vurmanayan renkli tshirtlü, kareli gömleklilerdenim) bir kız arkadaşım (sadece arkadaş)şuan ne dinliyorsun hemen bana atıyorsun diye tutturunca;

    B- ”metal” dinliyorum şuan.
    O- Bir aralar bende dinlerdim at.
    B- Bak ama bildiğin gibi değil.
    O- Ya at nolcak, LP mi dinliyorsun
    B- Hayır fena şeyler.
    O- Thrash mi dinliyorsun? (Tür ismi bilince şaşırmıştım. Ulan yoksa?)
    B- Yok yok çok daha sert şeyler.
    O- Atcak mısın sen?
    B- İyi ama hakkımda kötü şeyler düşünmeyeceksin
    O- oldu at artık.
    B- The Faceless – The Eidolon Reality
    (25-30 sn. sonra)
    O- Ben asla böyle bir şey dinleyemem, sahi nasıl dinliyorsun bunu sen?
    B- Ben sana demiştim ama.
    gibi bir konuşma yaşamıştım. Sanırım ”gönlünde” bana bir çizik attı ki müzik önerisi istemez oldu :) Ulan halbuki ne güzel The Black Keys, Radiohead flan öneriyordum :)

  30. Selin says:

    Ben mevzuya tamamen karşı açıdan bakarak bir kadın olarak metal dinliyor olmamın “metalci” erkek arkadaşımla ilişkime olan durumu hakkında yorum yapayım.

    Kendisi benden bahsetmiş, namıdeğer Bercacım.

    Bercayla 6 yıl önceki Helloween konserinde tanıştık, ben heavy metal ve power metal heyacanı ile yanıp tutuşup adeta bir vizyonsuz gibi başka müzik dinlemem yaa diye geziniyoken o belki bir kız düşürürüm diye Helloween’i zerre sevmemesine rağmen konsere gelmişti. (içeri girmedi)

    Biraz uzun sürse de ardından sevgili olduk, ilk dönemler ikimiz de metal dinliyoruz heyoo mevzusu daha ilginçti, zaman içerisinde bunun önemi inanılmaz azaldı çünkü ikimiz de yaşımız, işimiz vb. durumlar sebebiyle metali “bir yaşam tarzı” olarak dinlemeyi bıraktık. Bu tavıra kızan da olabilir ama asıl demek istediğim artık hiç birimiz siyah göz kalemleri sürmeyip, deri pantolonlar, kalın deri bileklikler vb. şeyler takmıyoruz, takana da kıs kıs gülüyoruz. Hakediyorlar bence.

    Olaya metal değil de müzik olarak bakacak olursam çok rahat şunu söyleyebilirim ki ne dinlerse dinlesin iyi müzikten anlayan biriyle beraberseniz hayatınız çok daha tatlı oluyor. Her tarzın en az dinlenen ama en kaliteli müziklerini bulup bunları sevgiline hevesle dinletmenin, üstüne üstlük bi de sevgilinin o şarkıyı/grubu sevmesinin verdiği keyif bambaşka.

    Müzikten, oyundan ve teknolojiden anlamayan adamla anlaşmak çok zor olurdu herhalde. Berca’ya azıcık daha Google Glass ve IOS 7yi falan anlatırsam her şey tam olcak.

  31. Şu sayfadaki “metal dinleyen kız = abartı makyajlı derili çivili bilmem neli panzer gibi erkeksi korkunç kız” algısı düşündürücü. Nerelerde takıldınız siz ey dostlar?

    saw you drown

    @Güzide Arslaner, Evet. Maalesef öyle bir algı var.

    Exorsexist

    @Güzide Arslaner, “Panzer gibi” saşldkadwqeads

  32. tembelist says:

    ben muhafazakar kesimdenim. yani illa ki dying fetus dinlesin demiyorum ama en azından bir müzik zevki olsun. camel dinlesin, pink floyd dinlesin ya da ne bileyim indie falan dilesin. müziğe önem versin yani. biraz zaman ayırsın. kafa yorsun.

    “müzik dediğin nedir ki, bırakrsın arkada cıstak cıstak çalar, sen de hayatına devam edersin” diyen insan çok çevremde(belki de çevremdeki insanlar tiksinme sebebim budur?). yani evet, biz metalci kısmısı bazı şeyleri fazla tabulaştırıyoruz ama ne bileyim ya, serdar ortaç dinleyenle de olmaz be abi. “topu topu 7 notadan ne kadar beste yapılabilir ki” diyen insanın hayranı başka konularda ne kadar donanımlı olabilir ki? ya da “sen o böğürenleri mi dinliyon şimdi?” falan dediğini düşündüm de, cinayet sebebi bu :/

    yok hacı, müzik önemli. hatta benim için en önemli kriterlerden…

  33. serdar91 says:

    yavan bir dille konu hakkında yorumda bulunacağım! hayatım boyunca üç kıza aşık oldum. ikisinin metal müzikle arası yoktu ve onları unutuverdim. lise döneminde ise gothic metalden hoşlanan ama daha çok evanescence dinleyen bir hatuna feci kafayı takmıştım. ama ona bir türlü gidipte ona aşık olduğumu açıklayamadım. ikimizde biraz zıt yönler olduğu kaçınılmazdı ama bunun üstesinden gelemedim diyeyim. sonuç olarak ortada sonu sıfır olan bir mesele var. ancak ilerleyen zamanda evlenmeyi aklımın ucundan geçirirsem bu rock/metal müzik konusunda biraz olsun işin evveliyatını bilen bir hatun olmalı. yoksa hayatı sırf pop müzik dinleyerek geçen bir kadınla yaşamaya çalışmak katlanılacak şey değil!

  34. Jester says:

    Abi benim başımdan çok garip bir şey geçti bununla ilgili. Benim çok eskiden 3-4 aylığına aynı sınıfta olduğum, sonra ise hiç görmediğim bir kız tanıdığım vardı. Sarışın, bücür ve bildiğin 3 yaşında gösteriyordu ve geçen aylarda gördüğümde de farkettim ki hala 3 yaşında gösteriyor. Abi bu “ufaklık” git sen Mayhem, Burzum, Dimmu Borgir, Cradle of Filth, Children of Bodom, Darkthrone, Deathspell Omega falan dinle (buradaki çoğu black metalciden esaslı dinliyodur bu grupları, hayatımda daha güvendiğim çok az şey vardır), üstüne bir de “gotik” görün. Abi korku filmlerinde katil olan küçük kızlar gibi idi ve takılmaya başladım ben de. Anladım ki bayağı ortak yönümüz varmış, ateizm ve türevleri ile ilgileniyor, bol bol dizi ve anime izliyormuş. Bilgisayar oyunlarını benden iyi bilmesi ve apolitikliğin sözlük anlamı duruşu falan cidden tam “metalci gotik kız” olarak varlığını sürdürüyordu. Her şey iyi güzel gitti, hatta Borknagar’ı falan sevdirtdim (hayatımda yapmam gereken ilk 50 şeyden biri buydu). Her şey mükemmel giderken bu kızın adeta DELİ gibi cosplay merakı başladı ve izlediği anime karakterlerinin kostümleri ve makyajları ile falan uğraştı. Neredeyse her gün uğraşıyordu ve kayışı koptu. O kadar iğrençleşti durum, ilgi duyduğumuz ve birlikte yapmak istediğimiz şeylerden konuşmaktansa tüm gün anime muhabbeti çektim. YETER. KOYAYIM. ANIME’E. COSPLAY’E. MAL. diye bağırıp samimiyete son verdim (gerçi tam öyle olmadı, AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA diye çığlık atıp kaçtım. Dedim ya katil gibi kız.).

    Kısaca metalci kız ile çatlak metalci kız çok farklı şeyler arkadaşlar.

  35. hocao says:

    Metal dinleyen kız olamayacağından metalci çift diye bir şey olamaz. Dikkat ederseniz diğer alternatifi hiç hesaba katmıyorum zaten.

    Konu kilit. Bana Rob Halford’la gelmeyin.

  36. Kor says:

    metal dinlemeyen erkek, metal dinleyen kadın ilişkisiyse erkek zaten dinlediği müzikle çok sıkı fıkı olmadığından dinletmeye çalışan taraf genellikle kadın olur ve erkek dinlemeyi reddeder. kadın fitil olur. metal dinleyen erkek, metal dinlemeyen kadın ilişkisiyse erkek dinlediği müziğe aşırı bağlı olduğundan kadının da dinlemesini ister, kadın da dinler ve eğer ılımlı bir insansa ve kulağı da oturmuşsa ha şu güzelmiş, bu güzelmiş şeklinde yaklaşabilir. ılımlı bir insansa ama müzik kulağı oturmamışsa sıkıla sıkıla dinler ve yorum yapmaya çalışır. ılımlı bir insan değilse ve müzik kulağı da oturmamışsa zaten öğğğ bu ne yaa böğürüyorlar der ve erkek fitil olur. metal dinleyen kadın ve metal dinleyen erkek ilişkisiyse her zaman güzel olmayabilir. erkek kendini her şeye egemen gördüğünden kadının dinlediği müzik gruplarına bok gözüyle bakıp eleştirme hakkını kendinde görebilir, bu ne ya asıl şunu dinleyeceksin diyebilir. hatta kadın ve erkek ikisi de gitar çalıyorlarsa bu durum kadının çok hoşuna gider, erkek bu duruma gıcık olur. (bu böyle) kıskançlıktan mıdır nedir kadına yakıştıramaz sert müzik dinlemeyi ve hatta üstüne yapmayı. kulak yok kızım sende bile diyebilir. sen çalma da diyebilir. bu; erkekler her ne kadar lilith, lilith diye ölseler de yanlarında süslü bir havva gezdirmek istediklerinin bir kanıtıdır.(adem bu, değişir mi? hep kendisine yakın olmayanı ister, isteyecektir)kadının kendilerine yakınlaşması demek onların sırlarının açığa çıkması demektir. aman tehlike!(kendini aşmış erkeklere lafım yok tabi) kadının metal dinlediğine sevinen erkek henüz görmedim. bu yüzden genelde metal dinleyen kızlar metal dinleyen erkeklerin peşinde koşar, metal dinleyen erkekler de metal dinlemeyen kızların peşinde koşar. bu bir kısır döngüdür. erkek müziğini yapacaktır, kadın da onu dinleyecektir. işte bu yüzden bazen kendimi erkek gibi hissediyorum. hala metal dinleyen kız yoktur, olsa güzel olur şeklinde yaklaşanlar bile metal dinlemeyen kız aramaktadırlar. olmadığını düşünmek rahatlatıcı bir unsur tabi. istisnalar var, şeytan’ın kızları hepsi, lakin bunu görmezler veya görmek istemezler. (yazarken bile sinirlendim) lilith iyi bir şey olsa, adem onu kovmazdı halbuki. ama sorsan havva mı lilith mi diye hepsi lilith der de lilith gitar çalıyor lan. makyaj yapmaya vakti yok. nereye lilith? güldürmeyin insanı.

  37. lulubi says:

    genelde dipten ve ağır olduğundan şarkılar, birebir aynı temaları da işlediğinden iyice problematik kendime uyuyolar.

    tabi bu noktada yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan söz konusu oluyo… eski günlerde, 13 yaşında falan mesela unforgiven II dinleyip “böyle bi aşk yaşiyim böyle oliyim istiyorum” derdim. “comfortably numb” için de aynısı. neyin kafasıymış?.. neyse çocukluk hayalime kavuştum yani sorun yok:))

    iyi ki varsın metal de, içimde patlamıyo bişeyler

  38. eXozmen says:

    Hani şöyle bi en azından metal müziği yadırgamayan -dinlemeyi, hastası olmayı falan geçiyorum-, helal süt emmiş bi bağyan bulsak fena olmaz aslında ama henüz denk gelmedim böylesine. Yani ‘metal dinlemeyenle kesinlikle olmaz’ demiyorum ama en azından dediğim gibi; yadırgamasın yeter. Sevdirmeyi de deneriz elbet.

  39. Doruk says:

    Gorgoroth-Sign of an Open Eye söylerken eşlik eden kız candır canandır herşeyimdir

  40. the educated fool says:

    Bir kız da gayet güzel bir şekilde metal dinleyebilir ve bu müziği üretebilir.İşte bu yaklaşımlar hep sexism.Aksini düşünenlere Darkthrone’dan gelsin:Fuck off and Die!!!

  41. Gülce says:

    Epica – the phantom agony dinleyen var mı bunu ?

  42. Boba Fett says:

    Bir müzik zevki olup, buna zaman ayırıyor olsun yeterli.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.