# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
HAFTA 6 – 01.01.2013
| 02.01.2013

Hoş geldin yeni yıl.

Yılın ilk editor yazısından kucak dolusu mide, dalak, bağırsak böbrek.

Bu hafta Noel tatili ve yeni yıl coşkusu sebebiyle tüm basın organları olduğu gibi metal basını da noramalin biraz altında etkinlik gösterdi. Yine de bahsedilmeye değer bir şeyler var elbet.

Öncelikle, her ne kadar bayadır keşke eskisi gibibibibi…” dedirtseşer de, yeni IN FLAMES albümünü merakla bekliyorum. Adamların suyunda, ham maddesinde onları özel kılan bir şey var ve müziklerini ne kadar değiştirirlerse değiştirsinler, bana ve benim gibi pek çok kişiye hâlâ çekici gelmayi başarıyorlar. Elbette ki son iki albüm ayarında, son dönem IN FLAMES tınısına yakın duran bir albümo olacak, ama yine de yazacakları nakaratları, Anders’ın yorumunu, Björn’ün ufak melodilerini falan merak ediyorum.

İstanbullu grup VORTEX OF CLUTTERViolentia” adlı yeni single’ını yayınladı. “Violentia” bence VORTEX OF CLUTTER’ın bugüne dek yaptıkları en iyi şarkı. Grubun genel sound’unun dışına çıkan yapısı ve havası, VORTEX OF CLUTTER’ın geleceği adına da çok pozitif sinyaller veriyor diye düşünüyorum.

FATES WARNING’in yeni albüm çıkarıyor olması da pek güzel biro olay. Jarzombek’i de aralarına almalarıyla Arch’sız ARCH/MATHEOS’a dönüşen grupta, Jim Matheos’un nasıl bir album yaratacağını merakla bekliyorum. 2004’ten beri yeni ürün ortaya koymayan grup, inanıyorum ki baya taşaklı bir çalışmayla geri dönecek. Arch demişken, bi taan daha istiyoruz bi taan dahaaa…

CHILDREN OF BODOM’un “karanlık olacak, black metalimsi tatlar olacak” diye bahsettiği yeni albümü de ilerleme halinde. Grubun son albümünü seven biri olarak, bu “karanlık” ve “black metalimsi” ifadeleri bana ister istemez “Hatebreeder”ı çağrıştırıyor ve ben de mutlu oluyorum, ümitleniyorum. CHILDREN OF BODOM, tamam eğlenmek güzel, geyik güzel ama siz isterseniz çok daha yarman bir şeyler de yapabilirsiniz, umarım bu sefer o yönde bir şeyler gelir de “COB kız grubu yeaa” olayından sıyrılırız.

Eee, The Hobbit’in ilk filmi vizyona girer de SUMMONING yeni albüm çıkarmaz mı? Avusturyalı Tolkienciler 6 yıl sonra nihayet geri dönüyorlar. Kanada’da okurken, yıl sonu bitirme filmleri, tüm okulun katıldığı bir mezuniyet gecesinde, büyükçe bir salonda herkese izlettiriliyordu. Herkesin filmine bir müzik seçmesi gerekiyordu ve ben de bitirme ödevime fon olsun diye şu şarkıyı seçmiş, grubun vokalist/klavyecisi Silenius’a mail atıp izin istemiştim, o da izin vermişti. Her neyse, SUMMONING’in benim için her zaman böyle bir yeri olacak. Yeni albümden beklentimse büyük. Epikliği zorlayan destansı pasajlar, kudretli besteler, buz gibi bir yaratım bekliyorum Viyana’nın gizemli adamlarından.

Kanada demişken KATAKLYSM’e de uzanalım. Grup yeni albümü üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. Yeni albüm, KATAKLYSM’in bilindik “düz”lüğüne ters biçimde, daha karmaşık, daha varyasyonlu olacakmış ve neyse ki bu kez prodüktör koltuğunda gitarist Jean-François Dagenais oturmayacakmış. KATAKLYSM’in bu kadar yorucu ve gereksiz haşimlikteki kaydı artık biraz daha dinlenebilir olsun lütfen. Albümü merakla beklemiyorum, ama yine de çıkınca dinleyeceğim. Umarım beni şaşırtırlar.

Metal dünyasında Dave Mustaine’le dalga geçmek, Twitter’da, Facebook’ta falan İdo’yla dalga geçmeye benzedi artık. Mustaine neredeyse her açıklamasıyla bir gariplik yapıyor ve yaşı ilerledikçe, ufaktan bir köyün sanatçı ruhlu, dahi ama biraz da manyak üyeine dönüşüyor. Olayı daha ilginç kılansa, bu garip açıklama ve düşüncelerini, insanları provoke etmeye kasıyormuşçasına paylaşması, dillendirmesi. Son açıklamasında vokal kayıtları sırasında Clint Eastwood ve İsa’dan ilham aldığını belirtti Mustaine. Benim bununla bir derdim yok aslında. Bana garip gelen şey, Dave’in bunları paylaşarak ne yapmaya çalıştığında yatıyor. Birtakım insanlar “Ne? Yeni albümün kaydı sırasında İsa’dan mı etkilenmiş? Praise the Lord our Savior! Jesus!” deyip yeni albümü daha mı çok alacaklar, yoksa MEGADETH’in hayranları bile “arkadaşım sen ne yapıyosun bırak bu işleri müziğine bak” mı diyor ve açıklamadan açıklamaya, beyandan beyana Mustaine’den ve dolayısıyla MEGADETH’ten soğuyorlar mı? Şu meşhur METALLICAMEGADETH’ mi tartışması var ya, müzikal olarak öyle bir tartışma olabilir, zevktir, tercihtir; ancak büyüklük, profesyonellik, ileri görüşlülük gibi konular kıstas alındığında, METALLICAMEGADETH mi diye bir tartışma dahi yok, olamaz da.

Hepinize her şeyin gönlünüzce olduğu, ümitlerinizin gerçekleştiği, mevcut sıkıntılarınızın ortadan kalktığı, yenilerinin de çıkmayacağı bir yıl dilerim. Buyrun bu da yeni yılın ilk editor önerisi şarkısı olsun, tüm yıl böyle eğlenceli geçsin.

  Yorum alanı

“HAFTA 6 – 01.01.2013” yazısına 5 yorum var

  1. Deniz Kaymakci says:

    Bu, haftalık yorumlar cidden çok çok iyi, gerek Ahmet’in gerek Batuhan’ın yaptığı.

  2. Swedish says:

    Hobbit in ilk filminde summoning albüm haberi geldi.hobbit2 çıktığında albüm de çıkar umarım

  3. Bu kısmı okuması baya zevkliymiş. Batu yazınca okumamışım. Batu yazınca okuyası gelmiyor insanın.

    thefakefloydian

    @Bahadır Sarp, Bu bölümler çok güzel oldu demeye girmiştim. Sanki bir gazetede metal alemiyle ilgili haftalık köşe yazısı (ki yokta öyle bir şey bildiğim) okuyormuşuz hissi veriyor.

  4. Ouz says:

    Fates Warning ve Summoning haberlerine çok sevindim ya. :) Kataklysm’den ümitsiz olsam da, gene de yeni işlerini bir görmek lazım. Belki imana gelip de az biraz brutalleşirler. Taktaktak sıradan parçalar ninni kıvamında zira.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.