# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BILLY TALENT – Billy Talent III
| 13.05.2012

Kanada sen ne güzel memleketsin.

Birçok insanın nefret ettiği şarkılara bazı insanların tapmasının nedeni anılardır. Müziği harika kılan şarkılara yüklediğimiz anlamlar ve bize hissettirdikleridir. Billy Talent, ilk albümlerinden beri hayatımın çok büyük bir kısmına soundtrack olmuş, harika bir grup.

Aslında 1993 yılında kurulmuş olan grup, başarısız bir süreç ardından 1998 yılında “Watoosh!” isminde bir albüm çıkardı. Grubun adı, ünlü punk grubu Hard Core Logo gitaristi Billy Tallent’dan geliyor. 2003 yılında ilk albümleri “Billy Talent”ı çıkardılar ve gönüllere neşe ve keder aşılamaya başladılar. İlk albümleri beklenenin de fazlasında bir etki uyandırdı, hatta Kanada’da ilk sırayı kaptı ve gruba 3 platin plak kazandırdı. Elemanların hiç birinin grubun başlangıcından beri değişmediği ve birbirlerine çok bağlı oldukları düşünüldüğünde, gelen bu başarı popolarının sabit kalmasını engellememiş ve müziklerini hiç bozmadan, aksine yenilikler ekleyerek halihazırda konumuz olan 3.albümleri “Billy Talent III”e kadar gelmelerini sağlamış.

Bir kez dinlemeye başladığımda baştan sona en az 2-3 kez döndürmeden bırakmadığım nadir albümlerden biridir bu albüm. Sıradan punk müziğinden uzak, çok neşeli görüntüsü içinde çok hüzünlü sözlerden
oluşan bir müzik yapıyorlar. Punk deyince power chordlar arası gezinme, hatta 3 akorla ilerleyen şarkılar akla gelebilir fakat Billy Talent bunlardan çok uzak. Çok tatlı ve uyumlu akor dizilimleri ve tam yerinde ve dozunda çalınan melodileri olan, bass gitarın elektro gitarın kıçında gezmediği, davulun punk’ın ve modern rock müziğin enerjikliğini yansıttığı bir grup Billy Talent.

Vokal Benjamin Kowalewicz’in gruba cuk oturan ses rengi ve grubun hepsinde bulunan geri vokal yeteneği şarkıların dümdüz bir çizgide ilerlememesini sağlıyor. Nakaratlarda bol bol devreye giren gitarist Ian D’sa geri vokalde çok başarılı. Müziklerine ne tam punk ne de tam olarak rock müzik denemez, biraz önce bahsettiğim hüzünlü şarkı sözü olayı yüzünden gruba emo bile diyen bazı insanlar var ki onları kınıyorum ve onlara laflar hazırladım. Şarkı şarkı bahsetmek istemiyorum çünkü albümün bütün şarkıları bir hit ve hepsi single olarak çıkabilecek kıvamda.

Büyük festivallerde tozu dumana katan ve çılgın attırdıkları şu zamanlarda kendilerini yakın zamanda ülkemizde görmek istiyorum. Her ne kadar kendilerinden Kanadalı diye bahsetmiş olsam da işin aslı öyle değil gitaristleri Ian D’sa Hindistan göçmeni, vokal Benjamin ve davulcuları Aaron ise Polonya asıllı.

Benjamin Kowalewicz’in sürekli değişen imajının yanında Gitarist Ian D’sa kişisinin İbrahim Erkal ekolünden gelen saçına deyinmeden rahat edemem. Youtube’da kendisinin saçını nasıl o hale getirdiğinin hızlandırılmış bir videosu bulunmakta hatta.

Billy Talent ferahlatıcı, eğlendirici ve kimi zaman hafif bir hüzün veren çok iyi bir grup isteyenlere önerimdir.

Erkmen ESEN (saklanan saman)

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.11/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Atlantic
Kadro
Benjamin Kowalewicz: Vokal
Ian D'Sa: Gitar, geri vokal
Jonathan Gallant: Bas, geri vokal
Aaron Solowoniuk: Davul, perküsyon
Şarkılar
1. "Devil on My Shoulder"
2. "Rusted from the Rain"
3. "Saint Veronika"
4. "Tears Into Wine"
5. "White Sparrows"
6. "Pocketful of Dreams"
7. "The Dead Can't Testify"
8. "Diamond on a Landmine"
9. "Turn Your Back"
10. "Sudden Movements"
11. "Definition of Destiny"
  Yorum alanı

“BILLY TALENT – Billy Talent III” yazısına 5 yorum var

  1. uçan finli says:

    Çok hoş albümmüş. Senelerdir arayıp da bulamadığım şarkılar sanki. Grubu tanıttığın için ayrıca teşekkürler.

    saklanan saman

    @uçan finli, rica ederim, ilk duyduğumda bende öyle düşünmüştüm :)

  2. kenibıl says:

    müdür ben cancer bats’i çok severim, bu elemanlar da aynı kalemden midir ? videolar açılmıyor netimde problem var, merak ettim şimdi yazıyı okuyunca…

  3. TAAKE says:

    güzel grup,güzel şarkılar

  4. Ufuk Sönmez says:

    grubu tanıtan güzel bir kritik olmuş. en üsttetki 2 şarkıyı dinledim, dinlemesi zevkli grup. bana biraz pes oyunlarında arka fonda çalan müzikleri hatırlattı. bu arada o ne gereksiz bir saçtır öyle ya, aman yarabbi. para veriyim tıraş ol lan.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.