# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PASİFAGRESİF yenilendi
30.11.2012

Yeni eklenen bölümlerle artık daha coşkulu.

Son model Pasifagresif’ten hepinize merhaba!

İçinde bulunduğumuz yılın Şubat ayında verdiğimiz yenilenme haberinin üzerinden 9 ay geçti ve en sonunda bir üst versiyonumuz ile karşınızdayız. Bu gecikme için üzgünüz, ancak yapmak istediğimiz değişimler sadece dizayn ile sınırlı olmadığı için bu kadar uzun bir süre harcadık. Her detayı inceledik, her konunun tüm maddelerini uzun uzadıya tartıştık. Sizlerden gelen sayfalarca öneriyi inceledik, yapabileceklerimizi yaptık, yapamadıklarımız da olmadı değil. Ama dizayn ve yeni bölümler konusundan önce, asıl önemli olduğunu düşündüğümüz değişikliklere gelelim.

Pasifagresif’in bu yeni döneminde kapsamlı bir vizyon değişikliğine gitmeye karar verdik.

Neden?

Pasifagresif, 2009 yılından beri varlığını sürdüren bir site. Bu gibi kısa bir süre içerisinde Türkiye metal camiasında bir yer edinebilmemiz ve sorulan, aranan, ismi çeşitli yerlerde zikredilmeye başlanan bir mecra hâline gelmiş olduğumuzu görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Neden mutlu ediyor, çünkü Pasifagresif’in asıl kurulma amacı bir eksiği kapatmaktı. Müziğe eleştirel bir gözle bakabilen, güncel kalabilen ve bu sayede aktif ve düzgün işlev görebilen bir müzik tartışma platformunun eksikliğinden rahatsız olan insanlar olarak kurduk ve geliştirdik Pasifagresif’i. Bu zaman içerisinde Türkiye’nin en çok ziyaret edien metal içerikli sitelerinden biri olmayı başarmış olmamız, milyonlarca sayfa görüntülemesi, yüz binlerce giriş ve okurlar tarafından gönderilen sayısız haber ve yazı ile, bir şeyleri başardığımızı düşünüyoruz. Özellikle okurlardan gelen ve sayıları 300′e yaklaşan kritik ile, belki de bu alanda Türkiye’deki müzik içerikli siteler arasında eşi olmayan bir olaya imza attık. Daha da önemlisi, bu müziği bizler kadar çok seven insanların, dinledikleri müziğe sahiplenişlerine, onun için bir şekilde emek verdiklerine tanık olduk, oluyoruz, olacağız.

Aradan 3,5 yıl geçtikten sonra sitenin istatistiklerine, kitleye ve yapabildiklerimize baktığımızda, bir fark yaratabildiğimizi görüyoruz. Pasifagresif kitlesinin Türkiye’de görmek istediği grupların organizatörler tarafından özellikle takip edildiğini görüyoruz. Yapılan haberler, yazılan kritikler, çekilen videolar ile yeni gruplardan, yeni türlerden haberdar olan bir çok insan görüyoruz. Daha da önemlisi, Türkiye’nin müziğe aşık insanlarının sanıldığı kadar sınırlı olmadığını görüyoruz. Dediğimiz gibi, bir fark yaratabildiğimizi ve bazı eksikleri kapatabildiğimizi görüyoruz.

Şimdi sıra yeni bir eksikliği kapatmaya, yeni farklar yaratmaya geldi.

3,5 yıl boyunca, her gün Pasifagresif ile ilgilenmek ve girdiği her etkileşimi yakından takip etmenin büyük bir yararı oldu; bu platformun barındırdığı potansiyeli daha net olarak görebildik. Türkiye’deki müziksever kitlenin farkındayız, ancak bu kitlenin parça parça durduğunu ve asla ortak bir mekanda toplanamadığını, bir tartışma ortamı içinde kaynaşamadığını görmek, asıl sorunun fark etmemizi sağlayan şey oldu. Ve kapatmak istediğimiz, kapatmamız “gereken” yeni eksiği böylece bulmuş olduk.

Nasıl?

Pasifagresif’in ilk sloganını bilenler vardır aranızda: “Metale hasta oluşumuzun dışavurumu.”. Geçen 3,5 yıl içinde bu cümlede hiçbir değişiklik olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Ama bu dışavurumu genişletmeyi düşündük ve dönüp kendi eksiklerimize baktık. Pasifagresif’in ayrık duran bu kitle için modern, güncel ve eleştirel bir toplantı ortamı olabilmesi için yapabileceğimiz şeyleri planladık. Yani Pasifagresif artık oluşum ve yerleşme sürecini tamamladı, şimdi yayılma süreci başlıyor. Günlük kritik sistemine dönüş, daha sık ve daha güncel haberler, ardı arkası kesilmeyecek röportajlar, yeni bölümler, yeni gruplar, yeni türler, yeni isimler ve yeni insanlar… Bir de yeni logo! (Logo için Duygu Topçu’ya teşekkürlerimizi sunarız.)

Kısacası, aktiflik kavramını birkaç seviye ileri taşıyan yeni Pasifagresif’in asıl amacı, Türkiye’deki kitleyi kendisinden haberdar etmek ve bir “scene” oluşturabilmek için gerekli olan birlikteliği, eleştirelliği ve güncelliği sağlayabilecek bir platforma dönüşmek. Aradaki kısıtlara, gereksiz çevrimiçi nefrete ve iletişim sorununa bir çare sunabilmek. Türkiye’de kaliteli ve yeniliklere, yeni müziğe, yeni bir harekete aç bir kitle olduğunun bilincindeyiz. Yeni farklar yaratmak için elimizde tüm imkanlar mevcut. Dediğimiz gibi, potansiyelin farkındayız.

Artık gevezeliği kesiyor ve sizi yeni Pasifagresif’i keşfetmeniz için serbest bırakıyoruz. Etrafı gezerken kadromuza yeni katılan Bircan, Onur, Ege ve Umutcan’a da birer selam ateşlemeyi unutmayınız. Aramızdan ayrılan arkadaşlara ise bizimle geçirdikleri zaman ve Pasifagresif’in bugünlere gelmesine yardımcı oldukları için içten teşekkürlerimizi ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Şimdi gelelim dizayn kısmına.

Sitede yeni açılan birtakım bölümler var. Bu bölümler, miyadını dolduran anket başlığı yerine gelen ve her hafta bir konunun konuşulacağı Haydi Buyrun Sohbete kısmı, hafta başlarında editörler tarafından yazılacak Geçen Haftaya Bakış kısmı ve PATV. Ha bir de Twitter, Facebook ve yeni açtığımız tumblr‘da çok daha fazla etkin olacağız. Üstelik günlük albüm kritiği olayına da geri dönüyoruz.

Hepsi de daha çok yorum yapılması ve dolayısıyla da okur entegrasyonunun artması adına yapılmış hamleler. Girin, yorum yapın, tartışın; zaten yıllardır yapıyorsunuz, artık daha çok yapın, burası daha da canlı bir hal alsın.

Ha, arkadaşlarınıza da haber verin; müsait oldukları bir zamanda beş çayına bekliyoruz.

PA

  Yorum alanı

“PASİFAGRESİF yenilendi” yazısına 52 yorum var

  1. ozgur says:

    iyi olur heralde ya. bilmiyorum ki. değişiklik sonuçta.

    bakalım.

  2. Nightwing says:

    vaaay site böyle daha iyi olmuş gibi lan ahahah :)

  3. Baybora says:

    Harbiden de olmuş.

  4. değişiklik gelişim yönündeyse iyidir diyorum. kısaca beğendim deyip kısa kesiyorum.

  5. Lefthanpath says:

    çok güzel olmuş. her gün siteye girmek rutin bir iş haline gelmişti. yeni hali bende uyandırdığı eski heyecanını geri getirdi.

  6. Oblgoth says:

    Son 2 senedir her gün girip neler oluyor diye baktığım, süreçte bir sürü grup keşfetmemi ve kulu köpeği olmamı sağlamış, ne desem nasıl anlatsam boş olacak güzide web sitesi ve ailesi. İyi ki varsınız.

  7. caglardurmaz says:

    Ahmet reyiz herşey güzel de sen bu yeni pasifagresif yazısının fontunu sevmiyo muydun? Machine Head-Unto the Locust’un kapağını sevmemiştin bu da aynı tarz silik gibi (ama ben beğendim tabi).Çelişik bir durum gibi geldi bu bana neyse :D

  8. Avcı says:

    Ben açılışa, açılış demem kuru pasta-limonata-kurdela üçlüsü olmadıkça…

    [Harkulade olmuş.Ağzımın suyu aktı resmen.Yeni logo enfes olmuş.Emeği geçen herkesin eline sağlık]

  9. Elvan says:

    Resmen hayâl kırıklığı yaşadım. Değişim bu mu şimdi? Yazarların adlarını sol tarafa taşımak? :D

  10. Rajeesh says:

    çok tıkış tepiş oldum biraz gibin

  11. Avcı says:

    Bu arada ahmetsaraçoğluabi daha ekşi sözlükte ,Pasifagresif’in yenilenmesiniyazmamış.Çok büyük hayal kırıklığına uğradım.

  12. Rotten Angel says:

    Yeni bir soluğa ve değişime ihtiyaç vardı gerçekten. Hem bu değişim, insanların daha çok mesaj atması ve siteye canlılık getirmesi açısından çok iyi. Peh güzel olmuş.

    Onur, Ege, Umutcan, Bircan arkadaşlara da buradan en irisinden bir selam çakarım. Kritiksiz bırakmayın bu yürekleri.

    ========

    Lütfen okuyun. Rotten Angel’dan kişisel bir rica:

    Aranızda Morbid Angel ve old school death metal seven varsa, Morbid Angel’ın son kalan 2 albümünü (FFF, Gateways) kritiklesin :’) (Jimmy Wales bakışı)

    ========

    Birde şu son atılan mesajlar bölümü için ”eskiler: 2.sayfa 3. sayfa” şeklinde bir şey yapılsın. Mesela X isimli biri geliyor 10 yeni mesaj atıyor, eski mesajlar güme gidip kayboluyor. O mesajın atıldığı sayfayı da bulamıyorsun.

  13. noise says:

    Ellerinize sağlık. Eklenen bölümler ve yapılan bazı değişiklikler güzel.

    Ama, “son yorumlar” bölümü düzenlenmediği ve üyelerin kendilerine ait bir profili olmadığı sürece o etkileşimi sağlamlaştırabilmek zor olacak bence. Atıyorum ben Ahmet Saraçoğlu’nun son yaptığı yorumları görmek istiyorum diyelim, bu sistemde imkansız. “Son yorumlar” bölümü de sürekli güncellendiği için takip edilmek istenen bir üyeyi yakalayabilmek zor. Site wordpress tabanlı olduğundan söylediğim şeyler nasıl uygulanabilir bilmiyorum tabi. Ama üyelik sistemine geçilirse ve her üyenin profil sayfası olursa her şey daha iyi olur gibime geliyor.

    Kemal

    @noise, Demin hen’in mesajinin altinda anlatmak istedigim seyi birebir soylemissin, seni tekrar etmis oldum kusura bakma :)

    Batuhan Bekmen

    @noise, Yorumlar konusunda hakkınız var, hatta değiştirmek için en çok uğraştığımız kısım da o oldu ama WordPress tarafından kısıtlandık bir miktar. Halen çözüm arıyoruz. Ama üyelik sistemini şu aşamada düşünmüyoruz. Belki üyelik sisteminin de içine olduğu, Kemal’in aşağıda belirttiği gibi bir çözüm olur, bilemiyorum, ama siteye yorum yapmak için üyelik gerektiren ve üye olmayanların yorum yapamadığı bir sisteme geçme taraftarı değiliz.

    Yorum kısmı üzerinde uğraşıyoruz ama, ondan emin olun. :)

    Kemal

    @Batuhan Bekmen, Uyelik sisteminin soyle bir avantaji da var, bununla beraber ozel mesaj sistemide gelecektir. Boylece cogumuzun gormekten sikildigi kritik alti kavgalarinin sayisi ciddi anlamda dusecektir diye dusunuyorum. Cunku su an kullanicilarin birbiri ile iletisim kurabilmesinin tek yolu kritiklerin altina yorum yapmak/cevap vermek. Oysa ozel mesaj olsa insanlar oradan birbirlerine nefretlerini kusabilir, boylece hem onlar rahatlar hemde siz moderatorler olarak daha az yorum silmek zorunda kalirsiniz.

    Fakat siz de haklisiniz WordPress in getirdigi kisitlar var..

    Batuhan Bekmen

    @Kemal, Abi dediğim gibi, siteyi dışa kapalı bir hale getirmeyi hiç istemiyoruz. O yüzden “Yorum yapmak için üye ol” olayına hiç sıcak bakmıyoruz. Hem yayılma amacı taşımak, hem de insanları üye olmaya zorlamak biraz ters düşüyor bence. Ama üyelik sistemini de, dışa açıklığı da içine alan bir çözüm vardır da biz bulamamışızdır, ona bi şey diyemem. Özel mesaj konusuna da bir şey diyemem, avantajı olur illa ki ama yorum ve kullanıcı takibinin siteye büyük bir artı katacağı kesin. Uğraşıyoruz yani hala ehah

    Kemal

    @Batuhan Bekmen, Eyvallah :) Ya yanlis anlamayin, site cok guzel zaten, ama naparsin insan hep daha iyisini istiyor :D

    Batuhan Bekmen

    @Kemal, Yok yok, zaten 2 gündür gelen mesaj yoğunluğunu devam ettirmek istiyosak o konuya bi çözüm bulmak farz oldu. Bakacağız bi hal çaresine. :)

  14. hen says:

    Ben de sanıyorum ki sitenin fonksiyonelliğinde bir değişim olacak. Hala yorumlara ve kullanıcılara erişim zor.

    Yönetim istifa.

    Re re rö.

    Kemal

    @hen, Ya kesinlikle katiliyorum. Gercekten ara sira cok guzel yorumlar oluyor (nice kritik alti yorumlari var kritigin kendisinden guzel), bunlara ulasmak cok guc. Benzer sekilde yorumlarini cok begendigim 3-5 kullanici var, mesela bu kullanicilarin yaptigi yorumlarin hepsini gormek istiyorum ama boyle bir secenek/saklama sistemi yok.

    Kisacasi, bence uyelik sistemi gelmesi lazim. Tabi isteyen uye olmayip ayni su an oldugu gibi tak diye yorum yazabilir, ama bu siteyi surekli takip eden ve yorum atan insanlar icin uyelik sistemi sahane olacaktir bence.

  15. flamer says:

    eski logo geri gelsin

  16. Baybora says:

    Evet son yorumlar konusu benim de aklıma geldi sonradan. Tasarım olarak gayet iyi durum ama bir çaresi varsa bence de düzeltilmeli. Bazı yorumlar güme gidecek yoksa.

  17. b says:

    gayet iyi olmuş ileride (wordpress)geliştikçe daha fonksiyonel olacaktır. en çok şu albüm puanlamasının kaldırılmasına sevindim. logo ise çok başarılı ancak logo biraz daha küçültülüp her iki yana yuvarlak dikkat çekici bir amblem konulursa çok daha şık olacaktır. naçizane fikrim. elinize sağlık.

    hen

    @b, sen rahat bi nefes alınca biz de rahat bi nefes almış sayıldık pamp.

  18. Belki de asıl değişim, kritik, haber, röportaj gibi daha önemli konularda olur.

  19. cannibal fetus says:

    Sonunda değişim gerçekleşmiş. Genel olarak beğensem de beğenmediğim şeyler de var sitenin yeni halinde.
    Öncelikle yeni logoyu beğenmedim. Elde çizilip taranmış sanrım. Eskiz tadında filan güzel eyvallah ama biraz amatör duruyor. Kerning diye birşey var. Facebookta da an itibariyle kullanmaya başladığınız kare içindeki Pa’ nın oranları da orijinal halinden farklı. İkisine aynı anda bakarken gözlerim acıyor ona bi ayar çekiverin. Yine de logonun eskisinden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

    En çok oy alanlar kısmı hiç ilgilenmediğim ve bence de gereksiz bir bölümdü kalkması iyi olmuş. Aynı şey anket için de geçerli. Patv olayı çok güzel ama video kritik olayı da bence gereksiz. Ben siteye girdiğimde ilk önce son kritiklenen albümleri sonra haberleri ardından da son yapılan yorumları tarıyorum. Pasifagresif ahalisini ve yazdıkları yorumları takip etmeyi seviyorum. Son yorumlar kısmı sanırım biraz büyümüş (emin olamadım şu an, sitenin eski halini şimdiden unuttum lan)(büyüdüyse iyi). O bölüm yukarıda da bahsedildiği gibi daha da genişletilebilir. Yeni eklenen “haydi buyrun sohbete” bölümünün isminin tırt ancak kendisinin güzel olabileceğini düşünüyorum. Geçen haftaya bakış bölümünün ise pek kullanılacağını sanmıyorum zira siteyi kullanan birçok insan bence günde bir kaç defa siteye giriyor ve tüm haberleri görüyordur. İnsanlar yapacakları yorumları yapıp geçiyorlar. Hafta bitiminde tekrar etmenin bi manası yok.

    Açıkçası ben de sitede daha radikal değişimler olacağını sanıyordum. Üyelik sistemi gelseydi çok daha farklı atraksiyonlara girilebilirdi. Bence en azından yorum kısmına girdiğimiz linkler link halinde değilde resim, gif, video artık her neyse yorumun içinde direkt görünür olsa coşkulu bir imageboard havası yakalanabilir.

    Sonuçta hergün ziyaret ettiğim bir sitede benim açımdan olumlu bir değişim söz konusu. Ellerinize sağlık. Bir de site değişince farkettim, Ertuna diye bir adam vardı noldu ona?

    Özgür Durakoğulları

    @cannibal fetus, Ertuna’ya mail atmıştım geçen haftalarda, nete bakmıyor sanırım. Yüksek lisansla epey meşgul olmalı, son sohbetimizde nasıl yoğun olduğundan bahsediyordu.

  20. MakeMeSpinn says:

    sitede “forumun” eksikliği çok hissediliyor; Sadece site yetkililerinin öngördüğü ve izin verdiği başlıklar açılıyor ki bence bu büyük bir hata…

    Site, üye olan herkesin katılıp, sadece kritik ve haber okumakla kalmayıp, herhangi bir konuya ilişkin yardım isteyebileceği ya da birşey paylaşabileceği bir platform oılabilecek iken, 3-4 yıllık yayın süreci itibariyle “birkaç kafadarın” boş vaktini geçirdiği, sürekli karşılaştığımız o basmakalıp bloglar silsilesinin bir parçası olduğu izlemini veriyor.

  21. caksu says:

    Aklıma gelen şey vardı.. Yazarların herbirinin yorum onaylayabilmesi. İnsan gaza gelip birşeyler saçmalıyor, sonra ertesi güne kadar göremiyor yazdığını. O zaman da gazı geçtiğinden utanıyor ne saçmalamışım diye. Halbuki dediğim gibi olsa..

    Güzel olmuş ama yenilikler. Şimdiden bir aydır atmadığım mesajı attım bak.

  22. sefagn says:

    ne yaptınız lan siteye ben şahsen hiç sevmedim

  23. Jester says:

    Her gün aynı poğaçadan yemek, her cumartesi aynı sıkıcı kursa gitmek gibi rutin olarak yaptığım bir işti PA’ya girip “yeni bir şey var mı, nolmuş ne bitmiş” şeklinde bakınmak. Şu an ilk keşfettiğimdeki gibi “oha hangi birine tıklasam, çok iyiymiş bu” karışıklığı yaşıyorum. Çok sevdim ben sitenin bu halini, açılan yeni bölümler devam ettirilirse çok güzel bir ortam olan PA ortamını daha genişletebiliriz bence. Ayrıca yeni yazarlara şimdiden yapacakları katkılar için teşekkürler, Ertuğrul Bircan Çopur’un katılmasını istiyordum o da çok iyi olmuş ahah.

  24. saw you drown says:

    İyi olmuş iyi. Beğendim.

  25. Beleg says:

    Yeni yazarların eski nickleri nelerdi ve neden yazısı dahi bulunmayan yazarlar var? Herhalde aktarılmada bir sıkıntı oldu. Bu arada aktif olma isteği, arzusuna hayran kaldım birden canlanmış site, ölü toprağını atmış adeta. Süper valla, tam destek.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Beleg, şöyle,

    Ertuğrul Bircan Çopur: havitetty
    Ege Tekmen: jokernthiefmother
    Onur Sancu: followthecolors
    Umutcan Özen: Kolombus

    Şu anda yazısı bulunmayan tek kişi Onur, ki Onur’u zaten daha ziyade haber girme işi için kadroya kattık. Aynı şekilde Umutcan da aslen haber için aramıza katıldı. Ege ise röportaj kovalama işinden sorumlu. Yeni kadronun eskisinden farkı, bu kadroda farklı görev dağılımlarının olması.

    Benim görevimse arkama yaslanıp siteden kazanılan paralara yön vermek.

    Beleg

    @Ahmet Saraçoğlu, peki ya Ertuna Yavuz, Ayşe Nur gibi sitede azımsanamıyacak derecede yazısı bulunan yazarlara ne oldu? Konuk yazar sayısı hayli artmış böyle olunca.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Beleg, her eski yazar gibi onların yazıları da konuk yazıya dönüştü.

    Ufuk Sönmez

    @Ahmet Saraçoğlu, “Benim görevimse arkama yaslanıp siteden kazanılan paralara yön vermek” ahaha koptum.

  26. Ext_Aggression says:

    Değişen çok bir şey yok bence. Sadece daha önceki proje ve uygulama durumunda olan işler konumlandırılmış. Bunun dışında kalan bir kaç “çocuklar sevinsin tartışma başlıkları” yeni olmaktan ziyade çok sıradan işler.

    Sonuçta emeğinize sağlık. Olmuş bir şeyler işte.

  27. violence says:

    etiketlerin olduğu kısmı geri getirin.

    rorschach

    @violence, +1 pa facebook kusmı yerine etiketler kısmı daha hoş durur

  28. B U R Z U M says:

    bence baya güzel olmuş yeni site…özellikle şu en çok oy alanlar bölümünün kalkması ayrı bi güzel olmuş…yeni logo da baya eyi olmuş…anket olaydı iyiydi la:( orada ufak bi köşede duruyodu işte:( neyse emeği geçenlerin beyinlerine sağlık…s.ç.s öptüm kib bye:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @B U R Z U M, anket yerine artık bu kısım var. Aynı mantık, sadece oylama yok ve daha detaylı konuşulabilecek konular var.

    http://www.pasifagresif.com/2012/11/metalde-giyim-kusam-1/

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, o kısımda 10 numara olmuş…oylama yaparken çocuksu bir heyecan basıyordu beni ondan dediydimdi:) neyse her türlü olmuş site…

  29. Ziya Orucaliyev says:

    Hayırlı olsun, çok daha fonksiyonel olmuş. Bence eksik olan kısım “FAQ” , “site map” ve “suggestions” . Belki de var bu saydıklarımdan ve ben bulamadım. varsa affola.

  30. Ufuk Sönmez says:

    yazılmış mı daha önceden kusura bakmayın okuyamadım yorumların hepsini ama bence kritikler yavaştan video formatında olursa çok iyi olur kanaatindeyim. atıyorum yazar bi şarkının belli bi yerini dinletip, o bölüm hakkındaki fikirlerini, hislerini paylaşsa süper olur. hatta 2′li 3′lü kritik yorumu felan da yapılabilir aynı PATV’deki gibi. çok fena şamata, gırgır olur. imkanı olan video çeksin, düz yazıdan sıkılmaya başladım ben.

  31. b says:

    kritik-video formatı baya bir soğuk gelir bana. youtube’daki bazılarını izliyorum adam kaya gibi bir mimik falan lazım tebessüm lazım ama düz bir şekilde anlatıyor. okumak her zaman iyidir. albüm nasılmış diye izlersem o albüm çekici gelmiyor, okumam lazım merak etmem lazım. moda diye de her şeyin peşinden gitmemek lazım. böyle iyi.

    Rotten Angel

    @b, +1

    Ufuk Sönmez

    @b, düz bi şekilde anlatmasın abi. teknolojik bi alet tanıtır gibi mesela hissettiği heyecanı veya hayalkırıklığını aktarsın bize. videoyu süsleyebilir çeşitli şekilde. düz yazı bitsin demiyorum. ama video olayını denemedik hiç, bence bi denemek lazım.

    saw you drown

    @b, Bendende sana bir +1. Ne video kriğitiği yaw saçmasapan birşey bence.

  32. Ufuk Sönmez says:

    ya tamam video kritiği mritiği yapmayalım arkadaşlar ya.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7DdVj_qfVlU#t=278s

  33. Oblgoth says:

    Biraz okudum yorumları. Bir kaç fikir beyan edeyim. BENCE LOGO SÜPER. ASLA FORUM BENZERI FONKSYONLAR EKLENMEMELİ VE VIDEO KRITIK OLAYINA KARSIYIM. Aynı kritiği (güzel olanlari) defalarca okuduğumu bilirim. Video her ortamda, en azından benim dandik telefonumda, bu tekrar tekrar okuma olayını karşılamaz. Üyelik sisteminden ziyade bence sadece yorum yaparken mail adresini giren okuyucuların, yorum esnasında ilgili kutuya bir tik koyarak diğer insanların kendilerine mail atabilmesine izin verebilmeleri hoş olurdu. Bence sayfanın hali hazırda sahip olduğu saygınlığı muhafaza edebilmesi için moderasyon olayına dikkat etmesi gerekir. Her türlü yasağa ve ya kısıtlamaya karşıyım lakin ciddi anlamda boş/kasıntı yorumlar görüyorum. Moderasyon işleriyle uğraşan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Zaten geniş bir kitleye yayılmış vaziyetteyken, değişimden sonraki bu canlılık bir sürü yeni okuyucu getirdi. Bu durum seviye kontrolü epey güçleştirecektir. Bu sitenin en büyük avantajlarından biri FORUM OLMAMASI ve doğru insanlar tarafından kurulmuş, yönetiliyor oluşudur bence.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.