# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MASTODON yeni albümü için 30 şarkı yazdığını açıkladı
04.07.2013

30 da yetmez 40 tane.

MASTODON yeni albümü için 30 şarkı yazdığını açıkladı. Tabii albümde bu şarkıların yalnızca üçte biri kadarının kullanılması bekleniyor.

Brent Hinds, Aralık ayında yaptığı açıklamada “Bir sürü slide gitar kısmı var ve Jimmy Page’i andıran şeyler yazıyorum. Tuhaf, RADIOHEAD’imsi ve kulağa ürkütücü gelen şeyler” buyurmuştu. Hinds, “Şimdilik üç şarkılık materyal yazdım, ama belki de hepsini birleştirir devasa tek bir şarkı yaparım. Henüz kararımı vermedim” diye de eklemişti.

  Yorum alanı

“MASTODON yeni albümü için 30 şarkı yazdığını açıkladı” yazısına 39 yorum var

  1. Oblgoth says:

    Sakin ol Hinds abi. Radio mu head ?.S.Ss:s

  2. flamer says:

    allahuekber wuhuu kötü günüme iyi haber

  3. ben says:

    AWWWWW YEAAAH!!!!

  4. yis, çok güzel haber. umarım “the hunter”dan farklı bir şey gelir, pek benlik bi albüm değildi birkaç parça haricinde.

    Baybora

    @Batuhan Bekmen, İkinci bir Crack The Skye istiyorum,ama biliyorum,çok şey istiyorum.

    Batuhan Bekmen

    @Baybora, Pek sanmıyorum Crack the Sky ayarında bir şeyi tekrar yapacaklarını. Bence daha mid tempo ve saykedelik kafalarda bir şeyler gelecek. Belki biraz Earthless gibi haha.

    Baybora

    @Batuhan Bekmen, Şu Radiohead olayı kıllandırdı beni ya. Hani aynen Earthless ve hatta Baroness,The Sword gibi bir şeyler bile çıkacak olsa yine tamam ama Radiohead nereden çıktı şimdi arkadaş :D

    Beleg

    @Batuhan Bekmen, ben mastodon’u daha yardıran, direkt haliyle seviyorum. Crack the skye elemanların kendini aşması açısından diskografi içinde en önemli albüm olsa da dinlemesi daha zevksiz bence diğerlerine nazaran.

    ismail vilehand

    @Beleg, +1

    Batu Sarıtürk

    @Beleg, işin ilginç tarafı da, crack the skye benim genel olarak en sevdiğim albümler içinde.

  5. Tosun says:

    “Bu albümde X grubuna benzer bir şeyler yazdık” devri kapanmadı mı artık yav? Hele ki ilk albümden beri çatır çatır kendi tarzını oluşturan bir grubun böyle bir şey söylemesi komik olmuş. Brent yine kafan güzeldi herhalde diyor, yeni albüm haberi nedeniyle bayrakları asıyoruz.

  6. desqpio says:

    hinds’cim, keyfin bilir canım. nasıl istersen öyle yap. hadi bakalım hayırlısı olsun.

  7. Mert says:

    10 dk boyunca la notasına bas dinleyelim.

  8. Güzel güzel. Gerçi bir de yeni DVD haberi gelse fena olmazdı.

  9. Baybora says:

    Evet,evet,evet. EVET ULAN EVET!

  10. b says:

    radiohead’den korkmamak lazım. kazara bu siteye radiohead yazsak kafamıza daş yiyecez. :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @b, ben de 3,5 yıldır biri OK Computer’ı yazsa diye bekliyorum. :)

  11. saw you drown says:

    Müthiş sevindim diyebilirim koyu bir mastodon fanı olmamama rağmen mastodon’un radiohead esintili şarkılar yapacak olması beni havalara uçurdu tek kelimeyle. Desenize hüznün dibine vuracaz iple çekiyorum:)

  12. saw you drown says:

    O değil de ne çok radiohead düşmanı arkadaş varmış ya. Şaşırdım vallahi. Radiohead bu be boru mu. Sıradan bir gruptan mı bahsediyorsunuz?

    Baybora

    @saw you drown, O düşünceye nasıl vardığını cidden çok merak ediyorum. Kimse Radiohead’e karşı olumsuz bir şey söylemedi. Benim yorumumdan yola çıktıysan ben garip geldiği için öyle yazdım,yoksa gayet de sevdiğim bir gruptur Radiohead. Sakin.

    saw you drown

    @Baybora, Garip gelmişse sadece sorun yok ama niye garip geldi o da bir tuhaf bence. Sonuçta mastodon’da gayet seykodelik işler yapan bir grup e zaten radiohed’in yapısı ortada karışık süper şarkılar çıkar.

    Baybora

    @saw you drown, Temelinde beklemediğim bir şey olduğu için. O şaşkınlıktı yani,kesinlikle olumsuz yönde bir yorum değildi.

  13. masteroforion says:

    Şimdi Radiohead’den pek hazzetmeyen (dinleyip zevk almak için o kadar çaba sarfetsem de) ağır bir Mastodon fan’ıyım ama bu adamlar o tarz işlerden etkilenerek şarkı yaparsa çok iyi bir sonuç elde edilirmiş gibime geliyor. Aynı şekilde sludge kökenlerine biraz space rock sosu eklendi mi ortaya çıkacak şeye dibim düşer ki Crack the Skye’da bunu az çok denediler. Grubun Remission’dan The Hunter’a kadar olan tüm sürecinin apayrı hastasıyım, yani o skaladan ne gelirse dinlerim ama büyük ihtimal yine evrimleşmiş bir Mastodon çıkacak karşımıza -ki bu güzel bişey.

  14. Jester says:

    Radiohead’i çok az biliyorum, tahminimce bu albüm de çok sağlam gelicek. The Hunter şarkısı gibi şarkılar bekliyorum.

    Mastodon gibi 5′te 5 yapan bir grubun birden saçmalayıp kötü bir albüm çıkaracağını sanmıyorum da keşke kapakları ve grup logosunu eski adam çizse. Ne güzeldi onlar öyle.

  15. Baybora says:

    Koyun hepsini abiler,turşusunu mu kuracaksınız yea.

  16. Burak Özmen says:

    soilwork gibi yapmaya gerek yok. 10 tane koyun albüme yeter, isterseniz şarkıları birleştirip uzatın süresini ama çok şarkılı albümün verdiği üşengeçliği hiç bir şey vermiyor.

  17. junkman afatsum says:

    ne gelirse gelsin harika bişey olacak. vesselam bana kalsa ilk 3 albüm gibi olsun derim ama çokta fark etmiyor bu kırıklardan iyi şeyler çıkar kesin.

  18. kenibıl says:

    bence asıl endişe mastodon’un radiohead-vari bir sound üzerine kalıcı olarak oturmasına yönelik. kısmen benzer bir şeyi the haunted da yaptı mesela, ondan sonra da grubun fanları revolver’cılar ve ondan sonrakiler diye 2ye ayrıldı.

    dinleyiciler blood mountain ve cts dönemlerindeki mastodon’u ideal karışım olarak kabul ediyor gördüğüm kadarıyla.

    bence mastodon’un zirve noktası the hunter’dır ama yine de ‘farklı şeyler deneyelim aabi yeaa’ olayının gazına gelip fazla bokunu çıkarmamalarını temenni ediyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @kenibıl, “bence mastodon’un zirve noktası the hunter’dır” kısmına yorum yapasım geldi. Mastodon’un zirvesi herkese göre değişiyor tabii ama tecrübe namına bence de The Hunter çok çok üstün, ne yaptığını bilen bir albüm. Önceki albümlerde de benzersiz bir müzik var tabii, ama Mastodon sound’unun The Hunter’la birlikte kusursuzlaştığını düşünüyorum ben de.

    ismail vilehand

    @kenibıl, çok katıldım bu yorumuna. The Hunter > Blood Mountain > diğerleri diye gidiyor bende de. en kötü ihtimal bile beni coşturur ama The Hunter cidden bambaşka bişi.

    Ugur

    @kenibıl, yalnız olmadığıma sevindim. Ben de The Hunter’ı çok üstlerde çok başka bir şey olarak görüyorum.

  19. owlboss says:

    Çift disk bekliyorum.

  20. Mert says:

    Mastodon kadar güven veren genç bir gruba sahip olduğumuz için çok şanslıyız lan.

    aliihsan balı

    @Mert, Aslında adamlar 40 yaş civarındalar.Grup da yanılmıyorsam 15 yıllık falan. O kadar da genç değiller yani :)

    Mert

    @aliihsan balı, evet o öyle aslında ama adamların daha bir kaç senelik bir grup gibi hala eskimemiş bir duruşu olması, yaptıkları işin bokunu çıkarmadan taze tutmaları falan müthiş bir şey. Ama hakkaten yani bu gün genç dediğimiz gruplara göre baya amca kalıyorlar sdfs.

    aliihsan balı

    @Mert, Son dediğin çok doğru.. Adamlar son 10 yıldır falan 5 senelik bir grup gibi.. Kendilerini sürekli olarak yeniliyorlar. Genç grup algısı da oradan geliyor. Ki bakınca hakikaten de genç bir grup gibiler..

  21. gazap says:

    Bu adamların her albümünün ayrı hastasıyım.Artworklerinden tek tek davul partisyonlarına ne yaptığını bu kadar bilen grup pek yok.Soundlarını her albüm ne kadar farklı yerlere götürürlerseo kadar ayrı bir tat çıkıyo.Remissiondaki tavizsiz the yardırmalı müzikten tut Crack Sky’daki tribal uzaya çıkaraan ritmlere kadar.
    Blood Mountain’i de dinlediğim ilk albümleri olmasından dolayı ayrı severim.Mastodona başlamak için ideeal albümdür.The wolf is loose’un girişi yeter.
    Crack the Skye ile birlkte vokal melodilerindeki seviye artık en üst düzeye ulaşıyor The Hunterda.Adamlar her albümde koyuyor üstüne.Keyif alıyorlar yaptıkları işten. Dibine kadar progresif,thrash,ruhu olan müzik.Umarım uzun süre daha kulaklarımızıın pasını silmeye devam ederler.
    Ha bi de canlı dinlemek nasip olsa.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.