# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MEGADETH – TH1RT3EN
| 06.12.2011

Kollarımı açaydım, gitme diyeydim.

“United Abominations” çıktığı zaman çoğunuz gibi küfürler yağdırmış biriyim, “Endgame” çıktığı zaman ise umutlarım yeniden yeşermiş. Megadeth için ”acaba?”, ”eski güzelliğine dönebilecek mi?” sorularıyla kafamı döndürmüşümdür. Kısacası “Endgame”, “United Abominations” gibi bir enkazın ardından hepimizi sevindirmişti (leziz prodüksiyon faktörü olsun, Chris Broderick olsun).

Bundan sonra herkesin sorusu aynı oldu. “Endgame”i benim gibi beğenen tayfa dışında, olumsuz bakan kitle de hayli hayli vardı. ”Bu albüm ile kesin bir şey belirlenmez”, ”Sonraki albümde asıl Megadeth belli olacak”. Haklı gibilerdi. “Endgame” güzel olsa da, Megadeth sanki yeni bir yol çizip, daha güzel bir albümle çiçeklerle böceklerle karşılayacak gibi bir his oluşmuştu bende. Bunlar olurken grup isim kavgası halinde olan Dave Ellefson ve Dave Mustaine cephesi yelkenleri suya indirmiş ve Ellefson hazretleri gruba geri dönmüştü.

Ellefson strikes back demiş ve ardından 13. albümü merakla beklemeye koyulmuştuk. Gel zaman git zaman beklemiş, karnımızı ”Sudden Death” ile doyurmuştuk. Ve evet! Albümün adının belli olduğu haberini almıştık. Hemen haber sayfasına azimle tıkladık ve o muhteşem, zeka dolu, akılları karıştıran, Mustaine ürünü isim karşımızdaydı: ”Th1rt3en”… Tabii böyle bir ismi hiç ama hiç beklememiştim. Herkes gibi ”Dave hahahah emo”, ”choq gsuzel album olhru mu” gibi espriler yapan yüzlerce kişi arasına katıldım ve dalgamı kendimce geçtim tabii. Bu isim karşısında bir sarsıntı oluşmuştu bende. Ne bileyim, böyle bir isim olunca sanki albüm özensiz olacak korkusu dolmuştu. Ama sonradan bu düşünce geçti, albümün kapağı sunuldu. Albüm kapağını gördüğüm zaman aklıma 90’lar ortasındaki bilgisayar oyunları geldi; Doom 1-2, Quake 1-2 serisi. Sitede bir arkadaşımızın dediği gibi ”piksel piksel”di. Özellikle albüm kapağındaki yeşil duvarlar, Doom 2′nin son bölümündeki duvarlar ile tıpatıp aynıydı. Bunun dışında boş işlerin adamı Rattlehead, 13 tane mum yakmış ve arkasını dönmüş gidiyordu. Bu kadar zeka dolu ve akıl almaz kapak için Mustaine’e çok teşekkür ettim (!)

Daha beteri sonra geldi. Şarkı listesi! ”Ulan ben bunların 4 tanesini daha önce dinledim zaten. Bu, bu nedir bu?” diye kalakaldım. Dave bizimle fena taşak geçiyordu. Kapak, isim, şarkı listesi bu kadar ofsayt olmaz arkadaş. Ama tabii bu eski şarkıların olmasının arkasında, hepimizin bildiği gibi başka bir Mustaine zeka ürünü daha yatıyor: albümü 13 şarkıya tamamlamak! Şarkı üretme sıkıntısı çekiyordu kızılım. Eskileri getirip, yeniden pişirip üzerine soslar eklemişti. Neyse şarkılara geçmenin vakti geldi de geçiyor…

Sudden Death: Guitar Hero için yapılmış, daha önce yayınlanmış bir şarkı. ”Şimdi neden bu albümde, hem de neden 1. sırada?” diye çoğunuz sormuşsunuzdur. Cevabı ise zamanında çok takdir toplamasında yatıyor. Dave bu şarkı ile Grammy ödüllerine aday olmuş, forumlarda sağda sola ”Dave bu şarkı mükemmel! Neden albümde yok bu?” sorularıyla muhatap olmuştur. Bunların gören Dave de ”Ne yapmışım hacı ben böyle? Millet deliriyor” moduna girmiş, şarkıyı taaa 1. sıraya koymuştu. Şimdi şunu özellikle söylemek istiyorum, 1. şarkı olarak çok ama çok yanlış bir seçim. Bu kadar sololu ve daha ağır, beyinde daha zor pişen bir şarkının orta ya da son kısımlarda olması daha şirin olurdu. Ya da en basitinden Public Enemy No. 1 ile yer değiştirebilirdi. Sahiden albümü dinlerken bu şarkının orada olması bana çok battı, çoğu kişi içinde geçerli olduğu kanısındayım. Şarkı ise gayet güzel, üzerinde diğerleri kadar oynanmadan albümde yerine almış. Özellikle Chris Broderick’in araba yarışlarını andıran ortadaki solosunu beğendim, şarkıyı geriye çekip çekip dinledim.

Public Enemy No. 1: Resmi siteden, albümden ilk yayınlanan parça olmuştu hepimizin bildiği gibi. İlk dinlemede isteklerimizi çok karşılamamıştı. Çoğu kişinin “beğenmedim” ya da “çok sıradan” dediğini hatırlıyorum. Ama şunu söylerim; dinledikçe hoşa gidiyor, seviliyor, öpülüyor. Özellikle nakarat kısmı bir süre sonra bende dinleme isteği uyandırmıştı. Public Enemy No. 1 için en çok söylemek istediğim şey, tüm olayının nakaratta olduğu şarkılardan biri olduğu, katılırsınız ya da katılmazsınız orası size kalmış. Bir de şarkının maymunlu şirin bir klibi var. Şarkıyla bu klibin pek uymadığını düşünüyorum ama şarkısız düşününce gayet şirin ve güzel bir klip. Ha söylemeyi unuttum, güzel şarkı tabii ama bence çıkış şarkısı olacak kadar iyi bir şarkı değil. Neyse…

Whose Life (Is It Anyways?): Nakarat kusmuğu! Şarkı için bunu söylüyorum: nakarat nakarat nakarat! Nakarata boğulmuş bir şarkı, hep aynı şey. Dinlerken ”bi siktir Dave” dediğim anlar oldu. Yok arkadaş bir şeye benzese güzel de, bu nedir allasen? Bir de 3. sırayı işgal edip sırıtmış.

We the People: Orta şekerli bir şarkı. Ne iyi ne kötü diyebilirim. Ama ”so so so so” yerini sevdim. Bunu dediğim anda Whose Life vakası gibi nakarat yağmuru başladı, sanki Dave söylediğimi işitmiş ve nakarata abanmıştı. Bir de solosu çok tırt. Özellikle solonun içine vokal girdiği bölümü direk geçiyorum, o kısım olmamış. Bundan sonra gelen 2. solo var. O daha güzel gibi. Ardından gene aynı nakarat. Allahım! So so so so so so so so…

Guns, Drugs & Money: Sanırım albümün en kötü şarkısı (benim için diyelim, seveni vardır). Yüz kere dinledim, yok arkadaş alışamıyorum, açıp dinleyesim, tekrar yüzüne bakasım gelmiyor. Direkt ÇÖP!
Dave Mustaine bundan 10 sene evvel, bunun gibi şarkıyı albüme koymayı bırak, tuvalet kağıdı yapardı anca. Dave yaratıcı adamdır diyoruz, yakışmamış. Bir de Whose Life’a da olmamış demiştim, o en azından bazen kendini dinletebiliyor, bunda o da bulunmuyor. Akıllara zarar bir şarkı. “United Abominations”da olsa sırıtmazmış, bu şarkısının asıl yeri o albüm. Kısa ve dandik solosu da cabası.

Never Dead: Olmuş bir şarkıya geldik. Ellefson abimizin dediğine göre NeverDead isimli bir oyuna yapılması planlanmış (Megadeth’in oyunlarla arası bayağı iyi demek ki). Şarkı Public Enemy No. 1′dan sonra yayınlanan 2. şarkı olarak kayıtlara geçti. Ama garip bir sebepten ötürü; ilk dinlemede Public Enemy No. 1 kadar kendini sevdirmedi. Ama sonraları albümü baştan sonra dinlemeler içerisinde şahsımın dikkatini çekti ve loop kısmına alınmaya hak kazandı. Siz de öyle yapın. Bu şarkının olayı tekrar tekrar dinlemekte.

New World Order: “Youthanasia” bonus’u olan bir şarkı. Tekrar ısıtılıp önümüze konmuş. Şimdi şunu diyelim: Ben bu şarkıya “oha süper!” desem, albümün güzelliğini ne kadar etkileyebilir? Bu eskiden yayınlanmış şarkıların aşmış olması Th1rt3en’i iyi bir albüm yapar mı?

O mantıkla bakarsak Hangar 18 ve Tornado of Souls gibi efsane şarkıları da tekrar kaydetsin Dave Mustaine, bize sonraki albüm için ”offf sololar dehşet”, “Hangar 18” albümün en hayvan şarkısı”, ”Tornado of Souls bence albümün ateşleyici kısmı” olmaz arkadaşım. Saçma olur, komik olur. Bu sebepten dolayı eskiden yayınlanmış şarkıların güzel/orta/boktan olması, bana göre Megadeth’in yeni aldığı şekli ve Th1rt3en’in iyi ya da kötü olmasını etkilemez, ben yeni yapılmış şarkılara bakarım. Şarkıya dönelim. Eski halinden çok da güzel diyemeyeceğim, azcık daha iyi, eski şarkıyı aratmaması bir artı olarak kalıyor.

Fast Lane: Pek dikkat çekmeyen bir şarkı. Ama girişi biraz coşturucu ve ateşleyici olsa da, diğer şarkılardan ayrılan bir özelliği bulunmuyor. Ah Dave ah…

Black Swan: “United Abominations” isimli albümün bonus şarkısıydı. Ama buradan en akıllara ziyan kısmı, “United Abominations” yani eski versiyonunun, bu yeni kaydedilen versiyonundan daha iyi olması. İşin bu kısmı cidden olmamış arkadaş. Özellikle orijinal Black Swan şarkısını dinleyenler, o intro kısmına hasta olmuştur. O güzel intro kısmı, bu yeni kaydedilen şarkıda pas geçilmiş. Ama ne olursa olsun, Black Swan güzel bir şarkı. Kendini her daim dinletiyor, sevdiriyor. Ama ben “United Abominations” versiyonunun daha iyi olduğu taraftarıyım. Öyle kötü bir albümden, böyle güzel şarkı çıkması ayrı bir şaşırtıcı.

Wrecker: Diğerlerine nazaran dikkat çekmeyen 2. şarkı. Bunun temel sebebi diğerlerinden ayrılan, ”aha işte budur”, ”hmm şurası iyiymiş geri saralım” dedirtecek kısımların olmaması.

Millenium of the Blind: Bir “Youthanasia” bonus şarkısı daha! Tekrar kayıt edilmiş olmasına bakmayın, sözleri yeniden yazılmış, şarkı süresi ikiye katlanmış. Diğerlerine oranla bu şarkıyı ”yeni” bir şarkı olarak kabul edebilirim, saydığım sebeplerden ötürü. Ayrıca eski versiyonu ile kıyaslarsak, bu şarkının yüzlerce kat daha güzel olduğunu söyleyebiliriz, daha da ileri gidiyorum mükemmel! Bir de ”all our” kısmında Dave Mustaine sanki ”Allah” diyor gibi geliyor bana hep. Dave dindar adamdır, belki İslam’a geçme sinyalleri veriyordur ne bilelim? Neyse Death on the rooooooccckkkkssssss…

Deadly Nightshade: Ana rifi “Youthanasia” – “Cryptic Writings” arası dönemde yazılmış duyduğum kadarıyla. Bu küçük bilgiden şarkının mükemmel olduğunu çok içten bir şekilde söylemek istiyorum. Nakaratı güzel, Dave’in vokali güzel, aşık oldum resmen. Ashes to ashes… dust to dust kısmında Dave bir yerlere göz kırpıyor sanki.

13: Geldik finale! Hatta albümün en iyi şarkısına. Albümün en iyi solosunu barındıran şarkısına. En çok tekrar tekrar dinlediğim şarkısına. Abartmıyorum, Megadeth’in son 10 sene içinde yaptığı en iyi şarkı olabilir. Her şeyi dört dörtlük, mükemmel. Sanki albümdeki diğer tüm şarkılar, sadece bu aşmış şarkıyı 13. sıraya taşımak için varlar, onun dışında bir işleri yok (aslında bu kötü bir düşünce ama şarkının hayvanlığını anlatıyorum). Bu şarkıyı sadece dinleyin, uzanın yatağa gözlerinizi kapatın, aklınıza anılarınızı getirin, hayallerinizi getirin, şarkıya göre yorumlayın, tadına varın.

Şarkıları inceledik. Şimdi Megadeth yeniden kurulduktan sonra çıkan albümlerle kıyaslamamı yapmak istiyorum.

“Endgame” > “Th1rt3en” / “The System Has Failed” > “United Abominations”

Evet “Th1rt3en” ile “The System Has Failed” albümlerini birbirinden ayırmak konusunda güçlük çekiyorum. Çünkü ikisinde de aynı mantık; Birkaç mükemmel şarkı barındırıyor, gerisi pek de güzel değil. Ama “Th1rt3en”de ”13” isminde bir hayvanlık olduğu için, sıralamada onu 2. sıraya alabilirim ama şimdilik böyle kalsın.

“Th1rt3en” çok iyi bir iki şarkı barındırıyor, onun dışında maalesef orta karar ya da olmamış şarkılar ağırlıkta. Umduğumu buldum mu? Kesinlikle hayır. Artık sıradaki Megadeth albümünde de (olursa) pek umduğum/umduğumuz olmayacak.

Mr. Morbid

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.28/10, Toplam oy: 148)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Roadrunner
Kadro
David Ellefson: Bas, geri vokal
Dave Mustaine: Gitar, vokal
Shawn Drover: Davul, perküsyon, geri vokal
Chris Broderick: Gitar, geri vokal
Şarkılar
1. Sudden Death
2. Public Enemy No. 1
3. Whose Life (Is It Anyways?)
4. We the People
5. Guns, Drugs & Money
6. Never Dead
7. New World Order
8. Fast Lane
9. Black Swan
10. Wrecker
11. Millenium of the Blind
12. Deadly Nightshade
13. 13
  Yorum alanı

“MEGADETH – TH1RT3EN” yazısına 250 yorum var

  1. hiç yakışmadı ya. tüm beklentilerim eridi gitti. yazıklar olsun.

  2. ben says:

    Bütün olay albüm ismiymiş.

  3. Utku says:

    album ismine bakarak laf etmeyelim. daha sarki listesi bile gelmedi,kendini lars ulrich’in oglu zannedenler saldiriyor.gidin kirk hammett sololari dinleyin,bana chris broderick yeter

  4. Kıvanç says:

    Asıl önemli olan şarkılar ama ismi azılı bir Megadeth fanı olarak çok çok beğendiğimi söyleyemem.

  5. Eddie's Report says:

    Korkarım Mustaine yaratıcılığını yitirdi ama bu yorumu tek şarkıya dayanarak yapmak ne kadar doğru olur tartışılır neyse elimizde eski şarkılar var hala… (bu arada yeni kadro oldukça sağlam yani olay yaşlılık)

  6. Sinain says:

    Yapma Volkan…
    Sıkı bi Megadeth fanı olmama rağmen resmen emo ergen gibi albüm ismi koymuş, olmaz ki….

  7. blackroseimmortal says:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Th1rt3en

    robert miles’ın bu şubat çıkan albümü, albüm de zayıf bi albüm değil, robert fripp guest musicianmış, evet koskoca robert fripp :D bu kadar benzerlik olur mu mustaine kesin görmüştür bunu…

    illuminati

    @blackroseimmortal, guestleri falan geçsen bile, Robert Miles gayet ünlü bir müzisyen zaten.

    blackroseimmortal

    @illuminati, evet kesin görd… yok yok bu adam angel of deathi bile yeni duymuş kesin kendi bulmuştur albüm adını…

  8. dr. richard dawkins says:

    çoğu BÜYÜK GRUP albüm isim ve konseptini pek umursamıyor.

  9. sapari says:

    children of bodom yapsa şaşırmazdım.

  10. Utku says:

    elestirileriniz saygi cercevesinde olsun. sizin daha sperm haline bile gelmemisken,30 sene evvel bu adam thrash metalin temellerini atti ve metalin gelismesinde sekillenmesinde basrol oyuncularindan biri oldu.
    klavye basinda sallamak,asagilamak kolay tabi.aciyorum sizin gibilere.

    emo diliymis,l33tmis cartmis curtmus.peki sizin metal muzige ne katkiniz oldu? abuk subuk hakaretler disinda. bu adamin yaptiklarina once saygi duyun saygi. yeter be. adam boyle seviyor ve 13 rakaminin onun icin ozel bir anlami var,ne bokuma bu kadar asagiladiniz dalga gectiniz adamla? ataturk icin nasil 19 rakami onemliyse bu da onun gibi. suan metal muzigin sekillenmesine,bu kadar guclu halde olmasina yarar saglayan her insana saygi beklerim. ki bu adam 30 senedir bu camiayi en kotu halinde,eroinin pencesinde olume bile gidebilecekken birakmadi ve metale katkilarini esirmegedi. kolu sakatlandi muzige zorunlu ara verdi,iyilesince hemen metale geri dondu.

    birde daha sarkilar gelmedi,ortada bir sey yok.igrenc album oldu gibi yorum yapan arkadaslari acilen bakirkoy hastanesi oneriyorum. kendini metallica ile anla$ma icinde zanneden $izofreni olabilirsiniz. john nash hesabi lars ulrich size gozuktu herhalde

    SAYGI SADECE SAYGI! album cikar begenmezseniz,gene bu adami elestirirsiniz. ama ortada fol yok yumurta yok yorumlariniza dikkat edin. dave ile dalga gecerken asagiladiniz leet ve emo gibi insanlardan daha da alcaliyorsunuz

    saklanan saman

    @Utku, senin bu mustaine groupie’si tavırların daha saçma güzel kardeşim. kimse bu adamın geçmişine bir şey demiyor. ayrıca atatürk için 19 nasıl önemliyse bu adam için 13 o kadar önemli sözünle kafanın güzel olduğunu anlıyorum.

    ne içtiysen aynısını istiyorum ayrıca. niye tanrılaştırıyorsunuz şu insanları anlamadım. eğer beğenmediğim bi yönü varsa dave’ide james’ide hatta ve hatta chuck schuldiner’ı bile eleştirirm. bu insanlar eleştiri ile var olan insanlar. ayrıca bu albümün ismini eleştirmek için lars ulrich’le anlaşma içerisinde bulunmaya gerek yok. çok ama çok dandik bir albüm ismi. “dur albümü bekle öyle konuş” falan deme albüm ismine dandik demek için şarkıları duymaya gerek yok BOK GİBİ ALBÜM İSMİ. ayrıca bu adamın metale şu katkıları vaaar ! tarzı savunmaları show tv anahaberindeki gözden düşmüş, unutulmuş yeşilçam oyuncuları yapıyor.

    kimse dave’in katkısına laf etmiyor. tek dediğimiz. ALBÜM İSMİ BOK GİBİ !

    Burak Canik

    @saklanan saman, biri FELAKET sıçışko bişeyler saçmalayınca beni cevap yazma derdinden kurtaran bu tip yazılara bayılıyorum. böyle devam dostum ellerine sağlık.

    sapari

    @Utku, sakin ol şampiyon

    _BlaCkeneD_

    @Utku, ben de çok büyük bi Megadeth fanıyım sen bana mı öğretecen dave in geçmişte yaptığı harikaları. O farklı o farklı sen ne kadar orda anlamsız bi çıkışma yapsanda albüm ismi bok gibidir ve o albüm ismi de fanlardan eleştiri alacaktır. Albüm ismi diyorum bak albüm demiyorum nası bi albüm geleceğini bilmiyoruz daha. Ha bu gibi büyük gruplar eleştirilemez özellikle fanların hayranları oldukları grupları eleştirmeye hakkı yok diyosan o zaman senle iki kelime müzik tartışılmaz onu da söyliyim peşinen. ayrıca @saklanan saman seni de tebrik ediyorum usta bildiğin kafamdaki düşünceleri yazmışsın imkanım olsa seri şukulardım seni.

    saklanan saman

    @_BlaCkeneD_, şukulamış kadar oldun sağolasın :D

  11. Mephisto says:

    allah cezanı vermesin geçmedi mi bu moda harfler rakamlar yanına <3 koy tüyü de dik.

    mustaine değil mozart, erik satie, mahler gelsin eleştirilemez diye bir şey yok. bunu biz dinliyoruz daha fazla süt versin diye klasik müzik dinletilen inekler değil.

  12. Utku says:

    _BlaCkeneD_, madem megadeth fanisin. neden megadeth hakkinda yaptigin yorumlarin yuzde sekseni dave’e hakaret? adamin bir anasina sovmedigin kaldi gelip burada fanim diye laf soyleme. nickindende belli zaten megadeth fani oldugun.
    senin icin dunyanin en iyi solo gitaristi olan wah wah kirk hammett’a hakaret etsem,sende tepki verirsin karde$im.

    _BlaCkeneD_

    @Utku, birincisi nickimin blackened olması sadece metallica fanı olduğum ve megadeth ten nefret ettiğim anlamına gelmez. Metallica yı da Megadeth i de çok ama çok severim ikisi de hayatımı değiştiren gruplar sonuçta. İnanmıyorsan al burdaki benim yorumumu oku.

    http://www.pasifagresif.com/2011/07/big-fourdan-die-die-die-my-darling-coveri/

    İkincisi Megadeth hakkındaki yorumlarımın yüzde 80 inin Dave e hakaret olduğunu nerden çıkardın hangi dünyada yaşıyorsun sen güzel kardeşim? Ha ağır eleştirilerde bulundum ben çok uzak olmayan geçmişte Dave e ama nası eleştirdim? Kafa yapısını eleştirdim, saçma sapan komik röportajlarını eleştirdim, 30 yıldır bu camianın içinde olan bi insanın ”yeni yeni Slayer dinlemeye başlıyorum özellikle Angel of Deathin sonundaki çift kroslu bölümüne bayılıyorum” demesini garip buldum eleştirdim, Holy Warsla Take no Prisonersla devlete sisteme ayar verip, son yıllardaki ”ABD nin Irak a girmesini destekliyorum onlara özgürlük getirmeye geldik her şeyin en iyisini Bush biliyor kolaysa siz yapın” temalı sözlerini eleştirdim ama hiç bi zaman kalkıpta müziğini ve müzikal yeteneğini eleştirmedim ki beni de Megadeth fanı yapan hususta bu. Bunu da böyle bil yiğenim.

    Burak Canik

    @_BlaCkeneD_, çok fena :D

  13. masteroforion says:

    Albüm adı boktan.

    Public Enemy No 1 da şu anda komple Endgame albümündeki tüm şarkılardan iyi gözüktü gözüme. Hadi bakalım. Şarkılar iyi olsun da albüm ismi isterse hiç olmasın orası sıkıntı değil.

    heat

    @masteroforion, şu dandik kayıt – ses kalitesinden bahsediyorum tabii ki – endgame’deki tüm şarkılardan daha mı iyi gözüktü gözüne ? vallahi garip

    masteroforion

    @heat, Ya Endgame’i çok büyük fiyasko olarak görüyorum ben. Çoğu fan bana katılmaz tabi ama gitaristlerin teknik kapasitesini göstermeye çalışması dışında bir numarası yoktu bana göre. Ki o da albümün sonlarına doğru iyice shred çöplüğüne dönüşüyordu, eskiden Megadeth sololarından zevk alırdım ben, ama o albümde olmadı öyle birşey. Zaten Mustaine Rust In Peace’e öykündükçe batacak bence, çünkü o öyle bir albüm ki “one in a million” derler ya, ne yapsa da bir benzeri gelmeyecek yani. O açıdan, adamların daha melodik bir rotaya yönelmesinin daha iyi olacağını düşünenlerdenim.

    He niye anlatıyorum bunu, çünkü bu yeni şarkıda biraz daha istediğim kafada birşeyler yaptığını gördüm. He mesela şarkı bir Foreclosure of a Dream mi o açıdan? Değil tabi ki. Ama yapmak istediği şeyden memnunum.

    heat

    @masteroforion, doğrudur, friedman’dan aldığım tadı broderick’den alamıyorum diyip endgame’i beğenmeyen pek çok insan tanıyorum zaten.

    son şarkılar kısmında evet headcrusher’da çok fazla bülübülüye boğmuşlar ortalığı ama The Hardest Part of Letting Go… ve How the Story Ends’e kesinlikle katılamam bunları gerçekten iyi şarkılar olarak görüyorum

    sen böyle Countdown to Extinction gibi, Youthanasia gibi albümler gelsin istiyosun, ben de isterim tabi keşke gelse lan..

    saklanan saman

    @heat, youthanasia’yı megadeth’in en iyi albümü olarak gören bir ben miyim acaba ?

    rust in peace’den bile çok seviyorum albümü. hele sololar..bambaşka diyarlardan geliyor sanki. o kadar kalıp dışı ve hariki melodilerki. zaten marty kendine özel bir gam yaratmış bir adam. @masteroforion biraz benim kafamda sanırım. megadeth’in melodik tarafından istirem.

    Zeynel

    @saklanan saman, youthanasia benimde en sevdiğim megadeth albümü hatta günde beş vakit önünde secdeye varıyorum

    hixxxer

    @saklanan saman, Mustaine RiP için daha fazla adım atacak olursa geride bıraktığı diyarlara dönmek adına çok geç olacak. Kadro ne kadar sert olsa da Broderick-Shawn kaldıramaz kökenleri. Ha teknik açısından değil elbet, o ruh yok abi adamlarda. Drover’ a kılım zaten:). Farklı şeyler denese keşke ama işte Mustaine; Mal !

  14. the challenger says:

    Mustaine keskin bir çarktır dişleri sivridir iyi kıç tekmeler!önünde eğilin ne yapıyosa dinleyin.beğenmediyseniz arşivinize katmayın olsun bitsin. o ve biz sizsiz de çok iyiyiz.

  15. Burak Canik says:

    tırtlığa doğru emin adımlarla yürüyen bir grup olma yolunda (nası cümle kurduysam artık).

    Deniz

    @Burak Canik, Daha çok yolu var?!

    Burak Canik

    @Deniz, ne kadar yolu var orasını mustaine göstericek. çok umutlanmayın derim ben gidişat belli.

  16. Dnz says:

    M3G4D3TH Y34H!! yok ama endgame iyidi.

  17. Spiralcircus says:

    Albümün ismi o kadar iyi değil gerçekten, umarım albümün içi boş olmaz.

  18. Albüm kapağı da single kapağı da fazlasıyla amatör geldi.

  19. Erol Toksoy says:

    Nacizane bir dave mustaine hayranı olarak kendisinin bu hızda albüm yapması beni üzüyor 5 senede bir yapsa da tam yapsa herkes açısındna daha hayırlı olabilir. Yine de gitara başlama( bu ne manyak şey lan acaba ben de böyle solo atabilir miyim?) ve bırakma ( yok anasını satıyım kıçımı yırtsam yine olmuyor) sebebim olan adama sonsuz saygılar.

  20. “Lütfen 13 mum olmasın lütfenlütfenlütfen…” diyerek saydım……………….

    hysteresis

    @Batuhan Bekmen, başka biyerde kapağı görüp bunu yazmaya gelmiştim ben de…

  21. ozan akis says:

    arkasını dönmüş gidiyor, yoksa megadeth bırakıyor mu?
    şaka lan düşüncesi bile kötü.

  22. afedersiniz ama çalıştığınız grafikerlerin …. aklım almıyor megadeth gibi dünya devi bir grubun böyle gerzek ve zerre çekiciliği olmayan bir kapağı kabul etmesi. dave mustaine oturup pavırpoirt’den yapmış sanırsam. hele logonun arkasındaki turuncu glow berbat. mumların tonuyla glowu tutturmaya çalışmışlar o bile olmamış yani.

  23. illuminati says:

    kapak sıradan gibi, pek bir özelliği yok bence.

  24. Biberli Kurufasulye says:

    albümün adı kötü kapağı da kötü.umarız Mustaine bunları unutturur bize

  25. illuminati says:

    Single kapağı fena durmuyor ama.

  26. hf says:

    neden ama yani neden !?

  27. alican kına says:

    şarkının stüdyo kaydını sitelerinde yayınlamışlar http://www.megadeth.com/

    Biberli Kurufasulye

    @alican kına, sanki System ile United arasından kalma bi şarkı gibi bi hava var.

  28. hen says:

    Şarkı da “meh” yani. Cıggıdı cıggıdı.

  29. Berca B. says:

    O ne lan öyle piksel piksel, Daikatana gibi

  30. devilsadvocate says:

    ilk şarkı da vasatlıktan kırılıyor yine.

  31. qzeY says:

    herkesler yine albüm kapağı ve albüm ismi üzerinden masturbasyona başlamış. ne çok grafiker, tasarımcı var memlekette. :))

    Dr AQA

    @qzeY, herkesler???

    ne yapalım bizkilerki gerçektenlerde megamegadeath’lere yakışmayacaklar bu kapaklar.

    0.01

    1 mumdur…2 mumdur…3 mumdur…13 mumdur…)))

    saklanan saman

    @qzeY, herkeşler kafası süpermiş. ayrıca bu ülkede ne grafikerler var peee ne uluslararası işler çıkıyor.

  32. Burak says:

    Cd versiyonları dediğiniz plak oluyor. Albüm 1 cd ve 4 plaktan oluşuyor. “New World Order” adlı parça bildiğimiz New World Order’ mı bilmiyorum ama Black Swan, United Abominations’ın Fye.com’dan alındığında hediye edilen parça. Ayrıca “Millennium Of The Blind” Youthanasia’nın Remastered’ın da bulunan fakat tamamlanmamış demonun yeni ve tamamlanmış hali.
    Yaratıcı albüm kapağı istiyorsanız bunu da buyrun. http://imageshack.us/f/48/1221022867982km0.jpg/

  33. aaa says:

    wikipedia’ya göre iki şarkıda besteci olarak friedman geçiyor birinde de menza var.

    Junkie Ghoul

    @aaa, new world order, black swan ve millennium of the blind megadeth’in albümlere konmayan eski şarkıları. yeniden kayıt edildi. hatta ”millennium of the blind” bonus olarak youthanasia’da vardı

    aaa

    @Junkie Ghoul, teşekkürler.

  34. lop says:

    Arkadaş şu megadet ne zaman adam gibi bir kapak yapacak.Hepsi bok gibi yeter lan.Hayır albüm ismi zaten 14′lük kızların niki gibi.Adam olun lan az.

  35. Deniz says:

    Kesin içinde şişirme şarkı olacak 13′e tamamlamak için yapılmışından.

  36. hen says:

    New World Order, Millennium of the Blind, Sudden Death ve Black Swan daha önce duyduğumuz şarkılar. Pöfs. (ne şikayet ettik arkadaş)

  37. ismail vilehand says:

    yeni şarkı çok tırt harbi. öyle böyle değil.

  38. İçimde bu albüme dair kötü hisler var, umarım yanılırım.

  39. Junkie Ghoul says:

    bu albüm kapağı bir şeye acayip benziyordu diye düşünüyorum saatlerdir. sonunda buldum
    http://www.youtube.com/watch?v=mokakNlWsxU

  40. necati says:

    yayınlanan şarkı tam bir megadeth şarkısı ama daha fazlası da değil. solosu güzel ama.

    necati

    @necati, bir the scorpion veya the right to go insane değil mesela. veya bir kick the chair. önceki albümün yayınlanan şarkısı head crusher da bundan daha güzel değildi bence. yani albümde gene sağlam şarkılar olacaktır. umarım.

  41. _BlaCkeneD_ says:

    public enemy hakkında konuşuyorum. riffler, sololar ve teknik yine zehir gibi ancak vokal yine götüm gibi. kurban olam dave bak artık vokal yapamıyorsun kasmanın alemi yok. bırak vokali birine o zehir gibi gitarların önünde daha iyi bi vokal olsun ilerde çıkacak bütün megadeth cd lerini orjinal almazsam adam değilim!

    saklanan saman

    @_BlaCkeneD_, zaten dave gruba bir vokalist alıp vokali bırakırsa dünya üzerinde tek megadeth albümü alan sen kalırsın :D

    ismail vilehand

    @_BlaCkeneD_, ilk duyduğum andan beri bende Dave Mustine’in vokalini hiç sevmiyorum. baya baya kötü bir vokal. canlıda daha da kötü. adam bu işi yapmaya başlayalı ama 27 sene falan oldu herhalde, Megadeth şuan metal denince akla ilk gelen gruplardan biri ve seven bu grubu böyle sevdi. ama bende hep düşünürüm grubu kurduğunda vokalist alsaydı ne kadar kral olurdu diye.

  42. Kadir says:

    Mustaine,,,Black Sabbath’ın ilk zamanları gibi bir albüm demiş…o zaman sorun yok…Black Sabbath kötü bi grup muydu???hayır…Megadeth her tarzda çalar ve arada değişik birşeyler yapmak herkes ister değil mi????

  43. ben says:

    Uf.Beğendim.Arabada filan katiyen dinlenmez.

  44. Milky Flames says:

    hic begenmedim.

  45. Kıvanç says:

    Hiçbirşey düşünemedim Never Dead hakkında. Sadece Public Enemy’nin bundan daha güzel olduğunu düşünüyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.