# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SYSTEM OF A DOWN – System of A Down
| 25.08.2012

Şimdi çok çirkin şeylerden bahsedeceğiz

Edebi bir eserde siyaset, bir konserin ortasında patlayan tabanca gibi kaba ama göz ardı edemeyeceğimiz bir şeydir. Şimdi çok çirkin şeylerden bahsedeceğiz.
-Stendhal, Parma Manastırı

System of A Down, ülkemizde en çok bilinen ve tartışılan rock gruplarından bir tanesi, hatta birincisi diyebilirim. Rock müzikle alakası bile olmayan kimi insanların sevgisini ve aynı zamanda düşmanlığı kazanabilen bir grup. Kişisel tercihleri tenzih ederek küçük bir genelleme yapmak gerekirse, gerçek anlamda metal müzik dinleyicisinin bu grubu pek dikkate almadığını söyleyebilirim. Bunun sebeplerine ve sonuçlarına elimden geldiğince değineceğim. Ancak öncelikle grubun Türkiye’deki kendini aşan siyasi ünü hakkında bir kaç cümle söylemem gerek. Bu kritikte siyasi konular için tek bir paragraf açacağım, okumak istemeyenler veya bir albüm kritiğinde siyasi konulara değinilmesini gereksiz bulanlar o paragrafı okumadan geçebilir. Böylelikle lüzumsuz tartışmalara mahal vermemiş oluruz.

En ünlü albümleri “Toxicity” olmasına rağmen, özellikle kendi isimleriyle çıkardıkları “System of A Down” olan ilk albümlerinin kritiğini yapmak istedim. Bunun sebebi hem benim grupların ilk albümlerine ayrı bir ilgi sahibi olmam (Dark Tranquillity’nin de “Skydancer” albümüne kritik yazmıştım) hem de SOAD’ın en az bilinen albümü olmasıdır. Şunu kabul etmek gerek ki, adamlar farklı müzik yapıyor, daha ilk albümlerinden özgünlüğünü ortaya koymuş bir müzik var ortada. Onların icra ettikleri müziği (sound’unu da diyebiliriz) tek kelimede tanımlamak gerekirse, “basit” kelimesi en mâkul olanıdır. Evet, basit ama güzel. Gitarla az çok ilgilenen bir metal dinleyicisinin SOAD’ın şarkıları hakkında “Yaa onlar çok basit, iki tane rif o kadar.” diyebilir. Peki bir müziği güzel yapan onun karmaşık olması mıdır? Eğer hedef kitlesi Necrophagist dinleyen kişiler ise evet, ancak “Güzel nakaratı olsun, ritmi güzel olsun, kimse öyle çığlık mığlık atmasın abi.” diyen milyonlarca kişi ise hayır. İşte System of A Down’ın kazandığı nokta burası. Ayrıca Duman dinleyen, Hayko Cepkin’e “Oha nasıl bağırıyo öyle lan.” diyen Türk gençliği içinse aranılan kan kadar değerli, metal müziğin karmaşıklığını kaldıramayan ancak sözüm ona “sert” kişiliklerini yansıtma dertlerine deva bir grup niteliğinde.

Albüme dönecek olursak, bir elektro ve bir bas gitarla icra edilen müzik, örneğin death veya thrash metal dinleyicisine pop müzik gibi gelebilir. Ancak grubun ilk albümünün yapısı, diğer albümlerine nazaran biraz daha sert ritmlerle kurulu. “Suite-Pee” olsun, “War” olsun, “Darts” olsun hepsi oldukça sert şarkılar. Hiç olmazsa bir sonraki albümlerindeki “Jet-Pilot” şarkısındaki gibi düğünlerde çekilen halayı hatırlatmıyor. Ayrıca bu albüm, kafa sallamak isteyen bir dinleyici için biçilmiş kaftan. Daha ilk şarkıdan başlayan yüksek tempo, grubun göz bebeği olan “Spiders” şarkısında düşüş yaşayıp, “Ddevil” ile yeniden yükselerek sonuna kadar asla durmuyor. Vokalleri üstlenen Serj’in sesinin güzelliği ise albümün sevilmesinde büyük bir etken. Özellikle “Suggestions”, “Spiders” ve “Peephole”daki performansı taktire şayan. Hem coşturabilen hem de kolay dinlenebilen şarkılar icra etmelerinin getirdiği ün ile ayakta olan bu grubun müziklerinin çoğu gitarist Daron Malakian’dan çıkma. Bütün şarkıya yayılmış basit rifler, çok nadir kullanılan sololar System of A Down’ın müziğinin temelini oluşturuyor. Ortalama iki buçuk dakikalık şarkılardan oluşan bu albüm, sert rock müzik dinlemek isteyenler için bekleneni verebilecek kapasitede. Ayrıca grubun en ünlü ikinci şarkısı olan “Sugar” da bu albümde bulunmakta, öyle ki yabancı bir dergide “Bu şarkı neden bu kadar güzel.” diye bir sayfalık yazıya rastlamıştım.

System of A Down’un bana kalırsa en saygı duyulacak tarafı, kendi çizgilerinde ilerlemeleridir. Elbette etkilendikleri bir çok grup olduğunu kendileri de söylüyorlar, ancak ortaya çıkan müzik asla bir başka grubun müziğini andırmıyor.

Siyasi meseleler için bir kaç cümle yazacağım, istemeyen bu paragrafı atlasın. Ermeni soykırımı konusunda bu adamların duruşlarına bir söz söyleyemem. Rammstein nasıl kocaman Almanya bayrağıyla konsere başlıyorsa, bu adamlarda kendi vatanını milletini sevebilir, sayabilir, hatta reklamını bile yapabilir (Bknz. Mustafa Yıldızdoğan). Ermenistan’ın tarihindeki belki de tek olay olan (tarih bilgim kötü kusura bakmayın) “Ermeni Soykırımı” meselesi, bu adamların kanına dokunuyor da olabilir. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak benim anlamadığım, yeri geldiğinde haddini aşan biçimde faşist olabilen bu grup, hemen ardından “I’m sick and tired of fascism. (“Faşizmden bıktım, usandım.)” diye bağırabiliyor. Yani bu adamların zaten kendi içlerinde biraz problemleri var. 1997-98 yıllarında yaptıkları performanslarda MTV’ye ağzını geleni söyleyip, yaklaşık 10 yıl sonra ödül töreninde performans yapabiliyorlar. Diğer bir konu ise bizim “sert ve asi” Türk gencimizin bu adamların müziğini dinlemesi konusu. Grup kurulduğundan beri bitmeyen tartışmalar, grup dağıldı hala bitmedi. Birkaç cümleyle bu işi sona erdirmek imkansız ama ben kendi düşüncelerimi yazacağım. Eğer bu ülkede yaşayan insanların yarısı, kendisine apaçık düşman bir siyasi partiye oy verebiliyorsa System of A Down’u da gönül rahatlığıyla dinleyebilir. (Okuyup da alaka bulamayan arkadaşlara da şunu söyleyeyim, benim görüşüm budur.)

Yavaş yavaş toparlayacak olursak, System of A Down kendi müziğini yapmış ve müzikal anlamda asla çizgisinden çıkmamış güzel bir gruptur. Bu albümleri her ne kadar diğer albümlerinin gölgesinde kalsa da, içinde dinlemeye değer birkaç şarkı vardır. Metalin karmaşasından kafayı kaldırmak istediğinizde size dinlemesi kolay güzel şarkılar sunabilir. Dağılmış olmalarına rağmen yakında yeni bir albümle sürpriz yapma ihtimalleri de çok yüksek.

Dr AQA

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.26/10, Toplam oy: 200)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1998
Şirket
American
Kadro
Serj Tankian: Vokal
Daron Malakian: Gitar
Shavo Odadjian: Bas
John Dolmayan: Davul
Şarkılar
1. "Suite-Pee"
2. "Know"
3. "Sugar"
4. "Suggestions"
5. "Spiders"
6. "DDevil"
7. "Soil"
8. "War?"
9. "Mind"
10. "Peephole"
11. "CUBErt"
12. "Darts"
13. "P.L.U.C.K."
  Yorum alanı

“SYSTEM OF A DOWN – System of A Down” yazısına 47 yorum var

  1. Rotten Angel says:

    grubun en iyi ve en sert albümü. favori şarkım P.L.U.C.K. ve Soil.

    War şarkısında da selçuklulardan da bahsediyordu yanlış hatırlamıyorsam.

  2. ManOmeR says:

    Evet arkadaşlar oyları yine 1′e indirmeye başlayalım :))

  3. serdar91 says:

    kritik yazan arkadaşımıza ve emeğine saygım sonsuz.ancak holy mountains şarkısını yaptıkları ve benimde bu şarkıya rastgelmemden sonra grup benim için bitmiştir.

  4. Hayatımda en çok dinlediğim gruplardan biridir sanırım, zamanında tabii eheh. Tüm albümlerini severim. Soil, Know, Darts ve War? da bu albümdeki favorilerim. Özellikle Soil müthiştir. SOAD’ın mike patton abiyi iyi “çalıştığının” asıl göstergesi aslen ama neyse şimdi sdfsd.

    ali ihsan balı

    @Batuhan Bekmen, hep amerigadaki ermeni lobisinden.yoksa oturup dinlemezdin.!!!1!

  5. Jack White says:

    Adamlar bir kere popüler rock/metal tarihinde açık ara diğer gruplarla kıyaslanamayacak albümler piyasaya sürmüş ve bunun ekmeğini yemiştir, bu bir kenara hiç kimse, kendi tarihlerinde yaşadıkları talihsiz bir olayı kendi çaplarında üstünde durup söz etti diye bu adamları günah keçisi yapma hakkına sahip değildir ve bugüne kadar hiçbir ırkçı yada ayrımcı bir söylemde bulunduklarını kanıtlayacak ne bir röportajları, ne de radyo/ tv sohbetlerinde söyledikleri tek bir söz bulunmaz.Zamanında çıkmıştır internette saçmasalak dedikodular ama bu grubu gerek websitelerinden gerekse röportajlarından takip edenler her zaman bunların safsatadan başka birşey olmadığını bilmiştir.

    DrAQA

    @Jack White, 2005 – 06 Yılları arasında bu adamları deli gibi dinliyordum, öyle ki internetten bütün live mp3lerini indirmiştim (1997′den 2006′ya kadar hemen hemen hepsini) Nerde ne söylediklerini tek tek hatta ezbere biliyorum diyebilirim. Bir kaç live performans’ta türk adı geçiyor soykırımla ilgili olarak, merak edenler için bir kaçının da linkini vereyim;
    http://www.youtube.com/watch?v=VTjA_T2M_1U (4.30 sonra konuşuyor)
    http://www.youtube.com/watch?v=ny3rVCCt6z0 (Daha ilk saniyesinde söylüyor söyleyeceğini)

    Bu söylemleri ırkçı veya ayrımcı olarak adlandırabilir miyiz bilemiyorum, şahsi fikre göre değişir.

    Ancak War şarkısının sözünde bizzat
    “We will fight the heathens” diyor. Bu bildiğin ayrımcı söylem yani :D

    Jack White

    @DrAQA, Ben souykırımı savunmuyorlar felan dememiştim.Nitekim verdiğiniz linklerdeki videolarlada böyle birşeyle karşılaşmadım.

    Ayrımcı söylem olduğunu belirttiğiniz “We will fight the heathens” ifadesinde yanlış çevirmediysem ” Kafir/Dinsiz/Vicdansız kimselerle savaşacağız” anlamı çıkıyor ve bunda ne gibi bir ayrımcılık buldunuz anlamadım.

    @Rotten Angel

    Sorma ya, hala hatırlarım o zamanları.. sadece grubu yanlış tasfir edenlere yanıldıklarını gösterelim derken bütün vaktimiz nette geçerdi, ama ne yazık ki o günden bu günlere hiçbirşey değişmemiş.

    Rotten Angel

    @Jack White, +1

    Genelde, Holy mountains şarkısında ”lair, killer, demon!” dedikleri için bir tepki var. Bunu türk milletine söyledikleri zannediliyor. Aslında o şarkıda 1915 yılında soykırım suçunu işlemiş olan türk faşisti ittihat ve terakki tayfası hedef alınıyor. Soad’ın açıkca türklere karşı bir söylemi olduğunu hiç duymadım.

    6-7 sene evvelki muhabbetlere döndüm iyimi : ) 2005-2006 civarı bütün gün soad tartışırdık forumlarda. ne günlerdi.

    Rotten Angel

    Birde şöyle bir röportaj var:

    - Geçen aylarda “Holy Mountains” isimli şarkınıza çekilen klip Türkiye’de çok eleştirdi. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu sizin çektiğiniz bir video muydu, yoksa fanatik bir hayranınızın işi mi?

    Serj Tankian: System of a Down “Holy Mountains” için ne kendi bir video çektirdi, ne de birine çekmesini söyledi. YouTube – Broadcast Yourself. isimli bir web sitesi var. Burada insanlar kendi videolarını ve çektikleri malzemeyi, sanatçılar için yaptıkları çalışmaları sergiliyorlar. Sanırım sözünü ettiğiniz video orada yayınladı. İnsanlar çeşitli sanatçıların müziklerini kullanarak kendi home video’larını yapabiliyorlar. Bizimkiler de buna dahil. Geçenlerde MTV birinin Irak Savaşı için hazırladığı bir video’da bizim şarkılarımızı kullanmak istediğini söyledi. Böyle durumlarda bence niyet çok önemli. Onlara bunu hazırlayan kişinin niyetinin olumlu bir değişim yaratmak ve bunu gerçeklerle desteklemek olduğu sürece benim açımdan sorun olmadığını söyledim. Tabii bunun eser hakları ve yasallık konusundaki ayrıntılarını bilmiyorum. Youtube.com’da “Holy Mountains”ı kullanarak yapılan video’ya gelince, Kemal Atatürk’ün resminin İttihatçı generallerle yan yana olduğunu gördüm ve bunun yanlış olduğunu düşündüm. Atatürk İttihatçılarla aynı safta olmayan biri ve bu durumda benim görüşüme göre böyle bir video’da olması yanlış.

    Ozz

    @Jack White, rica ediyorum bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma ya screamers filminden de haberin yok 2006 yapımı aç bak bakalım

    Ozz

    @Ozz, ayrıca yanlış anlaşılmasın milliyetçi-ırkçı bir insan değilim albüme 9 verdim.ama SOAD ı samimi bulmuyorum söylediklerim bundan dolayıdır..

  6. Nightwing says:

    abd deki ermeni lobisi sayesinde bugünlere gelebilmiş bir grup. bizim pentagramımızında, thrown to the sunımızında, arkasında öyle bi güç olsa bakın görün o zaman soada bin basmazlarsa bende metalden anlamıyorum aga. soada gelirsek bizi bulaştırmadıkları sürece kendilerine saygım var ama şimdilik zor.

    semihtr

    @Nightwing, aynen… gruplarımız desteklense bunların esamesi okunmaz…

    Jack White

    @semihtr,

    Biz de hala ” aman işte gruplarımız desteklense şöyle harika olurduk böyle king olurduk” muhabbetini döndürelim.Bir grubun ihtiyacı olan tek destek amatör dönemlerinde kayıt yapım aşamalarında kolaylık ve performanslarını sergileyip kendilerini gösterebilmeleri için birkaç şans.Hepsi bu, grupta zaten o potansiyel varsa bunlar fazlasıyla yeter de artar bile.Yapmayın arkadaşlar bunun onlarca örneği var, ne gibi bir destek bekliyordunuz ki; Vasatı aşamayan albümlerle yurtdışındaki prestijli fest’lerde headlinerlık yapmak mı? Ya da yeterince duyurulmadığı öne sürülüp daha fazla reklam için mi çalışılmasını? Benim bu müzikte sevdiğim şey de bu, “hakettiği ilgiyi görememe” gibi birşey söz konu olamaz, piyasa açık platform; varsan varsın yoksan yoksun, gerisi pek ilgi çeken sohbetler değil….

    Osman

    @semihtr, o grupları bi açsak…

  7. Echoes says:

    Müzik konusunda herhangi bir laf edemem, seviyorum takdir ediyorum, onsuz yaşayamam durumu yok ama özellikle bu albümün yeri var. Yalnız elimde değil , ben genel olarak grup üyelerine gıcık oluyorum. Mesela şu ilk fotoğraftaki hallerine tek tek vurasım var.

  8. semihtr says:

    Grubu sevenlere saygım var, ancak ben hiç sevemedim… sound özgün ama bana birşey ifade etmiyor… Nighwing’e katılıyorum; Türk grupları büyük çapta desteklense, bu gruba 100 basar… Neyse… Notum da 1 zaten :))…

    bathory

    @semihtr, ayenen soadı pek samimi bulmuyorum müziklerini sevenlere saygı gösteririm dinlemememin nedeninin millyetçiliklede ilgisi yok o konulara bile girmem ama tarzları hoşuma gitmiyor pek

  9. saw you drown says:

    özgünlüğün dibine vurmuş müzik insanları. toxicity nin yeri bambaşka tabi ama her albümleri dinlenesidir.

  10. Yalnız kritiğin zamanlaması mükemmel :)

    Dr AQA

    @Ali Karabacak, Yakın zamanda pek takip edemiyorum haberleri, zamanlamanın neden mükemmel olduğunu açıklarsan sevinirim :D

    Ali Karabacak

    @Dr AQA, Fransa müfredatına Ermeni soykırımı girdi haberlerini okudum. Ondan yani

  11. Mesajlarını silmek veya düzenlemek zorunda kaldığım arkadaşlardan özür dilerim. Gelen mesajların bazıları mantıklı, iyi ifade edilmiş fikirlerdi ancak burada “bazıları” kelimesine dikkat etmekte yarar var. Zira onlarca nefret mesajı yağdı.

    “Elephant in the room” diye bir gavur deyimi vardır. Çok bariz, ortada olan ancak konuşulmaya kaçınılan konuları temsil eder. Sanırım biraz bu deyimin ardına saklanmaya çalıştık ama normal olarak insanlar odadaki fili tartışmaya yönelik mesajlar atıyorlar. :) Tamamen bağımsız bir müzik platformu olarak PasifAgresif’in içinde siyasi görüş tartışması döndürmeyi pek istemiyoruz.

    “Bu kritiği yayınlayarak insanları tahrik edeceğinizi düşünmediniz mi?” diyenler olabilir, haklılardır da. Ancak System of A Down, sadece ve sadece yaptıkları siyasi açıklamalar ile anılması gereken bir grup değildir. Müzik tarihinde belirli bir yere sahip bir gruptur ve müzikal açıdan da tartışılabilmesi gereklidir. PA olarak tek ricamız, eleştirileri hakaret boyutuna getirmemeniz ve içinden çıkılmaz bir siyasi tartışmaya doğru sürüklememenizdir. Mevzubahis fili görmezden gelmeniz
    değil. Mesajlardaki düzenlemeler de buna göre yapıldı. Rahatsızlık duyan arkadaşlar belirtebilirler, meseleyi bilahare konuşalım. :)

  12. Baybora says:

    Metallica ve SOAD siteyi canlandırıyor resmen.

    Konuya gelecek olunursa,önceki birkaç yorum gibi SOAD’ın direk bütün Türklere bir şeyler hitap ettiğini hiç duymadım ben. O zamanın yönetimine bütün ahları. Ha doğru mu? Kesinlikle değil,yine her türlü nefret ederim Holy Mountains şarkısından. Ama sırf bu olay yüzünden bu kadar büyük bir grubun müzik kariyerinin tamamıyla reddedilmesi saçma. Ama şunu da belirteyim,insanların SOAD’ın bu konu hakkındaki etkisini tamamen reddetmesi de ayrı bir saçma. ”Sadece müzik yapıyorlar” falan gibi söylemler. Yahu kardeşim,bu adamlar garaj grubu değil,Chop Suey 100 milyon izlenmeyi geçti. Bu adamlar bir şey söyledi mi illa belirli bir kesimi etkileyecek,bu yüzden Holy Mountains’taki sözlerin tamamen reddedilmesi de saçma.

    Diyeceğim o dur ki,ortada durmakta fayda var. Siyaset olayının bokunu çıkarmamak,ve Holy Mountains gibi şarkıların üzerinde fazla durmayıp klasik şarkılarını dinlemek ve zevkini çıkarmak. Zaten elimizde yeterince siyaset yokmuş gibi…

  13. Valla bu konuyu detaylıca konuşmak istiyorum önyargılarını kırmış bir topluluk ile. Sanırım orası da burası Özel bir başlık açılsa nasıl süper olur anlatamam(:

  14. Ozz says:

    @Ali Karabacak, ben varım tartşmaya..

  15. Ozz says:

    ya sözleri sansürlenen biri olarak söylüyorum keşke bu kritiğin yayınlanmasına izin vermeseydiniz o zaman, bu albüme kötü not verenlerin çoğu ermeni oldukları için veriyor en basitinden ya bunun böyle olacağını sizde biliyordunuz soad meselesi açıldığında bu mesele nasıl siyasi bir tartışmaya dönmesin grup ününü önemli ölçüde buna borçlu

    Jack White

    @Ozz, hadi bir grup kuralım, bütün insanların ilgisini çekecek bir tarihi olayı şarkılara konu edip milyarlar kazanalım; yok öyle birşey.

  16. Jack White says:

    Ayrıca şunların sugar videosunu açıp 3,5-4 dk bir izleyip dinleyin ve gerçekten bu heriflerin müzik dışında bir faktör sayesinde bugünlere geldiğine inanabilecek misiniz? O şarkının riffleri, ezgileri, sözler vs.. herşeyi nasıl sıradışı müzik yaptıklarını açıklıyor.

  17. patognomonic says:

    of of of,burası nasıl kokmuş böyle yahu…!yok ermeni lobisiymiş de,bizim gruplar desteklense aya çıkarmışız da falan da filan da..

    SOAD şu an için birkaç sarkısı dışında pek dinlemediğim,ve buralara kadar gelmeyi de -yaptığı sapına kadar özgün müzikle- hak etmiş bi gruptur.

    haa unutmadam yazar kardeşe de selam olsun.kısa bir düzeltme:” Hiç olmazsa bir sonraki albümlerindeki “Jet-Pilot” şarkısındaki gibi düğünlerde çekilen halayı hatırlatmıyor”
    soil şarkısında 3:04ten sonraki kısım
    http://www.youtube.com/watch?v=fxa0BneKsF4

    DrAQA

    @patognomonic, Evet o şarkının o kısmını çok seviyorum ben de… (İç ses: haassiktir nasıl unuttum lan ben orayı) Şuan bildiğin utandım lan. :)) bizim bu halay olayı Soad’ın müziğine kökten dahil olan bir şey sonuçta, Hatırlattığın için teşekkür ederim kardeşim :D

  18. Ugur says:

    Ergenlik zamanlarımızda ne çok dinledik bu adamları be.Sonra “aa ermeniymiş ipneler bize küfrediyorlar!!1″ muhabbeti çıkınca soğuduk dinlemez olduk.Zaten daha sonra komplike müziklere geçiş yapınca unutup gittik.İyi bir hatırlatma oldu bu kritik.Açıp dinleyeyim lan ne zararı olacak ki? hadi iyi günler.

  19. Emik says:

    Arkadaşlar, kafatasçılık yapmayın da, bu güzide grubunun eşsiz müziğinden kendinizi eksik etmeyin.

  20. Mustafa Sakallı says:

    Kanımca Spiders albümden büyüktür.

  21. Hasan says:

    Mayhem , Dimmu Borgir, Darkthrone , Cannibal Corpse, Cradle of Filth, Satyricon, Six Feet Under, Behemoth,Carpathian Forest,Gorgoroth, Children of Bodom , Burzum, İmmortal , Dissection, Morbid Angel, Dark Funeral … varken system komik bi ergen grubu

    Jester

    @Hasan, Evet İmmortal.

    Baybora

    @Hasan, Beyler At The Gates yorumu kadar efsane olur mu? Muhtemelen olmaz ama.

    ismail vilehand

    @Baybora, At The Gates yorumuna hiç gülmedim hatta gelen tepkileri abartılı buldum ama buna bi saattir gülüyorum. hahahaha. det end bilek metıl rulz mada fakırz!

    Ç A P U L C U (B U R Z U M)

    @Baybora, number 2 :):):):):):)

  22. Matryoshka says:

    Ben hic Black,Death falan dinleyebilen bir insan olmadim,belki bir kac grup,o kadar.Simdi pooosiiir diyenler olacak ama yok,kulagim almiyor,dinleyene saygim sonsuz ama ben SOAD´in muzigini hele ilk albumunu tercih ederim.Belki daha basittir,bilmiyorum,ama bazen basit de guzel olabilir.

    “Vay hayin ermeniler” mevzusuna gelince…SOAD´in roportajlari iyi bir Ingilizceyle guzelce dinlenirse adamlarin Turklere dusman olmadigi ortada.Ki grup elemanlarinin Turk dergi ve gazetelerine roportaj vermisligi var,nefret eden adam neden kalkip da roportaj versin ustelik bu roportajlarda ilimli konussun?

  23. denizs says:

    Soad, geleneksel doğu müziği ile modern batı müziğinin tam aradığım kıvamdaki karışımı. Grubu keşfettikten sonra neredeyse 6 ay boyunca başka grup dinlemeye ihtiyaç duymadım.

  24. satanic says:

    bence siyasi görüşler bir tarafa bırakıp dinlenilmeli.
    ayrıca bizler marduk gibi tanrıya küfür eden bir grubu bile zevkle dinlerken böyle sığ düşüncelere kapılmamalıyız.

  25. Ashes of the Wake says:

    Abi zamanında amma tartışma dönmüş ya başlıkta :D. SOAD’ın bu albümünü pek sevmiyorum. ”War?” ”ve Pluck” harika şarkılar.

    Malum meseleye gelirsek sosyalist biri olarak Ermeni Soykırımı’nın emperyalist bir yalan olduğunu düşünüyorum. Ermeniler gerçekten uyanık ve zeki bir millet. Adamlar 8 milyon nüfusla olmayan bir soykırımı herkese kabul ettirdi.Düşman olanın halklar değil devletler olduğunu unutmamak lazım.

    deadhouse

    @Ashes of the Wake, Ermeni Diasporası Ermenilerin en büyük düşmanıdır. Ermenistan’ın asla gelişmesini istemezler. Bunu görmemek için saf olmak lazım.

    Benzer İşler;

    İsrail ve İran dosttur
    İran ve ABD dosttur

    Molla Rejimi varlığına sözde İsrail düşmanlığına ve sözde ABD düşmanlığına borçludur. Aynı şekilde İsrail ve ABD de bu sözde düşmanlıktan nemalanır. Zaten ABD 2. Dünya Savaşı’ndan beri böl ve yönet politikasıyla halklara kan kusturmakta, iktidarları çıkarları ölçüsünde yönetmektedir.

    Bu sikik Ermeni Diasporası da aynen böyle. Ermenistan, garip Ermeni halkı gelişirse, refaha kavuşursa, güçlenirse varlıkları sona erer.

  26. deadhouse says:

    Ananı sikeyim Serj Tankian.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.