# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SIROCCO – Lambay
| 07.04.2013

Kapağa keltik desenli çerçeve koymak. <3

Keltik desenli çerçeve içerisindeki doğa tablolu kapak denince aklınıza nasıl bir müzik geliyorsa o tarz müzik yapan bir grup var bugün ku(c/l)ağımızda. “Bizleri x’ten selamlayan” kalıbının tatsızlığını bir kenara bırakırsak, promosunu bize –nedense- Malta üzerinden gönderen İrlandalı “keltik thrash metal” grubu SIROCCO, “Lambay” adlı üçüncü albümünü geçtiğimiz Ağustos ayında çıkarmış.

Bir değişiklik yapıp bu yazıyı başlıklar ve maddeler şeklinde yazmak istiyorum. Neden, çünkü evet.

Artılar:

- “Lambay” grubun kendi imkânlarıyla çıkarmasına rağmen prodüksiyon anlamında sırıtmayan bir çalışma.
- Bas gitarın sesi, Steve Harris’in IRON MAIDEN’daki duyulurluğu düzeyinde baskın.
- Enstrüman kullanımı gayet iyi.
- Akılda kalıcı gitar ve vokal melodileri var.

Eksiler:

- Artılar bölümünün ilk maddesi geçerli olmakla birlikte, kaydın cillop gibi olduğu da söylenemez. Gitarlar böyle canlı bir tür için biraz fazla boğuk.
- Bas gitarın sesi, Steve Harris’in IRON MAIDEN’daki duyulurluğu düzeyinde baskın. Ahah, yok yok bunu aynen eksiler kısmına da yapıştırdım sanmayın. Aslında iyi bir şey, ancak kimileri için biraz rahatsız edici olabilir. Özellikle de gitar tonları fazla cayır cayır değilken.
- Melodik zenginlik rifler konusunda çok da geçerli değil.

Genel zırvalamalar:

- Albüme dair en çok dikkat çeken şey vokalist basçı Ciaran O’ Cearuill’in sesi. Yer yer 1983’teki James Hetfield’a anormal benzeyen bir söyleyiş tarzı olabiliyor. Lâkin, tümüyle clean vokal olan albümdeki vokaller, bu tarz ketlik, destansı olması amaçlanan müzikler düşünüldüğünde, bir PRIMORDIAL “kahramansılığına”, epikliğine ulaşamıyor. Ulaşmayı bırakın, alâkası bile olmuyor.
- Çoğu albümün aksine, “Lambay” vasat başlayıp canlanıyor. İlk şarkılarda “hmmmpfs…”, “mhhhhsss…” falan türü anlamsız sesler çıkarırken, bir noktadan sonra kendinizi müziğe kaptırabiliyorsunuz.
- 37 dakika süren albümün bence en güzel şarkısı Mael Suthain. SIROCCO’nun her anlamda kendini en çok bu şarkıda gösterdiğini düşünüyorum.

Sonuç:

- Kapağa iyice bakın, folk metal, keltlik, melodi, clean vokal, Cork City, dört yapraklı yonca, yeşillik gibi kavramları düşünün ve kafanızda beliren şey olumluysa, sayfadaki şarkılara bir kulak verip kararınız verin.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.10/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2012
Şirket
El Emeği Göz Nûru Kasetçilik.
Kadro
Ciaran O' Cearuill: Bas, vokal
Robert Kiernan: Davul
John Owens: Gitar
J. Tobin: Gitar
Şarkılar
1. Azure
2. Lambay
3. Follow, Unearth
4. Mael Suthain
5. Tempest
6. An Cheann Ri 04:43 7. The Towers
8. Kingdom of Oriel
  Yorum alanı

“SIROCCO – Lambay” yazısına 3 yorum var

  1. Heimdall. says:

    tek kelime ile, “sıradan.”

  2. Beaver says:

    sadece yazı ve son kısımdaki hayal edin lafına istinaden kafamda olumlu birşeyler belirdi :D iş çıkışı evde dinlerim ben bu albümü kapak efsane olmuş :D çerçeveli :D

  3. Bhe says:

    Sürekli olarak “scirocco” okuduğum için yazıyı okurken kendimi veremedim resmen. İçimde hep aynı soru “bu adamlar neden volkswagen takıntılıymış bu kadar? onu neden yazmadın hacı?” diyerek. En son gözüme çarptı yazıyı baştan aldım, müziği dinlemek aklıma geldi, o kadar değilmiş ama; pek tat vermedi açıkçası

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.