# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Almanya
| 10.06.2013

Über alles.

Ülke odaklı tartışma dizimizin ikinci bölümünden merhaba sevgili Berlinliler. Bu hafta Almanya’yı masaya yatırıyoruz.

İki hafta önce açıklamış olduğum üzere ülke bazında şekillenecek olan bu tartışmalarda ağırlıklı olarak tür başlıkları altında ilgili ülkenin geçmişten günümüze gelişimi, metale en büyük katkıları, daha fazla tanınmayı hak eden grupları gibi hususlara değiniyoruz. Bu tartışma dizisinin sıkıcı hale gelmemesi adına köşemizde “bir hafta ülke tartışması – bir hafta farklı konu” düzeniyle ilerliyoruz.

Alman müziğine dair derinlikli tespitlerinizi merakla bekliyor, Almanlığınızı doyasıya yaşadığınız bir hafta diliyorum.

  Yorum alanı

“Almanya” yazısına 25 yorum var

  1. Exorsexist says:

    Sieg Heil! Hitler! Nazizim!

  2. atoutlemonde says:

    Ahmet Saraçoğlu’nun Kreator – Enemy of God kritiğinden çok sevdiğim bir cümleyi aynen alıntı yapıyorum:

    “Tanrının düşmanıyım, Cermenya’nın hastasıyım.”

    atoutlemonde

    @atoutlemonde, bu arada blind guardian, kreator, helloween, haggard, rammstein ve sodom a selam çakmakla beraber en favori cermen grubumun da scorpions oldugunu belirtmeden edemeyeceğim. Bir de şarkı patlatayım: http://www.youtube.com/watch?v=1UUYjd2rjsE

  3. saw you drown says:

    Alman müziği deyince aklıma krautrock ve sodom geliyor. Ve tabiki de:

    RAMMSTEİN!

  4. Son of Moonshine says:

    Metal değil ama neue deutsche welle akımı içindeki gruplara bakın derim. Almanların 80′lerde new wave, punk rock karışımı müzik yapan gruplarının tarzına verilen ad. Bende çok bilmiyorum sadece DAF adlı grup dışında.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Neue_Deutsche_Welle

  5. Sertaç says:

    Sodom-Destruction-Kreator.

  6. Jester says:

    Etiketler : Wacken, Alman thrash üçlüsü, power metal, Scorpion, Accept, The Ocean, industrial metal

  7. aaa says:

    Peki bu kadar fazla Power-Thrash grubu varken Death Metal gruplarının bayağı az çıkması?

  8. Can Yakay Darbaz says:

    Wacken Open Air.

  9. mfeci says:

    The Ocean diyorum..Son yıllarda Almanya’dan favorim bunlar.Ve tabi ki RAMMSTEIN !

  10. tranquillist says:

    K-RE-A-TOR!!!

  11. Ç A P U L C U (B U R Z U M) says:

    bayern münih, sodom, rammstein, endstille…

  12. Kor says:

    Kendi topraklarında doğmamış olmasına rağmen heavy metal ve alt türlerini kendilerine nasıl adapte edebildiklerine dair birkaç absürt fikrim var. (thrash metal üzerinden gideceğim.)

    Birincisi; bu adamlar İngilizceyi çok iyi kullanıyorlar. Almanca bilenler bilir, Almancanın gramatik yapısı İngilizceye oldukça benzer. (şimdi karıştırmayın canım der/die/das’ı; İngilize’de A/AN/THE yok mu sanki!) Eğer dilin bir müziği varsa bu adamların İngilizce sözlerle yapılan sert bir müziğe bu kadar kolay adapte olmaları aşırı normal. Her şey dil mi diyeceksiniz, müziğin evrenselliğinden falan bahsedeceksiniz muhtemelen. Müzik evrenseldir, ancak düşüncelerimizin bir dil’i vardır ve müzik yaparken de kullandığımız enstrümanlara bu düşünceleri aktarırız. Hangi dilde konuşuyorsak artık. Dil her şeydir demeyeceğim ama fazlasıyla etkiliyor bizi. Seslerin bile bir etkisi var, mesela bir dilde “a” sesi çok fazla kullanılıyorsa bu, o dili konuşanların kaba insanlar olduğunu gösteriyormuş.

    Şaka şaka o kadar da değil. :D Ama şimdi araştırmaya kalksan bir dolu fikir çıkar bunun üzerine. Ne’yin ne’yi gösterdiğini bilmiyorum ama seslerin üzerimizde büyük bir etkisi olduğu kesin. Neden Türkçe metal yapamıyoruz mesela? Bunun etkisi var biraz da bence.

    Konu dağıldı iyice, toparlayayım. Elin Hans’ı kendini San Francisco’nun Robb’una Bob’una yakın hissetti diye bizlere extreme diyebileceğimiz bir thrash ziyafeti sunmuşlar. Ne kadar güzel! Alman thrash’i bir başka değil mi? Daha sert, cozur cozur, kütür kütür.

    E Almanca da öyle. Was denkt ihr über meine Ideen?

    Ömer Kus

    @Kor, baya zit dusunuyorum sahsen :) Almanca ile Ingilizce’nin pek bir alakasi oldugunu dusunmuyorum, ustune Almanlarin Ingilizce konusma kabiliyetlerinin de, yerlerde surunmese de, cok iyi olmadigini dusunuyorum. Bu basarilarinin dille pek alakasi yok bence kisacasi. Ama hakikaten metal dinleyen kitle acisindan falan cok ust duzeydeler. Suruyle konser oluyor, Iskandinavya’nin falan eline verirler her turlu. Bir grup Avrupa turuna cikip da Almanya’da en az uc sehre ugramazsa agiz burun daliyorlarmis diye duydum.

  13. progressive says:

    Rammstein var daha ne olsun…

  14. Swedish says:

    Çok klasik ve ergence gelebilir
    Kamyon gelir tor tor
    Thrash in devi ALMAN Kreator

  15. Osman says:

    Sadece Helloween ve (eski) Kreator severim, belki biraz Can. Bide Ahab.

  16. Nightwing says:

    Almanlar Thrash Metal’in her zaman hakkını vermiştir. Thrash Metalin ilk yaratıcıları değiller belki ama olayları şu:

    80lerde Sodom, Kreator, Destruction gibi gruplar okyanusun öbür yakasındaki abilerinden oldukça etkilenmiş onların müziğini daha agresif daha vahşi bir biçimde icra ederek, Venom Bathory gibi ilahların da sounduyla harmanlayarak köpeği oldumun First Wave of Black Metal akımını yaratmış, şu an bildiğimiz Black Metal’in oluşmasına da ön ayak olmuşlardır. İşte ilk eserleri:

    Sodom: http://www.youtube.com/watch?v=TdzTHQKaOrA

    Kreator: http://www.youtube.com/watch?v=oOhSoabPtSY

    Almanlar 80 lerde yalnız değillerdi ama şu an o etkilendiği grupların birer birer sıçışlara geçmesiyle (Exodus gibi grupları tenzih ederim) bu bayrak şu an onların elinde. 2010 lu yıllarda sözüm ona o çok büyük gruplardan biri daha 700 riff yazadursun, önce 2012 desin sonra 2014 desin oldu olacak hedef 2023 desin resmen kendi hayranlarıyla taşak geçsin, arada Lulu gibi piyasaya boş CD sürse daha iyi olacak tanımlayamadığım ”bir şey” çıkarsın; diğeri her sene albüm yapsın ama çıkardığı albümler pek bi boka benzemesin, Kreator Phantom Antichristle, adamım Tom Angelripper Sodomla Epitome of Torture manyaklığıyla benim şaftımı kaydırsın ama sözüm ona o çok büyük grupların gördüğü ilginin çeyreğini anca görsün. İşte Almanların özeti bu. Almanlar metal dünyasının görünmez kahramanlarıdır bana göre.

    Ve en sevdiğim 2. müzik olan Thrash Metal’in kainattaki en iyi temsilcileridir.

    Rotten Angel

    @Nightwing, 80′ler Sodom ve Kreator’ın ilk albümünü ben black metal olarak görüyorum. Venom black metalse, onlar hayli hayli black metal

  17. Kaan says:

    U.D.O. sağolsun

  18. burningeyes says:

    Sodom, Destruction, Bayern Münih :D

  19. Koray says:

    NECROPHAGIST (Muhammed reyizi tenzih ediyorum) OBSCURA,KREATOR,SCORPIONS,MARCO REUS :D

  20. Matryoshka says:

    Hayatımın grubunu çıkaran,bratwurst’una radler’ine kurban olduğum ülke.
    Rammstein’ı seven arkadaşlar diğer NDH(neue deutsche harte) gruplarına da bir göz atmalı bu arada,pişman olmayacaklar :3

  21. bascivegobekli says:

    Running Wild? Grave Digger? es geçmeyelim lütfen :)

    İlle de Almanca olsun diyorsan Manowar – Herz Aus Stahl var (Rammstein dışında örnek verelim dedik o da amerikan çıktı :D)

  22. sama says:

    Kor’un bahsettiği İngilizce- Almanca bağlantısına kesinlikle katılıyorum .. Ve ayrıca çocukluğumu geçirdiğim ve gençken her okul tatilinde babam Almanya’da çalıştığı için orada olduğum için edindiğim izlenimlere göre de söyleyebilirim ki Almanya’daki İngilizce eğitimi buradan çok çok daha iyi .. Mesela benim şahit olduğum bir şey aksanına kadar bu dili öğretmeleri .. bu süper bir şey .. bir de sanıyorum en aksansız bu müziği yapan gruplar Almanya’dan çıkıyor ..

    Beğendiğim Almanyalı gruplara gelecek olursak: herhalde ilk keşfettiğim eğer Scorpions saymazsam Rumble Militia’dır .. Bu grubu çok severim .. Onun dışında çoğu Almanya’dan çıkma grubu beğenip dinliyorum .. Yalnız Alman gruplarını Rammstein ile kısıtlamak bana çok yanlış geliyor .. Rammstein’dan daha iyi müzik yapan bir sürü sıkı grup var Almanya’da .. Örnek verecek olursam en son Türkiye’de Ankara’da izlediğim Bloodspot onlardan biri .. Ayrıca Rammtein’dan önce de, sonra da orada metal vardı ve hep var olacak .. Her şey Rammstein değil yani ..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.