# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
IN WHITE
30.07.2013

“En büyük hayalimizi gerçekleştiriyoruz.”

Bu haftaki konuğumuz bir hayli genç bir grup olan IN WHITE. Şu sıralarda ilk albümünün hazırlığında olan Ankaralı grupla, IN WHITE nedir ne değildir konuştuk.

Merhaba arkadaşlar. Umarız o taraflarda her şey yolundadır diyor ve sorulara geçiyorum.

Çok yeni bir grup olduğunuz için, sizi bilmeyen insanlar çoğunlukta. Onlar için IN WHITE’ın geçmişini biraz anlatır mısınız?

In White 2012 yazında başladığımız bir proje. Bundan önce yine aynı kadroya ek olarak 1 eleman ile kurduğumuz Gorephase adlı grupta çalıyorduk ve grupla birlikte birkaç festivalde sahne aldıktan sonra, In White projesini hayata geçirmeye karar verdik. Dolayısıyla In White ismi yeni duyulsa da grubun geçmişi daha eskiye dayanmakta. 2012 Temmuz’unda çıkardığımız EP ile, aldığımız tepkilerin de yardımıyla ilerlemeye karar verdik.

Yaptığınız ve ileride yapmak istediğiniz müziği biraz tarif eder misiniz? Hangi grupları sevenler sizi sevebilir?

Yayınladığımız EP alternatif metal olmasına rağmen, yeni albümümüzde daha farklı bir sound’la melodik death metal türüne geçmeye karar verdik. Örnek aldığımız gruplar arasında At the Gates, In Flames, Katatonia ve Opeth sayılabilir. Dolayısıyla bu gruplara aşinalığı olan insanlar bizim müziğimizden keyif alabilir.

Kayıtlar nasıl geçiyor? Her şey içinize sindi mi? Beklediğinizden zor ve kolay olan kısımlar nelerdi?

Kayıtlar devam etmekte, şu ana kadar her şey istediğimiz gibi gidiyor. Alışık olmadığımız bir yoğunlukta çalışıyoruz. Açıkçası bu süreç beklediğimiz kadar kolay ilerlemiyor. Yoğun tempo hepimizi yoruyor olsa da, aynı zamanda çok eğlenceli bir dönemden geçiyoruz.

Albümün lansmanı için 7 şehirde konser vereceğinizi duyurdunuz. Bu konserleri nasıl ayarladınız, hangi şehirlere gideceksiniz?

Açıkladığımız 7 şehir arasında; Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Antalya kesinleşmiş durumda. Diğer iki şehir için görüşmeler sürüyor. Konser ayarlamalarını menajerimiz Armin Farzini yapıyor.

IN WHITE ismi neyi ifade ediyor? KATATONIA’nın “In the White”ıyla bir ilgisi olabilir mi acaba? Yoksa Ankara’nın karlı hali mi sizin için bir ilham oldu?

Çok yaklaştınız. Grup ismine Katatonia’nın “Sweet Nurse” şarkısının nakaratından yola çıkarak karar verdik. Ankara’nın bu halinin pek bir ilgisi olduğu söylenemez açıkçası.

Lisede okuduğunuz veya liseyi yeni bitirdiğiniz düşünüldüğünde, grup elemanlarının başka şehirlere dağılma ihtimali olacak, hatta belki de belli oıldu bile. Bu durumda grubu nasıl devam ettirmeyi düşünüyorsunuz?

Üniversite için farklı şehirlere gitme planı olan arkadaşlarımız grubun devamlılığı için bu planlarından vazgeçtiler. Dolayısıyla, üniversite olayları grubun ilerlemesini etkilemeyecektir.

Albüm kapağınız dikkat çekiyor. Kime, nasıl yaptırdınız? “Heredity” ismiyle kapağın nasıl bir ilişkisi var?

Albüm kapağımızı Raven Woods gitaristi ve çok iyi bir tasarımcı olan Cihan Engin çizdi. Kapaktaki taçlı heykel ve heykelin alt kısmından akan kan, monarşik ve hiyerarşik düzenin insan hayatı üzerinde yarattığı etkiyi betimliyor. Sözlerimiz de çoğunlukla sınıf ve inanç sistemleri üzerinde yürüyor.

Albümü bir şirketten çıkarmayı düşündünüz mü? İlerisi için şirket arayışlarınız var mı?

Albüm için MK2 yapımcılıkla çalışıyoruz ancak kontratlı bir şirket anlaşmamız ortada yok. İlerisi için şirket arayışlarımız haliyle var.

Lisede okurken, bir metal grubunuzun olması okulda ilgi çekiyor mu/muydu?

Aşırı derecede olmasa da tabii ki bir metal grubunuzun olması ilgi çekiyor ve insanlarda merak uyandırıyordu.

Grubu kurmanızda etkisi olan gruplar kimler? “Şu grup/albüm olmasaydı IN WHITE olmazdı” diyeceğiniz düzeyde ilham aldığınız gruplar var mı?

Grubu kurmamızda en büyük etken iki grup In Flames ve Katatonia, albümler olarak ise “Sounds of a Playground Fading” ve “The Great Gold Distance“.

Türk piyasasını nasıl görüyorsunuz? Sevdiğiniz yerli gruplar kimler, kimlerle birlikte çalmak istersiniz?

Türk piyasasını metal müzik açısından yükselen bir piyasa olarak görüyoruz. Sevdiğimiz yerli gruplar arasında Seth.Ect, Suicide , Chopstick Suicide ve Heretic Soul var. Bu gruplarla birlikte sahne paylaşmayı tabii ki isteriz. Ancak asıl ve öncelikli hedefimiz yurt dışında ismimizi duyurmak ve çeşitli festivallerde yer almak.

Klasik sorumuz olarak, röportajın manşetini söylemenizi istiyoruz. Ana sayfada görüneceğinden, ilgi çekici bir şeyler olması iyi olur.

Röportajın manşetini sizin belirlemeniz bizim açımızdan daha rahat olacaktır çünkü aramızda karar vermekte baya bir zorluk yaşadık.

Sorularımız bu kadardı, teşekkür ediyoruz. Son sözlerinizi alalım.

Son olarak en büyük hayalimizi gerçekleştiriyor olmamızda bize en fazla destek ve yardımda bulunan Erkan Tatoğlu’na buradan tekrar teşekkür ediyoruz. Bu röportajı yapıyor olmamıza olanak sağladığınız için sizlere de teşekkür ediyoruz.

Röportaj
Ahmet Saraçoğlu

etiketler:
  Yorum alanı

“IN WHITE” yazısına 2 yorum var

  1. Tompa says:

    Birkaç şarkı örneği de dinleyebilseydik keşke.

  2. kerem says:

    Burdan şarkı örneklerine ulaşabilirsiniz: @Tompa
    http://www.youtube.com/user/inwhiteband/videos

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.