# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Metalde giyim kuşam
| 30.11.2012

Her yeri grup logosu dolu kot yelek.

Amacını ve tanımını buradaki bağlantıdan okuyabileceğiniz bölümümüze hoş geldiniz. İçerikten ve fikir alışverişimizin gidişatından memnun kalmanızı umar, sizin de bol bol katkıda bulunmanızı dileriz.

Metal dinleyicisinin, dinlediği müziğe kişiliğinde ve yaşamında diğer müzik türlerinin dinleyicilerine nazaran biraz daha derin ve geniş bir yer ayırması sebebiyle, dinlediği türün etkisinde olan bir giyim kuşam ve kişisel bakım tarzı benimsemesi, sıkça gözlemlediğimiz ve zaman zaman bizzat içerisinde olduğumuz bir durum. Gerek grupları destekleme amacıyla, gerekse müzik zevkini dışa vurma arzusuyla grup tişörtlerini ve diğer ticari giyim ürünlerini satın almak ve giymek, belirli desen ve sembolleri içeren aksesuarlar kullanmak, saç uzatmak, saç boyamak, dövme/piercing yaptırmak bu durumun en yalın göstergeleri olabilir. Bu bağlamda dinlediğiniz başlıca türleri özellikle dikkate alarak kişisel tercihiniz, başkalarında gözlemlediğiniz tarzlar (sizden farklı türleri seven kişiler, karşı cins, vb.) hakkındaki görüşlerinizi paylaşmanızı diliyor, haydi buyrun sohbete diyorum.

  Yorum alanı

“Metalde giyim kuşam” yazısına 99 yorum var

  1. Selin says:

    Saç sakal severim, ama leş gibi dapdar pantolonlar, zincirler, erkekte göz kalemleri, yağlı saçlar bende aşırı itici ve “yalandan metal” dinleyicisi imajı yaratıyor. Zaten bu tiplerde genelde anlattıklarını aşırı bağırarak herkese duyurma çabası da oluyo öyle bi itici ki sormayın.

    Ben de bir kadın olarak dışarıdan bakınca şu,şu,şu grupları dinliyor, şunları dinlemiyor dedirtmek istemem. GİZEMLİ OLACAK. Ha konser olur, bir şey olur ya da o gün hakkaten öyle bir modda olurum grup tişörtü de giyerim, giymem değil.

    Metroda şöyle bir anım var hatta, işle ilgili önemli bir toplantım vardı, topuklu ayakkabı giyip saçımı toplayıp metroyla işe giderken kulağımda kulaklıklan Pitch Black Progress albümünü dinliyodum, tam şarkı değişirkenki boşlukta yanımdaki adamın “bi karıya bak bi de dinlediği müziklere bak” gibi bişey dediğini duydum. AYI.

  2. Korhan Tok says:

    Şu yelekleri hiçbir zaman anlayamayacağım herhalde. Bir de Temmuz ortasında asker postalı giymek. Deri montun arkasına bir tane patch dikmeyi anlarım da, 250 tane olması ne anlama geliyor, rütbe gibi nişan gibi bir şeyse bilelim.
    Bakımsız, leş, hatta daha da ileri giderek FAKİR görünmenin cool olarak algınabildiği bir ortam algılıyorum bir de ki çok rahatsız ediyor bu durum beni. Hasbelkader ‘düzgün’ bir kıyafetle bir konsere, metal barına filan gittiğim zaman baya baya öküz gibi bakıyor kadını erkeği ‘ne işi var bunun burada?’ der gibi. Selin’in dediği gibi topuklu ayakkabı(ben giymiyorum işte, anladınız), iş kıyafeti, ne bileyim kot-gömlek giydiğin vakit biri senin metal dinlediğini gördüğü an şaşkınlıktan şaşkınlığa koşuyor. ‘Ama sen hiç öyle değilsin.’ sıklıkla duyduğum bir cümle mesela.
    Metal müzik dinlemenin bir üniforması yok bence, olmamalı da.

    junkman afatsum

    @Korhan Tok, ”Bakımsız, leş, hatta daha da ileri giderek FAKİR görünmenin cool olarak algınabildiği bir ortam algılıyorum” şu kısmı anlamadım desem.

    Korhan Tok

    @junkman afatsum, Biraz açılması gereken yamuk bir cümle olmuş gerçekten. Demek istediğim örneğin düzgün bir marka gömlekle, sweatshirtle, kol saatiyle, daha bir ‘varlık’ gösteren kıyafet ve aksesuarlarla bir ortama girdiğinde çaktırmadan gönderilen ‘bunun ne işi var burada?’ bakışları. Aynı ortama, elbette abartıyorum ama yırtık kot, solmaktan rengini şaşırmış bir tshirtle yağlı saçlarla ter kokarak girince daha bir ‘VAY KARŞİM!’ geri bildirimi geliyor insanlardan. İki örneği de birebir tecrübe etmiş biri olarak aradaki bu farkı anlayamıyor ve bu durumdan rahatsız oluyorum. Bu algıyı eleştirmeye çalışmıştım kısaca.

    junkman afatsum

    @Korhan Tok, haklısın şekil konusunda bazı metalik kafalar takık altta ahmet abinin başına gelen şey iyi örnek buna.

  3. Park Orman’daki bir Testament konseri öncesi beklerken arkamdaki iki eleman Death’le ilgili ve iyi bildiğim bir konudan konuşuyorlardı ve ikisi de farklı bir şey öne sürüyordu. Onlar metal tişörtü giyen uzun saçlı çocuklardı, bense kareli gömlek giyen kısa saçlı bir profildeydim. Elemanın biri “Olum valla benim dediğim gibi ya, inanmıyosan millete soralım (bu kısım kısk sesle) Önümüzdekine soralım mesela belki biliyodur” dedi, öteki de yine kısık sesle “Ne bilecek lan o, normal adam işte” dedi. :/

    ozgur

    normal adam : ( haha.
    saçlarımı kestirdikten sonra ve metalle alakalı yerlere “metalle pek de alakası bulunmayan” giysilerle gittiğimde bana da diyolardır o zaman bunu. güzel bence. “normal bir adam” olarak vendetta’nın war’una veya coroner’in masked jackal’ına veya btbam’ın bi şarkısına bağıra bağıra eşlik ettiğimde yaşanması muhtemel gerginliği severdim. [tabi mevzu bahis şarkılar hiçbi yerde hiçbir zaman çalınmadığı için olay hipotetik olmaktan kaçamıyor.]

    neyse, bi de bu mesele (hangi mesele?) metal müziğin üniformasının olup olmaması meselesi değil pek zaten. o yüzden Korhan Tok’un dediği gibi “şu yeleklileri hiçbir zaman anlayamacağım heralde” gibi ifadeleri sıkıntılı buluyorum. Çünkü, bu ifade meşru ise eğer, patchli yelek sahiplerinin, “pis” ve “leş” giysi alışkanlıkları olanların “şu kareli gömleklileri, normal pantolonluları anlayamıyorum hacı ya” ifadeleri de meşru olacak. Ki, bu da değil. Soru daha çok “yelekliler diğerlerini, diğerleri yeleklileri (eğer sözkonusuysa tabii) neden küçümser gözlerle süzüyor?” sorusu sanki. Aslında bu açıdan mesele biraz fazla genellenmiş gibi duruyor (-durun vurmayın, konuşarak anlaşabilirsiniz). ama öyle değil ya : ( valla.

    Yani, tam emin olmamakla birlikte, ilk paragrafta yazdığım “normal adamın görece az bilinen şarkılarda deli gibi bağırması” temalı tikel olaylarla bu önyargılar yavaş yavaş kırılır gibi geliyor. Ondan sonra da al sana dünya barışı.

    Bu patchli kot yelekleri çok seviyorum bi de ben. Kendime hep yapmak istedim, yapamadım ama : (. Sonuç olarak, metal müzik için kendine has bir giyim kuşam alışkanlığından bahsedebilmek çok güzel yarabbim bence. patchli kot yelekler, yapış yapış pantolonlar, iğrençlik seviyesine ulaşmalarına şu kadarcık kalmış gotik kızlar/erkekler… gelin canlarım.
    ————————

    Bi gün gene konserdeyiz, çılgın atıyoruz. bir çocuk geldi karşıdan t-shirt’üme baka baka. “vaay annihilator, nerden aldın ya? çok güzel” dedi, “kadıköyden buldum ya heheh” dedim. giyim kuşam anım.
    içinde yaşadığımız şu koca çılgın ilginçlikler dünyası.

    -Aristo’nun etik anlayışına, erdem kavramına uzanması işten bile olmayan fakat bambaşka, haphazin bir sonla biten bu entarimi, birilerine ithaf etmek isterdim.

    MakeMeSpinn

    @Ahmet Saraçoğlu, ahhahaha :D

    Yolda görsek “metalci” olduğuna inanamayacağımız tipler vardır ya, bende onlardan biriyim ve bende benzer bir durum içinde kalmıştım ahmet :)

    eartop

    @Ahmet Saraçoğlu, gülümsetti :)

    junkman afatsum

    @Ahmet Saraçoğlu, kısaca beyinsiz pozcu veletleri.

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, ahahaha yarıldım:):):):)):):)

    Elvan

    @Ahmet Saraçoğlu,

    alt metin: “en çok bana soracaksınız” ashfgbgd

  4. Baybora says:

    http://www.metalsucks.net/2012/11/20/more-chris-brown-municipal-waste-jacket-drama-and-rihanna-too/

    Şaka gibi şu olay.

    MakeMeSpinn

    @Baybora, miley cyrus’un “iron maiden seviyom ama yalnızca fear of the dark’ını” dediği zamanı hatırladım :D

    Baybora

    @MakeMeSpinn, o muhabbeti sonradan genişletti hatta dedi ki: ”Sanctuary gibi az bilinen şarkılarını da seviyorum” falan filan. Ben poser değilim triplerinde her an.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Baybora, bu ceketi imal een adam açıklama yaptı sonradan, “Chris Brown’ın eline nasıl geçti bilmiyorum, o herifin ne giydiği konusunda en ufak bir fikri yok” diye.

    Baybora

    @Ahmet Saraçoğlu, Aynen ve şöyle de hoş bir laf sokmuş ardından:

    ”Ona ceketi ben satmadım! Chris Brown’ın kendi giysilerini aldığını mı sanıyorsunuz? Adam müziğini bile kendi yazmıyor.”

    ismail vilehand

    @Baybora, buna benzer olarak Lady Gaga’nın Telephone klibinde Lady Gaga daha az yamalı ve daha çok spikelı bir ceket giyiyor, onda da mesela japon hardcore/punk grubu GISM ve ingiliz crust/grind grubu Doom’un yamaları var. ama o kasten yapılmış bir şey çünkü klibin yönetmeni eski Bathory davulcusu.

    Baybora

    @ismail vilehand, Hangi davulcuymuş ki? Gerçi hangisi olursa olsun çok garip bir durum. Sırf metaldan pop klibi yönetmenliğine geçtiği için değil,Bathory gibi köklü ve etkili bir gruptan o duruma geçmesi çok garibime gitti.

    ismail vilehand

    @Baybora, http://www.metal-archives.com/artists/Jonas_%C3%85kerlund/742

    http://en.wikipedia.org/wiki/Jonas_%C3%85kerlund

    adam çok iyi yönetmen ya. Smack My Bitch Up’ın efsanevi klibi de bu adama ait mesela.

    Koray

    @Baybora, ”We Still Think He is a Fucking Moron” :D

  5. Yakışanı var, yakışmayanı var; giysinin de, o giysinin üzerinde olduğu kişinin de. Dövmeden pek hoşlanmam ben bi tek. Onun dışında, herkesin “ıyk” diyeceği ucube bi kıyafeti birine yakıştırabiliyorum bazen. Aykırı olmak, dikkat çeken şeyler giymek ve “leave me alone” asiliğinde olmak bana göre tutarsız bir durum. Herkes gibi bi imajın olsa, kimse senle ilgilenmez, sana laf atmaz zaten. Olur ama gençlikte, normal bişey bence.

  6. caksu says:

    Şu yeleklerin fotoğrafını görünce burnuma gaipten ter bira karışımı kokular geliyor. Gelin hep beraber sevmeyelim bunları.

  7. Her şeyi siyah giyinip deri-dikenli aksesuarlar takmak çok sıradan ve sıkıcı geliyor bana. Sevdiğim grupların tişörtlerini giymekten de çok keyif alıyorum ama. Mavi kot pantolon üzerine güzel bir grup tişörtü en güzel, en rahat kombinasyon bence. Korhan gibi ben de asla şu yelekleri anlayamayacağım herhalde, tek tek grup yamaları dikip gezmektense aslında last.fm profillerinin linkini yazsınlar yeleğin arkasına sdf.

    Baybora

    @Ertuğrul Bircan Çopur, Bence de en iyisi kot üstüne tişört.

  8. kenibıl says:

    o değilde akmar pasajı bitmiş.

    ekstrem metal namına çok az materyal bulabiliyorsunuz, yığmışlar bir şekilde yolu türkiye’den geçip adı duyulmuş grupları, o kadar…

    anti

    @kenibıl, merhaba. 2012 yılındayız. Globalleşmiş bir dünya, ucuz ürünler ve düşük kargo ücretleri var.

  9. DrAQA says:

    Dinlediğim müzik her daim manevi yaşantımı etkilemiştir, bunu dışa vurma, insanlara dinlediğim müziğin türünü belli etme, ya da en açık olarak ‘belirli bir gruba dahil olma’ çabam hiç olmadı.

    Gerçek anlamda bir felsefesi olanın giyimle kuşamla uğraşacak vakti olmaz bana kalırsa.

    anti

    @DrAQA, yahu ortaya çıktığı ilk günden beri görsel yanı/imgelemi vurgulayan-vurgulanan bir müzik türü için bu lafları nasıl edebiliyorsunuz, hiç anlamıyorum.

    DrAQA

    @anti, Biz buna bakış açısı diyoruz, -biz dediğim burada böyle düşünen bir tek ben olabilirim, orasını bilemeyeceğim- şöyle ki; çıktığı ilk günlerde görsel yanının vurgulanması gayet doğal. O yıllarda yaşasaydım, belki ben de onların giyim tarzına uygun giyinebilirdim, çünkü o sıralar gerçek anlamda büyük bir azınlıktı.

    Fakat şimdi?

    Milyonlarca insan metal müzik dinliyor, artık insanlar kendi tercihlerinin dışa vurumunu farklı şekillerde icra ediyorlar. Örnek olarak facebook hesabından yapılan bir paylaşım yüzlerce insanın ekranında beliriyor. Twitter ha keza aynı. Böyle bir zamanda bir kimsenin sırf metal dinliyor ve bunu etrafındaki insanlara hissettirmek istiyor diye tuhaf siyah ceketler ve benzeri şeyler giymesine gerek yok.

    Bütün bu yazdıklarımın ışığında yeniden aynı şeyi söylüyorum, ‘bana kalırsa’ gerçek anlamda bir felsefesi olanın giyimle kuşamla uğraşacak vakti olmaz.

  10. Ufuk Sönmez says:

    ya arkadaşlar uzun bi aradan sonra saçları tekrar uzatıyim dedim, döküldü mınakoyim ya. inanın ki hiç dökülceği fikri aklımın ucuna gelmemişti. şahsen uzun saçla headbang yapmak isterdim ama demek ki herkes uzatamıyo abi saçları. genel anlamda erkeklere uzun saçın yakıştığını düşünüyorum bu müzik için. galiba saç ektircem, uzatıcam sonra tekrar dökücem, sonra gene ektircem. bu da böyle bi anımdır.

    TAAKE

    @Ufuk Sönmez, kazıt panpa gür çıksın

    Ufuk Sönmez

    @TAAKE, panpa 18-19 yaşında bir hafta arayla üst üste 3 kez kazıtmışlığım var ama yaş oldu 28, metabolizma is changing :D

    TAAKE

    @Ufuk Sönmez, aynısı bende de var dostum,barbar savaşçılar gibi sağa sola savrulan saçlar 25 yaşını aşınca terketmeye başladı,söz geçiremiyorum artık,Allah tan bizim sülalede orta asya tipi fırça saç var,o dökülsede pek belli olmuyor,ben de arada full kazıtıyorum,sakallar her daim var zaten,max payne 3 gibi geziyorum,güzel oluyor

    Beleg

    @TAAKE, deli oyun olmuş diyorlar max payne 3e?

    TAAKE

    @Beleg, öle,yalnız bi de çok yer kaplamasa

  11. Benim de uzunken fena döküldü, kestirmiştim sonra saçları.

  12. b says:

    bu tür takıntım olmadı hiç. dinlediğin grubun ve sevdiğin müzik türünü gösteren bir giysi bir takı bunları normal karşılıyorum ama dozunda yapılırsa. yukarıdaki fotoğraftakileri ben de tasvip etmiyorum fakat bugün blues festivallerinde 60 yaşındaki amcam blues festivali tişörtü giyiyorsa, 40 yaşını geçkin aptulika megadeth tişörtü ile dolaşıyorsa, yine 60 yaşındaki amcam YES tişörtü ile geziyorsa bunun zararı yok, giyersin, neden giyiniyorsun diye tartışmazsın. ince çizgi vardır.

    black metal ve bazı ekstrem türlerdeki giyim kuşamları aşırıya kaçan giyim tarzlarını da hiç tasvip etmem. genellikle gençken, ergenlikte yapılır böyle şeyler ama yaş ilerledikçe sade grup tişörtünü giyinir öylece takılırsın. bu konuda aksi yönde söz söyleyenlere ise saygım sonsuz kendi düşünceleri.

  13. noise says:

    Saç dökülmesinin uzunlukla alakası yoktur. Saçı kazıtıp gürleştireceğini sananlar da büyük bir yanılgı içindedirler.

    Saçınızın döküleceği varsa (erkeklerde genelde testosteron ile alakalı bir mevzudur), uzunken de kısayken de aynı dökülmeyi yaşarsınız. Tek fark uzunken dökülen saç göze batar, çok görünür.

    Bir de işin psikolojik tarafı var. Saçınız dökülmeye başladığında “saçım dökülüyor, saçım dökülüyor” diye stres yaparsanız, saçınız daha fazla dökülür.

    Özgür Durakoğulları

    @noise, Haklısındır, benim kestirme sebebim, çirkin görünmeye başlamasıydı. Zaten seyrekti saçlarım, döküldükçe kötü görünmeye başladı, ondan kestirdim. Kestikten sonra mucizevi biçimde gürleşmedi ama, doğru.

    noise

    @Özgür Durakoğulları,

    Ben genel olarak yazayım dedim. Birçok erkek “erkek tipi” saç dökülmesi yaşıyor ve bunun uzunlukla bağlantısı olduğunu düşünüyor. Genelde de saçlarını kısa kestiriyorlar ama dökülme sona ermiyor. Yanlardan ya da tepeden açılıyorsa, o açılma devam ediyor. Elbette sadece hormonlarla alakalı değil, mevsimsel geçiş, vitamin/protein eksiklikleri, psikolojik etkiler ve daha bir sürü dökülme nedeni var.

    moruk

    @noise, erkeğin saçı dökülüyorsa testosteron(erkeklik hormonu) seviyesi saçı dökülmeyen, gür saçlı adama göre çok daha yüksek demektir… ki saç dökülmesinin esas sebebi de erkeklik hormonunun aşırı salgılanması zaten..

    bir araştırmada kadınların içgüdüsel olarak kel erkeleri daha baskın-erkeksi olarak algıladıklarını okumuştum, ki bu da yukarda söylediğimi doğrular nitelikte…

    buna rağmen kadınlar gür saçlı erkekleri kendilerine daha ‘yakın/çekici vb’buluyor (bu yukardaki tespitle tezat değil bu arada) … bunun nedeni östrojen seviyesinin yüksekliğinin içgüdüsel olarak birbirini çekmesi olarak görülüyor

    saç dökülmesinin sonuçlarından kaçınmanın tek kesin yolu ya saç ektirmek ya da östrojen(kadınlık) hormonu enjekte ettirmektir.. ya da ergenlik döneminden önce erkek çocuğu hadım edeceksiniz(ki bunu kimse yapmaz)

    diğer mevsimsel-vitaminsel faktörler kadın-erkek için aynı etkiyi yapar…

    bunun dışında aşırı kıllı, gür saçlı-sakallı metalci arkadaşların kendilerini daha metal, daha erkeksi olarak algılamalarını/sunmalarını da hiç anlayamayağım…

    not: yüz ve vücut kılları konusunda ortada biryerlerdeyim(kol-bacak ortalamanın altında)… kel de değilim, ama anlımdan saç da fışkırmıyor..dökülmeler sık sık oluyor… çok sık dökülme yaşayan 2 günde bir her yıkamada en az iki defa şampuan+saç kremi kombinasyonunu uygulasın ben elidorun setini kullanıyorum ve çok etkisi oluyor… nefes alamayan saç da ölür nihayetinde…

  14. Ömer Kuş says:

    Ben o yelekleri beğeniyorum valla eğer doğru düzgün yapılmışsa (bi de sevdiğim grupların logoları varsa). Ben hiç kendime öyle bi ceket yapayım diye düşünmedim o ayrı.
    Grup tişörtü veya bu tür yelek falan giymek de gayet güzel bişi bence. Ne bileyim, bazen sırf “tarafımı belli etmek” için, herkesin “normal” giyinip gittiği ortamlara gidip gururla “evet ben buyum, bu tür müzikleri dinliyorum” demek için giyiyorum. Ama grup tişörtü vs. “normal” kıyafet giydiğim günlerin karşılaştırmasını yaparsam normal kıyafet çok daha ağır basar tabi o ayrı. Yani kısacası ne “o ne öyle yeaa grup tişörtü giyiyo ergen gibi” diye bakarım, ne de “metal konserine beyaz tişörtle gelmiş ahıahıa” derim.

    Bunun dışında hiçbir yerimde dövme, küpe, piercing vs. yok (bi eksikliğini de hissetmiyorum)ve hiçbir zaman uzun saçım olmadı (gerçi olsa da şöyle güzel güzel saçlarımı sallayıp headbang yapsam dediğim zamanlar oldu).

  15. saw you drown says:

    Bana göre metalci tipi denen şey keçi sakalı ve tişörtten ibarettir. Gerisi hikaye.

  16. nekropvnk says:

    metal müzikle bir şekilde içli dışlı olup da bazı türlerin takipçilerinin giyindiği kuşandığı şeyleri beğenmemeyi, “ergen hareketler bunlar” diyerek küçük görmeyi garip buluyorum. bunu söyleyen insanın da “aga ben bunları aştım artık herkesten üstünüm” şeklinde bir kendini beğenmişlik, bir ben oldum artıkçılık yaptığını düşünüp inceden kıl oluyorum.
    araba yarışçısı olup arabalardan hoşlanmamaya benziyor biraz.

    Korhan Tok

    @nekropvnk, Müzik ve kıyafet = araba yarışçısı ve araba

    Bilemedim.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, hahahaha. kahvaltı öncesi iyi geldi bu. bi ekmek rahat yerim artık.

    nekropvnk

    @Korhan Tok, örnek üzerine çok düşünmedim sakat olmuş doğrudur ama olayı anladınız siz.

    cansu

    @Korhan Tok, haklısınız

    Bence ergenlikten yeni çıkmış birinin, kendinden bir iki yaş küçük birine ‘ergen’ demesine benziyor.

    Bu müziğin kendine has bir giyim tarzı var, bu konuda herkes hemfikirdir sanırım. E kardeşim (genel sesleniş, kişisel olarak algılanmasın), gerisi zevk meselesi zaten. Deri ceketlerden, boyna asılan irili ufaklı zincirlerden, gümüş takılardan, bandanadan vs haz etmiyorsan giymezsin yahut takmazsın. Bitti! Ama bunları seven insanları hor görüp aşağılamak saçmalamanın daniskası. He şu var; dantelli siyah elbise giyip yüzünde 10 kilo piercingle dolaşıp siyah ruj süren tipler benim de hoşuma gitmiyor (bu cümlede bilinçli abartı söz konusudur.). Burada size kokoş kadınları hatırlatmak isterim. Belki taktıkları o taşlı yüzükler, giydikleri pahalı kürkler tek başlarına çok güzeller ama hepsini bir bedende gördüğümüzde öyle iğrenç bir görüntü oluşur ki midemize kramplar girer. İşte bu anlattığım tipteki insan da metalcinin kokoşudur desem pek de yanlış olmaz sanırım. Zaten herkes iyi giyinmeyi becerebilseydi modacılar bu kadar para kazanmazdı. Sevdiğiniz giyim tarzını (Rock giyim mi desem ne desem?)(Bu herhangi bir giyim tarzı da olabilir, mesela ispanyol paça pantolon ve kısa kot ceket giyen, altın sarısı büyük kolyeler takan 80′ler tarzı giyimde bir insan da düşünebilirsiniz.) yansıtıp aynı zamanda şık görünmeyi başarabiliyorsanız bu sizin tarz sahibi biri olduğunuzu gösterir ki bu da ‘üniforma giymek’ olarak tabir edilen şeyin tam olarak zıttır.

  17. anti says:

    Evvela,
    işi bu olmuş, esnaf mantaliteli insanları bir kenara bırakırsak; patch, tişört ve bilimum görsel materyaldeki maksat piyasaya ve kendin yapçı müzik gruplarına destek olmaktır. Kapitalizmin boktan dinamiğine muhtaçlıklarını bir nebze olsun azaltabilmek ve müziklerine daha iyi vakit, kaynak ayırabilmeleri içindir bu. Gösteri toplumunda yaşadığımız gerçeği var her şeyden önce. Bu yüzden bu kökü iyi niyete dayanan edimin de ters yüz edildiğine şahitlik ediyoruz. Yine de anlam orada, görmesini bilen için pek de bulanık değil. “Metalci böyle giyinmeli” diye bir kriter yok, bunu belirleyen bir iktidar da yok-tu ama kültür endüstrisi ve ticarileşme bunu geride bıraktı, sene artık 2012. Kaliteli tişörtler, peçler iyidir, güzeldir. Samimiyet duygusunu pekiştirmesi bir yana, yurtdışındaki insanlarla takas ya da alışveriş şeklinde ediniyorsanız size güzel dostlar ve bir sürü fırsat kazandırabilir. Hem doğru şekilde kullanıldığında (Merhaba sevgili Bugün Ne Giysem izleyicileri) şık da durur. Sıkı bir kareli gömleğin altına iyi bir grup tişörtü, en güzel ikili :)

  18. oz says:

    Kendim giymesem de metale dair her şeyi görmek hoşuma gidiyor. bu bahsi geçen yelekten en ufak bir grup logosuna kadar geçerli. Genelde insanların ne giydiğine pek dikkat etmem ama siyah tişörtlü, uzun saçlı, sakallı ve ya postallı arkadaşlara kendimi daha yakın hissediyorum ancak metal dinlediğini hava atma derecesinde gösterme çabasında olan tiplere özel olarak gıcığım. tipten belli olmadığı içinde şunu yaşıyorum hep: http://imgur.com/9Bz5f

    anti

    @oz, billboard değiliz ki iki gözüm, tipten her şeyimiz belli olsun :) olmaması daha iyi zaten. sen kimliğini inşa ederken bu müziği kullanıyor ve ona önem veriyorsan, grup tişörtleri, oraya buraya dikilmiş patchlerle bunu yansıtmanın ne kötülüğü olabilir?

  19. masteroforion says:

    Ya valla giyim kuşam bilemiycem, kişinin kendi tercihidir hani, -ne kadar dar pantolon-postal-patch’li yelek olayının 1989 yılında kalmasının daha iyi olacağını düşünsem de- ama arkadaş YAĞLI UZUN SAÇ nedir mk ya. Hayır bunu yapan 80lerin ortasında L’amour’da falan sabah akşam Exodus konseri ertesi partileyen, bildiğin sokakta yatan adam da değil, bariz MADEN METALURJİ MÜHENDİSİ adam. Bi git su şampuan vur arkadaş saçlara, temiz olmak ne zamandan beri metal aleminde uncool bi hale geldi onu da anlayamadım.

    DrAQA

    @masteroforion, hahahah koptum! :D

  20. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Tüm metal tişörtlerim doğal süreci yaşayıp, yer bezi oldular. Dört senedir de hiç bir metal müzik ürünü almadım.

    Saçlarım da uzamadı benim. Uzadı da Harry Potter gibi oldum. Böhühühü.

  21. junkman afatsum says:

    herkes kafasına göre takılsın bee, bu müzik bu kadar ruhu özgürleştirebiliyorsa kıyafet konusunda da istediği gibi takılsın metalik tayfa. ki zaten aklı başında adamların dinlediği bir müzik olan metal müzik ve onun dinleyicisi kendine yakışanı giyer. kendim ise metalik giyinen arada giymeyen saçı kısa sakalı olan hijyen hastası bir üşütüğüm.

  22. Oblgoth says:

    Bu bağlamda, kesinlikle küçük görmediğim, hatta içinde bulunduğum bir kitleden bahsedeceğim. Bendeniz uzun kıvırcık (yağsız) saçlı, iki kulağu küpeli bildiğin metalci tanımına uyan görüntüye sahip bir damım. Zamanında sürekli siyahlar, grup tshirtleri giyip belli bir dönemden sonra farklı tarzda giyinmedikleri için “güzel giyinme” olayını öğrenemeyen bir güruh olduğunu düşünüyorum metal müzik camiasında.

    Kendimden yola çıkayım izah etmek için; küçük yaştan beri sürekli grup tshirtleri giydim, lisede gömleğin içine giydim ki sırtımdan o dandik beyaz gömleğin içinden yeşil yeşil WHORACLE yazısı okunsun, mavi mavi ROTTING WHILE THEY BREATHE belli olsun falan. Kışın Ghost Reveries sweatshirtü giymeler. Lise de bitti üniversitede dananın kuyruğu koptu. Bazı ortamlarda farklı giyinmek isteyip de beceremediğimi farkettim. Rahat edemiyorum arkadaş sevdiğim bir tshürt olmadan, öyle iyi aile çocuğu gibi giyinerek.

    Grup tshirtleri giymeyi çok seviyorum. İnsanların görmesi mühim değil. Bazen içime Slaughter of the Soul tshirtü giyip üstüne kareli gömleği giyiyor, düğmeleri ilikliyorum. Lakin şöyle bir gözlemim var ki farklı giyinmeyi bilmiyorum birader. Olayım kareli gömlek ve kottan ileri gidemiyor. Bunu yaşayan çok arkadaşım var. He böyle mutluyum ama bu gerçeği gözardı edemedim. Benim gibilerle toplaşıp bugün ne giyseme katılalım diyorum. sadasdasfd.

    Batu Sarıtürk

    @Oblgoth, Tamamen seninle aynı durumdayım bende. Kot + tişört (genelde grup) + gömlek (genelde kareli) olmadı mı kendimi rahat hissedemiyorum, üzerimde emanet duruyormuş gibi geliyor. Gidip değişik bir şeyler alayım diyorum, yok abi hoşuma giden bir şey. Bu yaştan sonra da artık değişmem herhalde. asıl işe falan başlayınca ne olacak çok merak ediyorum yalnız. :)

    necati

    @Oblgoth, benim gibiler de varmış, huzur buldum. keten pantolon + grup tişörtünden şaşmadım uzun zaman. sonra özellikle kot pantolona alışmakta çok zorlandım. halen daha şöyle kot + gömlek falan giydiğimde kendimi ” ciks ” hissediyorum olmuyor. hele hele uzun kabanım falan. herkesin yaptığı şey insanı niye bu kadar zorlar o da ayrı bi olay tabi.

  23. ışıl says:

    giyim kuşam demişken, merch konusunda en hayranı olduğum sitelerden shirts and destroy, scott kelly’nin limited t-shirtlerini basmış. scott kelly fanları ellerini çabuk tutsunlar

    http://shirtsanddestroy.com/scott_kelly

    Batuhan Bekmen

    @ışıl, abi çok güzelmiş. buradan sorunsuz geliyor mu türkişlend’e? hiç sipariş etmedim

  24. Emre says:

    Bir noktadan sonra ne bileyim işin cılkı çıkmış gibi geliyor bana.Konu giyim kuşam olunca ”efendi metalci” oluyorum ben.Bir iki grup tişörtü o kadar…

  25. “Yaşımın geçtiğini” demeyeyim ama, bir şekilde artık eskisi gibi metal tişörtü insanı olmadığımı anlamam, Arsis’in “We are the Nightmare” albümünün ardından çıkan tişörte tekabül eder. Grubun logosunu çok sevdiğim için ve tişört de hoş durduğu için internetten sipariş edeyim demiştim, ancak sonradan tişörtün arkasında dana kadar “We are the Nightmare” yazdığını görünce vazgeçmiştim.

    http://www.indiemerchstore.com/item/12848/#

    Bir süredir metal tişörtü giyme olayı benim için, önünde veya arkasında çok kocaman, tabelamsı yazılar yazmamasına bakıyor. Önde çok sevdiğim bir resim/kapak olsa ve arkasında da “I’m the destroyer of life” gibisnden bir şeyler yazıyorsa, o tişörtü giymem. 20′li yaşlarımın başlarında olsam belki böyle düşünmezdim ama “adam” olunca böyle bir durum oluştu. Sonuçta akbil basan, markete gidip ekmek yoğurt alan insanlarız. “Destroyer of life” da ne oluyor.

    Özgür Durakoğulları

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben de lise son’da arkasında Freddy Krueger’ımsı ve çok daha korkunç bi suratın tüm arka yüzü kapladığı bi sweat shirt giymiştim. Dershanede hoca tahtaya kaldırdı, o yanımda olduğu için göremiyodu tabi. Ben sınıfa arkamı dönüp yazmaya başlar başlamaz, sınıfta fısıltıdan gürültüye dönüşen bi hareketlenmeler oldu. Hoca bi bok anlamadı, ben de renk vermedim. Bu da böyle bi anımdır.

    hen

    “Sonuçta akbil basan, markete gidip ekmek yoğurt alan insanlarız. “Destroyer of life” da ne oluyor.”, şunu lütfen logonun altına bi yere yazın.

    Baybora

    @hen, Harbiden o süpermiş ahahaha

    Rotten Angel

    @Ahmet Saraçoğlu, Ramazan pidesi kuyruğunda Marduk tişörtüyle beklemiş bir insan olarak hak verdim

    junkman afatsum

    @Rotten Angel, bende bi zamanlar deicide tişörtüyle camiiye gitmiş ve sakallarda olunca pek bi itibar gördüm camii cemaatinden s.a a.s. :P

  26. Elvan says:

    en güzeli düz siyah t-shirt. ama bir Death t-shirtünün de her zaman için gideri vardır gözümde.

  27. TAAKE says:

    black metalci için
    yaz -kış bot
    kesinlikle siyah t-shirt ve asla okunamayan grup logosunun olduğu-okunursa hava biter
    özel harekatçi pantolonu veya bir kaplan tarafından tecavüz ve şiddete uğramış kot,lime lime,delik deşik
    üstünde en ücra black metal gruplarının logolarının olduğu ve ‘ve bi hristiyan görsem tükrüksüz sikertirim’musevi görsem sado mazo yaparım”budist rahibi uyuşturucuya alıştırıp seks kölem yaptım” gibi dinlere söven yazıların,kuru kafaların,çocuk mezarlarının resimlerinin bulunduğu pis ve kokuşmuş zift gibi ceket
    boyunda sivasta kangallara diğer köpekleri daha rahat boğsun diye taktıkları çapraz denilen boyunluk
    ölü makyajı
    boyunda 50 çeşit spiritüel,occultic,satanic kolye
    göte kadar uzun saç
    götü başı deldirip piercing,mıh,halhal taktırmayı uygun bulmasamda bunu yapanlarda var
    bir de yanınıza nacak,balta,kargı,yatağan,kılıç,mızrak gibi şeyler alırsanız en true black metalcisiniz

    oz

    @TAAKE, Son cümleye baya sesli güldüm, hala gülüyorum ahahah.

    Fitil

    @TAAKE, cengaver black metalcinin trveluğu saçıyla doğru orantılıdır

  28. TAAKE says:

    ufff ilk başta Mütiilation logosu var istiyorum o ceketten,istiyorum,istiyorum,istiyorum

  29. Güzide Arslaner says:

    Tişört açısından bakacak olursam, grubuna göre hoş bulma/bulmama gibi tutarsız bir yaklaşıma sahip olabiliyorum, bu sadece şahsi beğeni odaklı görüşüm. İnsanlar giyimle siyasi görüşlerini de, maddi durumlarını da, müzik zevklerini de, moda meraklarını da beyan etme hakkına sahipler. Şahsen dış görünüşümde müzik zevkimi ortaya koyacak öğeler pek bulundurmuyorum. Her siyah tişört/pantolon, siyah saç/koyu makyaj/siyah külotlu çorap kombinasyonu metalcilik emaresi olmadığı gibi, herhangi bir mağazadan aldığım herhangi bir renk ürün de benim daha az metalsever olduğum anlamına gelmemeli.

    Voltarie’in meşhur sözünü “Giyim tarzınızı beğenmiyorum, ama bunu tercih etme hakkınızı sonuna kadar savunurum” şeklinde modifiye ederek görüşümü özetleyebilirim sanırım.

    Yağlı saç konusunda da ufak bir bilgi paylaşmak isterim. “Yağlı saçlı metalci” görünümünden ciddi derecede imtina eden uzun saçlı bir (erkek) arkadaşım, bunu önlemek için kışın bile günde iki kez saç yıkamaya kadar vardırmıştı işi, bu yüzden kafa derisinin yağ dengesini bozmuştu ve saçları normalden daha hızlı yağlanıyordu. Yani yağlı saçlıları kınarken iki kere düşünün derim. :)

  30. Rajeesh says:

    saçlarınızı kestirmeyin arkadaşlar, ben çok pişmanım :(

    caksu

    @Rajeesh, Dün kazıdım valla kuş gibiyim. Güzel şey güzel.

    Fitil

    @Rajeesh, Uzat lan geri, SAÇINI UZATAN CENGAVERLERE BİRA ISMARLIYORUM!

  31. sambalici says:

    zamanında knight errant wacken’a çıktığında blue jean’de konser yorumunda imaj açısından “lise grubu gibi kaldılar” tadında bi laf vardı (kısa saç temelliydi sanırım), hala aklımdadır. böyle bir yargıya katıldığım için değil de kafamda yer etmiş. bir de kısa saçlı djent grupları meselesi var. genel olarak “imaj kasmak” denen hal beni tiksindirse de metal=headbang=sallanan uzun saç formatı gerçeği var, kabul edelim. ama bir de yaz-kış sadece simsiyah grup tşörtü giyip botla gezme hali var, ki bu da gayet komik. kısacası bilemedim. bir şey için özellikle kasılmadığı sürece problem yok gibi.
    dünyanın en orta yolcu yorumu oldu bu da be, püü. neyse.

  32. TAAKE says:

    evet panpalar milletin metal ne varsa sergiledikleri bir site buldum,aklınıza gelmeyecek t-shirtler var,silencer t-shirt ü bile var,benim gibi t-shirtleri seviyorsanız bakıp iç geçirebilirisiniz
    http://tshirtslayer.com/shirt-band/silencer

    bu da abidik gubidik t-shirtlerin olduğu bi site,bu t-shirtleri giyeni zannımca esnaf linç edebilir
    http://www.tshirthell.com/hell.shtml

    Beaver

    @TAAKE, ulan milletde neler var kendimden geçtim o ceketleri görünce

  33. Koray says:

    Mahallemizin 15 yaşındaki Haykocuları CANNIBAL CORPSE T-Shirtü giyip gezmeye başladıklarından beri grup t-shirtü işini bir kere daha düşünmeye karar verdim.

  34. nemesis enforcer says:

    ben giyim kuşam olayının tamamen zamanla, çevreyle, güçle ve sosyal statü ile doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. heavy metalin bir alt kültür olduğunu biliyoruz ve savunuyoruz ama zamanımızda daha pop kavramı içinde de değerlendirilebilir.(ilk zamanlar ve şimdi kıyası…)

    bunu şöyle ele almak lazım. ilk dönem müzisyenlere ve dinleyiciye baktığımız zaman, genelde işci sınıfı ve alım gücü düşük insanların kendini ifade etmek için, farklı bir yol seçmeleriyle ortaya çıkıyor (blues gibi, oradaki zencilere ve boş zamanlarına bakmak lazım…) ilk dönem müzisyenler de geldikleri yeri ve durumu çok net anlatıyor. mesela lemmy gençliğinde telefon klubesinin orada toplandıklarını söylüyor. tek elektrik olan yer orasıymış. herneyse uzatmayalım.

    bu öncü dalga kıyafete, tavra, ifadeye önem veriyordu vermek zorundaydı bu ilkel toplumlarda da böyle. istanbuldaki asitci,punkcı, metalci ayrımına bakalım ve giydikleri kıyafetlerin farklılığına.

    zaman geçti. müzik değişti ve gelişti. daha fazla insan dahil oldu ve ister istemez üst bir sınıfa yükseldi. bu sınıfın kendini ifade için herhangi bir kıyafete ihtiyacı yoktu ya da bir tavra. gayet pasif birisi olarak hayatını sürdürebilirdi yada sadece sanatsal kısmıyla yada şov kısmıyla. hayatın içinde yer almasına gerek yoktu. şarkı sözleri bile daha içsel mevzulara döndü. herhangi bir sistem eleştirisi ya da anti-militarist bir söylev yavaş yavaş ortadan kalkıyordu. ihtiyaç da yoktu.

    küreselleşme vs de, ne dersen de metal de bundan payını aldı. şimdi metalde fark edenler daha net bilecektir, aristokrasi hortladı. üst sınıflar oluştu. artık daha sanat için sanata yönelen yelpaze oluştu, bir yerde. daha fazla deneysellik vs. bu müzik toplumdan soyutlanmıştı. daha başka daha matematiksel bir alandaydı. burada ister istemez kılık kıyafet önemini yitirir.

    metalin ilk dönemi ile karşılaşanlar o tarz bir farklılık içine girecek ve deri kıyafetler, yelekler vs gibi bir yansıma taşıyacaktır. blackciler ve kıyafet durumunu biliyoruz. artık daha çok katmanlı ve daha fazla alt sınıflı bir müzik var. hiyerarşiye göre ya da entelektüel birikim, sanat algısına göre kıyafet seçimleri de, o sistematik içinde değerlenecektir.

    kendimden örnek verirsem. ilk olarak death metal ile başladım bu müziğe. 2000 lere yakındı ve metal camiası içindeki metamorphosis i hepimiz biliriz. inflames ten, katatonia ya doğrudan ya da dolaylı bir değişim vardı. ben bu değişimden etkilendim mi kılık kıyafet anlamında hayır. dinlediğim tür ile doğru orantılı en çılgın ergen zamanlarda bile tek grup tişörtü yetti. en fazlası oydu algıma göre. grup tişörtü olayını hala severim bir anlamda dışavurum ve keyifli.

    2000 ler ile sludge, drone, ambient gibi türleri de fark ettim. işin bu kısmında saç sakal bile yoktu gayet efendi adamlar post işlere imza atıyordu.

    şimdi başlangış ve sonu kıyaslarsak, mesele aslında kitle ile doğru orantılı. az-çok ayrımı ve ticari kavramlar çok şeyi değiştiriyor. artık herkes ulaşabiliyor. ahmetin albüm satın alma videosundaki durumu çok net ifade etmişti. bir şarkı indirmek için 2 gün bilgisayar açık beklediği zamanlar vardı ve daha öncesi de var ama şimdi bu sürede 10 tane grubun discographysini indirebilirsin diyordu.

    artık bir şeyleri ifade etmek daha farklı bir form kazandı. batuhan o videoda bu zamanları yaşamadığı için vay abi ne ilkel zamanlarmış diyordu. şimdi o ilkel zamanlarda değer ve kıymet meselesi daha farklı, öyle olmak da zorunda ulaşamıyorsun. yelek yapan bazı insanlar grup tişörtlerine ulaşamadıkları için o yelekleri bir yerde dikiyorlardı. amerikada öyle değil belki ama brezilyada yaşayan bir metalci için eminim böyledir.

    konu çok dağıldı. bu durum özellikle kılık kıyafetteki evrim zamanla, kitleyle, algıyla, bilinçle, türle ve zevkle doğru orantılı. akmardaki blackcileri bilirsiniz. şimdi gencecik çocuk botu giymiş, yazın ortasında tribinde takılıyor. dur yapma deme gibi bir durum da yok. o da kendini öyle ifade ediyor. evine taht yaptıran insanlar vardı, tuhaf ama evet gümüş kadehte şarap içmek vs gibi. tuhaf işler ama kişilerin kendini ifade etme yöntemlerinden bir tanesi. tek bir doğruya ulaşamasakta, değişim konusunda hemfikiriz.

    alper tunga öldü mü?
    bulgar tişörtler kaldı mı?
    varg öcünü aldı mı?
    şimdi mastodon dinlenir.

  35. Hoşuma giden grup tişörtlerini giyerim genelde ama siyah giyineyim metalci görüneyim takıntım yok. Unirock’ta beyaz tişört giydiğim için laf yediğimi hatırlıyorum ki bu da hoşuma gitmemişti :)

  36. Fitil says:

    Şu yaşa geldim, bırakın kıyafet mevzusunu..Zorlamayın, başka metalci adama karizma olabilirsin ama elalemin ağzına sakız olmaya gerek yok.. Saçınız uzun kalsın, sanayide uzun saçla dolaşırsın; laf ederler diklenirsin ne delikanlı adam derler..
    Ama gidip de dar kot, yelek şunla bunla sokakta dolaşmayın güzel dostlarım..Konserinizde giyin rahat rahat..
    Avrupa da birkaç sene yaşamış da biri olarak şunu da söyleyebilirim, burada bile metalciye kız vermiyorlar.. Ne kadar pis metalci adam varsa süpermarkette şurada burada, böyle demek istemem ama, altseviye az eğitim gerektiren işler yapıyor..
    Hepiniz zehir gibi adamlarsınız, belli bir eğitim seviyesine sahip, az çok yabancı dil bilen şu YOBAZ ülkemin ışıldayan geleceğisiniz.. Yapmayın etmeyin, dışgörünüşünüze biraz önem verin.. Ne yazık ki bu zavallı insanlar çok şekilci, en küçük dövmenizi, pentagram kolyenizi görseler eroinman muamelesi çekiyorlar. Vermeyin bu kozu ellerine..
    Hepiniz adına son yudumu vuruyorum. Şerefe ulan!

    Beaver

    @Fitil, al bendende okadar tatil ve konser zamanı hariç rahat giyinemiyorum işyerindekiler burnumdaki hızmaya bile laf söyledi burada böyle şeyler takılmaz denetleme oluyor çıkartın lütfen diye azarı yedim.. Yaz ayı yaklaşıyor dövmeler için uzun kollu birşey gıy falan diyorlar herkes garip karşılıyor.

  37. metalin doğası asi, aşırı, kibirli, genel kalıba uymayan ne varsa içeren bir şey. e bi zahmette bunu dinleyen adama dışarda garip baksınlar. eminim amerikada da ingilterede de dövmeli biri hemen dikkat çeker. olayın koptuğu yer o adamı damgalıyacakmısın, düşmalık mı duyacaksın; yoksa sadece farklı biri olarak mı göreceksin. toplumların gelişmişlik, hoşgörü düzeyleri devreye giriyor burda. insanların çoğu biledikleri şeylerden korkarlar yaftalarlar yada iftira atarlar ve bunun maalasef gelişmişlikle bir lgisi yok. ne kadar iyi insan da olsa birisi az veya çok bu bakış açısına sahip. gelişmişliğin devreye girdiği nokta bence bu farklı olan insanların toplumdaki sayısı ve oranı. metalci, gay, dinci, molla, amiş, ülkücü, punk … bir toplumda ne kadar biribirine zıt olan yada zıtmış gibi görünen insanlar yaşayabiliyorsa o toplum okdar gelişmiş ve hoş görülü olmuştur. maalesef buda yıllar , on yıllar olan bir süreç.Türkiyede metalci giyinen adamı sevmeme nedeni bunlar bence.

  38. sebzeci says:

    Ebay’den t-shirt almış olan var mı? Güveniyor musunuz?

    Berca B.

    @sebzeci, çalıştığım yere sürekli Ebay’den paketler siparişler geliyor. Ben de şimdiye kadar onlarca cd almışımdır, 1 kez dışında bir problem yaşamadım. Gelecek ay ilk tişört siparişimi vereceğim ben de. Bir problem olacağını sanmıyorum.

    sebzeci

    @Berca B., İyiymiş ya o zaman. Kargoyla ilgili yaşanabilecek sorunları bilmiyorum ama tek sorun oysa kullanılabilir. Teşekkürler :)

  39. Mardukcan Belphegorgil says:

    türkiyede 15 tl lik boktan siyah akmar tişörtleri

  40. Hakan Günar says:

    Tam tanımıyla ‘overkill’ yapıp suyunu çıkartan adamları sevmiyoruz hacı,bende zamanın çoğunda battlevest’im kamuflaj pantolonumu yüzüklerimi eksik etmiyorum açıkçası ne yalan söyliyim ama giymeye de bayılıyorum onlar,derdim ‘metal gözükmek’ değil.
    Ha sevgili anam her zaman ‘o ne biçim ceket reklam panosu gibi’ dese de iyidir.
    Bi şu 80 santim endüstriyel boy dikenli bileklikleri sevemedim bi türlü

  41. irene says:

    Bi süre sonra siyah kıyafetler, grup tişörtleri, yamalı ceketler, piercingler takıntı haline geliyor. Dolabıma baktığımda siyah haricinde renk çok az görüyorum. Şekilcilik değil, kişilik meselesi. Kendimi ifade etmeyen şeyler giydiğimde daha özgüvensiz oluyorum. Ve o anlattığınız insanlar farklı gözle bakılmalarından rahatsız olmuyorlar. Ayrıca çok iyi üniversiteleri kazanan ve metal dinleyen insanlar var, çoğunluktalar hem de. Metal derinlik taşıyan bir müzik türüdür. Herkesin anlamasını bekleyemeyiz.

  42. Anıl Bora Kaya says:

    Bana kalırsa önemli olan “sizin tarzınızın” olması. İnsanlar uzaktan gördükleri zaman sizi tanıyabilmeli. Mesela benim tarzım kısa saç, uzun sakal, boynumda mijölnir kolyesi, işaret parmagımda ironcross yüzügü, üstümde her zaman düz siyah tişört(baskı, yazıy vb. yok), altımda ne cok genis ne de cok dar olmayan kot pantolon. Soguk havalarda da haki yeşili kot montum. Ve “her zamanki anıl” cümlesini duymak inanın beni çok mutlu ediyo. Ha şöyle de bir durum var, metalden anlamayıp da benden daha çok metalciymiş gibi giyinenler var. Yani hayvan gibi bileklikler, kolyeler, dövmeler, deri pantolonlar, uzun saç sakallar, zincirler pek de bir işe yaramıyor. Bir bayanın da dedigi gibi gizemli olmak gerek.

  43. brutalyapankari says:

    Giyinmenin bir amaci olmasi gerekmez. Gercek metalci icinde saklar ya da bunlari giymeyen bizden degildir diye bir sey yok. Ne giydigim degil de ne giymedigim onemli. Pembe giymemem gibi. Ama bu bena gore pembe giydin derhal burayi terket de demem.
    Yani o bu sekil giyinir o su sekil sonucta herkesin hayatina kimse karisamaz.

  44. rr says:

    ya ben hemen hemen tüm yorumları okudum, ne kadar güzel 2010 seneleri. şimdilerde herkes ucundan kıyısından metal dinler oldu has metalciler kalmadı artık, e hâl böyle olunca da insan tıpkı metalin azınlık olduğu eski zamanlardaki gibi kendini belli etmek istiyor. eskiden azınlıktan olduğumuzu belli etmek isterdik sonra bir şeyi belli etmemize gerek kalmadı ancak şimdilerde çoğunluğun arasındaki azınlıktan olduğumuzu göstermek lazım gelir. ha tabii herkes sonuna kadar metal takılsın, yamalı ceketler yırtık kotlar giysin demiyorum, kim nasıl rahat ediyorsa. ama giymek isteyeni de sonuna kadar desteklerim ki ben de hali hazırda onlardan biriyim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.