# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
ABD
| 22.07.2013

Kahrolası federaller!

Ülke odaklı tartışma dizimizin beşinci bölümünden merhaba sevgili plaj yakışıklıları ve güzelleri. Bu hafta metalin önemli ve büyük merkezlerinden olan ABD’yi tartışalım, Florida sıcağını sayfalarımıza taşıyalım.

Yaklaşık 2,5 ay önce açıklamış olduğum üzere ülke bazında şekillenecek olan bu tartışmalarda ağırlıklı olarak tür başlıkları altında ilgili ülkenin geçmişten günümüze gelişimi, metale en büyük katkıları, daha fazla tanınmayı hak eden grupları gibi hususlara değiniyoruz. Bu tartışma dizisinin sıkıcı hale gelmemesi adına köşemizde “bir hafta ülke tartışması – bir hafta farklı konu” düzeniyle ilerliyoruz.

Dinlediğiniz ABD’li gruplar genelde hangi türlerden oluyor? Hangi türlerin ABD’de daha iyi yapıldığını düşünüyorsunuz? Kendi kısaltmasına son zamanlarda nail olmuş USBM hakkında ne düşünüyorsunuz? Amerikan metalinde uzun yol şoförlüğünün önemi nedir?

Yorumlarınızda kendi türlerinden iyi ama fazla bilinmeyen gruplar da önermenizi ve okuyanların yeni gruplar da öğrenmesini temenni ediyor; sohbet çok güzel, gelsenize diyorum.

  Yorum alanı

“ABD” yazısına 21 yorum var

  1. atoutlemonde says:

    Benim için Abd nin metal müziğe en büyük katkısı 80ler thrash hareketi ve hemen akabinde 80 ler sonundaki Florida death akımıdır. Kendi başlattıkları thrash’de birkaç oynama yaparak death metali icat etmeleri takdire şayandır. Ancak 90larda iskandinavyadan yükselen melodik death akımına yeterli cevabı veremeyip abuk sabuk gruplar ortaya çıkarak az çok metal müziğin yozlaşmasından da sorumludurlar. Yeni nesil abdli gruplardan ise revocation ve biraz da mastodon ı ayrı tutabilirim.

  2. BETWEEN THE BURIED AND ME.

    Jester

    @Ertuğrul Bircan Çopur, EVET.

    sscf_

    @Ertuğrul Bircan Çopur, +1

  3. moruk says:

    metal müziğin içine raptan arakladıkları vokali stilini soktukları için abdlileri hiç hayırla anmıyorum…. nwoahm midir ne diyorlarsa başlattıkları akıma.. hiç takip etmiyorum… gruplarının adını bilmiyorum… bilmek de istemiyorum…

  4. DrAQA says:

    ABD denildiğinde aklıma gelen başlıca grup, elbette çok sevdiğim Vektor!

    ABD’nin metale olan desteğini veya zararını pek incelemediğim için bilemeyeceğim ancak şu zamanlarda aralarından çok yetenekli gruplar çıkmıyor değil.

  5. serdar91 says:

    şu grup şöyle yapıyor demek istemiyorum. amerikan metal müzik sahnesi melodik hariç bütün death metal alt türevlerini(technical, brutal) hakkıyla yapıyor diyebilirim.

  6. Mert says:

    Çok aman aman dinlemiş olduğum bir grup olmasa da Amerika denince benim aklıma direk KISS geliyor. Güzel albümleri de var yani dedelerin, bilmiyorum.

  7. Oburix says:

    Pink Floyd gibi bir grubu çıkarmış. Daha ne olsun <3

    Oburix

    Pink floyd ingiliz grubuymuş. Vikipediden baktım şimdi. Kusura bakmayın

  8. Nakruf says:

    Florida death metali, Bay Area Thrash metali, Washinton portakalı (yok yanlış oldu) şimdi pek bi hareket yok ama yani genç pop ve hiphop yıldızları daha ön planda müzik piyasasında yine de zamanında ABD önemli akımlara ev sahipliği yapmış. Dinlediğim ABD’li gruplar genelde spesifik bir türden olmuyor görece extreme diyelim gitsin Pantera, Nevermore Revocation filan. Hangi türlerin ABD’de daha iyi yapıldığını konusunda Glam metal diyesim var hehe.
    Amerikan metalinde uzun yol şoförlüğünün önemi nedir? Sorusu mühim sonuçta “heavy metal” taşıyorlar. Ay ne kadar güzel espriler yaptım :/

  9. Sheva says:

    Fazla irdelemeyeceğim sadece Chuck Schuldiner demek istedim.

  10. mfeci says:

    Açıkcası metali, hatta abartarak müziği genel anlamda dünyada en iyi bu ülke yapıyor. Benim görüşüm bu yönde. Tamam iskandinav metali şöyle süper, frans süper işler yaptı son yıllarda, ülkemizde süper gruplar var vs. ama genel olarak baktığımda en üstün müziği icra edenler hep bu ülkede. BTBAM, Mastodon, Nevermore , Avenged Sevenfold metal olarak ilk aklıma gelenler. Bu liste çok uzatılabilir elbette ama gerek olduğunu düşünmüyorum. En azından progresif/teknik/avant garde müzik ekseninde böyle bu durum.

  11. B U R Z U M says:

    bence amerika topraklarından çıkmış en iyi albüm ‘SYMBOLIC’ tir… grup bazında bakacak olursam özellikle black metal için xasthur u çok severim…ayrıca tek albümlük bir weakling gerçeği var ki dead ad dreams denen şaheserinin köpeği olurum…şu an aklıma gelmeyen çok detay var amerika ile ilgili ama aklıma geldikçe eklemeye çalışırım…ayrıca EXODUUUUUUUUUUUUUUUUSSSSSSSSSSSSSSSSSSS……….

  12. Kamil says:

    Sayılacak sayısız güzel grup çıkardığı için ABD’ye bi teşekkür borcumuz var. Ama nedense post 2000 dönemde şöyle eskiye nazaran abuklaşma var bence Abd piyasasında. Öküz gibi metal yapanla müstesna; piyasaya da oynayalım, şuraya bi ballad, şuraya hafif emo olsun kafası var sanki genelde.

    Abd müziğinde “genel olarak” bi Avrupa metalinin derinliği vs bulunmuyor. Avrupaya göre daha mekanik bir tat var Abd metalinde. İstisnalar dışında sağlam metal piyasası abdden avrupaya kayıyor bence.

    Ama yine de Abd metali iyidir.

  13. Koray says:

    Thrash ve Death Metal’i literatüre kazandırmış bir ülkeden bahsediyoruz.Grup ismi vermeye ve daha fazla tartışmaya pek gerek yok bence.

  14. Exorsexist says:

    tüm Metal türlerinin babası. ne denilebilir ki… usbm ilgimi çekmiyor. Amerikalıların futbol oynamasıyla aynı kafa bence. eskiden xasthur, wotr filan dinlerdim ara ara. ama yeterince yaratıcı olduklarını düşünmüyorum.

  15. ismail vilehand says:

    USBM denen şeyi ultra mega biçimde saçma bulan bir tek ben miyim? mesela swedish death metal dendi mi belli bi soundu var adamların. zamanında Entombed, Dismember, Grave, Unleashed gibi gruplar bir sound oluşturmuş, sen bunların sounduna yakın müziği mozambikte bile yapsan duyan adam der mesela “isveç death metali yapmış abi adamlar.” diye. ama USBM denen şeyin ne soundu ne liriksel bir özelliği nede imajı var. neden USBM yani? inanılmaz derecede saçma geliyor bana.

    niht

    @ismail vilehand, aynı fikirdeyim ya. Weakling’in açtığı yolda ilerleyen gruplar dışında bir çoğu USBM adı altında buluşabilecekleri bir müzik icra etmiyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.