# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
YOUR PAIN IS ENDEARING – The Turning of Tides EP
| 21.11.2012

İçinde Türk olan yabancı grup çekiciliği.

Bugün, uzun zamandır yazma niyetinde olduğum ancak bir türlü fırsat bulamadığım bir grubu yazmaktayım. Mutluyum, gururluyum. YOUR PAIN IS ENDEARING, Boston’un kalbinden kopup gelen bir deathcore/death metal grubu diyerek kritiğimize başlayalım.

YOUR PAIN IS ENDEARING’i ilginç kılan özelliklerinden biri, grubun bas gitaristlerini Türkler’den seçmesi. Daha önce kadrosunda Cihan Aydın’ı barındıran grubun şu anki bas gitaristi ise Nazım Kemal Üre. Kendisi, Kemal adıyla sitemizde de yorumlar yazan ve gittiği konserlerle bizleri hüzünlere gark eden ballı bir arkadaş.

YOUR PAIN IS ENDEARING’in müziğine eğildiğimizde, teknik denebilecek bir deathcore/death metal kırması görüyoruz. Enstrümanlarını tanıdıkları belli olan gitaristler, iyi bir davulcu ve böğüren bir arkadaş, grubun temelini oluşturuyorlar. Neyse ki tüm müziğini breakdown’lar üzerine kurmayan YOUR PAIN IS ENDEARING, bu sayede günümüzde sayıları hızla artan herhangi bir deathcore grubu olmaktan öteye gidiyor ve daha taze bir havaya bürünüyor. Grubun müziğinin birtakım dinleyiciler tarafından elbette ki türün büyük gruplarına benzetilebilecek yanları olsa da -lâkin bu deathcore’un sınırlarından kaynaklanan genel bir sorun- YOUR PAIN IS ENDEARING’in bir “x klonu” olmaya çalışmadığı da ortada.

İyi bir kaydı olan EP’de, kafa ezen stakato rifler ile arkalarında akan ve damarlıkla gerginlik arasında giden melodik kısımlar geniş yer kaplıyor. Your Body is My Canvas’ın sonları ve The Turning of Tides bu durumu görmek için güzel örnekler. Deathcore tabirini her ne kadar kimi dinleyicilerde ilk andan uzak durma isteği yaratabilmekteyse de, YOUR PAIN IS ENDEARING’in en iyi yanı da bu noktada öne çıkıyor.

Zira grup “deathcore öğeleri barındırıyoruz, bu yüzden de türün gerekliliklerine uyalım” türevinden bir düşünceyle hareket etmektense, yeri geldiğinde taş gibi death metal, hatta teknik veya progresif death metale dahi göz kırpan olaylara girebiliyor. Yine de müziğin yüzde 90 civarı bir bölümü agresiflik üzerine kurulu.

Gitarlar, WHITECHAPEL ve benzeri gruplarda görülen ve şahsen rahatız olduğum aşırı suni, mekanik, robotik tondan ziyade, sıcak kalmayı başarmış, organiklikten çok da uzaklaşmayan bir sound’da kaydedilmişler. Bu durum YOUR PAIN IS ENDEARING müziğini daha doğal, daha “gerçek” bir hale sokuyor diye düşünüyorum.

Sonuç itibariyle, 21 dakikalık bu EP, daha önce duymadığımız şeyler sunmasa da, her şeyi dozalında kullanarak ve tam olarak nasıl açıklayabileceğimden emin olmadığım bir “bilinçlilik” barındırarak, gayet iyi bir ürün olarak nitelenmeyi hak ediyor. Üç korner 1 penaltı diyor, şimdiye dek 3 EP çıkaran grubun ilk albümünü de bekliyoruz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.78/10, Toplam oy: 32)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2012
Şirket
El Emeği Göz Nuru Plakçılık
Kadro
Rob Robbles: Vokal
Jason Eick: Gitar
Nazım Kemal Üre: Bas
Justin Brink: Davul
Şarkılar
1. Survivor
2. Your Body is My Canvas
3. Lessons in Misanthropy
4. Visions
5. The Turning of Tides
  Yorum alanı

“YOUR PAIN IS ENDEARING – The Turning of Tides EP” yazısına 10 yorum var

  1. havitetty says:

    Kapağa bayıldım. EP’yi de en kısa zamanda dinlemeye çalışacağım.

    Umarım başarılı olur, güzel yerlere gelirsiniz Kemal.

  2. ismail vilehand says:

    Fall Of An Empire ve bu EP bende bayadır var severek dinliyorum. türün çok bilinen gruplarına kafa tutacak kalitede müzik yapıyorlar ama deathcore sevmeyenlerin de seveceği şekilde istisnai bir durum söz konusu değil bence.

  3. Ufuk Sönmez says:

    galiba daha önce gene bu sitede grup önerme bölümünde dinlemiştim Kemal arkadaşımızın grubunu. gayet dinamik, kazımalı, bazen melodik, breakdown’lu bi müzik, dinlemesi zevkli yani. yolunuz açık olsun diyor 10 üzerinden 8 veriyorum.

  4. Deli says:

    Beyaz tişörtlü eleman Heath Ledger’a fena halde benziyor. Türk eleman da en sağdaki herhalde.

  5. Kemal says:

    Guzel sozleriniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar. Yazi icin Ahmet ‘e de buradan bir kez daha tesekkur edeyim, ozenerek yazmis gercekten. Saolasin Ahmet :)

    Ben yine FB adresimizi verip biraz reklam yapayim :D

    http://www.facebook.com/yourpainisendearing?fref=ts

  6. Ufuk says:

    Olur da doğu kıyısına ziyaretine gidersem, beraber asla Starbucks’a gitmemeye and içtik adamımla. Hatta adlarımızın yazılması/okunması gereken hiçbir yere gitmiycez.

  7. Kemal says:

    Hazir konu acilmisken bir iki ekstra video da verelim:

    Ben ve grubun gitaristi Jason ile bizim EP den bazi bolumleri calarken :

    http://www.youtube.com/watch?v=tfnQsY2hh90

    EP tamamen cift gitar uzerine kurulu ama grupta tek gitarist var, live calarken ayni hissiyati verebilmek icin looper kullaniyoruz, bunun uzerine bir video:

    http://www.youtube.com/watch?v=-uiu0iBQ_eI

    Bu da davulcumuz Justin in Vision performansi:

    http://www.youtube.com/watch?v=UqgPCzFvMvY

  8. Ahmet’in müzik hakkındaki yorumlarına katılmakla beraber , müziğinizi ben de sevdim. Yolunuz açık olsun :)

  9. Kemal says:

    Arkadaslar ilke 2 EP mizi, Christmas dolayisi ile 3 dolara cektik, dijital olarak almak isteyenler olursa:

    http://yourpainisendearing.bandcamp.com/

    Bunun disinda Tshirt almak isterseniz veya yakinda cikacak olan “Upon A Throne of Hate” EP mizi pre-order etmek isterseniz:

    http://www.yourpainisendearing.bigcartel.com/

    Tesekkurler

  10. Kemal says:

    Bu EP nin acilis sarkisi olan Survivor icin, yilin ilk yarisinda verdigimiz kliplerden parcalari birlestirerek live + lyric video gibi bisey yaptik. Buyrun:

    http://youtu.be/u0OSDCIDMWE

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.