# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Metal yapmasalar
| 17.06.2013

Ne tür müziklerde başarılı olurlar?

Metali bırakıp metal ve rock ile birinci dereceden ilgisi olmayan bir müzik yapmaya başlasa zevkle dinlenebileceğini, kaliteli işler ortaya koyabileceğini düşündüğümüz grup ve müzisyenleri konuşalım bu hafta.

İcra edecekleri müziğin halihazırda metale belirgin şekilde entegre edilen bir tür olmaması koşuluyla, kimden ne tür işler çıkar, yeni adım attığı türe kim harika yaklaşımlar getirir, kim MTV’yi sallar, genç kızlar kimin posterlerini duvarlarına asar, kimler ödüle doymaz sorularının yanıtlarını paylaşmanızı diliyor, her yer Taksim her yer direniş diyoruz.

  Yorum alanı

“Metal yapmasalar” yazısına 38 yorum var

  1. İlk aklıma gelen kişi Dan Swanö. Her ne yaparsa yapsın iyi yapar bence. Elektronik de yapsa, pop da yapsa, senfonik bi şeyler de denese, hepsini dinlerim.

    Soilwork’ün yıllardır yazdığı bir sürü nakarat, en akılda kalıcı addedilen pop şarkısının nakaratından çok daha akılda kalıcı bence. Direkt pop müziğe dalsalardı, manyak kitlesi olan bir boyband olabilirlerdi. Speed de boylu poslu çocuk, sağlam ekmek yerdi.

    Michael Keene’in farklı türlerde neler yapacağını da merak ediyorum. The Faceless zehrinin az da olsa hissedildiği deneysel pop işler yapsa çok ilginç olurdu.

    The Dillinger Escape Plan’in “Unretrofied” adlı şarkısının ışığında, TDEP’in peşinde kendilerine tapan bir kız ordusunu sürükleyebilecek türde, çok aşırı sayko, deneysel bir pop müzik yapabileceğini düşünüyorum. Metalle hiç alakası olmadan ve popüler, elektronik işler yapmak isteseler de ruh hastası bir şeyler ortaya çıkarabilirler bence.

    Bir de Ulcerate ve Deathspell Omega’nın ortak bir projede senfonik müzik yapmasını isterdim. O_o

  2. Jester says:

    Christian Älvestam geçen sene çıkardığı solo EP’le sanırım ilk defa metal dışı bir şey denemişti ve ben bayağı köpeği olmuştum. Aynı kafalarda devam eden bir proje ile bayağı başarılı olurdu bence.

    Blind Guardian da epik müziğini metal elementleri olmadan da koruyabilir bence, hatta The Eldar gibi hayvansal vokal/piyano şarkıları duymak isterdim Hansi’den. Zaten var olan şarkılarından A Past And Future Secret gibi folk tabanlı bir müzikle gayet de başarılı olurlardı.

    Paul Waggoner gitar virtüözü camiasına girebilir her an, öyle bir şeye de hayır demem.

    Meshuggah’ın pop/indie rock falan yapmasını isterdim, kesin math indie gibi bir tür çıkarırlardı.

    Berca B.

    @Jester, yok usta Alvestam daha önce metal dışı şu olayı yapmıştı: http://www.youtube.com/watch?v=1U56sDPYRdA

    ismail vilehand

    @Berca B., oha yalnız. Henrik B denen şahıs ne tür müzik yapıyo bilmiyorum ama Armin van Buuren yada Tiesto şu şarkıyı dinlese lan neden daha önce ben yapmadım diye duvara kafa atar. çok efsane. hayır işin kötü kısmı şarkıyı beğendim aklıma takıldı nerden bulucam şimdi. birde neden Alvestam’ın ekstrem müzikte yaptığı cleanleri sevmediğimi anladım sanırım hahahaha.

    Berca B.

    @ismail vilehand, hahah Tiesto bu şarkıyı mixleyip mixleyip sürekli konserlerinde çalıyor zaten. Henrik B de bildiğim kadarıyla İsveç’in Tiesto’su gibi bir şey. Bir ara yeni bir şeyler yapacaklarını okumuştum Alvestam’la Henrik B’nin, umarım yakında çıkarırlar bir şeyler çünkü hakkaten efsane bu şarkı.

    Jester

    @Berca B., Cidden efsaneymiş yalnız, attığından beri her gün dinliyorum. Alvestam adının geçtiği yerden kötü bir şey çıkmaz zaten, umarım yakında yeni bir şeyler yaparlar.

    Mert

    @Jester, Meshuggah zaten ne yapsa yeni bir tür ortaya çıkarma riski var sdf.

    Jester

    @Mert, Adamlar 90′lar İsveç’inde ortaya çıktıkları halde “90′lar İsveç Metali” tanımına bile uymuyorlar, hatta melodik müziğin tam tersi olan bir müzik yapıyorlar. Başka bir şey beklenemezdi zaten.

  3. yekso says:

    kamelot vokali roy khan mesela… ne yaparsa yapsın sırf sesi için dinlenir adam. ha arkasına kamelot orkestrasını alıp da bi ghost opera yı yaptığı için bile yücedir gözümde,orası ayrı mesela.

    ama metal yapmasa bile idolüm olabilecek tek adam Steve Harris! metal müziğin mozartı diyorum ben ona :) sen o melodileri nası yazdın be abicim! daha biri bitmeden öbürünü beklediğim tadından yenmeyen harika pasajları nası sıralayıverdin ardı ardına ; yarattığın bass aranjelerinle müziğin içinden fırlayıp kulaklarıma yapışarak’arka tarafta takılan basçı’ kavramını nası da sktir ettin dünyamdan! herşeyden önce, herbiri tek başına dinlenebilecek
    kadar kendine özgün müzikal elementlere sahip beş ustayı (asıl maiden bence beş kişilikti. hayır hayır altı diye bağırmayın hemen) bir potada eritip ortaya maiden gibi ömrüm boyunca yanımda olabilecek bi grubu nası yarattın!
    helal olsun!!! (fazla abartmadım di mi?:) )
    metal yapmasaydı muhtemelen bi klasik müzik bestecisi olurdu. ben de yine bayıla bayıla dinlerdim.

  4. bhe says:

    Arjen Anthony Lucassen aklıma gelen ilk isim oldu benim. Human Equation’ dan sonra yapamayacağı tarzın olduğunu düşünmüyorum bu adamın. sadece daha teatral işler yaptığı için pop müzikten ya da mtvden ziyade sanki opera sanatçısı olurmuş gibi hissediyorum.

  5. Zeynel says:

    System Of A Down halk müziği yapabilirdi, tiplerde kurtarıyor.

  6. DrAQA says:

    Muhammed Suiçmez’den çok kral rapper olurdu. Kısa saçlı zamanlarındaki şu fotoya bir bakın; http://bit.ly/14d67l3 gitarın olmadığını varsayıp, fotoğrafa bakarak ritimsel bir biçimde “Ah, yov, aha aha” denildiğinde bildiğin rapçi oluyor bu adam. :)

    He bir de İsmail YK’yla kanka olduğu söylenegelir, Yurtseven kardeşlerin bir üyesi olma ihtimali de vardı yani Muhammedin :D

  7. OMustafar says:

    Opeth caz yapabilirdi, çok da güzel olurdu bence.

    Baybora

    @OMustafar, Opeth direk her türlü müziği yapabilirdi diye düşünüyorum ciddi ciddi.

    Sencer

    @Baybora, Mesela R&B falan yapsa da olur muydu diyosun?

    Baybora

    @Sencer, Dubstep bile yapar yeağğ.

  8. patognomonic says:

    Metallica; hard rock, stoner rock, southern rock filan yapsaydi.

    ismail vilehand

    @patognomonic, +1

  9. Mert says:

    Bence Garm ne tür müziğe el atsa başarılı olur, aa gerçi zaten yaptı bunları sdf.

  10. Beleg says:

    İlk aklıma gelen Helstar’ın klasik müziğe girişmesi oldu nedense. Nosferatu gibi bir devi arkasında güçlü bir senfoni ve ses duvarıyla dinlemek muhteşem olabilirdi. Tek sıkıntı gitar yerine piyano kullanmaları olurdu galiba.
    Onun dışında accept bağı bahçeyi satıp ülkelere, takımlara vs. marş yazmaya başlamalı bence artık. Bu haliyle bile bu denli epikse…
    Ayrıca shining’in arabesk yapması, gorod, theory in practice, btbam’nin jazz’ı blues’u yeniden yaratması, nevermore, arsis ve portal’ın senfonik müziğe kayması (bu üç grubu dinlemeye başladığım ilk andan beri bu ihtimali epeyce merak etmekteyim) ve son olarak da vintersorg’un aşk, ayrılık hakkında bıkmadan usanmadan şarkı yazıp powerturk listelerinin amına o mis gibi sesiyle koyması benim zaman zaman üzerinde durduğum ihtimaller olmuştur.
    Ha bi de, acab.

  11. onurtoptas says:

    Malumun ilanı olacak ama ilk aklıma gelenler:

    james hetfield: country
    jeff hanneman(a.s.): punk
    hansi kürsch: opera
    rob trujillo: flamenko
    soilwork: grunge(giriş+köprü+akılda kalıcı nakarat+solo+bitiş formülü)
    heaven shall burn & kreator: protest müzik
    agalloch & dissection: klasik / orkestral müzik.

    earth's skin

    @onurtoptas, agalloch’tan aesop’u tanıyorum, onun için konuşursam punk. grubun geri kalanı için konuşursam folk.

  12. foker says:

    Ozzy’den çok güzel düğün şarkıcısı olurdu :D

    bascivegobekli

    @foker, Mr.Crowley eşliğinde gelinle/damatla dans ettiğini hayal etsene… Gece gece güldürdün reis +1

  13. Yekta Kopan’ın favori grubu Septic Flesh olabilirdi

  14. çaksu says:

    Metalci değil ama Ian Anderson’dan manyak senfoniler çıkardı. :) Orkestrasyon, temaları geliştirme, bağlama falan.. Tam adamın işi.

  15. Kamil says:

    Anders Friden çok sağlam elektronik müzik yapabilirdi. Pendulum ile yaptığı düet kesinlikle mükemmeldi ki ben elektronik rock vs den tiksinirim.

    ismail vilehand

    @Kamil, onu bırak Self vs. Self bence 2000 sonrası In Flames adının geçtiği en iyi şarkı bile olabilir.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, çok manyak bi şarkı cidden. En iyi midir bilmem de, 2000 sonrası çıkan IF albümlerindeki şarkıların neredeyse tümünden daha fazla dinlemişimdir.

    Kamil

    @ismail vilehand, 2000 sonrasında In Flames’in self vs self’e kafa tutabilecek 2 bilemedin 3 şarkısı vardır. Eskiye dönmeyeceklerine göre bu kafada bir şeyler çıkarsalar daha mutlu olurdum sanırım.

  16. patognomonic says:

    Silencer, murat kekilli müziği yapsaydi

  17. Osman says:

    Agalloch post-punk yapsın.
    Opeth funk disco falan yapsın.
    Baroness indie rock yapsın.
    Sleep ilahi yapsın.
    Cynic electro-pop yapsın.
    Burzum bi sikim yapmasın.

    ismail vilehand

    @Osman, hahahahaha

  18. ManOmeR says:

    Black Sabbath blues yapabilirdi belki, zira ilham kaynakları zaten. Iron Maiden rock n roll tarzı hafif şeyler deneyebilirdi. Motörhead country, blues tarzı takılabilirdi.

    Çok sevgili Manowar’ımız da mehteran ekibi kurabilirdi :P Eric Adams’ı o güzel marşları söylerken izlemek ne hoş olurdu aslında…

    Batu Sarıtürk

    @ManOmeR, Zaten sanırım “A Headbanger’s Journey” belgeselinde iommi “Sabbath’tan önce caz/blues grubuyduk.” diyordu. Adamların içinde zaten varmış :)

    ManOmeR

    @Batu Sarıtürk, Evet, Polka Tulk Blues ismiyle çalıyorlardı evvela, sonra Earth ismine geçtiler. En son Black Sabbath oldu mübarekler :))

  19. burningeyes says:

    SOAD’dan çok güzel halay grubu olur. Böyle çiftetelli falan. Varg abimiz (Burzum) de elektronik müzik yapsın.

  20. thecrimsonking says:

    orphaned land arabesk müzik yapardı. Kobi inşaatlarda çalışır evine ekmek parası götürürdü.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.