# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
LAMB OF GOD – Killadelphia DVD
| 26.05.2012

Kaldırımdaki kan.

LAMB OF GOD’ı çok seviyorum. İlk üç albümlerinin benim için manevi anlamda önemli yer teşkil etmesi bir yana, bu grubu sevmemin başlıca sebebi, “gerçek” olmaları. Evet, LAMB OF GOD, gerçekten de göründükleri gibi olan, zeki, olan bitenin farkında ve “sağlam” adamlardan oluşan bir grup. Neden mi “gerçek”ler? Çünkü tüm popülaritelerine rağmen müzik sektöründen tutun da, piyasayla ilgili sevmedikleri şeylere kadar ne sıkıntıları varsa açık açık söylüyorlar. Çünkü “acaba plak şirketimiz ne düşünür?” demeden açıklamalar yapabiliyor, twitter’dan, oradan buradan -hayranları bile olsa- saçmalayan insanlara ayar verebiliyorlar.

“Grup DVD’si” olayının en sevdiğim yanını işte bu 3 saatlik enerji topunda görebiliyorum. Benim en çok ilgimi çeken grup DVD’leri her zaman için grubun iç dünyasını yansıtan ve “bakın ne manyak hayatımız var ha!”, “oğlum ne kızlar götürüyoruz, ne kalabalıklara çalıyoruz”dan ziyade, grup içi işleyişi, güzel ve kötü anlarıyla gözler önüne serenler olmuştur. “Killadelphia”da işte bunu görüyoruz. “Killadelphia”da, yabancı bir ülkenin bir sokak arasında, birbirlerinin boğazına sarılan, birbirlerinin suratına yumruklar indiren, kafa atan, birbirlerinin kanını kaldırıma bulaştıracak düzeyde kavga eden grup elemanları görüyoruz. Saatler önce binlerce kişinin aklını alan bir müzisyenin, tur sırasında çok özlediği, belki de haftalardır, aylardır görmediği eşiyle biraz vakit geçirbildiği kısa dakikalardaki sevincini, o içtenliğini görüyoruz.

Evet, “Killadelphia”, bence görüp görebileceğiniz en iyi grup DVD’lerinden biri. 1 saatlik deli bir konser ve 2 saatlik bonus materyali ile, verdiğiniz paranın hakkını sonuna dek aldığınız, ses ve görüntü kalitesi kusursuz, bonus materyalleri ise tam anlamıyla “ibretlik” bir çalışma.

“Killadelphia”ya şöyle bir baktığımızda, DVD’den kan, ter ve gözyaşı aktığını görüyoruz adeta. Ne konser görüntülerinde çılgın video efektleri, ne de belgesel kısımlarında fazla bir kırpma ve “güzel gösterme çabası” mevcut. Hayranı olduğumuz o adamları, deli gibi sarhoş şekilde saçmalarken, dayaktan baygınlık geçirmiş halde, kısacası “insan” olarak görüyoruz. Şu aşağıdaki videoya bir bakın ve böyle bir şeyi herhangi bir grup videosunda görüp göremeyeceğinize siz karar verin.

Konser kısmına bakınca, “Ashes of the Wake” ve öncesindeki albümlerden çalınan 15 parça görüyoruz. Cidden tertemiz icra edilmiş, seyircinin coşkusunu da olanca manyaklığıyla yansıtan, çok gaz bir performans. Zaten LAMB OF GOD’ı canlı izlemiş, hatta konser videolarını görmüş biri bile grubun sahnede nasıl dehşetengiz olduğunu bilir, o yüzden performans namına çok da bir şey açıklama gereği görmüyorum.

DVD’nin en büyük kozu durumundaki yol belgeseli haricinde, elimizde soundcheck videoları, grup elemanlarıyla röportajlar, elemanların bazı şarkıların nasıl çalındığını gösterdiği bölümler, klipler gibi ekstra ciciler var.

LAMB OF GOD sevip sevmemenize bakmaksızın tavsiye edeceğim bu DVD’yi, grubun müziğine uzaksanız ve konser kısmını izlemek istemeseniz bile, sırf yol belgeseli için bile görmenizi tavsiye ederim. Turlayan, çok fazla turlayan bir grubun yaşamını çok detaylı şekilde gösteren ve olayın sanıldığı kadar eğlenceli olmadığını gözler önüne seren, az önce de dediğim gibi, tam anlamıyla “ibretlik” bir çalışma.

LAMB OF GOD’ı seviyorum, baya seviyorum ve bu DVD’nin bunda epey etkisi var.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.54/10, Toplam oy: 50)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2005
Şirket
Epic
Kadro
John Campbell: Bas
Chris Adler: Davul
Willie Adler: Gitar
Mark "Duane" Morton: Gitar
Randy Blythe: Vokal
Şarkılar
1. Intro
2. Laid To Rest
3. On The Road
4. Hourglass
5. Goddamn!
6. As the Palaces Burn
7. Late To Denver
8. Now You've Got Something To Die For
9. I'm Not Willie!
10. 11th Hour
11. Terror and Hubris
12. The Brandy and Randy Show
13. Ruin
14. Wine Soundcheck
15. Omerta
16. Death From Above
17. Pariah
18. We've Gone Completely Batty!
19. The Faded Line
20. English Coffee
21. Bloodletting
s 22. Adventures In The UK
23. The Subtle Arts Of Murder And Persuasion
24. Glasgow
25. Vigil
26. Afterthoughts
27. What I've Become
28. Wrapup
29. Black Label
30. Outro/Credits
  Yorum alanı

“LAMB OF GOD – Killadelphia DVD” yazısına 11 yorum var

  1. caglardurmaz says:

    En beğendiğim dvd çalışması diyebilirim buna

  2. dritzz do urden says:

    Mark ile Randy’nin ne alıp veremedikleri var İngilizce bilmediğim için anlayamadım biri açıklayabilir mi ?

    Ahmet Saraçoğlu

    @dritzz do urden, Randy sarhoş olunca baya sapıtıyomuş ve bu durum arka arkaya tekrarlanınca millet de sinir olmuş. Mark’ın da kafasının iyice olduğu bi anda, Randy bağırıp çağırırken gelip ona vuruyo. Ardından da görüldüğü üzere “dışarı gelsene” adlı geleneğimiz cereyan ediyo. Ertesi sabah gayet normal devam ediyolar hayatlarına, bi kırgınlık falan olmuyo tabii.

  3. beylerbeyi says:

    kavga olayı olmamış ama, chris adler efsanesi kendini burada göstermiştir.
    yalnız şunu söylemeden edemeyecem, willie adler böyle kilo almaya devam ederse yakında bir fil kadar olur. adam resmen zayıf burda yani

  4. 2 konserin ardından kafam davul gibi olsa da açıp sonuna kadar dinledim. Canavar gibi.

  5. Alp Tanza says:

    yukaridaki 8 dakikalik video bu grubu sevmek icin yeterli bir sebep.

  6. SeventhSon says:

    Man, Imma beat your fuckin ass in a skirt, you asshole! :D lkasjdl :D

    SeventhSon

    @SeventhSon, amna koyim süperler ya :D Sondaki Vigil girişi nedir öyle off.

  7. tko. ama az bile sanki…

  8. Beleg says:

    türkçe yoktur çok büyük ihtimal de ingilizce altyazısı da yok mudur malum ortamlarda? Edinen veya “şurda vardır belki” diyebilen varsa bi el atıverebilir mi malum cehalet, amerikanları anlamaya yetmiyo gevurcam.

  9. crowkiller says:

    arkadan seyircinin sesi gelmese studio kaydı derdim o derece iyi bi kayıt,bu arada internette mp3 formatında da bulunuyor bu dvd ,sadece dinlemek isteyenler varsa, boyutu da 62 mb cık :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.