# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PAUL GILBERT – Vibrato
| 17.04.2013

Ayda atmosfer keyfi.

Benim gözümde tartışmasız dünyanın en güzel solo gitar tonuna sahip insan Paul Gilbert’tır. Yakın zamanda da ülkemize gelen ve 24 yaş sınırı olan bir konserle yaşlıları eğlendiren eğlenceli, süper yetenekli gitaristin son albümü “Vibrato” ekim ayında dinleyicilerle buluştu.

Bilmeyenler için “Vibrato” bir sesi titreştirmek, dalgalandırmak olarak açıklanabilir. Genel olarak telli çalgılardaki en önemli hadiselerden biridir kendisi. Gitaristin karakterini yansıtan çok mühim bir ayrıntıdır. Kimisi Steve Vai gibi dairesel yapar, kimisi daha kısa aralıklarla, kimisi ise daha yavaş ve uzun aralıklarla yapar. Ama müzisyenin bilinçaltından gelen bu motor hareket dinleyicinin kimin çaldığını ayırt etmesi için önemli bir faktördür. Paul Gilbert da buna benzer bir çok noktada kendine has stiliyle kolayca fark edilen bir gitarist. Gitar öğrenenlerin tepe noktası olarak gördüğü ve şarkılarına çalışarak tekniklerini ilerletmeye kastığı az sayıdaki rock gitaristinden biri kendisi. Mr. Big’le son derece başarılı olmuş, üstüne solo kariyerinde 12 albüm yapıp orada da çok başarılı olmuş, Marty Friedman’la birlikte Japonya’yı fethetmiş bir adamdır. Kulakları ağır işitir, ama elleri açığı kapar.

“Fuzz Universe” albümüne oranla çok daha fazla sevdiğim albümde su gibi akan sololar ve klavye partileri mevcut. Basit melodiler üzerine kurulmuş çalışmada ritmin içinde adeta vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Sıradan bir shred albümü (gitarist masturbasyonu) olmaktan öte tatlı melodileri konser havasında veren bir albüm bu.

Alışılmış kalıplarla bizleri sıkmadan müziği sık sık eşi Emi Gilbert’a paslamış ve daha kolektif bir iş ortaya çıkarmış. Fusion’a yakın tatlar barındıran albüm önceki Paul Gilbert işlerine oranla daha yumuşak. Davullarda Thomas Lang’i de dinlediğimiz albümde 1 Yes, 1 Willie Dixon ve 1 Ac/Dc coverı bulunmakta. Albüm Gilbert’ın diskografisine kattığı bir başka gurur kaynağı. Sıkıcı shred zevzekliklerinden uzak durmak istediğinizden gitarist albümlerinden de uzak duruyorsanız, bu albümden çekinmenize gerek yok. İngiltere’deki Gitarist Magazine dergisinin yılın solosu seçtiği “Atmosphere on the Moon” ve daha bir çok heyecan uyandıran şarkıyı barındıran albümü ben çok beğendim.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.54/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2012
Şirket
Music Theories Recordings
Kadro
Paul Gilbert: Gitar
Jeff Bowders: Davul
Emi Gilbert: Klavye
Thomas Lang: Davul
Kelly Lemieux: Bas
Craig Martini: Bas, vokal
Tony Spinner: Gitar, vokal
Şarkılar
01. Enemies (In Jail)
02. Rain And Thunder And Lightning
03. Vibrato
04. Put It On The Char
05. Bivalve Blues
06. Blue Rondo A La Turk
07. Atmosphere On The Moon
08. The Pronghorn
09. Roundabout
10. I Want To Be Loved
11. Go Down
  Yorum alanı

“PAUL GILBERT – Vibrato” yazısına 3 yorum var

  1. çaksu says:

    Enstrumantel albümlerini çok seviyorum bu adamın. Mr. Big kafası pek bana göre değil. Bunu da bir kez dinlediydim. Blues yanında caz var biraz, o kalmış aklımda. Pek olmazdı daha önce. Roundabout, Go Down falan burada da çalmıştı. Tur şarkılarını da eklemiş albüme, tatlı olmuş. Güzel adam.

  2. Kemal says:

    Albümü dinlemedim henüz, ama Paul Gilbert ın ağır fanıyım. Hem hayvani derecede teknik hem de ağzının tadı ile çalıyor adam. Acaip kendine has ve güzel bir tuşesi var bence. Bend, vibrato tarzı olayları da yemiş bitirmiştir, gitarda kendi sesini bulmuş adam resmen. Zaten röportajların da okursanız, adamın nasıl bir müzik ve gitar aşığı olduğunu görüyorsunuz, tekniği tutkusundan geliyor adamın resmen. Ulan gaza geldim, gidip biraz Mr. Big dinliyim bari !

  3. sefagn says:

    albümdeki Blue Rondo A La Turk coverını sevdim sanki

    dave brubeckden orcinali

    http://www.youtube.com/watch?v=kc34Uj8wlmE

    paul gilbertten cover

    http://www.youtube.com/watch?v=Of5Cg4qSNGk

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.