# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
09.07.2013 – HAFTA 32
| 09.07.2013

AT THE GATES’e hiç bu kadar yaklaşmamıştık…

Temmuz sıcağında metalle serinlediğimiz bir haftadan- Hiç olmadı böyle. Kıpır kıpır yaz şarkılarıyla o diskotek senin bu diskotek benim gezdiğimiz bir yaz gününden daha merhaba. Bu hafta hem çok mühim konulara, hem de çok mühim olmayan ama mühimmiş gibi göstermeye çalışacağım konulara parmak basmak istiyorum.

Öncelikle;

AT THE GATES AYAĞIMIZIN DİBİNE GELDİ VE BİZ ONLARI ZORLA ELE GEÇİRİP BİR BODRUM KATINA KAPATIP SİLAH ZORUYLA HİÇ DURMADAN KONSER VERDİRTME ŞANSINI KAÇIRDIK. UYU GÜZEL ÜLKEM…

İkinci konumuz, SİK GİBİ yeni klibiyle tadımızı kaçıran MEGADETH. Şarkının kötülüğü bir yana, Mustaine’in “zaten herkes laf ediyor, ben de inadına onları uyuz edecek şeyler yapayım” tavrını hiç hoş bulmuyorum. Aynı şeyi Geoff Tate zaten yeterince sinir bozucu şekilde yapıyor, zamanında köpeği olduğumuz işler yapan Mustaine’in böyle ezik gibi, sümsük gibi şeyler yapması hakikaten insanı uyuz ediyor.

METALLICA’nın “yeni albüm için 34634673 rif yazdık” açıklamasının ardından, MASTODON’un yeni albüm için “30 şarkı yazdık” beyanı da merakları cezbetti. Neden? Çünkü MASTODON. Hangi albümünün en iyi olduğunda uzlaşamadığı grup, “The Hunter” havasını devam ettirsin istiyorum. Neden? Çünkü “The Hunter”.

AMON AMARTH’ın listeleri sallamasına cidden çok seviniyorum. Bundan yıllar önce “Keşke sadece müzik yaparak para kazanabilsek” diyen bu adamların şimdi death metal yaparak yaşayabilir hale gelmelerine tanık olmak, grubu çok uızun zamandır takip eden benim gibiler için güzel şeyler. Umarım arkalarına aldıkları rüzgâr onları daha uzun süre yukarılarda tutar. Öyle de olacak gibi duruyor, zira adamlar hazır rüzgârı bulmuşken, bildiğin GEMİ yaptırdılar.

WITHERSCAPE’in albümünü o kadar merakla ve heyecanla bekliyorum ki bu kadar olur. Dan Swanö’nün EDGE OF SANITY’de, “Moontower”da, orada burada yaptığı her şey WITHERSCAPE’de buluşmuş gibi. “Astrid Falls”un ardından “Dead For a Day” de nefis bir şarkı olarak albüme olan merakımı katlandırdı. Büyüksün be Dan. Projeyi birlikte kurdukları Ragnar Widerberg’i de tanımasam da, ona da en içten selamlarımı gönderiyorum. Ragnar, ADAMSIN.

Önce NE OBLIVISCARIS’in ders olarak okutulmasını görüyorum, sonra “Okulları din hocaları yönetmeli, başbakan ve Allah böyle istiyor” şeklinde konuşan milli eğitim müdürlerini. Şöyle bir uzaklara gidiyorum. Bir süre o uzaklarda kalayım istiyorum.

DREAM THEATER yeni albüm detaylarıyla merakımı cezbetmeyi başardı. Grubu uzunca bir süredir takibi bırakmış biri olarak, şarkı isimleri, albüm adı ve kapak, “Dream Theater”ı merak etmemi sağlamadı desem, yalan söylemiş olurum. Özellikle “siyah ışık” muhabbeti (Pağadoks dö la Lumiyeğ Nuağ) güzel ve çekici bir konu. Bakalım nasıl olacak.

Evet geçtiğimiz hafta böyleydi. Bu hafta bana daha çılgın haberler olacakmış gibi geliyor, bekleyelim görelim. Sucuk yiyin, sadece yemekle kalmayın.

  Yorum alanı

“09.07.2013 – HAFTA 32” yazısına 16 yorum var

  1. sefagn says:

    abi güzel yazı eline sağlıkda yazının bir köşesinde ‘bu arada benim için önemsizde olsa müslüman takipçilerimize hayırlı ramazanlar’ demeni yada en sonda küçücük ‘hadi iyi ramazanlar’ demeni yaw en azından ufacık küçücük bir atıfla sizlerden de nefret etmiyoruz hani mesajını vermeni beklerdim. bunu göremeyince üzüldüm, neyse artık

    Ahmet Saraçoğlu

    @sefagn, kendim tatbik etmeyince aklıma gelmedi tabii. Ayrıca bu yorumun da sitenin şu ana kadarki 66.666′ncı yorumu olması manidar. :)

    sefagn

    @Ahmet Saraçoğlu, 66.666 mı uyma şeytanın oyunlarına abi imana gel :) ya o değilde bi hayırlı, iyi ramazanlar filan de de bende ahmet reyiz şu sırf müslüman veya müslüman değil diye insanlardan nefret eden piskopatlardan değil diyeyim yaw (bugün öyleleriyle çok muhattab oldum kafam ondan bozuldu)

    Ahmet Saraçoğlu

    @sefagn, boşverelim bunları. Kimseden nefret etmem ben. Herkes istediği gibi yaşasın, mutlu olsun.

    sefagn

    @Ahmet Saraçoğlu, ulan yine iyi ramazanlar dedirtemedik lan ahaha :D neyse abi sağolasın yinede.

    Ufuk Sönmez

    @sefagn, en üstteki pasifagresif logosuna ışıklı mışıklı mahya da yapsınlar mı :D kızmadın di mi :)

    sefagn

    @Ufuk Sönmez, nasıl ki en üstteki yere ‘direngeziparkı’ yazıldığında garipsemedik hatta mutlu olduysak onuda garipsemeyiz ama gerek yok şimdi ;) bu arada niye kızıyım abi liseli ergenler gibi :)

    ismail vilehand

    @sefagn, sen girdiğin bütün yabancı sitelerde mutlu noeller yada hayırlı paskalyalar diyor musun? ne gerek var abi böyle şeylere yaşa inancını kimsenin burada sana karıştığı yada ters bir şey söylediği yok.

    hadi tamam dinden nefret etmeyi anlarım ama müslüman bir kişiden nefret etmek çok uçuk bir şey. normal bir insan inancından dolayı kimseden nefret etmez, etmemeli. neden bunu kanıtlamak için hayırlı ramazanlar demek zorunda kalalım yani. kusura bakma ama komple gereksiz bir istek seninkisi. ayrıca öyle adamları çok mu aradın muhatap olmak için. enteresan.

  2. patognomonic says:

    Yazıya, mühim konular diye baslayinca, uzandigim yerden kalkarak okudum tüm yaziyi, ama son paragrafa gelmeden uzandim yine

  3. makemespinn says:

    Butun hafta onca sey olurken, aslinda cok da bi olay donmemis gibi gelmesi garip.Bunu idrak etmekte bu yazilarin rolu buyuk; ne yazsan okunuyorsun ahmet hocam, aynen devam.

  4. DrAQA says:

    At The Gates ramazanı getirdi hoş getirdi. Evler şenlendi, sofralar doldu, düzensiz akşam yemeği yiyen insanlar önce çorba sonra ana yemek ardından tatlı ve cila niyetine çay sıralamasına geçti. Hoş geldin Ramazan, buradan bütün oruç tutan arkadaşlara şu şarkıyı armağan ediyorum;

    http://www.youtube.com/watch?v=z_USb7Upvfk

    “SİK GİBİ” kısmına sağlam güldüm :) Denildiği kadar var.

    saw you drown

    @DrAQA, Haha abi formundasın bu aralar=)

  5. onurtoptas says:

    -at the gates için- ben çok ama çok ayıp ettikleri kanısındayım. gücendim desem abartmış olmam(fare@dag_küs1).

    yani buraya kadar geldin, gelmek zorunda da değildin hadi yanlışlık oldu ama kimse mi yoktu organizasyondan filan “hacı bak, bu ülkede şöyle tanınıyorsunuz, böyle iyisiniz, öyle hastalar size, gitseniz doldurursunuz zaten kalabalık bir ülke vs.” diyecek organizatör, roadie filan? yani bu kadar mı habersizler buradan? biz insan değil miyiz la, bu kadar mı siliğiz gözünüzde? sesimizi duyuramadık mı?(ağla_1)

  6. saw you drown says:

    Gentle giant paylaşımı süper. Teşekkürler. Octopus albümleri dinlediğim en iyi albümlerden.

  7. Kemal says:

    Cok merak ediyorum havaalaninda At the Gates i tanimis olan var midir. En azindan bi Turk fan gidip fotograf cektirse onlara derdimizi anlatsa o bile yeterdi diye dusunuyorum.

    Megadeth bizle dalga geciyor bence. Yoksa boyle bir albumu ve klibi baska turlu anlamlandiramiyorum. Ya da soyle bir sey var; Mustaine album cikarmazsa olecek hastaligina yakalanmis, dolayisiyla albumu cikarmak ugruna pek kalite kontrolu yapmadan aklina gelen butun sarkilari kaydediyor. Baska bir aciklama aklima gelmiyor.

    Mastodon herkesin ugruna delirdigi fakat benim bir turlu icine giremedegim gruplardan bir tanesi. Eminim er ya da gec hatami anlayacagim, o zaman ben de yeni album haberi icin heyecanlanabilecegim.

    Ben de Amon Amarth’in yavas yavas nasil buyudugune sahit olma sansina eristim. Bana ilginc gelen sey tarzda ve sound da neredeyse hic degisiklige gitmedikleri halde son 6-7 yildir bu populariteyi koruyabilmeleri. Sanirim bir grup belli bir fan kitlesine ulastiktan sonra cok onemli albumler cikarmasa bile buyuklugunu koruyabiliyor. Aynen Metallica nin son onemli albumunu 20 kusur sene once cikarmis olmasina ragmen hala ragbet gormesi gibi.

    Ne Obliviscaris’in ders olarak okutulmasi da sevindirici bir olay. Soyle komik bir gercek var ki, metal muzik dinlemeyen insanlar ozellikle teknik ve teori acisindan metal muzigin ne kadar ilerledigin farkinda degil. Bir cok insan icin metal hala kirli soundla ve cig vokallerle yapilan primitif bir muzik. Oysa progresif metal ve turevleri bir cok klasik ve caz muzik seven insani sasirtacak numaralar iceriyorlar. Insanlarin bunun yavas yavas farkina varmasi sevindirici.

    Dream Theater hayatta en sevdigim gruplardan biri, hatta direkt olarak grupla aramda manevi bir bag oldugunu soyleyebilirim. Ozellikle ilk donem albumlerinin hem bir muzisyen olarak hem de bir dinleyici olarak bana kattigi seyler olculemez boyutlarda. Train of Tought ta dahil, o zamana kadar ki butun albumleri olesiye seven ben, ardindan gelen 3 albumle derin bir hayalkirikligina ugramis ve DT den tamamen umidi kesmistim. Ardindan gelen ADTOE beni ne kadar sevindirdi anlatamam. Evet icinde cok yenilik yoktu belki, ve evet progresif metal artik eskisi kadar DT nin tekelinde degildi, ama album kesinlikle bundan onceki 3 albumde yer almayan ilk donem DT ruhunu tasiyordu ve bu bile benim albume tapmama yetti. Benim yeni albumden beklentim yine o DT ruhunu koruyup daha fazla serbest takilmalari ve zincirlerini kirmalari. Albumun kapagi ve sarki adlari sanki boyle bir muzige isaret ediyor. Petrucci’nin aciklamalari da bu yonde. Acayip heyecanli bir sekilde bekliyorum albumu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Kemal, Kanada’da The Haunted konseri sonrasında Jonas ve Anders Björler’le muhabbet etmişliğim var 1-2 dakikalığına. Pamuk gibi adamlar.

    Tompa’yla da telefonda röportaj yaptım yarım saat falan, o da baya güzel bi anıydı. Adam beni yarım saat geç aradığı için 1 dk özür diledi “kusura bakma iş çıktı da bilmem ne de”. Dedim “Yarım saat sana kurban olsun Tompa’m, lafı mı olur, civanım, yiğidim, Unto Others’ım”.

    Net şekilde canlı görmeyi en çok istediğim grup.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.