# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
2013 Metal ütopyaları
| 01.01.2013

Hayallerde buluşuruz.

Miladi takvimin 2013. yılının ilk gününden merhaba! Üç hafta önce Haydi Buyrun Sohbete köşemizde “2012’ye bakış” başlığı altında 2013’ten beklentilerimizi de paylaşmıştık. Bugün ise beklentileri daha ütopik seviyeye çıkarıp daha kapsamlı ve detaylı hayaller kurmaya ne dersiniz?

Belki bu fikirler tasarıya, tasarılar da organizasyonlara dönüşecek şekilde organizatörlere ve girişimcilere ilham verir.

Fikir vermek gerekirse, birinci dereceden sevdiğim ve dinlediğim bir tür olmasa da dinleyiciyle aynı seviyede (sahne ya da eğimli bir alan olmaksızın) performans sunulan ve başarılı eğlencelere sahne olan hardcore konserlerini zevkle izliyorum ve Türkiye’de de bu formatta konserlerin gerçekleşmesi arzusundayım. Sevdiğiniz belirli gruplarla ve alışılmış olanlardan farklı mekânlarda, formatlarda gerçekleştirilebilecek metal “olayı” tasavvurlarınızı örneğimden dilediğinizce uzaklaşarak fakat ana başlığımızı da kaybetmeden çok daha detaylı şekilde paylaşmanızı diliyor, haydi buyrun sohbete diyorum.

  Yorum alanı

“2013 Metal ütopyaları” yazısına 50 yorum var

  1. Kimse demeden ben diyeyim. GOJİRAAAAAAĞĞĞĞHHH!

  2. bu ülkenin meshuggah görmemiş olması kimin ayıbı bilmiyorum ama bunun acilen temizlenmesi lazım. ama, tam olarak “konser” açısından değerlendirmek gerekirse aklıma tek isim geliyor:

    Devin Townsend.

    Bu adamın müziğinin içine entegre olmuş bir teatrallik var. Yaptığı her albümün içine, her saniyesinde var bu olay ve bu yüzden canlı performansları da harika oluyor. Yayınladığı DVD’lerdeki performansı olağanüstü. Seyirci ile iletişimi müthiş. Zaten müzikalitesine hayranım adamın, bir de dünya gözüyle görsem baya bir numaraya oturur herhalde. Bi de “Deconstruction” albümünü sevmiyor olmamı, albümün ekstrem teatralliğine bağlıyorum. Görsel destek olmadan ısınmak zor gibi, çok ilginç bir şekilde. Özellikle oradan şarkıları izlemek isterim konserse mesela.

    Meshuggah belki bir yere kadar ama, Devin Townsend’in pek bi kitlesi yok sanırım Türkiye’de. O yüzden ütopik konuşma mevzuuna uygun oldu.

  3. Avcı says:

    Unirock 3 yıl önce yaptığı gibi büyük çoğunluğu Death Metal gruplarından güzel bir festival yapsın.İçinde Dying Fetus,The Black Dahlia Murder [İade'i itibar],Suffocation,Morbid Angel,Cattle Decapitation, Trigger The Bloodshed,The Red Chord bulunsun.

    Yine İstanbul ekstrem metal gruplarının konseriyle dolsun taşsın.[2012'de bir tane yabancı grubun konserine gidemedim yahu!]

    Hatebreed’in yeni albümü hayal kırıklığı olmasın.Köklerine ve hanzoluklarına dönsünler.

    Suffocation yeni albümüyle bizi yine şebeklikler içine soksun.

    The Red Chord yeni bir albüm yapsın.

    BekmenBatu, Twitter’da daha az tespit yapsın ,daha fazla fotoğraf paylaşsın.

    NECROPHAGİST YENİ BİR ALBÜM YAPABİLDİĞİNİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERSİN!?!?

    rotting hell

    @Avcı, ekstrem metal konserleri istiyorsak, yakında Desaster, Agathocles ve Deströyer 666 konserleri var. Onlara iştirak edelim ki daha çok konser olsun, olabilsin.

    Avcı

    @rotting hell, Bu söylediğin grupların hiçbiri ilgimi çekmiyor.

    rotting hell

    @Avcı, meh.

    loser

    @Avcı, İyi ohalde sen listeni organizasyonlara gönder de senin grupları izleyelim sırayla. Arada güzellik yapıp bizim isteklerimizi de göz<ardı etmezsin değil mi?

  4. ışıl says:

    sahne falan demişken, dillinger olsa mesela. dillinger. evet, dillinger olsa.

    Batuhan Bekmen

    @ışıl, ben korkudan, tatlı candan gidemem sanırım tdep’e.

    ışıl

    @Batuhan Bekmen hiç sanmıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ışıl, TDEP’i izlemişliğim var, hayatımda tek bir konserde vokalistin yapmayı planladığı bir şeyi fark ettiğim anda “yok artık, onu yapamaz” dedim, ve adam o şeyi yaptı. Mekanın tavanına tırmanıp 5-6 metreden kendini seyircinin üstüne bıraktı.

    Baybora

    @Ahmet Saraçoğlu, ”TDEP’i izlemişliğim var” Ağğbi.

    Kemal

    @Ahmet Saraçoğlu, Benim de TDEP ve August Burns Red in evimin 1 mil civarinda sahne almis oldugunu 1 gun sonra ogrenmisligim var :( Nasil bir hayalkirikligi tahmin edin artik…

  5. Korhan Tok says:

    Bir grup tüm ışıklarıyla şovlarıyla…vs ile Türkiye’ye gelsin, 2013 içerisinde yalnızca konser organizasyonları için inşa edilmiş harika bir yerde konser versin, bu konserin de dvdsi çıksın.

  6. ihsanoird says:

    Meshuggah, Gümüşhane’de konser versin.

  7. Şu Kreator, Morbid Angel, Nile olayı olsaydı gerçekleşecekti ama 2013 ve sonrasında olmasını en çok istediğim şeylerden biri, turnelerin Türkiye’ye de uğraması. Ufak bi mekanda X konseriyle yetinmeyelim artık, aynı konserde 4-5 grup görme zevkini yaşayalım.

    Festival demiyorum bak, bütün bir günü/haftasonunu festival alanında geçirmekten söz etmiyorum. 19.00′da başlayan ve 23.00 gibi biten türde, gerçek anlamda turnelerin de buralara uğramasını çok istiyorum.

    Kanada’da okurken neredeyse her hafta bir Kuzey Amerika turnesi bulunduğum şehre uğrardı. Onun zevki çok başka gerçekten.

    Şu an hâlâ orada olsaydım, önümüzdeki 3 ay içinde şu turları izleyecektim:

    GOJIRA / DEVIN TOWNSEND PROJECT / THE ATLAS MOTH

    ENSLAVED / PALLBEARER / ANCIENT wISDON / ROYAL THUNDER

    COHEED & CAMBRIA / BETWEEN THE BURIED & ME / RUSSIAN CIRCLES

    IN FLAMES / DEMON HUNTER / ALL SHALL PERISH / BATTLECROSS

    TURISAS / FIREWIND / STOLEN BABIES

    CRADLE OF FILTH / THE FACELESS / DECAPITATED / THE AGONIST

    SOILWORK / JEFF LOOMIS / BLACKGUARD / THE BROWNING / WRETCHED

    :(

    caksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Vay anam.

    Berker İlhan

    @Ahmet Saraçoğlu, Araya Revocation – The Faceless – Veil of Maya olan bir turne de sıkıştıralım.

  8. Gereksiz biri says:

    Valla ben çok acil bir şekilde canlı olarak The Faceless,Gojira,Meshuggah,Divine Heresy izlemek istiyorum.

  9. desqpio says:

    OPETH!

    şaka şaka .s between the buried and me gelsin, converge gelsin, godspeed you black emperor gelsin. hnn sonra the faceless gelsin, the ocean, neurosis. hepsi gelsin.

    bir de muse gelsin, onu da sıkıştırayım buraya :/

    loser

    @desqpio, placeboyu eklemeyi unutmuşsun..

    desqpio

    @loser, onlar da gelsin lan, ne olacak yani.

  10. rauf says:

    Jeff Nevemore’a donsun. Nevermore yeni album cikarsin. İlk konserini Samsunda versin. Ve o gece butun grup elemanlari bizim evde kalsin. Cok mu sey istedim :)

  11. Ugur says:

    En ütopik benimki sanırım: Ulver’i istiyorum :(

    http://www.youtube.com/watch?v=Xax4S-vXUe0

  12. caksu says:

    DT konseriyle tanıdığım Cynic’i bir de en sevdiğim grup olarak izlemek hayalim var. Hayal diyorum, olası birşey aslında. Ütopya kontenjanından da şunu gireyim.. Black Flag Damaged kadrosu birleşip gelsin ve tüm albümü çalsın. Ehe.

  13. Ufuk Sönmez says:

    1) summoning 1 yıllığına şükrü saracoğlu stadı’nı kiralasın, her haftasonu stadyum konseri versin, dinleyiciler elf, ork, hobbit, gollum formalarıyla iştirak etsin. aziz yıldırım helikopterini satıp “nazgul” alsın.

    2) meshuggah ve cannibal corpse aynı anda sahneye çıksın. ortaya çıkan müziği anlayabilen seyircilere, halkın huzurunda “baterist kafasına” sahip oldukları açıklansın ve ücretsiz bateri dersi verileceği söylensin. ödülü kazananlarsa mazurkiewicz’den bateri dersi almayı reddetsin.

    3) opeth, niagara şelalesi’nde akustik konser versin. şelalenin sesinden insanlar hiçbişey anlayamasın, ses sisteminden şikayet edilsin.

    4) jolly joker’den ilham alınarak konser mekanları enine değil boyuna yapılsın. koridorun arkalarında kalanlar ise yüzünü arkaya dönüp, koridorun en arkasına yansıtılmış sahnenin holografik görüntüsüne bakarak konseri izlesin.

    5) türkiye’den artık gerçek bir “atmosferik yarrak metal” grubu çıksın. lafta kalmasın. olmadı “semi-technical jazz death” veya “quarter-technical yani 3-5 akorla müzik yapıyoruz” grupları çoğalsın.

    6) nile grubuna, mısır kültürüne yaptıkları katkılardan dolayı hükümet tarafından bir piramit hediye edilsin(oha). bir süre piramitte yaşayan dallas’ın tekrardan saçları çıksın. “sizin ev kaç metrekare” sorusuna istinaden piramidin hacmini hesaplamak maksadıyla piramidin ortasından dik çıkan(merdivenle) karl sanders merdivenden düşüp kolunu kırsın(yok lan olmasın öyle bişey).

  14. kaplanb. says:

    BARONESS

  15. Mert says:

    The Tea Party’yi görmeyi çok isterim ben. Ama böyle küçük çapta bi bar konseri(ulan gerçi tea party gelip inönü de konser verice değil ya).
    Porcupine Tree’yi artık görme zamanımız geldi bence yuh ama artık. En azından steven wilson gelsin muhabbet edelim bak o bile yeter.
    Devin Townsend, Meshuggah, Between the Buried and Me falan zaten saymaya gerek yok.
    Aha bide aslında Ghost olsa hani tadından yenmez.

  16. worldwidehate says:

    Çok bir şey değil sadece Necrophagist albümü çıksa da yeter. Hatta muhammed suiçmez sadece açıklama yapsın seneye çıkaracağım diye ona da razıyım. Tabi bide Thrown to the Sun İzmir’e gelsin.

  17. Varg Vikernes ve Dani Filth’in aralarından su sızmaması. Varg’ın “Aslında sen baya iyiydin de, ne biliim işte…” demesi, Dani’nin de “Baba estağfurullah, sen varken…” deyip eline su dökemeyip öpmesi.

  18. Baybora says:

    İmkanlı imkansız hepsini sıkıştırayım şöyle:

    Gojira,The Faceless,TDEP,Altar of Plagues,Ensiferum,Mastodon,Lamb of God,Before The Dawn,Be’Lakor,The Black Dahlia Murder,Insomnium,Brymir. Ama daha yeterince uçmadım:

    Wintersun. Evet biliyorum,belki de en imkansızlardan biri. Bir kere bile geleceklerine umudum yok,ama en çok istediğim şey. İleride Finlandiya’da izleyebilirim,ama yine de ben kesin bir şey istiyorum,gidebileceğimi bilmek istiyorum. Grubun birdenbire dağılmayacağı ya da başka bir aksilik olmayacağı ne malum(demesi bile korkutuyor aman). Ölmeyeceğim lan Jari’nin yüce burnunu görmeden :(

    Kreator/Nile/Morbid Angel/Fueled By Fire konseri de telafi edilsin bu sene.

  19. glamdring says:

    At The Gates istiyorum sadece.

  20. havok says:

    Pearl Jam gelsin istiyorum.

  21. Exorsexist says:

    Aklıma gelen tek grup Hypocrisy var şu anda. Cidden canlı performanslarının hayranıyım ve görmek isterim.

  22. DrAQA says:

    Önceki konularda da yazdığım gibi en en çok istediğim şey; Theory in Practice grubunun yeniden stüdyoya girmesi. Ancak imkansızlığının farkında olduğum için biraz es geçiyorum.

    At The Gates, BTBAM, Gojira Türkiye’ye gelsin, hatta Ankara’da konser versinler.

  23. Kıvanç says:

    Lamb of God’dan sağlam bir albüm bekliyorum, son albüm tatmmin etmedi. Onun yanında Bodom çocuklarından gelsin albüm. Ha birde Slayer çıkartsın artııık. Megadeth zaten Allahın emri.

  24. ozgur says:

    Ütopya deyince akla binbir çeşit şey geliyo. Benimkiler de kabaca şöyle:
    * Yurdum metal dinleyen insanı biraz daha fazla okumaya ve araştırmaya başlayacak. İlgilendiği konu etrafında sadece klişe ve yüz yıllık yorumlarla ilerlemeyip, biraz araştıracak, araştırmasıyla vizyonunu genişletecek böylece milletimiz kazanacak.

    * İstanbul’daki (malesef diğer yerleri bilmiyorum) metal barlarda metallica, megadeth, pantera, sepultura, slayer, maiden, judas priest dışında şarkılar çalan gruplar çoğalacak. Yurdum metalcisinin ezberini bozmaya yönelik girişimler metal piyasasının (artık neyse) ölmesine değil, tersine, canlanmasına, küllerinden alevlenmesine neden olacak.

    * Her metal muhabbetinde zorunlu olarak yapılması gereken metallica-megadeth tartışması, dolayısıyla hetfield ve mustaine tartışması gün gelecek 2013′te son bulacak. Sığ tartışmaların ötesinde de müzik muhabbeti yapılabilecek.

    * Çalmaya yeni başlayan gruplarda metallica, megadeth, pantera, sepultura vs vs vs. coverları yerine vizyon genişletici, zihin açıcı eserlere yer verilecek. Artık gruplar cover yapmaya “for whom the bell tolls”, “kill the king”, “refuse/resist” ve benzeri şarkılar ile değil; “”The Toxic Waltz”, “WWW”, “Masked Jackal” ile başlayacaklar.

    * 2013 mü-kem-mel bir atlayışa ev sahipliği yapacak.

    loser

    @ozgur, Ahhhhh ahhhhhhhh..Güzel dilekler hepsi :)

  25. kenibıl says:

    gorefest yeniden birleşse, yaksa yıksa ortalığı…

  26. Ömer Kuş says:

    “X grubu” gelsin diyenlerin hepsi X grubu hakikaten geldiğinde o konsere gitmek için elinden ne geliyorsa yapsın.

  27. Oblgoth says:

    Gelseler de görsek: Meshuggah, Gojira, BtBAM, Devin Townsend, Revocation, The Faceless, Ihsahn, Scar Symmetry, Insomnium, Psycroptic, AT THE GATES

    Tekrar gelseler de hasret gidersek: Katatonia, Lamb of God, Obituary, Mastodon, Dark Tranquillity, In Flames, Opeth, :((NEVERMORE:((

    Albüm çıkarsalar: Dark Tranquillity, In Flames, Lamb of God, Mastodon, Septic Flesh, Cynic, Arch/Matheos, Quo Vadis, Neuraxis, Tool, :((NECROPHAGIST:((

    Sürekli isimlerini duysak: Thrown to the Sun

    Bitse: Her boku bilen türk metalcimiz, yeteneksiz orgranizatorler ve gösterip vermeyen organizasyonLER. S2ndirik bir demo kaydedip emeğime saygı duyun :( minvalli milli duygu sömürüsü peşinde andırgırand yeteneksizleri. Finaller.

    Bu kafayla bu saatte bu kadar geldi.

  28. pete says:

    Unirock organizasyon yapıp piyasayı bulandırmasın :D

  29. Control Denied ve Necrophagist albümlerini çıkartmalı. Yeter artık demi. Chuck’ın son melodilerini duymaya hakkımız var bunca yıldan sonra.

    Nevermore’un birleşip Türkiye’de konser verdiğini ; Jeff Loomis ile Warrel Dane’in el ele sahnede seyircileri selamladığını ; ve bize “küsmedik lan dallolar şaka yaptık ehaehe” dediklerini görmek istiyorum

    Meshuggah’ı Gojira’yı Türkiye sınırları içerisinde görüp herhangi bir kaç kemiğimi kırsam fena olmazdı aslında.

    Ha bi de Eskişehir’den mezun olmadan rahatça takılabileceğim ; doya doya “olm x çok pis albüm yapmış dinledin mi” tarzında muhabbetler yapabileceğim rock kültürüyle donatılmış bir mekan olsa ne güzel olurdu. 4 senedir bekliyorum böyle bir şeyi.

    lokinin damadı

    @Ali Karabacak, bende bekliyorum vallahi bak eskişehir’de gojira dedin ölüyodum heyecandan

  30. Swedish says:

    Satyricon,empyrium,dark tranquaallity,kalmah,thrown to sun,thorium,immortal,ulytau ALBUM ÇIKARSIN

    empyrium ve at the gates mutlaka ülkemize GELSİN

    bide lütfen en içten dileğim in flames jester race ve whoracle albümlerinin PLAKLARI ÇIKSIN.

  31. Overload says:

    Müzik dünyasına atılmak. Evet, benim ütopyam, hayalim bu. Kendi kendime çalmaktan sıkıldım! Bir grupla bir şeyler çalmak, veya kendi şarkılarımızı yazmak istiyorum. Ve biraz da lead gitar öğrenmek istiyorum. Kendime kendime bu kadar öğrenebildim, artık bir ustaya ihtiyacım var.

    Tabi bi de okuldan vakit bulmak istiyorum.

  32. önder says:

    benim ütopyam pasifagresifin unirock tarzı festival düzenlemesi.. unirock itü rock kulübü üyelerinin oluşumu değil miydi? Ahmet abi bi düşün.Kafana koyduğunu yapıyosun bunu niye beceremeyeceksin. Bilet paralarını alıp grubu getireceksin, yeri kiralayacaksın.güvenlik firması vs. gönüllü çalışırım vallahi buradaki birçok arkadaş gibi.

  33. devilsadvocate says:

    radiohead, melodik death metal albümü yapsın.

  34. Kamil says:

    Necrophagist albüm çıkarsın. Üstüne Obscura The Faceless ve Ouroboros’u alıp Türkiye’ye gelsin.

  35. Murat Uysal says:

    Core tarzı üzerine gerçekten etkinlikler düzenlenmesi gerekir gerçekten.Temiz ve kaliteli müzik yapmaya çalışan ekipler içinde biraz destek olunması ve de yardım eli uzatılması gerektiğini düşünüyorum.Çünkü bazı güzel iş yapmaya çalışan ekipler tutacak bir eli olmadığı için veya bulamadığı için ya da tutan olmadığı için karamsarlığa kapılıp kaybolup gidiyorlar..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.