# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
İngiltere
| 24.06.2013

Birmingham’daki kömür madenlerinden günümüze.

Direnişin dördüncü haftası, ülke odaklı tartışma dizimizin ise üçüncü bölümünden merhaba sevgili ada sakinleri. Bu hafta dilimizde İngiltere olarak bilinen, ancak doğru adı Birleşik Krallık olan medeniyet merkezini tartışalım istedik.

1,5 ay önce açıklamış olduğum üzere ülke bazında şekillenecek olan bu tartışmalarda ağırlıklı olarak tür başlıkları altında ilgili ülkenin geçmişten günümüze gelişimi, metale en büyük katkıları, daha fazla tanınmayı hak eden grupları gibi hususlara değiniyoruz. Bu tartışma dizisinin sıkıcı hale gelmemesi adına köşemizde “bir hafta ülke tartışması – bir hafta farklı konu” düzeniyle ilerliyoruz.

Dünyayı yöneten dilin beşiğinde metal müzisyeni olmak, Shakespeare’in gothic/doom metale katkıları, NWOBHM fenomeni, ada futbolunun ve durmak bilmeyen yağmurun müziğe etkileri gibi konuların hakkını vereceğinizi umuyor, espriyle bitirmek istiyoruz:

  Yorum alanı

“İngiltere” yazısına 14 yorum var

  1. Jester says:

    Abi metal değil de rock müziğe daha eğilimli İngiltere sanki, alternatifinden tut progresif olanına kadar hep başı çekiyorlar. Zaten metal müzik de ilk İngiltere’de çıktı, ana akıma bayağı hükmediyor adamlar.

    AMA AMA, bu konuya asıl mesaj atma amacım bu değil. Son video. Ulan bir insan bu kadar mı iyi Hasan Cihat Örter taklidi yapar, şarkıyı açtığı andan itibaren Cihat Örter olmuş resmen. Şu videonun ilk saniyesindeki surat ifadesi zaten üstadın meşhur “Yine saydırcam” bakışı.

    http://www.youtube.com/watch?v=Y1b7xMiP_l0

  2. junkman afatsum says:

    britanya denilince http://www.youtube.com/watch?v=30w8DyEJ__0 direk aklımı bu video geliyor :P

  3. Onur Sancu says:

    Bir British Invasion görmüş bu dünya.

  4. OnurOnur says:

    Skyclad. Yani folk metalin doğuşu…

  5. atoutlemonde says:

    Genel olarak ingilizleri pek sevmesem de dünyaya armağan ettikleri iki büyük nimetten kendimi alıkoyamıyorum: futbol ve rock&metal müzik.

    60larda Beatles (bitlıs diye okundugunu öğrendiğimde büyük bir aydınlanma yaşamıştım) ile psychedelic rock (evet kopyala yapıştır yaptım), 70 lerde distortionı işin içine sokan black sabbath ve yine aynı yıllarda progresif rock ın babaları pink floyd ve camel, 80lerde haevy metale yeni bir yorum getiren iron maiden ve adını saymaya üşendiğim birçok grup ve üstat. Gelinen bu noktada büyük payınız var. Hepinize selamlar olsun, iyi ki varsınız. Müzik sizi kutsasın.

    Not: Fenerbahçeliyim.

    atoutlemonde

    @atoutlemonde, eski bir punk bağımlısı olarak sex pistols’a büyük ayıp ettim, huzurularınızda kendilerinden özür diliyorum. (çok da umurlarındaydı, evet)

  6. Osman says:

    Müziğin doğduğu yer

    Beatles, Sabbath, Pink Floyd’uyla
    Genesis, Crimson, Moody Blues’uyla
    Maiden, Judas, Rainbow’uyla
    Müziğin doğduğu yersin İngiltere

    Motörhead, Venom, Discharge’yla
    Bolt Thrower, Electric Wizard, Carcass’ıyla
    The Clash, Sex Pistols, Wire’yla
    Çok Leş bir yersin İngiltere.

    My Dying Bride’yla, Paradise Lost’uyla
    The Cure’uyla, Bauhaus’uyla
    Jesu’suyla, Killing Joke’uyla
    Çok seksi bir yersin İngiltere.

  7. baha says:

    on through the night, pyromania, hysteria, adrenalize, retro active, pour some sugar on me, let’s get rocked ve def leppard. başka söze gerek var mı?

    thunder, reef, terrorvision…

  8. çaksu says:

    Sir Alex :(

    Mert

    @çaksu, hakkaten ya :(

    saw you drown

    @çaksu, İskoçya ile İngiltere’nin ayrımına varmak lazım.

  9. ismail vilehand says:

    MOTÖRHEAD

  10. ismail vilehand says:

    ya o değil de, direnişte o kadar küfürlü/küfürsüz Tayyip karşıtı slogan attım, manyak gibi gazlar yedim biberi portakalı komple manav dükkanı yıkılmış gibi soludum hepsini. ama şu videoya bakınca abandone oldum. Tayyibi düşürsek ve bu adam gelse başa napıcaz… offf hayal etmesi bile kabus. Tayyip Melih Gökçeğin avatarı mı acaba? yada değilse ve ikisi rakipse Tayyip “yeter lan” dese bu adam gelse başa. direniş falanda çözmez. Fallout hesabı yeraltına kaçıp yüzlerce yıl sonra geri çıkmamız lazım. offf neyse çok kastım kısacası yayınlarsanız tek bir şey diyeceğim; ANANI SİKEYİM GÖKÇEK.

  11. This is Anfield says:

    Hayatımı yağmuruna seve seve hibe edeceğim canım ülke.
    İsmimin de katkılarıyla futbolunu, filmlerini, mizahını, havasını, müziğini, aksanını her şeyini ayrı ayrı severim.

    Ne zaman bu kadar monarşi meraklısı oldum bilmiyorum, ailece tv8′de izlediğimiz maçlarla başladı sanırım her şey, mavileri tuttuk önce, kırmızıları, bordoları, beyazları, kuğuları, horozları, şeytanları…
    Futboluyla sevdikten sonra tanımaya devam ettik.
    The(Beatles çıktı karşımıza, Smiths, Cure, Who, Animals, Rolling Stones), Bee Gees, Queen, Pink Floyd, Led Zeppelin, Camel, Genesis, Black Sabbath, King Crimson, Anathema, Motörhead, Saxon, Iron Maiden, Deep Purple, Judas Priest, Radiohead, Depeche Mode, Napalm Death, Passenger, Placebo, Florence the Machine ve yüzlercesi.

    Şeytan tüyü var bu memlekette, tamam Radiohead’i yaptın diyelim güzel oldu, Led Zeppelin, Pink Floyd nasıl olur, tesadüfen olacak şeyler değil bunlar. İsveç’in havası nasılsa bunlarda da öyle bir hava var. Hatta Tanrı bunlara rahmet niyetine yetenek yağdırıyor olabilir.

    Son olarak Gary Oldman’ı ellerinden, Ralph Fiennes’i gözlerinden, Simon Pegg’i her yerinden öperim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.