# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
İstanbullu grup CONSUME THE VANITY, dinleyicilere yönelik sert açıklamasının ardından dağıldığını açıkladı
30.03.2013

Sansürsüz.

İstanbullu groove metal/hardcore grubu CONSUME THE VANITY, Facebook sayfası üzerinden dağıldığını açıkladı. Geçenlerde yaptıkları açıklama da aşağıda, aynen kopyalıyoruz. Ayrıca grubun gitaristi Fırat Öz’ün (MURDER KING), yapılan açıklamadan haberi olmadığını ve desteklemediğini açıkladığını da hatırlatalım.

(Sansür uygulanmayacaktır, büyüklerimizden özür dileriz)

Merhaba Arkadaşlar,

Bu iletiyi özellikle Türkçe olarak yazıyoruz. Yoksa 3 dilde yazma kabiliyetimiz var. Vokalimiz 2 dil biliyor, artı olarak 1 dil bilen birine tercüme de ettirebilirdik.

Biliyoruz değişen bir şey olmayacak ama yine de ilk ve son kez yazalım bari.

Son 4-5 yılda ülkeye çok fazla yabancı grup geldi. Haliyle sizin de çok fazla götünüz kalktı. Yerli gruplar ile bir tane sikko yabacı grup konser verdiğinde, dışarıda bira içip ülkenizin grubunu canlı olarak izlemek için çaba sarfetmiyorsunuz. O yüzden, dünyanın en sikko seyircisi olduğunuzu söylemek isteriz.

Hakkaten çok gerzek seyircisiniz. İnternete girip sağa sola sallamayı biliyorsunuz ama yerli gruplarınızı takip etmeyecek kadar metal müzik cahili olduğunuzu da söyleyebiliriz. Bu durum sadece bizim için geçerli değildir. Her birimiz zaten minimum 7 yıldır bu müziğin içindeyiz. Gerçekten bu müziğe emek veren insanların karşılığını verin. Zaten albüm falan aldığınız yok, bari konsere gelin. Bu durum değişmeyecek ama alıştık sikkoluğunuza, sorun yok.

Olurda bundan böyle dünyaca ünlü yabacı bir grupla konser verirsek ve siz de bizi izlemeye gelirseniz eğer, hepiniz sikkosunuz. Gelmeyin, istemiyoruz. Boş mekana çalmak gibi bir hobimiz oluştu.
Bu yazıyı okuduğu halde, bizi organizasyonuna dahil etmeye çalışan organizatörler varsa, cesaretinden dolayı tebrik ederiz.

Durum böyle. Bu ülkenin sikko metal seyircisi. Alayınızla gurur duyuyoruz. Aynen devam edin. Konsere gelmeyen seyircisine teşekkür edebilen zihniyette bir grup olmadığımız için de kendimizi ‘iyi’ hissediyoruz. Siz bunu da ayırt edemezsiniz gerçi ama yine de belki düşünmeyi becerirsiniz diye söylüyoruz.

Öpüldünüz çocuklar. Teşekkür ederiz.

  Yorum alanı

“İstanbullu grup CONSUME THE VANITY, dinleyicilere yönelik sert açıklamasının ardından dağıldığını açıkladı” yazısına 92 yorum var

  1. gürkan haydar kılıçarslan says:

    2011′de metal god rob halford judas priest’in türkiye’deki 2. konseri için “40 fucking years” demişti. 40 yıl boyunca o konser için çalıştıklarını söylemişti. Bunu söyleyen heavy metalin mucidiydi. 7 yıl nedir ki bir Türk grubu için. Ağrı’dan metal grubu çıktı bu ülkede. Kusura bakmasınlar ama asıl kendileri kısa sürede hayal kırıklığı yaşadıkları için sikko’luk yapıyorlar.! 1980′den beri metal dinlerim. Çok iyi yerli gruplar çıktı. Ama pek azı devam etme cesareti gösterdi.

    ahmet

    @gürkan haydar kılıçarslan, ya ağrıdan metal grubu çıktı diye atıp tutuyosunda ağrıda metal grubunu kuran kimdi haberin var mı? türk bile değil o adam ayrıca oradan eskişehire geçti oradan da amerikaya. judast priest 40 yıldır buraya gelmiyosa inan bana ilk konserin siktenliği yüzündendir bilet satamıycaz korkusudur. sahneye çıktığında en önde kollarını kovuşturmuş bi şekilde hatanı aramaya çalışan bi seyirci kitlesi görmeden bunları dinlemeden atıp tutmak kolay çok azı cesaret gösterdi diye. cesaret de bi yere kadar

    sleuthh

    @gürkan haydar kılıçarslan, Bu adamların çoğu zaten başka gruplarla birlikte çalışıyor, çalışmaya devam ediyor. Müzik yaşantıları da birkaç seneden ibaret değil. “Kısa sürede yaşanan hayal kırıklığı”ndan ziyade, yılların getirdiği bir tespit ve bunun sonucu olarak (belki başka ek sebeplerle) yaşanan talihsiz bir dağılma olmuş demek gerek.
    Bir haber okuyup böyle kolay yargılayabildiğimiz için (sözüm sadece sana değil) tespitlerinin doğruluğunu da başka bir açıdan kanıtlamış oluyoruz. Üzücü.

  2. cenk özmercan says:

    gençken, gazlıyken, dünyayı tam bilmezken insan istiyor ki bu işi ciddi olarak, “iş” olarak yapabilelim, ama bu ülkede imkansız açıkçası. dolayısı ile böyle uğraşlar hobimtrak olmak zorunda kalıyor. çok az grup, ki duman, mor ve ötesi falan gibi sanırım (gavurun educated guess dediği bu olsa gerek :D) 3-5 grup ya vardır ya yoktur. Belli miktarda bilinen müzisyen arkadaşlarım var, hepsi pazartesi takım elbise giyip işe gidiyor, oradan biliyorum.

    herneyse şunu diyecem aslında, bu ülkede bu işler olmaz. seyircinin sikkoluğundan değil ama. kollektif bilinç olarak olmaz. toplum kültürü olarak olmaz. bu işlerden para kazanacak adamların, suyun başındaki adamların yüzünden olmaz.

    haa seyirci sikko mudur? sikko tam olarak nasıl tanımlanıyor bilmiyorum ama bence de sikkodur. insan sikkodur çünkü.

    böylece 5 dakikamı harcamış oldum.

  3. asil says:

    Tam bir kendi basarisizligini baskasina atma sikkolugudur bu, ya hic utanmiyormusunuz bu ulkede affliction diye bir grup var izmirlidir kendileri 30 kisiye zevkle caldiklarini bilirim, sizin gibi sikayet etmeden. Bu adamlarin kac tane ulkede caldiklarini, kac kere avrupa turnesine ciktiklarini bilen bilir. Elemanlar sevdigi icin muzik yapiyorlar, sizin gibi yuzlerce kisiye calalim hatun goturelim, m.o. Gibi acunun yarismalarinda playback yapalim unlu olalim gibi dertleri yok, ben boyle adamlara saygi duyarim sizin gibi gotu kalkik sikko muzisyenlere degil. Sen basarisizsin seyirci degil consume the vanity.

  4. Mert Yıldız says:

    Bunların hepsi okumamaktan kaynaklanıyor. İzlememekten kaynaklanıyor. Biraz Rock grubu, rock müzisyeni biyografisi okusalar, biraz bu adamların röportajlarını izleseler kafalarına dank eder.
    O devasa yabancı grupların tümü sürünerek geliyor bugünlere. Duff McKagan biyografisini okuyun da koca Guns N Roses’ın Los Angeles’tan yolda araçları arızalandıktan sonra otostop yapıp soğan tarlalarından çaldıkları soğanlarla beslenerek Seattle’a vardıklarını, Seattle’da 3 kişiye çaldıktan sonra paralarını alamayıp Los Angeles’a gerisin geri siktirip gittiklerini okuyun.
    Guns N Roses elemanlarının her biri yerel piyasada başka gruplarda çalmış olmasına rağmen her gece ancak 5 kişiye çalabildiklerini, çaldıkları adamların da kendilerine tükürdüğünü ve bardak fırlattığını okuyun. Adam akıllı klüplerde çalmaya başlayana dek 10-20 kişiye çaldıklarında sevindiklerini, Dorock benzeri yerlerde çalabilmek için üzerine para verdiklerini!!! okuyun! Bu adamlar üstelik eroinmandı ve kalacak yerleri bile yoktu.
    Hiçbir zaman seyirci hayvanmış, öküzmüş, bunlara tükürüyormuş, dinlemiyormuş diye sızlanmamışlar. Iron Maiden seyircisi bunları yuhaladığında da gurur yapmamışlar, o türke mahsus.
    Bu adamlar bile bunları sızlanmadan çekiyorsa, ulan bu adamları geçtim, yabancı grupların TAMAMI bunları çekiyorsa, şunu öğrenmeniz lazım önce: YENİ GRUPLARIN KONSERLERİNE AMERİKADA DA 3 KİŞİ GELİYO ZATEN!
    Bence seyircimiz fazla bile iyi, eline elektro gitar, ayağının altına prosesör, arkasına baba parasıyla kafa kabin aldı diye kendini allah zanneden, hadi allah demeyelim de GİTAR HİRO zanneden, oysa tek yapabildiği şey yabancı grupların müziğini kopyalamak olan müzisyenlerimizde var sikkoluk. Bu yeni bir şey değil, 20 senedir hep böyle. Yabancı ülkelerde sizden daha iyi müzisyenler 3 kişiye çalmaktan gocunmuyorsa siz nasıl gocunabiliyorsunuz ki.

  5. Kemal says:

    Şimdi vokalleri 2 dil daha öğrensin. İlerde hava atmak için lazım olur.

  6. OralFistFuck says:

    5 yaşındaki bebeler gibi küfür edip kaçmışlar resmen grubu dağıtarak. Neyse onlar da “sikko” şimdi.

  7. Selami says:

    Bu adamlar kendilerini ne sanıyorlar? Bir şey üretemezsen tabi seni dinlemezler.

  8. MakeMeSpinn says:

    Çok üzülerek söylüyorum ki artık metal gruplarının çıkıp, “Bu ülkede bu işi yapmak zor” demesi artık bir klişe haline geldi.İlk başlarda çok cazip bir bahaneydi bu, bu işi beceremeyen ve bu piyasada müzik yapıp büyük olaylara imza atma potansiyeli olmayan herkesin en sevdiği zırvaydı bu.Bir de pişkin pişkin, albüm aldığınız da yok demişler; Ya dinlemeyi sevmediğim bir grubun albümünü, sırf destek olsun diye neden alıyım? Bunu yapmak daha çok grubu aşağılamak olur.Çünkü gerçekten, bir grubun müziğini sevip albüm almak ayrı, Bir de Grupların çıkıp geçinemiyoruz, paramız yok, destek olmuyorlar diye ağladıkları için albüm almak ayrı bir durum.

    Eğer bu müziği icra edip ortamlara tutunamıyorsanız, o sizin sorununuzdur, gidin evinizde oturun, herkes metalci olacak grup kuracak diye bir zorunluluk mu var? Bunlar niye kendilerini böyle bir mecburiyetin altında hissediyorlarsa artık…

  9. Ragip Oktay says:

    Dünya da bu kadar çok dinleyecek şey varken zaten size sıra gelmez. Sikko geldiniz sikko gidersiniz. :)

  10. Orfe says:

    Grup müzikte samimiyet derecesini ortaya koydu.

  11. Tribinal sound says:

    Ruhla yapılması farz olan bir işi ticarete alet eden bütün grupların sonu budur ve olmaya da devam edecektir.

    150 tane yeni yetme tipin desteğini arkasına alıp “Büyük grubuz, geleceğin gruplarındanız, kendi ülkemizde kıymetimiz bilinmiyo, yurtdışında kıralız, çok tişört satıyoruz biz, öyle böyle değiliz” triplerine girip bu işten rant sağlamaya çalışan tüm gruplara kapak olsun ;)

    Bu kadar sağlam müzisyen olup olayı bu kadar baside indirgeyen adamların emeğine acıyorum…

  12. Emrah CANAYAKIN says:

    Lütfen okuyun !!!!

    Benim de ConsumeThe Vanity ile ilgili bir iki kelam edesim var. Tüm şarkılarını yazdığım, prodüksiyonunu üstlendiğim bu grubun yayınladığı, sağda solda oldukça dikkat çeken yazıyla ve dağılma kararıyla alakam olmadığını sizlere duyurmak istedim.

    Yıllarca zor zanaat birşeyler üretmeye çalışan insanlar bir yerde patlayabiliyorlar. Bu yazıyı yazdıktan sonra müziği bırakan ve grubu dağıtma kararını alan vokalistimize de bu bakımdan fazla yüklenmemek lazım. Hiçbirimizin rockstarlık gibi dertleri, hayalleri ve tripleri yok. Sadece müzik yaparak yaşayabilen şanslı azınlıktan biri olarak. İnandığım şekilde ve kalitede üretmeye çalışmaya devam edeceğim öpüldünüz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.