# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
18.02.2013 – HAFTA 13
| 18.02.2013

Yeni albümler, yeni festival.

Geçtiğimiz haftaya genel bakış temalı editor yazısından bir kez daha merhaba. Bu hafta konularımız çok da fazla değil ancak yine de dişe dokunur şeyler var elbet.

İlk bahsedeceğim konu, Vintersorg ile Oystein G. Brun’un ortak projesi CRONIAN geri dönüyor olması. Aslına bakarsanız CRONIAN’da BORKNAGAR’dan çok da farklı bir müzik yapmayan ikili, üçüncü albülerini bu sene içerisinde çıkaracaklarını açıkladılar. “Urd”a giremeyen şarkılardan ibaret gibi gelmemesini umduğum bu albüm, Vintersorg sesi duyma konusunda bağımlı olanlar dışındaki kitleye hitap edecek mi bilmem, ancak grup albüme güvendiğini ve iddialı olduğunu söylüyor. Bekleyelim görelim.

Haftanın sürprizlerinden bir diğeri, SIX FEET UNDER’ın yeni albüm haberiydi. “Undead”in dumanı tütmeye devam ederken gelen “Unborn” haberi, grubun severlerini mutlu etmiş olmalı, zira grup “Undead” ile pek çoklarını şaşırtmış, kendisinden hoşlanmayan kitlenin bile dikkatini çekmişti. Yayınladıkları şarkıyı sevmesem de, albümü dinlemeyi dört gözle bekliyorum. Neden? Çünkü Kevin Talley.

Mayıs başında düzenlenecek olan Headbanger’s Weekend, Türk dinleyicisi açısından geçtiğimiz haftanın en önemli olayıydı. Şimdilik DARK TRANQUILLITY, OVERKILL ve SONATA ARCTICA’yı duyuran festivalin, daha pek çok grup açıklaması bekleniyor. Umarım güzel bir kadro oluşur da birkaç senedir açlığını çektiğimiz festival coşkusuna tekrardan bürünürüz.

Eskişehirli progresif rock grubu HOPE TO FIND’ın konsept bir albüm üzerinde çalıştığını açıklaması da haftanın sevindirici olaylarından biriydi. “Still Constant” EP’siyle hatırı sayılır bir kitlenin dikkatini çeken grubun, ilk albümünde iyi bir şeyler çıkaracağına dair güvenim tam. Kendilerine kolaylıklar diliyorum.

Benim için geçen haftanın en sevindirici albüm haberiyse, Fransa’nın en iyi gruplarından HACRIDE’ın yeni albüm haberiydi. HACRIDE benim için, yapacağı her albümün iyi, çok iyi olacağına kesin gözüyle bakılacak gruplardan biri. Bu yüzden “Back To Where You’ve Never Been”in gayet taşaklı olacağından adım gibi eminim.

Grammy Ödülleri konusunda sabaha kadar tartışılsa da, yarışmanın kıstasları belli, amaçları belli. O yüzden şaşılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bilakis, gayet iyi bir şarkıyla aday olan HALESTORM’un kazanmasından daha normal bir şey olamayacağı kanısındayım ve grup adına sevindiğimi de söyleyebilirim. 10 küsür yıl önceki şarkısının canlı performansıyla IRON MAIDEN’I aday gösteren yarışmadan ne bekliyorsunuz ki?

TOOL da geçen haftahahaha.

  Yorum alanı

“18.02.2013 – HAFTA 13” yazısına 6 yorum var

  1. Beleg says:

    Heavy metal kitabına değinilse, god of atheists konusuna da azcık girilse hoş olabilirmiş ama gayet doyurucu bir yazı, ellere sağlık. Ayrıca paylaşılan grup da muhteşemmiş, bu bölümde paylaşılan en iyi şarkı galiba şu an dinlediğim şey. Batuhan Bekmen’in playlistlerinden de bolca yararlansam da böyle direkt gruplar daha çok hoşuma gidiyor şu aralar.

  2. tranquillist says:

    benim için haftanın en büyük olayı headbanger’s festival ve dolayısıyla dt nin yeniden buraya geleceği haberiydi kuşkusuz. ama sanki isim biraz olmamış gibi. headbanger’s festival yerine daha orjinal bi isim koyabilirlerdi. bunun dışında sonata arcticanın da gelmesine sevindim. o konsere gider miyim bilmiyorum (gitmeye çalışıcam ama zaman ne gösterir belli olmaz) ama yine de bayağı iyi oldu bu haber de. grammy ödüllerine gelirsek de, kendi adıma çok şaşırdığımı söyleyebilirim.

  3. Overload says:

    “Tool’da bu haftahahaha” :DD

  4. GiantZillerIndo says:

    repent’le bitirmeniz çok şahane olmuş. hemen bi sweetbriers patlattım arkasından. ne güzel grubumuzdun sen cryhavoc.

  5. jotunblod says:

    abi şu dark tranquillity hep mayıs başında geliyo hepte sınav zamanına denk geliyo.ankaradan gelemiyoruz bu yüzden.şu festivali haziran 10 dan sonra falan yapsalar çok daha fazla dinleyici çekerler.

  6. Baybora says:

    Abi şu Hacride nasıl grupmuş yalnız ya. Daha yeni dinlemeye başladım ve şimdiden Perturbed ve Phenomenon’a bayıldım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.