# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BLACK STAR RIDERS – All Hell Breaks Loose
| 03.06.2013

Hoş geldin Phil! Pardon sen değilmişsin.

Tüm gruplar içinde dinlerken en zevk aldığım fakat o grup için kılımı kıpırdatmadığım 5-10 gruptan biridir Thin Lizzy. Her dinlediğimde “abi tişört sipariş edeyim hemen ya, hastasıyım ben.” gazına gelip sonra unutmam ve 1 ay sonra sabaha kadar tekrar Thin Lizzy dinlemem grubun beni karışık duygulara soktuğunun göstergesi.

Hepinizin bildiği üzere İngiliz efsanesi grup, Phil Lynott önderliğinde büyük işler yaptı. Hard rock’ı Thin Lizzy stilinde çaldı ve Maiden’a gitar armonileri nasıl kullanacağını öğretti. Fakat Dublin’in gururunun 86 yılındaki talihsiz ölümüyle (AROYİN sebebiyle) grup tarihteki efsaneler arasında yerini aldı.

Her ne kadar Thin Lizzy olarak konserler verilse de konu albüm çıkarmaya gelince mirasa saygı duymak amacıyla ya da nasılsa albümden kimse para kazanmıyor, mangırı Thin Lizzy adıya toplarız burdan geleni de içeriz mantığıyla albüm Black Star Riders adıyla çıktı. Vokalde The Almight elemanı Ricky Warwick, orjinal kadrodan Scott Gorham, Alice Cooper’dan Damon Johnson, sürüyle hard rock grubundan Marco Mendoza, ve Y&T, White Lion, Suicidal Tendencies, Megadeth’ten Jimmy DeGrasso.

Reenkarnasyona inanmam ama inanana (ina na na na naa naa nanaaa BATMAN!!!) da garip bakmam zira başka dünyada dirilişe inanılabiliyorsa burada dirilişe de inanılması garip değil. Ama konu bir müziğin reenkarnasyonuysa orası sıkıntılı. Zira o işin niyetini anlamak çok önemli. Ortada bir SAĞMA durumu mu var? yoksa gerçekten bu mirası mı unutturmamak?

Cevap 2 türlü de ortadaki müziğin somut bir şekilde karşımızda olduğu gerçeğini değiştirmiyor, yalnızca ona bakışımızı değiştiriyor. Ben bir Thin Lizzy hayranı olarak Black Star Riders’ın ilk albümü olan “All Hell Breaks Loose” albümünü dinlerken çok heyecanlandım ve sanki Phil geri gelmiş ve canavar gibi soundla bir albüm kaydetmiş gibi hissettim. Eskiden duymaya alıştığımız ne varsa albümde karşımıza çıkabiliyor. Kapak ve tişört tasarımları çok hoş. Eski moda savaş uçağı kaportası ve Pin-up kızı barındıran iş epey hoş.

Phil Lynott yaşasaydı şimdiye çoktan alakasız müzikler yapmaya başlar mıydı bilinmez ama Black Star Riders albümü Thin Lizzy’nin Thin Lizzy olduğu zamanlardaki şarkıların mis gibi soundla kaydedilmiş hali adeta. Ben sevdim, size de tavsiye ederim. İyi dinlemeler.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.89/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2013
Şirket
Nuclear Blast
Kadro
Ricky Warwick:Vokal
Scott Gorham:Gitar
Damon Johnson:Gitar
Marco Mendoza:Bas
Jimmy DeGrasso:Davul
Şarkılar
1. All Hell Breaks Loose
2. Bound For Glory
3. Kingdom of the Lost
4. Bloodshot
5. Kissin’ the Ground
6. Hey Judas
7. Hoodoo Voodoo
8. Valley of the Stones
9. Someday Salvation
10. Before the War
11. Blues Ain’t So Bad
  Yorum alanı

“BLACK STAR RIDERS – All Hell Breaks Loose” yazısına 1 yorum var

  1. Nevermore says:

    Çok güzel albüm 9/10.

    Bu arada grup ingiliz değil irlandalı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.