# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
RACER X – Technical Difficulties
| 01.03.2013

Teknik aksaklıklar.

Böyle teknik aksaklık olur mu? Benim bildiğim teknik aksaklık gitarının akordu kaçınca “eheh pardon ya teknik aksaklık” diyen adamdır. Benim bildiğim teknik aksaklık, konserin ortasında elektriklerin kesilmesi, zilin düşmesi falandır. Bu ne güzel aksaklık Paul!

Yazıyı bilgilendirici kılmak adına bu paragrafa Paul Gilbert’ı sizlere tanıtarak başlamayacağım zira kendisinin kim olduğundan haberiniz yoksa, muhtemelen yemek tarifi bakmak için İnternet’te can çekişen ve yolunu kaybetmiş annelerden birisisiniz. Bu site başka site teyzecim, yanlış geldin sen!

Gitarda Paul Gilbert, bas gitarda The Mars Volta’nın da basçısı Juan Alderete, vokalde Jeff Martin, davulda ise Judas Priest’ten tanıyacağınız Scott Travis var. Yani kadro eşşek gibi. Bu tarz kadroların en sakat tarafı, her an birisinin şovu yüzünden albümün sıkıcı olabilecek olmasıdır. Tabii burada da en çok rastlanılan durum gitaristin abartı sololarıdır. Fakat gitarın neşeli virtüözü Paul Gilbert öyle güzel bir denge kurmuş ki albüm taş gibi hard rock şarkılarıyla, melodik gitar soloları eşliğinde akıp gidiyor.

Jeff Martin’in sesinin rengi ve melodileri albümün miksajındaki eskilikle müthiş bir uyum sağlamış. 2000 yılında çıkan albüm, açılıştan kapanışa kadar bizlere hard rock’ın doğrularıyla dolu, aranjelerden tutun da sololardaki enerjiye, vokalin yüksek perdelerdeki notalarına kadar iyi düşünülmüş bir albüm sunuyor.

Rock tarihine hit olarak yazılması işten bile olmayan en azından 4-5 şarkıyı barındıran albümü ister gitar albümü olarak döndürün, ister rock ‘n’ roll albümü olarak, neresinden bakarsanız bakın sırf “Technical Difficulties” hayvanlığı için bile dinlemeye değer bulabilirsiniz.

Paul Gilbert’ın tertemiz gitar soundunun, staccatolu notalarının ve pırıl pırıl çalışının eşliğinde, grubun “Live at Whiskey” performasını mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi dinlemeler.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.63/10, Toplam oy: 19)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2000
Şirket
Shrapnel
Kadro
Jeff Martin: Vokal
Paul Gilbert: Gitar
Scott Travis: Davul
John Alderete: Bas
Şarkılar
1.Phallic Tracktor
2.Fire Of Rock
3.Snakebite
4.Technical Difficulties
5.Miss Misstreater
6.Bolt In My Heart
7.17th Moon
8.Waiting
9.Poison Eyes
10.B.R.O.
11.God Of The Sun
12.Give It To Me
13.The Executioner's Song
  Yorum alanı

“RACER X – Technical Difficulties” yazısına 3 yorum var

  1. Ufuk Sönmez says:

    daha dün youtube’dan technical difficulties’in vidyosunu indirmiştim, tesadüfe bak. şarkının ortasındaki solonun arkasındaki rif de comfortably numb’ın ritmine benziyo bu arada.

  2. sefagn says:

    u paragrafa Paul Gilbert’ı sizlere tanıtarak başlamayacağım zira kendisinin kim olduğundan haberiniz yoksa, muhtemelen yemek tarifi bakmak için İnternet’te can çekişen ve yolunu kaybetmiş annelerden birisisiniz. Bu site başka site teyzecim, yanlış geldin sen!

    ulan keşke biraz bilgi verseydin adını duydukda kim olduğunu bilmiyorduk kendimi kötü hissettim şimdi niye böyle yaptın sen bahadır 11!!

  3. caksu says:

    Ben Technical Difficulties’i canlı izledim. Söylemek güzel oluyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.