# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PROTEST THE HERO, yeni albümü için 1 günden az sürede 200.000 $’a yakın bağış topladı
17.01.2013

Hâlâ da artıyor.

Kanadalı grup PROTEST THE HERO, yeni albümün yazım aşamasıyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Haftaya yeni albümümüzle ilgili bazı büyük açıklamalarımız olacak. Albümün tamamen bitmesine birkaç şarkı kaldı. Mart ya da Nisan gibi kayıt işlemlerine geçmeyi planlıyoruz. Yaz aylarında da piyasaya sürülecek.”

Ayrıca grup üyeleri, yeni albümün giderlerini karşılamak için şuradan bir kampanya başlattı ve toplanan miktar şimdiden 200.000 $’a yaklaştı. Grup, olayla ilgili olarak “Kayıt şirketleriyle tüm ilişkimizi kestik. Şimdi yalnız kalıp kariyerlerimizin kontrolünü ele alma zamanı. Ya şimdi ya da asla. Bundan sonra albümleri finanse etmeleri için şirketlerden para almayacağız. Bu sefer albüme yardım etmeleri için arkadaşlarımıza, ailelerimize, hayranlarımıza ihtiyacımız var.” dedi. Aşağıda da hazırladıkları video var.

Grup, “Scurrilous” isimli son albümünü 2011′de çıkarmıştı.

  Yorum alanı

“PROTEST THE HERO, yeni albümü için 1 günden az sürede 200.000 $’a yakın bağış topladı” yazısına 16 yorum var

  1. hiç says:

    çok severim bu adamları.

  2. mfeci says:

    mastodon, btbam, bir de bu adamlar…sabırsızlıkla bekliyoruz

  3. Onur Sancu says:

    Yüksek miktarda bağış yapanlar için cidden ilginç şeyler var yalnız. 1250$’da grupla pizza partisi özellikle.

  4. Çok güzel bi şey lan. Harbi çok güzel.

  5. oz says:

    Ulan param olacaktı dedirten bi haber, cidden çok güzel şeyler bunlar. Rody’nin şarkı yazma olayında düşülen notta süpermiş.

  6. Mert says:

    5 dolar bağış yapıp albümü internetten indiririz. Fair enough.

  7. Mert says:

    A lot of amazing albums would never been made: Nick Jonas & the Administration-Who I Am? Bak merak ettim şimdi bu albümü kritiği olaydı da tanıyaydık bu emeyzing albümü.

  8. brutallica says:

    Dert etmeyin beyler PA adına cüretkar bir bağışta bulundum demin ve ne oldu biliyonuz mu ; Grup buna karşılık albümün bekaretini PA da yapılacak bir galayla bozacağını ve albümde bir adet Thrown to the sun cover’ı olacağını hatta ilk konserlerinde de bu cover’ı Thrown T.T.S t shortu eşliğinde çalacaklarını bildirdi.Her şey ahmet saraçoğlu’nun telif haklarında sorun çıkarmamasına bağlı şu an için.Gelişmeler şimdilik bu yönde ayrıca Sneijder hakkında bir kesinlik halen yok.Ne alaka demeyin kafamda yerleşmediği yer kalmadı şu pezevengin,gelmediği yetmiyormuş gibi her yere parazit giriyor işte…

  9. Ufuk Sönmez says:

    en güzel isimli gruplardan biri, “theory in practice” gibi. merakla beklyoruz yeni albümlerini.

  10. Kemal says:

    Video cok basarili ! Cesaretleri icin de ayrica tebrik etmek lazim.

    Fanlardan para isteme olayi cok yeni bir sey degil aslinda. Mesela, aklima ilk gelen grup Marillion. Muzaikalite olarak cok ustun bir grup olmalarina ve hatri sayilir bir fan kitlesine sahip olmalarina ragmen hic bir zaman cok buyuyemediler ve maddi sorunlar yasadilar. Sanirim 90 larin sonu gibi henuz daha yazmadiklari bi album icin fanlardan internet uzerinde on siparis yapmalarini istemislerdi ve 10000 kadar preorder alip albumu o sekilde yapabilmislerdi. Hatta albumun ic kapaginda butun bu fanlara teker teker tesekkur etmislerdi. Bu da boyle bi bilgi :D

    Onur Sancu

    @Kemal, plak şirketleriyle tüm hesaplarını kapattıklarını söylemişlerdi.

  11. Helal be. Ne güzel haber.

  12. DrAQA says:

    Böyle duyarlı hayranları olduğu için çok şanslılar ne diyelim. Tabi o hayranlar biraz da zengin kişiler sanki, bir günde 200.000$ a yakın para toplamak her baba yiğidin harcı değil bana kalırsa. Haberin duyulması bile ortalama 2-3 gün alması lazım mantıken.

  13. Kemal says:

    Yalniz adamlar albumu kaydetmek icin filan degil, kariyerlerini sifirdan insa etmek icin boyle bir para istemisler bence. Rock/metal album kaydi ile ugrasan arkadaslarim, gunumuzde bir albumun tas catlasa 30-40 K ya kaydedilgini (ki bu bile ucuk bi rakammis) ve ek masraflar ile (cogaltma vs) bunun en fazla 50 K ya kadar cikabilecegini soylediler.

    Buyuk festivallerde calmak icin de organizatorlere para odemelerinie gerek yok, zaten kitlesi olan bir grup.

    Saniyorum bu kadar para ile hem plak sirketine olan borclarini odeyecekler, hem albumu kaydedecekler ve grubun 1-2 senelik gelecegini garanti altina alacaklar.

    Saniyorum bu olay bir cok grubu gaza getirecektir, yakin zamanda PA nin haberler kismi bu tarz kampanyalar baslatan gruplar ile dolacak diye tahmin ediyorum.

  14. Ufuk Sönmez says:

    şimdi aklıma geldi de tam sumerian records’luk grup diil mi ya, bonservisleri de elinde.

  15. aaa says:

    Albümde davulları Chris Adler çalacakmış galiba.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.