# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BUGÜN ALBÜM İNCELEMESİ YOK
| 16.06.2013

Gelin Pasifagresif’i hep birlikte canlı tutalım.

Ben 32 yaşında, yetiştiği dönem dolayısıyla “apolitik” kabul edilen bir nesile mensup, kendi halinde bir insanım. Son 2 haftadır Kıbrıs’ta yaşamakta ve ülkemde olan bitenlere kısa vadede endişe, uzun vadede umutla bakmaktayım.

Dün gece, tıpkı 3 haftadır olduğu gibi, doğup büyüdüğüm, bu yaşıma kadar yaşadığım şehirde çok korkunç şeyler oldu. Basının çok az bir kısmının yansıttığı bu olayları, yalnızca internetten, yani halkın kendisinden takip edebiliyoruz; özellikle de başka bir ülkede yaşarken.

Bugüne dek, Pasifagresif öncesinde yazılar yazdığım çeşitli siteler de dâhil olmak üzere 600′ün üzerinde albüm kritiği yazdım. Çok olağanüstü durumlar dışında Pasifagresif’in kurulduğu 4 yıldan beri de siteye her gün yeni bir albüm yazısı koymaya çalıştık.

Direnişin başladığı günden bu yana, Pasifagresif kadrosu içinde yer alıp da Türkiye sınırları içerisinde yaşayan herkes, özgürlüklerini, insanlıklarını korumak amacıyla sokaklarda, direnişte. Bu yüzden son 3 haftadır Pasifagresif kadrosunun siteye dair bir şey yapması pek mümkün olmadı, zaten aksi de düşünülemezdi.

Ancak özellikle dün olanları görünce ve bugün olacakları düşününce, şu an elde hiç yazı olmasa dahi klavye başına geçip “çok harika bir albüm”, “vokaller nefis”, “dinlemeye doyamıyorum” falan yazasım gelmiyor.

Bu sebepten, bugün bir albüm yazısı yazmak istemiyorum. İstesem de yazamıyorum. Aklım, kalbim, her şeyim ülkemdeki baskıya karşı mücadele eden arkadaşlarımla, sevdiklerimle, ailemle, hiç tanımadığım milyonlarca insanla.

Yine de, Pasifagresif bir müzik sitesi. Halkın her kesiminde olduğu gibi, her zamanki aktivitelerimizi sürdürmeli, güçlü olmalı, bu korkunç baskıya boyun eğmemeliyiz. Pasifagresif okurlarının güzel insanlar olduklarını biliyoruz. Bazılarınızı tanıyor, bazılarınızı tanımıyoruz. Ancak bir şekilde, inanın ki hepinize karşı bir yakınlık duyuyor, daha önce de dediğimiz gibi, sizleri sadece okur olarak değil, hep birlikte bir şeyler yaptığımız dostlarımız olarak görüyoruz.

Bu yüzden, Pasifagresif’i kuran ve şimdiye kadar geçen 4 sene içerisinde, cidden çok emek verdiğimiz bu siteyi hep birlikte ulaştırdığımız yerden son derece memnuniyet duyan kişi olarak, sizlerin de desteklerinizi açık şekilde bekliyorum. 3-4 paragraf da olsa, sevdiğiniz albümlerle ilgili bir şeyler yazıp yollayın. İnanın ki hepsini yayınlarız. Böyle olağanüstü bir durumda zaten kimse “gitarlardan niye bahsedilmemiş?”, “Şarkıların tek tek anlatılmasına gerek yokmuş” falan demez. Siz içinizden geleni yazın, yayınlayalım, site aktifliğini sürdürsün. Bu zor zamanlarda bize moral veren, çok sevdiğimiz, tutunacağımız şeyler de durmasın, devam etsin.

Pasifagresif adına, elbet bir gün her şeyin daha güzel olacağına dair inancım tam. Gelin, el ele verelim, varlığımıza baskı yapılan bu zamanlarda, elimizdeki güzel şeyleri canlı tutalım. Daha önce hiç kritik yazmadınız mı? Şimdi yazın. Sevdiğiniz ve sitede yer almasını istediğiniz albümler mi var? Yazın.

Tüm bu olanlar bitip de hepimiz gülümsemeye başlayınca, hep birlikte İstiklal Caddesi’nin güzel bir kafesinde, barında buluşup muhabbet edeceğimiz, eğleneceğimiz zamanlar da gelecek elbet (hep birlikte dedim ama, bu kadar insanı aynı anda alacak büyüklükte bir kafe olduğu konusunda şüpheliyim). O zamana kadar, gelin Pasifagresif’i, paylaştığımız bu ortamı birlikte canlı tutalım.

Pasifagresif kadrosu adına şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Ahmet Saraçoğlu

Albümün okur notu: 12345678910 (9.59/10, Toplam oy: 91)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Kadro
Ahmet Saraçoğlu: Editör, kritik, haber, röportaj
Bahadır Sarp: Kritik, PATV
Ertuğrul Bircan Çopur (Almanya temsilcisi): Kritik, röportaj
Güzide Arslaner: Tartışma konusu, kritik, röportaj
Onur Sancu: Haber, kritik
Ömer Kuş (İsveç temsilcisi): Kritik
Umutcan Özen: Haber, kritik
Şarkılar
Sevdiğimiz bir sürü şarkı var
  Yorum alanı

“BUGÜN ALBÜM İNCELEMESİ YOK” yazısına 15 yorum var

  1. Oblgoth says:

    Soru: Pasifagresif neden çok güzel ? Cevap: Taksim ve Beşiktaş’daki direnişe kadar herhangi bir diyalog yaşamadığın Batuhan Bekmen, direnişten yorgun argın eve gittiğin gece facebook’da konuştuğunda ertesi gün taksim’de haberleşebilmek için direk telefon numarasını vereceği ve yardım edeceği için. Taksim’de gezi parkı festival alanına çevrildikten sonra, Ankara’da yaşananları yediremez vaziyetten, Ankara’ya gidip kalacak yer sıkıntısı çektiğinde orada yaşadığını bildiğin ama daha önce hiç konuşmadığın Korhan Tok’a ulaşır ve durumundan bahsedersen sana bir iki saat içinde kalacak yer bulacağı, hem birlikte gaz yiyeceğiniz, hem o kargaşada bile sağlam muhabbet edebileceğiniz için, Pasifagresif çok güzel bir yer. Burayı yaratan herkese sevgiler.

  2. Ç A P U L C U (B U R Z U M) says:

    ahmet saraçoğlu’na bu içten yaklaşımı için sonsuz teşekkürler…ah aq keşke bende yazı yazabilecek yetenek olsa da yazsam…kafamda sitede olmasını istediğim albümler var ama yazamıom la:(

  3. Wulstrap says:

    4,5 yıldır Thrash Metal dinliyorum fakat Death Metal dinlemek için bu sağlam altyapıyı edindiğimin farkına vardım.Sonuç olarak sadede gelirsek fikir sahibi olduğum halde içimden gelmediği için thrash metal gruplarına dair yardımcı olamayacağım fakat Death Metal gruplarını yazacağım sizler için.Sitenize tesadüfen rasgeldim ve bir kaç albüm kritiğinin ardından siteniz hakkında olumlu fikirler edindim.Sormak istiyorum bu arada yazar alımı var mı?

  4. Rotten Angel says:

    #direnahmet

  5. Baybora says:

    Abi süpersin. Direnişte olmadığım zamanlar elimden geleni yapacağım ben de bir şeyler yazmak için.

  6. serdar91 says:

    zor olsa da bende kritik yazmaya çalışacağım.

  7. Beleg says:

    Abi bir hafta sonra eğer şu olaylar bu kadar kızışmaz ve ben de izmirden uzakta olursam yazmak istediğim onlarca albüm var, olabildiğince çağrına kulak asacağım. Yok eğer izmirde kalırsam aktif olarak gündoğduya gitmek önceliğim olur. Elbette zaman oturup keyifle inceleme yapma zamanı değil ama eğer yorum yazacak birkaç kişi dahi olursa sitede, ben varım

  8. sefagn says:

    sen samimi bir insansın ahmet saraçoğlu seni çok iyi tanımıyorum ama öyle olduğunu hissediyorum keza batuhanında çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum(sitenin diğer yazarlarını pek takip etmediğim için adlarını vermedim) her ne kadar ideolojilerimiz çok farklıda olsa yanyana gelip siyaset konuşursak muhtemelen kavga edecekte olsak size saygıyla bakıyorum ve bu yüzden eğer bir şeyler yazabilirsem bende göndericem

    benim için neye inandığınız ne düşündüğünüz çok önemli değil yeterki hiçbir zaman toplumun bazı kesimleri gibi sizden farklılara(yani bana) karşı nefret dolu olmayın böyle olmadığınız sürece bende size hep sevgiyle bakacağım

    diyeceklerim bu kadar bilmiyorum neden ama bunu yazmak istedim

  9. OMustafar says:

    Yarın öğlen bir kritik yazıp göndereceğim. Bu siteyi seviyorum!

  10. Görkem Şahin says:

    Merhaba, çok güzel, içten bir yazı. Bugüne kadar fırsat buldukça albüm yorumları yazıp yolladım, çeşitli özel sebeplerden dolayı son zamanlarda çok da yazamadım. Daha çok yazıp, daha çok yollıycam.. Emeğinize sağlık. Duruşunuzdan dolayı tebrik ederim. Görkem (34).

  11. bhe says:

    bende elimden geldiği kadarıyla katkıda bulunacağım bu zamanlarda siteye. uzun zamandır düşünüyordum zaten deneme olur hem. kısacası götünün kılıyık pasifagresif

  12. wokkanaga says:

    Öncelikle Ahmet yüreğine sağlık. Şu anda ben de yurt dışındayım ve tüm olanlardan uzakta yaşamanın zorluğunu çok güzel anlatmışsın. Yazı olayına katkıda bulunmam maalesef zor, çünkü tüm vaktimi tezime harcıyorum. Zaten varsın 3 5 gün yazı okumayalım. Önemli olan bu direnişin ardından kazanacaklarımız. Son olarak adam gibi duruşu için pasifagresif’e helal olsun.

  13. Ben de “Keşke yazabilen bir insan olsam.” düşüncelerinin yiyip bitirdiği birisi olarak önümdeki süreçte kendimi zorlamaya çalışacağım. Ufaktan da olsa, kötü de olsa bir şeyler deneyip beğeninize sunmaya çalışacağım. Burayı hep beraber, birlik ve beraberlik içinde sürdürüp geliştirmemiz gerekli. Ağzına, eline, kalemine sağlık Ahmet.

  14. Bu çağrıdan sonra 1 günde 5 tane yazı geldi. Bunun olacağını tahmin ediyordum, tahminimde yanılmadım. İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar.

  15. Son 1 haftada 10 adet konuk yazı geldi, cidden sağ olun. Çok yardımcı oldunuz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.