# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Önümüzdeki 10 yılın büyük grupları [1 hafta daha]
| 18.02.2013

Pasifagresif kehanetlerinde 2. hafta.

Geçtiğimiz haftaki tartışma konusuna gelen yoğun ilgi dolayısıyla, PATV videosunun daha kapsamlı olabilmesi adına bu tartışmayı 1 hafta daha devam ettiriyoruz.

Metalin en güzel yanlarından biri, üzerine konuşulan geçmiş olaylar ve gelişmeler zaman mefhumundan bağımsız bir canlılıkla güncelliğini korurken, yeni haberler, değişimler ve eğilimler sayesinde bu müziğin ve kültürün kendini inanılmaz bir hızla zenginleştiriyor olması.

Türlerin, temaların, akımların kök salması ve bunların yaratıcıları olan bazı grupların diğerlerinden ayrılarak efsaneleşmesi, post-modern çağda metalin diğer sanat dalları arasındaki özgün konumunu belirliyor. NWOBHM, Göteborg, Florida, Big 4, Norveç denince aklımızda canlananları, yani bu terimlere kimliğini verenleri bugün ilhâm kaynağı olma nitelikleriyle düşünerek, önümüzdeki 10 yıla ve yeni nesil müzisyenlere bakalım bu hafta.

Başarılı birkaç albüme imza atmış olmalarına rağmen, rüştünü ispatlamasına henüz vakit olan, ancak sağlam yerlere geleceğinin sinyalini verdiğini düşündüğümüz grupları paylaşalım.

İyimser ve romantik tahminlerden ziyade, gerçekçi yaklaşımlarla görüş bildirirsek, küçük ama iddialı bir de “Pasifagresif kehanetleri” listesi elde etmiş oluruz. Kimlerin yıldızı parlayacak, kimler hangi türün devi olacak, işte bu hafta bunları konuşalım.

Yazdığınız gruplar arasından en çok adı geçenlerin konu edileceği bir PATV videosu da ilerleyen zamanda sizlerle olacak.

METAAAAAAAL diye bağırıyor, haydi buyrun sohbete diyorum.

  Yorum alanı

“Önümüzdeki 10 yılın büyük grupları [1 hafta daha]” yazısına 136 yorum var

  1. Avcı says:

    Dinlediğim gruplardan Born Of Osiris-Trap Them-Trigger The Bloodshed-The Secret-Revocation ve Cattle Decapitation’ın[grup elemanları 35 yaşında ama neyse] gelecek 10 yılda bu hallerinden çok daha büyük ve ses getirecek gruplar olacaklarını düşünüyorum.Özellikle Born Of Osiris türünün çok üstünde bir popülariteye ulaşabilir yakın gelecekte.Umarım müziklerini piyasaya göre ayarlayıp şarkılarında clean vokal’e yer vermezler.

    Bunun dışında ilgimi çekmesede Baroness-Kvelertak-Obscura-The Faceless gibi grupların da gelecekte şu andaki hallerinden çok dahe meşhur olacaklarını düşünüyorum.

  2. Kamil says:

    başlığı görür görmez direk aklıma the faceless ve revocation geldi.

    fleshgod apocalypse’in önünün de oldukça açık olduğu kanaatindeyim.

    ouroboros büyüyebilir mi bilmem, malum medya olayı falan da var işin içinde ama o potansiyeli taşıdıklarını düşünüyorum.

    Beyond creation medya desteği bulursa büyür.

    Obscura’dan da oldukça ümitliyim.

    ve tabi cattle decapitation

  3. lefthandpath says:

    behemoth’un polonyadaki popüleritesinin ülkeye sığmayacağını düşünüyorum. zaten yeterince tanınıyorlar ama metal müzik dinlemeyen insanlar bile behemoth’dan haberdar olacak gibi gözüküyor.

  4. B U R Z U M says:

    kesinlikle motörhead:-P :) şaka bir yana benim adaylarım dodecahedron ve altar of plagues…

  5. brutallica says:

    Gerçek şu ki yapılan müziğin kalitesi gruba bağlı olsa da popülaritesini medya organlarına olan yakınlıkları belirliyor…Bu açıdan baktığımda yani piyasa düşüncesiyle aklıma ilk gelen isim olarak -elemanlarına kıl olsam da- While She Sleeps geliyor ki son çıkardıkları albümde bu popülariteyi hakeden bir durum ortaya koydular umarım devamını getirirler.Diğer isimler olarak da tek albümünü sevdiğim Avanged sevenfold geliyor.

    Riverside,ghost,volbeat,mutiny within,BtBaM ve hatta melechesh geliyor.Bu on yıllık süreçte Post Rock gruplarının daha fazla rağbet göreceğini öte yandan thrash’in büyük bir kan kaybı yaşayacağını da düşünüyorum(malesef:().

    Ayrıca Metallica’nın kendi plak şirketini kurmasının da bu sürece bazı grupları kazandıracağını ciddi ciddi düşünüyorum…Son olarak dilerim ki canımız ciğerimiz Thrown to the sun’ımızın bu on yıllık süreçte metal müzikte sözü geçer bir konuma gelmesini yürekten arzuluyorum.

    Beleg

    @brutallica, her ne kadar adını her duyduğumda bela okusam da a.sevenfold büyüyecek gibi. Ha inşallah büyümezler ama büyüyecekler.

  6. serdar91 says:

    olaya grup değil de müzisyen bakımından bakarsak ilerleyen 10 senede en çok tanınacak gitarist andy james olacaktır.

    Ufuk Sönmez

    @serdar91, helal olsun be

    Overload

    @serdar91, Doğru söze ne denir… Gitardan soğuyordum az kalsın.

  7. patognomonic says:

    Havok
    Septicflesh (bence yeni yeni populer olmaya basladilar ve son donem cizgilerini korurlarsa metal muzigin agir abileri olabilirler)
    Ghost
    Volbeat(hazmi ve dinlemesi kolay bi muzik yapiyo aslanlarim)

    Haa bi de kehaneti artiriyorum:aykut kocaman bu sene tekrar istifa edecek, alex baskan olacak :p

    Synergy

    @patognomonic, Son albümleriyle gelebilecekleri en üst noktaya geldiler. Daha da büyüyeceklerini sanmam Septic Flesh’in.

    patognomonic

    @Synergy, cok buyuduler evet..ama hala yeterince populer olduklarini dusunmuyorum

  8. Overload says:

    Bir aralar Lethal Vice diye bir grup vardı, “Here Comes The Reaper” isimli bir demo yayınlamışlardı(bedave). Çok beğenmiştim tarzlarını, ama bayadır ses çıkmıyor elemanlardan, hayallerim suya düştü.

    Volbeat son albümünde güzel bir şey yaparlarsa (ki çok umutluyum) “büyüklük” sıfatlarını tescilleyecekler.

    Onların dışında Randomwalk vardı, Absolution isimli albümlerini dinlemiştim, çok hoşuma gitmişti mesela. Eğer devam ederlerse çok ses getireceklerini düşünüyorum.
    Buyrun bu da o albümden “Promises” isimli klipleri:
    http://youtu.be/g2xazPmqmWc

  9. JudasNeco says:

    In Mourning,
    Be’lakor,
    Atoma,
    Mechina,
    In The Silence,
    Ne Obliviscaris…

    Daha aklıma gelmedi gelirse yazarım.Bu gruplar daha da sağlam albümler yapmaya devam ederlerse bence olurlar

  10. Kemal says:

    Madem bu konu 1 hafta daha gidecek, ben de farkli bir bakis acisi ortaya atmaya calisayim. Gelecek 10 senenin buyuk gruplari filan diyoruz ama, artik gercekten “buyuk” metal grubu gelecek mi sizce ? Ne bileyim, bana gore buyuk metal grubu Metallica’dir, Iron Maiden’dir. Birakin son 10 seneyi, nerdeyse son 20 senedir boyle gruplar gelmiyor. Sizce metal muzigin tekrar bu kadar populer olmasi mumkun mu ?

    saw you drown

    @Kemal, Mümkün değil. Daha doğrusu şöyle diyeyim. Kitleleri peşinden sürükleyebilecek bir grubun bir daha gelebileceğini sanmıyorum. Hatta şöyle de diyebilirim; Metallica, Iron Maiden, Megadeth veya Slayer gibi gruplar dağıldıktan sonra baya bir underground olacak metal piyasası. Bu iyi müzik yapmakla ilgili değil tabi. Çok çok kaliteli müzik yapan gruplar tabiki de var. Atıyorum Enslaved ya da Meshuggah ne kadar iyi müzik yaparsa yapsın hiçbir zaman Metallica veya Iron Maiden olamayacaklar. Arz talep ile alakalı. Bu gruplar birçok anlamda herkese hitap edebilen gruplar değil ama Metallica ve Iron maiden öyle. Iron maiden Güney Amerika da konser verince halk polisle çatışıyor. Metallica Moskova da konser veriyor 1.5 milyon insan geliyor konsere. Böyle gruplar var mı şu an tabi ki de yok.
    Son 15 yılda az da olsa Lamb of god ve Opeth başarabildi bunu. Epeyce popüler oldu bu iki grup. Ama o gruplarında vardığı nokta bir yere kadar. Tabi devir ile de ilgili birşey. Günümüzün müziğinin kesinlikle metal müzik olmadığından eminim. Herkes müziğine elektronik müzikten esintiler serpiştiriyor. Herkes elektronik müzik dinliyor. Yeniliğe giden bir grupta genelde elektronik müzik etkileri görülüyor. Dupstep belası da cabası. Elektronik müzik herşeyi yerle bir etti Metal müziğin en büyük düşmanı elektronik müziktir bence.

    Ayrıca şöyle bir durumda var. Gruplar artık popüler olmak için yaptıkları müziğe önem vereceğine imajlarına önem verip marjinal olmaya çalışıyorlar. Marjinallik para ediyor bu devirde müzik değil!

    deerhunter

    @saw you drown, Son paragrafına kelimesi kelimesine katılıyorum. İmajsız grupların şansı yok. Örneğin bi Gojira falan ne kadar sağlam müzik yapıyosa da x markanın reklam panosundan fırlamış görüntüleriyle üst limitlerini zorlayamayacaklar.

    Osman

    @saw you drown, bir grubun amacı dünyanın en iyi müziğini yapmaksa, “yeni trend böyleymiş haco, hadi bizde ondan yapalım” diye bir düşünceleri olamaz heralde. 90ların başında, metal aleminin düşman ilan ettiği alternatif ve grunge vardı. Bu akımlar sayesinde Katatonia’yı, Anathema’yı, ne bileyim Soundgarden’ı dinlemiyormuyuz. Hiçbir müziğin hiçbir müziğe zararı dokunamaz, yararı dokunur. En fazla senin (veya benim) beğenmediğin grupların mainstream olmasını sağlar. Burzum bile elektronik müzikten beslendi. Şimdi ise en göze çarpan örnek Katatonia. Bende isterim Discouraged Ones tarzında albüm yapmalarını fakat oldu bitti, geri dönmektense yeni tarzlarla uğraşsınlar, bizde eski albümlerini dinleyelim.

    Bide müzik sektörü internete döküldüğü için para neredeyse hiçbirşey ifade etmiyor. Büyüklük artık albüm satışlarından veya grammylerden değil, internetteki tepkilerden ölçülüyor.

    Kemal

    @saw you drown, evet dediklerine katiliyorum, bence de stadyum dolduracak kadar buyuk metal grubu gelmesi artik cok zor. Bircok eski muzik turunde oldugu gibi metal muzigin de “populerlik” acisindan altin cagi bitti.

    Elektronik olayi da bence metal muzigin sound olarak biraz kisir bir tur olmasindan kaynaklaniyor. Cunku baktiginiz da metal soundu distortion gitar + agresif davuldur, e bu soundla da ancak belli sinirlar icinde muzik yapabilirsiniz. O yuzden bu soundun disina cikabilen gruplar belli bir sure populer oluyor, mesela zamaninda senfonik gruplarin, onun hemen ardindan folklorik gruplarin populer olmasi gibi. E simdi de elektronik + metal konsepti populer olmaya basladi.

    Marjinal olan populer olur olayina gelince. Acikcasi bunun gunumuze ozel bir sey oldugunu sanmiyorum, her donemde ve her muzik turunde populer olan gruplar imajlariyla ya da soylemleriyle digerlerinden ayrilmislardir. Cok buyumek istiyorsan bu gerekli sart gibi bir sey.

    saw you drown

    @Kemal, ”Elektronik olayi da bence metal muzigin sound olarak biraz kisir bir tur olmasindan kaynaklaniyor. Cunku baktiginiz da metal soundu distortion gitar + agresif davuldur, e bu soundla da ancak belli sinirlar icinde muzik yapabilirsiniz. O yuzden bu soundun disina cikabilen gruplar belli bir sure populer oluyor, mesela zamaninda senfonik gruplarin, onun hemen ardindan folklorik gruplarin populer olmasi gibi.”

    Bu cümlelerine katılıyorum. Benim de demek istediklerim bunlardı aslında. Sen daha iyi açıklamışsın:)

    TAAKE

    @saw you drown, aynen hacı elektronik denilen zımbırı metale sinsice sızdı,özellikle black ve death metal gibi raw ve sade olması gereken işlere bulaşması çok kötü

    saw you drown

    @TAAKE, Heavy metal ölüyor hacı.((

    Rotten Angel

    @saw you drown, Klasik heavy metal öldü zaten. Çocuklarını yaşatmaya çalışıyoruz.

    saw you drown

    @Rotten Angel, Evet. Çocukları hangi hastalığa yakalandı sence? Tedavisi olmayan bir hastalık mı?

    Rotten Angel

    @saw you drown, O nasıl soru lan. Hmmmm…

    Death metal – Bipolar Bozukluk Type 2
    Brutal death metal – Bipolar Bozukluk Type 1
    Black metal – Sosyal Fobi
    Doom metal – Major Depresyon
    Thrash metal – Anti-Sosyal Kişilik Bozukluğu
    Progresif metal – Psikoz
    Progresif death metal – Şizoaffektif bozukluk

    Ne hastalığı yahu :) İlgimiz sayesinde yaşatıyoruz çocukları

  11. erdem says:

    djent yeni sayılacak bir tarz olmasına rağman oldukça popüler oldu bence. özellikle dupstep önümüzdeki 10 yıl içerisinde herkesin yakından tanıyacağı bir müzik olacağı için bu müzikle benzerlik gösteren metal grupları daha başarılı olabilir.sonuç olarak periphery ismini oldukça sık duyacağız gibi geliyor…

  12. exsaddam says:

    Fleshgod Apocalpse çok yeni bir grup olmamasına rağmen son albümle kelimenin tek anlamıyla kazıdı.
    Yamulmuyorsam 4. albümleri ama 10 sene sonra hakettiği yerde olacağına nickim kadar emin olduğum Revocation
    Finladiyadan çıkan eğlenceli post-hardcore grubu One Morning Left içinde çok iyi hislerim var.
    10 sene sonra Metallica ve Iron Maiden bırakır müziği tepede kim olur diye soracaksanız şüphesiz tek isim var Trivium.

  13. serdar91 says:

    yorumlarda gördüğüm kadarıyla machine head ismi atlanmış.grubun mazisi doksanlara dayansa da ikibinli yıllarda çıkardıkları albümlerle tanınırlıklarını epey arttırdılar.

    Baybora

    @serdar91, Bloodstock’ta headliner da oldular,bu saatten sonra büyümezlerse kendilerinde bir sorun var demektir zaten.

    Jester

    @serdar91, Abi 20 yıllık grup şimdi büyümediyse zaten bir daha nereye büyüyo o öyle, kimden izin almış büyümek için.

    serdar91

    @Jester, şunu kastetmiştim aslında. “yeni nesiller tarafından tanınmak”.

  14. Baybora says:

    Obscura ve Septicflesh de var. Obscura hatta çoktan geleceğin teknik death metal krallarından biri olarak yerini aldı bence,fakat ileride birçok kişiden de bu açıdan kabul edileceğini düşünüyorum. Illegimitation türün en iyi albümlerinden biri.

    Septicflesh konusunda da,çoktan büyük bir grup olmuş olmaları gerekiyordu,neden hala değiller bilmiyorum. Adamlar taş gibi bir debut albümü çıktı,takibindeki her albümü muazzamdı. Hele de son albümlerdeki gerçek orkestra …milletin ağzının akması gerekiyor bu gruba. Tamam yine çok hayranları var da,kesinlikle hak ettikleri kadar olduğunu düşünmüyorum. Umarım çok geçmeden daha çok insan Septicflesh’in nasıl bir hayvanlık olduğunu keşfeder.

  15. Korhan Tok says:

    Albüm çıkarmayı başarırsa Necrophagist baya büyür herhalde ya ehahdae.

    Oblgoth

    @Korhan Tok, fvgfgvnsöfmfbfbsda. ABİ :(

    Kemal

    @Korhan Tok, ya ben acikcasi album ciksa bile Necro’nun eski populerligini yakayacagindan supheliyim. Necro nun ilk iki albumu tam insanlarin gitar solosu atmayi unuttugu ve death metalin cok cig bir soundla icra edildigi bir zamanda cikip tokat gibi patlamisti. Yeniden death metalin tepesine oturabilmesi icin cok farkli bisey yapmasi lazim, yoksa Epitaph Vol.2 ile olmaz o is.

    Synergy

    @Kemal, Necrophagist’in yeni şarkısı da bu söylediklerini knıtlar nitelikte :\

    verduna

    @Kemal, Yepyeni bir türü camiaya katmış bir adamdan söz edip bu şekilde negatiflemen olmamış.

    Kemal

    @verduna, Sanirim fazla sert soyledim, yoksa ben cok agir Necro faniyim. Benim demek istedigim sey, eger onceki 2 albume cok benzeyen bir sey cikarsa bunun grubun populerligine bi katkisi olmaz demek istemistim. Yoksa kesinlikle Muhammed de kendini asacak kapasite yok demek istemedim.

  16. Ufuk Sönmez says:

    de hadi vidyo gelsin lo :D

  17. neant et rien says:

    http://www.youtube.com/watch?v=olc3rjT6CQ8

    bu çizgide devam ederseler ortalığı yıkarlar. albüm bal gibiydi.

  18. ihsanoird says:

    Aeternam.

    Bir de Rudra var. Şu saatten sonra büyük grup olamazlar herhalde ama birileri fark etse iyi olur.

    http://www.youtube.com/watch?v=TC9NwqITl2U

  19. masteroforion says:

    Şimdi burada büyümekten kasıt tam olarak nedir? Metal müzik içerisinde mi yoksa gerçekten mainstream anlamda birşeyler başarmak anlamında mı? Çünkü burada sayılan çoğu gruba bakıyorum da bazılarının kendi alt türleri dışında genel olarak metal dinleyici kitlesi içerisinde büyümesine bile imkan yok.

    Ha mesela Avenged Sevenfold kesinlikle büyüyecektir, ama şu an Amerika’da zaten ellerinde tuttukları kitleden daha fazla gideceklerini düşünmüyorum, zaten Billboard’da 1 numarayı gördüler.

    Mastodon, aslında mainstream dinleyici kitlesi için gayet zor bir müzik yapıyolar ama, sağlam bir yer edindikleri gerçek, böyle devam edeceklerdir.

    Bunun dışında aklıma As I Lay Dying, Trivium vs vs gibi major başarı yakalama potansiyeli olan gruplar geliyor ama onların da bu tamamen ilerideki kariyer adımlarına bağlı.

    Bunun dışında zaten genel olarak ekstrem türlerden bahsedilmiş, popüler dinleyici kitlesi açısından dinlenmesi çok zor müzikler bunlar ve kitlesel bir yaygınlaşma şansı çok çok düşük bu açıdan.

  20. Beleg says:

    Yukarıdaki açıklamayı tekrar okudum da aklıma geldi, bir göteborg sound’u kadar olamasa da (artık metal adına çoğu şey denendiğinden ve özgünlük gerçekten büyük yetenek ve piyasa takibi gerektirdiğinden kaynaklı bence o da) ileride fransız metali lafına kulağımız alışacak gibi. Bir gojira’yı, gorod’u, hacride’ı, fractal gates’i hatta abartayım alcest’i dinlediğinizde özünde aynı hislerin olduğunu duyabiliyorsunuz. Yani çok iddialı bir cümle olabilir ama fransız bir grubu aynı tür başka bir gruptan ayırabiliriz diye düşünüyorum. Elbette ki istisnaları vardır ama yeni bir akım veya tür başlatamasalar da ortak paydada metalin o tabanında bulunan özünde önemli bir kaos yarattılar bence. Sadece fransadan çıkan gruplarda duyduğum özgün bir yapı bu. Bunların hepsi his meselesi tabi, önyargılı davranıp kendimi zorlamış da olabilirim bu çıkarımları yaparken. Öyle işte, ne biliyim.

    Mert

    @Beleg, fransızların ortaklığı göteborglu grupların bir tarzda toplanması gibi değil de, norveçlilerin bir “soğuklukta” toplanması gibi sanki. Yani, soundlar tarzlar farklı ama ortak bir his durumu hep var. Daha çok bunun gibi. Veya değil. Ben de bilemedim şimdi bak.

  21. Kubilay S. says:

    ilk albümüyle beraber “headliner” olduğunu ve 1 yıl önce koyulan youtube videosunun 10 milyon izlenebildiğini düşünürsek Five Finger Death Punch daha da büyüyecektir. Tekniksel açıdan incelenirse de her albümde biraz daha yol kat etmeleri göze çarpmakta. Son albümde özellikle Ivan L. Moody vokal konusunda oldukça iyi yapmıştı. Bateri ve Gitarlar ise alışılmışdan daha uzak, sürekli kendini tekrarlayan riffler yerine hoş şeyler çıkarmaktalar.

  22. devilsadvocate says:

    bence umutsuz konu. nasıl rachmaninoff , bach gibi adamlar 50-100 yılda bir uğruyorsa bu dünyaya hetfield, harris gibi adamlardan da her 10 yılda bir gelmesi beklenmemeli. yukarıda 20,25 yıldır müzik yapan grupların sayılmasına hiç girmiyorum, sayılanlardan dinlediklerim arasında bana bu o devasa ışıltıyı veren tek grup yok.

    illa bir isim söylemek gerekirse ilk albümleriyle gösterdikleri potansiyellerini takılmadan ustalığa dönüştürme ihtimaline karşılık, o sikko grup ismine rağmen:) “kvelertak” der geçerim.

  23. Yarın sabah yeni tartışma konusu olacak ama bu konuya dair PATV videosu hemen yarın çekilmeyeceği için, grup önermeye, yorum yapmaya devam edebilirsiniz. Baya güzel bir video olacak, katkıda bulunan herkese teşekkürler.

  24. ne kadar nefret edilirse edilsin ;

    Asking Alexandria
    Avenged Sevenfold
    Memphis May Fire
    Miss May I
    Sleeping With Sirens
    A Day To Remember
    Parkway Drive
    I Am Abomination

    ve benzeri gruplar alıp götürecekler. Tabi gönül bir Protest The Hero bir Mutiny Within bir Mercenary’de alsın götürsün diyor.

    Baybora

    @saklanan saman, A7X ve AA zaten çoktan alıp götürdü açıkçası.

  25. progressive says:

    Septicflesh umarım daha iyi yerlere gelir.Çünkü adamların yaptığı şey sadece metal müzik değil.Tam anlamıyla “SANAT”.

  26. ismail vilehand says:

    bi dünya kişi Septicflesh demişte neyin büyümesi? 20 küsür senelik grup olması bir yana, Sumerian Daemons zamanı death/black takılan kime denk gelsem Septicflesh dinleyip Septicflesh konuşuyordu. Machine Head desen 90larda köpek gibi pohpohlandı hala yeni nesil eski nesil herkes kıymetini biliyor, geçen sene büyük festivallerde headliner izledim, daha bi büyümek olamaz zaten. peki Lamb of God, Mastodon, Gojira falan… neyse…

    büyüyceğini düşündüğüm gruplar ise; Whitechapel, The Black Dahlia Murder, Sylosis, Trap Them, Ghost, Kvelertak, Born of Osiris, Veil of Maya, corpse paintsiz black metal grupları ve her ne kadar hayatımda dinlediğim en sıkıcı gruplardan biri olsa da The Faceless’ın köpekler gibi büyüyeceğini düşünüyorum.

  27. 3,5 yıl sonra aradan 10 yıl geçmiş olacak. Unutursak hatırlatın, 2023 yılında bu başlığı canlandırıp kim tutturmuş kim boş yapmış hepsini ortaya dökelim, küçük çaplı bir “10 yıl önce neredeydiler, şimdi neredeler” dosyası yapalım.

    Uireb Fuin

    @Ahmet Saraçoğlu, O zaman hedef 2023 mü?

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, aha canlandırma görevi bana düştü. Daha yeni kocaman inceleme/makale çıktı ama bir ara böyle bir şey yapılsa hoş olur.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Ghost, Rahmetli Trevor Strnad TBDM, Cattle Decap, Volbeat ve Gojira yazanlar haklı çıkmış gibi görünüyor. Gojira sevmeyen bu kadar dinlenmesine anlam veremesem de çok büyüdüler. Alcest hakkında yazılan tamamen shoegaze’e yönelicekler yorumu da tutmuş gözüme çarpan bunlar.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.