# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
06.05.2013 – HAFTA 24
| 06.05.2013

Jeff.

Bir editör yazısından daha merhaba kakaolu pudingi hayatının en önemli olgusu yapmış sayın Pasifagresif takipçileri.

Bu haftanın, hatta çok uzun bir zamandır metal dünyasını ilgilendiren en önemli olay, elbette ki metal dünyasının gidişatını değiştiren isimlerden Jeff Hanneman’ın ölümüydü. Şöyle büyüktü, böyle önemliydi demek istemiyorum, zaten hepimiz bunu biliyoruz. Ama çoğumuzun çocukluğundan beri takip ettiği, hayatında önemli yere koyduğu birkaç gruptan birinin çok önemli bir üyesi artık yok. Evet, zaman geçiyor ve bu olaya bu kadar erken tanık olmak gerçekten üzücü. War Ensemble, Raining Blood, Postmortem, Seasons in the Abyss, Dead Skin Mask, Jihad ve daha nice parçanın hem müziğini, hem de sözlerini yazan bu büyük müzisyeni saygıyla anıyoruz.

Haftanın güzel haberlerinden biri, İsveç’in karanlıklarından, WATAIN’den geldi. Kötü albümü olmayan grubun “The Wild Hunt”ta ne yapacağını deliler gibi merak ediyorum. Zaten çıktığında da metal dünyasının en çok irdelediği black metal albümü olacak, bir sürpriz olmazsa sayısız yıl sonu listesine girecek. WATAIN bizi yanıltmayacak, bundan eminiz.

Kendi grubun diye söylemiyorum, THROWN TO THE SUN’ın Hi Voltage Festival’e katılıyor olmasından dolayı elbette ki çok mutluyum. SLAYER, CRADLE OF FILTH, STRATOVARIUS gibi devlerle aynı sahneyi paylaşacak olmak, sanırım pek çoklarının istediği bir şeydir. Hazırlıklarımıza şimdiden başladık, çok eğlenceli olacağından hiç şüphem yok.

KALMAH’ın yayınladığı şarkı her ne kadar aklımı başımdan almadıysa da, yeni albümün grubun son birkaç albümünden daha iyi olacağına dair hisler besliyorum. Neden bilmiyorum, ama böyle bir hava var sanki. Daha oturaklı, karanlık ve komplike bir şey gelecek gibi duruyor.

Gigantour’un bu yılki kadrosu o kadar… Nasıl desem. SIKICI ki. Cidden, o kadar bayık isimler var ki, MEGADETH’in eski şarkılarını dinleyecek olma düşüncesi bile çekici gelmiyor. Yani, evimin dibinde olsa, bedava olsa, ancak yanımda birileri olursa giderim, aksi halde çekilecek dert değil.

Aynı şey Golden Gods ödülleri için de geçerli. Öylesine bir danışıklı dövüş, öylesine sıkıcı seçimler ki. Metal medyasından da, Amerikan metal sahnesinden de tiksindim yemin ediyorum.

BURZUM’un metale veda etmesiyle bu haftaki yazımızı kapıyoruz. Evet, BURZUM metale veda etti. Bence çok da iyi yaptı. Yapması gerekeni yaptı. Nedenlerini yeni albümde göreceğimizi düşünüyorum.

Bu hafta deli deli şeyler yapmanızı diliyor, huzurlarınızdan çekiliyorum.

  Yorum alanı

“06.05.2013 – HAFTA 24” yazısına 7 yorum var

  1. patognomonic says:

    Kakaolu pudingi ve kakaolu herhangi birseyi sevmiyorum.

    Watain seviyorum ben, Watain

  2. Mert says:

    Valla yorum yapasım gelmedi herhangi bir şeye Jeff’i görünce, tadım kaçtı(kakaolu pudinge rağmen).

  3. Lex Luthor says:

    Kalmah ve Amon Amarth’ın albümleri birkaç gün arayla çıkıyor… İkisi de çok dinlediğim gruplar, böyle üst üste gelmeleri kulağa bayram gibi gelecek…

    Amon Amarth’dan yana hiç tereddütüm yok, 2008′den beri oluşan hava neyse yine benzer tarzda gaz bir albüm çıkaracaklardır kesin.

    Lakin Kalmah yayınladığı yeni kapağıyla beraber Ancestor günlerine göz kırpan bir imaj çizdi gözümde… Şu an tarzlarında Power Metal daha baskın, sanırsam yeni albümde Thrash elementler daha baskın olacak… Tabii bunları albüm kapağına bakarak çalakalem yazıyorum, olmayabilir de..

    Tabi onlardan 1 ay kadar önce DT var, ama inadına farklı birşeyler denediklerini beyan ediyorlar. Ne kadar zevk alabilirim bilemiyorum… eski kafalıyım biraz, hep en yeninin peşinde olmak yorar adamı…

  4. DrAQA says:

    Watain’i (telaffuzunu bilmiyorum maalesef) çok geç keşfettim. Harbiden süper müzik yapıyorlar, bana Black Metali sevdiren birkaç gruptan birisi oldular bile. Yeni albümlerini dört gözle beklemeye başladım.

    Jeff babaya inanılmaz üzüldüm, onun gibi yetenek kolay kolay gelmez.

    Burzum’un metali bırakması bana kalırsa pek isabetli olmadı, bu tabii ki bencilliğimden söylediğim bir söz, pezevenk çok güzel yapıyordu be.

  5. B U R Z U M says:

    varg ın en sondaki resmine bayılıyorum ya:) ahahahahaha:):):):) yazıyıda o resimle sonlandırmak ei olmuş:)

  6. ismail vilehand says:

    diğer tüm haberlerin götüne koyayım ama Jeff Hanneman’a ölümüne üzüldüm ya. hala üzgünüm ve her Slayer dinlediğimde üzgün olucam…

  7. DrAQA says:

    Bu arada Ahmet üstattan da bir playlist beklerdim. Onu da ekleyeyim bu son günde :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.