# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
JEFF SCOTT SOTO – Damage Control
| 18.01.2013

David Lynn Soto.

Hard Rock dinleyicilerinin sesini duyduğu anda tanıyacağı birkaç adam vardır. Onlardan birisi de Jeff Scott Soto. Evet 3 isimli adamlar serisinden biri kendisi. David Lee Roth, Joe Lynn Turner ve Jeff Scott Soto arasında düşünürken “hangisiydi lan o?” diye kafa karışıklığına sebep olan tinercilerden biridir kendileri. Ayrıca Rock Star filmi grubu Steel Dragon’un meşhur sesidir. STAND UP AND SHOUT BITCHEZZ!!!

Tartışmasız Hard Rock’ın en önemli seslerinden olan adam, Malmsteen’le çalıştığı albümleri altına dönüştürmüş ve sayısız dünya devinde söylemiştir. O derece ki diskografisini yazsak kitap diye basılır. Tipiyle sesi hiç birbirine uymaz. 2012 yılında Damage Control albümüyle dinleyici karşısına çıktığında sesini ne zamandır dinlemediğimden, bu albüm özlem gidermek için süper bir seçenek oldu.

Albüm AoR tarzında bir yapıt. Adı üstünde büyüklere yönelik bir müzik. Aşk ve ayrılık konularından, kalp kırıklıklarından, umutlardan bahseden bir müzik. Şarkıların melodileri ve aranjeleri de ona göre. Dolayısıyla yalnızca metal dinleyicisiyseniz sizin için uygun olmayan bir tarz olabilir. Her neyse sonuçta gayet Pop aranjelere ve basit nakaratlara sahip olan AoR, karmaşık şeyler aramayıp aynı zamanda da Rock soundunu iyi vokallerle dinlemek isteyenler için harika bir kaçış.

“Damage Control” albümünde genel AoR soundundan biraz farklı olarak daha dolgun ve distortionlı gitarlar gözüme çarpıyor. Bazı riffler gerçekten de tarzın dışından alınıp koyulmuş gibi. Ara ara Sebastian Bach albümü dinler gibi hissetmeniz mümkün.

Aynı zamanda JSS’nun artikülasyonunun ne kadar iyi olduğunu ispatladığı bir albüm olarak da karşımıza çıkıyor.

Yine önemli AoR şarkıcısı olan Jimi Jamison’un bu seneki albümüne kıyasla Jeff Scott Soto biraz daha sert ve enerjik bir müzik yapıyor. Aşıraya kaçan hüzünlü melodiler duymuyoruz “Damage Control” albümünde. Dolayısıyla kafayı dinlendireyim diyorsanız Jimi Jamison, sevişmelik müzik arıyorsanız JSS size biraz daha uyabilir.

Bu albümle birlikte, Talisman isimli grubuna da bir göz atmanızı tavsiye ederim. İyi dinlemeler.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.83/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2012
Şirket
Frontiers Records
Kadro
JSS: Vokal
Jorge Salán: Gitar
Fernando Mainer: Bas
"BJ": Gitar, klavye
Edu Cominato: Davul
Şarkılar
01. Give A Little More
02. Damage Control
03. Look Inside Your Heart
04. Die A Little
05. Take U Down
06. If I Never Let Her Go
07. Tears That I Cry
08. Bonafide
09. Elena
10. Krazy World
11. How To Love Again
12. AfterWorld
13. NeverEnding War
14. Afraid to Die (Bonus)
  Yorum alanı

“JEFF SCOTT SOTO – Damage Control” yazısına 1 yorum var

  1. baha says:

    tinerci.:)
    ir önceki albümünü çok sevmiştim bu da güzel ancak şarkılar gerçekten de sert. sevmediğim beste yok gibi. soto yine harika söylemiş şarkıları. tabi romantik jamison’ı dinledikten sonra kendisiyle enerji bulmanız çok olası. eline sağlık. ancak üçü arasında seçim yap dersen ben turner’cıyım. her zaman da öyle oldu.:) can’t let you go! ;)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.