# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MEGADETH – TH1RT3EN
| 06.12.2011

Kollarımı açaydım, gitme diyeydim.

“United Abominations” çıktığı zaman çoğunuz gibi küfürler yağdırmış biriyim, “Endgame” çıktığı zaman ise umutlarım yeniden yeşermiş. Megadeth için ”acaba?”, ”eski güzelliğine dönebilecek mi?” sorularıyla kafamı döndürmüşümdür. Kısacası “Endgame”, “United Abominations” gibi bir enkazın ardından hepimizi sevindirmişti (leziz prodüksiyon faktörü olsun, Chris Broderick olsun).

Bundan sonra herkesin sorusu aynı oldu. “Endgame”i benim gibi beğenen tayfa dışında, olumsuz bakan kitle de hayli hayli vardı. ”Bu albüm ile kesin bir şey belirlenmez”, ”Sonraki albümde asıl Megadeth belli olacak”. Haklı gibilerdi. “Endgame” güzel olsa da, Megadeth sanki yeni bir yol çizip, daha güzel bir albümle çiçeklerle böceklerle karşılayacak gibi bir his oluşmuştu bende. Bunlar olurken grup isim kavgası halinde olan Dave Ellefson ve Dave Mustaine cephesi yelkenleri suya indirmiş ve Ellefson hazretleri gruba geri dönmüştü.

Ellefson strikes back demiş ve ardından 13. albümü merakla beklemeye koyulmuştuk. Gel zaman git zaman beklemiş, karnımızı ”Sudden Death” ile doyurmuştuk. Ve evet! Albümün adının belli olduğu haberini almıştık. Hemen haber sayfasına azimle tıkladık ve o muhteşem, zeka dolu, akılları karıştıran, Mustaine ürünü isim karşımızdaydı: ”Th1rt3en”… Tabii böyle bir ismi hiç ama hiç beklememiştim. Herkes gibi ”Dave hahahah emo”, ”choq gsuzel album olhru mu” gibi espriler yapan yüzlerce kişi arasına katıldım ve dalgamı kendimce geçtim tabii. Bu isim karşısında bir sarsıntı oluşmuştu bende. Ne bileyim, böyle bir isim olunca sanki albüm özensiz olacak korkusu dolmuştu. Ama sonradan bu düşünce geçti, albümün kapağı sunuldu. Albüm kapağını gördüğüm zaman aklıma 90’lar ortasındaki bilgisayar oyunları geldi; Doom 1-2, Quake 1-2 serisi. Sitede bir arkadaşımızın dediği gibi ”piksel piksel”di. Özellikle albüm kapağındaki yeşil duvarlar, Doom 2′nin son bölümündeki duvarlar ile tıpatıp aynıydı. Bunun dışında boş işlerin adamı Rattlehead, 13 tane mum yakmış ve arkasını dönmüş gidiyordu. Bu kadar zeka dolu ve akıl almaz kapak için Mustaine’e çok teşekkür ettim (!)

Daha beteri sonra geldi. Şarkı listesi! ”Ulan ben bunların 4 tanesini daha önce dinledim zaten. Bu, bu nedir bu?” diye kalakaldım. Dave bizimle fena taşak geçiyordu. Kapak, isim, şarkı listesi bu kadar ofsayt olmaz arkadaş. Ama tabii bu eski şarkıların olmasının arkasında, hepimizin bildiği gibi başka bir Mustaine zeka ürünü daha yatıyor: albümü 13 şarkıya tamamlamak! Şarkı üretme sıkıntısı çekiyordu kızılım. Eskileri getirip, yeniden pişirip üzerine soslar eklemişti. Neyse şarkılara geçmenin vakti geldi de geçiyor…

Sudden Death: Guitar Hero için yapılmış, daha önce yayınlanmış bir şarkı. ”Şimdi neden bu albümde, hem de neden 1. sırada?” diye çoğunuz sormuşsunuzdur. Cevabı ise zamanında çok takdir toplamasında yatıyor. Dave bu şarkı ile Grammy ödüllerine aday olmuş, forumlarda sağda sola ”Dave bu şarkı mükemmel! Neden albümde yok bu?” sorularıyla muhatap olmuştur. Bunların gören Dave de ”Ne yapmışım hacı ben böyle? Millet deliriyor” moduna girmiş, şarkıyı taaa 1. sıraya koymuştu. Şimdi şunu özellikle söylemek istiyorum, 1. şarkı olarak çok ama çok yanlış bir seçim. Bu kadar sololu ve daha ağır, beyinde daha zor pişen bir şarkının orta ya da son kısımlarda olması daha şirin olurdu. Ya da en basitinden Public Enemy No. 1 ile yer değiştirebilirdi. Sahiden albümü dinlerken bu şarkının orada olması bana çok battı, çoğu kişi içinde geçerli olduğu kanısındayım. Şarkı ise gayet güzel, üzerinde diğerleri kadar oynanmadan albümde yerine almış. Özellikle Chris Broderick’in araba yarışlarını andıran ortadaki solosunu beğendim, şarkıyı geriye çekip çekip dinledim.

Public Enemy No. 1: Resmi siteden, albümden ilk yayınlanan parça olmuştu hepimizin bildiği gibi. İlk dinlemede isteklerimizi çok karşılamamıştı. Çoğu kişinin “beğenmedim” ya da “çok sıradan” dediğini hatırlıyorum. Ama şunu söylerim; dinledikçe hoşa gidiyor, seviliyor, öpülüyor. Özellikle nakarat kısmı bir süre sonra bende dinleme isteği uyandırmıştı. Public Enemy No. 1 için en çok söylemek istediğim şey, tüm olayının nakaratta olduğu şarkılardan biri olduğu, katılırsınız ya da katılmazsınız orası size kalmış. Bir de şarkının maymunlu şirin bir klibi var. Şarkıyla bu klibin pek uymadığını düşünüyorum ama şarkısız düşününce gayet şirin ve güzel bir klip. Ha söylemeyi unuttum, güzel şarkı tabii ama bence çıkış şarkısı olacak kadar iyi bir şarkı değil. Neyse…

Whose Life (Is It Anyways?): Nakarat kusmuğu! Şarkı için bunu söylüyorum: nakarat nakarat nakarat! Nakarata boğulmuş bir şarkı, hep aynı şey. Dinlerken ”bi siktir Dave” dediğim anlar oldu. Yok arkadaş bir şeye benzese güzel de, bu nedir allasen? Bir de 3. sırayı işgal edip sırıtmış.

We the People: Orta şekerli bir şarkı. Ne iyi ne kötü diyebilirim. Ama ”so so so so” yerini sevdim. Bunu dediğim anda Whose Life vakası gibi nakarat yağmuru başladı, sanki Dave söylediğimi işitmiş ve nakarata abanmıştı. Bir de solosu çok tırt. Özellikle solonun içine vokal girdiği bölümü direk geçiyorum, o kısım olmamış. Bundan sonra gelen 2. solo var. O daha güzel gibi. Ardından gene aynı nakarat. Allahım! So so so so so so so so…

Guns, Drugs & Money: Sanırım albümün en kötü şarkısı (benim için diyelim, seveni vardır). Yüz kere dinledim, yok arkadaş alışamıyorum, açıp dinleyesim, tekrar yüzüne bakasım gelmiyor. Direkt ÇÖP!
Dave Mustaine bundan 10 sene evvel, bunun gibi şarkıyı albüme koymayı bırak, tuvalet kağıdı yapardı anca. Dave yaratıcı adamdır diyoruz, yakışmamış. Bir de Whose Life’a da olmamış demiştim, o en azından bazen kendini dinletebiliyor, bunda o da bulunmuyor. Akıllara zarar bir şarkı. “United Abominations”da olsa sırıtmazmış, bu şarkısının asıl yeri o albüm. Kısa ve dandik solosu da cabası.

Never Dead: Olmuş bir şarkıya geldik. Ellefson abimizin dediğine göre NeverDead isimli bir oyuna yapılması planlanmış (Megadeth’in oyunlarla arası bayağı iyi demek ki). Şarkı Public Enemy No. 1′dan sonra yayınlanan 2. şarkı olarak kayıtlara geçti. Ama garip bir sebepten ötürü; ilk dinlemede Public Enemy No. 1 kadar kendini sevdirmedi. Ama sonraları albümü baştan sonra dinlemeler içerisinde şahsımın dikkatini çekti ve loop kısmına alınmaya hak kazandı. Siz de öyle yapın. Bu şarkının olayı tekrar tekrar dinlemekte.

New World Order: “Youthanasia” bonus’u olan bir şarkı. Tekrar ısıtılıp önümüze konmuş. Şimdi şunu diyelim: Ben bu şarkıya “oha süper!” desem, albümün güzelliğini ne kadar etkileyebilir? Bu eskiden yayınlanmış şarkıların aşmış olması Th1rt3en’i iyi bir albüm yapar mı?

O mantıkla bakarsak Hangar 18 ve Tornado of Souls gibi efsane şarkıları da tekrar kaydetsin Dave Mustaine, bize sonraki albüm için ”offf sololar dehşet”, “Hangar 18” albümün en hayvan şarkısı”, ”Tornado of Souls bence albümün ateşleyici kısmı” olmaz arkadaşım. Saçma olur, komik olur. Bu sebepten dolayı eskiden yayınlanmış şarkıların güzel/orta/boktan olması, bana göre Megadeth’in yeni aldığı şekli ve Th1rt3en’in iyi ya da kötü olmasını etkilemez, ben yeni yapılmış şarkılara bakarım. Şarkıya dönelim. Eski halinden çok da güzel diyemeyeceğim, azcık daha iyi, eski şarkıyı aratmaması bir artı olarak kalıyor.

Fast Lane: Pek dikkat çekmeyen bir şarkı. Ama girişi biraz coşturucu ve ateşleyici olsa da, diğer şarkılardan ayrılan bir özelliği bulunmuyor. Ah Dave ah…

Black Swan: “United Abominations” isimli albümün bonus şarkısıydı. Ama buradan en akıllara ziyan kısmı, “United Abominations” yani eski versiyonunun, bu yeni kaydedilen versiyonundan daha iyi olması. İşin bu kısmı cidden olmamış arkadaş. Özellikle orijinal Black Swan şarkısını dinleyenler, o intro kısmına hasta olmuştur. O güzel intro kısmı, bu yeni kaydedilen şarkıda pas geçilmiş. Ama ne olursa olsun, Black Swan güzel bir şarkı. Kendini her daim dinletiyor, sevdiriyor. Ama ben “United Abominations” versiyonunun daha iyi olduğu taraftarıyım. Öyle kötü bir albümden, böyle güzel şarkı çıkması ayrı bir şaşırtıcı.

Wrecker: Diğerlerine nazaran dikkat çekmeyen 2. şarkı. Bunun temel sebebi diğerlerinden ayrılan, ”aha işte budur”, ”hmm şurası iyiymiş geri saralım” dedirtecek kısımların olmaması.

Millenium of the Blind: Bir “Youthanasia” bonus şarkısı daha! Tekrar kayıt edilmiş olmasına bakmayın, sözleri yeniden yazılmış, şarkı süresi ikiye katlanmış. Diğerlerine oranla bu şarkıyı ”yeni” bir şarkı olarak kabul edebilirim, saydığım sebeplerden ötürü. Ayrıca eski versiyonu ile kıyaslarsak, bu şarkının yüzlerce kat daha güzel olduğunu söyleyebiliriz, daha da ileri gidiyorum mükemmel! Bir de ”all our” kısmında Dave Mustaine sanki ”Allah” diyor gibi geliyor bana hep. Dave dindar adamdır, belki İslam’a geçme sinyalleri veriyordur ne bilelim? Neyse Death on the rooooooccckkkkssssss…

Deadly Nightshade: Ana rifi “Youthanasia” – “Cryptic Writings” arası dönemde yazılmış duyduğum kadarıyla. Bu küçük bilgiden şarkının mükemmel olduğunu çok içten bir şekilde söylemek istiyorum. Nakaratı güzel, Dave’in vokali güzel, aşık oldum resmen. Ashes to ashes… dust to dust kısmında Dave bir yerlere göz kırpıyor sanki.

13: Geldik finale! Hatta albümün en iyi şarkısına. Albümün en iyi solosunu barındıran şarkısına. En çok tekrar tekrar dinlediğim şarkısına. Abartmıyorum, Megadeth’in son 10 sene içinde yaptığı en iyi şarkı olabilir. Her şeyi dört dörtlük, mükemmel. Sanki albümdeki diğer tüm şarkılar, sadece bu aşmış şarkıyı 13. sıraya taşımak için varlar, onun dışında bir işleri yok (aslında bu kötü bir düşünce ama şarkının hayvanlığını anlatıyorum). Bu şarkıyı sadece dinleyin, uzanın yatağa gözlerinizi kapatın, aklınıza anılarınızı getirin, hayallerinizi getirin, şarkıya göre yorumlayın, tadına varın.

Şarkıları inceledik. Şimdi Megadeth yeniden kurulduktan sonra çıkan albümlerle kıyaslamamı yapmak istiyorum.

“Endgame” > “Th1rt3en” / “The System Has Failed” > “United Abominations”

Evet “Th1rt3en” ile “The System Has Failed” albümlerini birbirinden ayırmak konusunda güçlük çekiyorum. Çünkü ikisinde de aynı mantık; Birkaç mükemmel şarkı barındırıyor, gerisi pek de güzel değil. Ama “Th1rt3en”de ”13” isminde bir hayvanlık olduğu için, sıralamada onu 2. sıraya alabilirim ama şimdilik böyle kalsın.

“Th1rt3en” çok iyi bir iki şarkı barındırıyor, onun dışında maalesef orta karar ya da olmamış şarkılar ağırlıkta. Umduğumu buldum mu? Kesinlikle hayır. Artık sıradaki Megadeth albümünde de (olursa) pek umduğum/umduğumuz olmayacak.

Mr. Morbid

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.28/10, Toplam oy: 148)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Roadrunner
Kadro
David Ellefson: Bas, geri vokal
Dave Mustaine: Gitar, vokal
Shawn Drover: Davul, perküsyon, geri vokal
Chris Broderick: Gitar, geri vokal
Şarkılar
1. Sudden Death
2. Public Enemy No. 1
3. Whose Life (Is It Anyways?)
4. We the People
5. Guns, Drugs & Money
6. Never Dead
7. New World Order
8. Fast Lane
9. Black Swan
10. Wrecker
11. Millenium of the Blind
12. Deadly Nightshade
13. 13
  Yorum alanı

“MEGADETH – TH1RT3EN” yazısına 250 yorum var

  1. kutup ayısı says:

    soyle atip tutup magazin malzemesi verenlerden bir tanesi de su “cok hizli, acayip sert” albumleri yapsa icim gam yemeyecek. tabi bu bir yana, mustaine bu sagi solu belli olmaz. korkutuyor beni artik. :)

    kutup ayısı

    gec farkettim; nick menza’nin da gelip gectigi davulcular kervanina “ortalama” demesi de baya komik mustaine’in. menza metal dunyasi icinde dusunuldugunde bariz “unique” bir muzisyendir. acikcasi menza olmasaydi ve yerinde gercekten “ortalama bir davulcu” olsaydi ozellikle rust in peace nasil bir moloz yiginina donusurdu siz dusunun.

    kutup ayısı

    mustaine’i getirin bana dovucem. dsasdfdg.

    Aeonian_Lich

    @kutup ayısı,”Ortalama davulcularımız oldu” demiş. Hepsi ortalamaydı dememiş.

    kutup ayısı

    @Aeonian_Lich, onu soylerken menza’yi ayirmamis ama. oturup dusunemeyecegim bu adam bunu soylerken tam olarak ne anlatmaya calisti diye.

    Aeonian_Lich

    @kutup ayısı, ortalama davulcularımız oldu ve tüm davulcularımız ortalamaydı arasındaki farkı anlamak için çok dahi olmaya gerek yok. :)

    burak canik

    @kutup ayısı, menza’nın rip’teki performansı hihatler yüzünden gölgede kalmıştı bu arada. yeni yeni duyduğum numaraları var sonradan dinleyince. hihat sesinin en yüksek olduğu albüm olarak tarihe geçer heralde rip. hoş abartı bi performans yok nolursa olsun. bence mustaine doğru demiş “rip” baz alındığında.

    heat

    @kutup ayısı, rust in peace piyasaya davulsuz çıksa bile moloz yığını olmazdı

    kutup ayısı

    @heat, elbette ki olurdu. onyargin varsa bastan soyleyeyim ki kirilsin, rust in peace bugune kadar en cok dinledigim ve metal dendiginde bile aklima ilk gelen albumlerden biri amiyane tabirle.

    bu denli komplike eserleri bir butun olarak degerlendirmek gerekiyor. hassas degerler, parametreler var o albumlerde. birini eksiltsen buyu bozulur. tat kacar. dolayisiyla fikrimin arkasindayim, menza yerine ortalama bir davulcu olsa rust in peace gayet herhangi bir album olurdu, vb.

    Chuck Reis

    @kutup ayısı, tahmin ettiğim kadarıyla albümün sadece 2004 çıkışlı remastered halini dinlemişsin, baterisiz rust in peace moloz yığını olur dediğine göre.

    kutup ayısı

    @Chuck Reis, ahahahahahahaha, kusura bakma ama ciddiye alamayacagim bu yorumunu. herkes icin her sey “produksiyon”, “kayit kalitesi” falan degildir. bir anlayis farki oldugu ortada seninle de yukaridaki “burak canik”le de.

    argumanimi elestirmeden once “bu adam neresinden tutupta menza’nin kendisini ve performansini yuceltiyor” diye bir dusunmeniz lazim. yine ayni adam hakkinda “unique” bir davulcu derken neye dayanarak bunu soyledgiimi de dusunmeniz lazim. bir de utanmadan donemin produksiyon sartlarinin negatif yonlerini enstrumaniste kesmeye calisiyorsunuz hi-hat mis suymus buymus diye.

    rust in peace’in orjinal kaydinda da davul yok diyebilecek durumdaysaniz, gidin kulaklarinizi yikatin ya da adam gibi bir cd, kaset, plak calar edinin albumun arandiginda 2. el olarak falan bulunabilecek bandrollu bir kaydiyla. hi-hat falan gibi seyler fazla basit kaciyor, komik gorunuyor…

    burak canik

    @kutup ayısı,
    1. dönemin prodüksiyon şartları diye zırlamanın pek manası yok aynı yıl veya aynı on yıl içerisinde çıkan davul kayıtları Ç O K daha temiz metal/rock/funk/rap/cart/curt bir sürü albüm vardır eminimki. Kaldıki ben hihatlerin aşırı baskın olmasını bahane edip davul performansı kötü demedim. adamın sergilediği performans hihatler yüzünden gölgede kalıyor dedim. nasıl okuduğuna bağlı tabi bunlar.

    2.”neden bu adamı yücelttiğimi düşünmeniz gerek” derken neyin kafasındaydın bilmiyorum. müzik zevk işidir. buraya kadar sorun yok. fakat ben açıkçası rust in peace’in davullarında “unique” birşey göremiyorum, duyamıyorum. mesela geçenlerde bana savunduğun sepultura (ki yine yanlış anlaşılmasın hayvan gibi sevdiğim arise ve chaos ad gibi iki albüm çıkarmış bir grup)’nın rip’ten bi yıl sonra çıkardığı arise’ın davulları çok daha temiz bi kayda sahip ve hayvan gibi de davul performansı var. neyse dağıtmayalım bence rip’te ortalama bi performans var. tabi burdan menza “unique” bir davulculudur veya değildir anlamı çıkmıyor yukarı anladığın gibi yanlış anlamanı istemem. sadece BU albümdeki davullar ortalamadır diyorum.
    3. Bu arada davulsuz rip gayet güzel olur gibi yorumlara ne kadar (müzik bi bütün olduğu için) katılmasam da eğer illa “davulsuz da gayet güzel olabilecek albümler” listesi hazırlamak gerekse rip ilk 5′e girer hayvani solo-riff-bas etmenleriyle.
    bi de lars’tan para almıyoruz her yorumda bu kadar gaza gelmeyin. sevgiler

    kutup ayısı

    @burak canik,

    1) bu adamlar gotlerini satip yapmiyorlardi bu kayitlari sanirim. kayitlar konusunda o zamandan bu zamana degismeyen tek sey “parayi veren dudugu calar” kavramidir. mesele temiz kayitsa 80 sonlarini kenari koy, 70 baslarindan da akil almaz kayitlar cikiyor. sadece davul degil her anlamda ustelik. sen hala zorluyorsun “performans golgede kaliyor” diye. ne demeye vardiriyorsun kafam almiyor. yuce yorumcusun, benim hatamdir. :) ama sen 2011 yilinda kalkip bunu soyluyorsun. bu gruplar bu albumlerle taninir bilinir ve hatta efsane oldular. sen bas gaza oradan, muhim degil. :) egzoza filtre taktir yalniz. depoya yag kacmis, yag yakiyor ara ara boguluyoruz.

    2) onu derken senin kafandaydim acikcasi. bagimlilik yapiyorsun yanit vermeden duramiyorum. bu bir yana, kulak yikatmak sart. aslinda senin bir tatile cikman da sart gibi gorunuyor buradan. “hayvan gibi davul performansi” diye diye anlatmaya calisip bana izah edemediginiz seyi bir de teknik acidan izah ederseniz anlayabilirim sanirim. “takatakatakatakatakatakatakatastastastastastas” falan midir bu? illa bu mu lazim hayvan gibi performans icin? nedir rust in peace albumundeki davullarin ortalama olma sebebi? mustaine’le degisik bir iliskiniz oldu da ondan mi boyle ustu kapali destekler haldesiniz kendisini? valla bilemedim ondan soruyorum, kotu niyet yok. :)

    3) bu madde de ise ciddi bir gerizekaliliktan soz ediliyor anladigim kadariyla. 30-40 yildir bilemedi tabi rock muzisyeni, metal muzisyeni “babagg bu albumleri bir de davulsuz yapak bi yaaagg oyle de cok acayip olur” demeyi. baska hic bir sey demiyorum ben. artik neresinden tutup sokarsiniz kendinize, siz bileceksiniz.

    hay amina koyayim arkadas. tartismayi da siktiniz attiniz. korler sagirlar birbirini agirlar diyecegim de sitenin, yazarinin bi sucu yok. ama ciddi bir “sagirlar” kitlesi var burada, bunu da “gormek” zor degil. kim ustune alinirsa artik.

    illuminati

    @kutup ayısı, …

    burak canik

    @illuminati, o üç noktayı ben koyucaktım da erken davrananmışsın :D bu arada saygıdeğer kutup ayısı, megadethle ilgili yorumumdan tatile çıkmam gerektiğini çıkarman efsane olmuş, olayı bitirmiş ve “yüce yorumcu” sıfatını kimin hakettiğini de resmen belirlemiş oldu.
    şunu kendinize sokarsınızlar, amına koyımlar, tartışmayı siktinizlerden sonra bi daha ne olursa olsun “@ kutup ayısı”
    olayına girişmemek gerektiğini de geç de olsa anlamış olduk.
    “sen bas gaza oradan, muhim degil. :) egzoza filtre taktir yalniz. depoya yag kacmis, yag yakiyor ara ara boguluyoruz”.
    Dude Seriously ?!?
    bu arada cidden BU KADAR gaza gelme üsttede yazdığım gibi :D

    kutup ayısı

    @burak canik, canim benim opuyorum.

    _BlaCkeneD_

    @burak canik, tayyip, kılıçdaroğlu ikilisini geçtiniz valla lan ne zaman görsem kavga halindesiniz az relaks olun olm savaşmayın sevişin :D

    Ufuk

    @kutup ayısı, ortalama olarak Drower’ı kast etmiş olabilir bence.

  2. Son paragraf bütünüyle gerçek mi :D

  3. burak canik says:

    mustaine = egonun insan şekline bürünmüş hali
    ama nasıl bir işse yeni albümü heyecanla bekliyorum :D
    (hepimiz bu denyoya kıl oluup aynı zamanda takdir etmiyormuyuz zaten :D)

  4. Kıvanç says:

    Budur be! Bekliyoruz. Hayatımın grubu.

  5. blackroseimmortal says:

    adam kendi basçısını bile tanımıyo, geçenlerde de “angel of death manyakmış aga” tarzı bişey söylemişti, bile bile mi yapıyo bunları anlamıyom?!?!?!

  6. Mephisto says:

    ellefson da bana asıl sen kimsin dedi tekme tokat giriştik. bu ne lan zaytung haberi gibi hayatları var adamların.

  7. illuminati says:

    ”çok sert ve hızlı” yorumu biraz gaza getirmek için söylenmiş asılsız bir yoruma benziyor. Bence gene Endgame gibi bir şey gelecek. Gerçi Endgame de gayet sert bir albümdü ama biraz abartılmış.

  8. Chuck Reis says:

    Lars: artık sertleşmeye başlaman lazım
    Dave: hmmmm

    Deniz

    @Chuck Reis, ahahaha

  9. caksu says:

    http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/News/red-lamb-0510-2011/

    Şöyle birşey varmış. Aradım taradım bulamadım sitede.

  10. _BlaCkeneD_ says:

    Bu saatten sonra bi bok olmaz Megadeth’ten üzülerek söylüyorum. Endgame için de böyle demişti Dave ama beni pek tatmin etmedi. Ha bi Rip, Peace Sells falan da beklemiyoz haliyle ama en azından bi System Has Failed ya da The World Needs a Hero ayarında bi albüm gelirse öpüp başıma koycam.

    Ahmet Saraçoğlu

    @_BlaCkeneD_, bence Endgame, dediğin o diğer 2′sinin toplamından bikaç kat daha iyi.

    Blakkheim

    @Ahmet Saraçoğlu, The World Needs a Hero albümünü bir tek ben seviyorum sanırım.

    hen

    @Blakkheim, World Needs a Hero iyidir lan. Endgame’e tercih ederim. Endgame tümüyle “albüm yapmak için albüm yaptık” hissi veriyor bana. World Needs a Hero bi nebze daha samimi (o da çok samimi değil “köklere dönelim aga” ekolünün başlangıcı).

    Maalesef bence de Megadeth’den bi bok olmaz artık. Ama her seferinde “ulan bi tane Scorpion gibi şarkı olsa bile yeter be” diyorum biyandan. O yüzden hala yeni albümünü indirirken bi umut oluyor içimde. Saolsun iki seferdir boşa çıkarıyor Mustaine bu umudumu. Şu yazdıklarımı editletseler keşke.

    Chuck Reis

    @Ahmet Saraçoğlu, The world needs a hero dan 10000 kat daha iyi hatta

  11. Mustaine says:

    Friedman başlığını görünce yeni albümde Friedman’ın da eşlik edeceğini zannedip sevinmek :/.

  12. Dnz says:

    Bilgin Gökberk’in twitterı (feyk mi bilmiyorum) gibi Dave’im çok ayrı kafalarda :) Vallahi güldürüyor.

  13. heat says:

    endgame candır cannnn, death magnetic’i falan tokatlar her türlü hehe

  14. saklanan saman says:

    metallica megadeth’i james hetfield dave mustaine’i tokatlar.

    illuminati

    @saklanan saman, yüzyılın geyiği

  15. Exorsexist says:

    o değilde bu yüzyılda bir hız referansı olarak black sabbath nedir ya?

    Chuck Reis

    black sabbath çok hızlı ya. özellikle ozzy dönemi…!?

    burak canik

    @Exorsexist, iyide ağırlık demiş hız dememişki ben mi yanlış okudum acep ?

    Exorsexist

    @burak canik, evet öyle demiş, galiba ben yanlış okumuş/anlamışım.

    Exorsexist

    @burak canik, yine de black sabbath’ı örnek vermesi tuhafıma gidiyor.

    Deniz

    @Exorsexist, o zaman da “bir sertlik ölçüdü olarak black sabbath nedir?” der insan ki desin demeli. bu adam marduk dinlese infilak edecek gibi geliyor bana. öte yandan geçenlerde angel of death ile slayer’la tanışan dave abimiz (ki eminim kendi signatür gitarını google’da ararken yanlışlıkla yazmıştır death diye)slayer vari bir albüm yapmasın?! Gerçi yapsın bana ne lan.

  16. kantele says:

    “Chris’in de Marty’nin de artıları ve eksileri var.”

    Hassiktir ordan Dave!

  17. alla alla.. ilginç açıklamalar bunlar Davecim ! umarım sadece beklentileri arttırmak amaçlı değildir bu hareketler !

  18. Chuck Reis says:

    opeth 2 geliyor kaçın >>>>>>

  19. Hixxxer says:

    Bu adam mal.

    Avcı

    @Hixxxer, kısa ve öz dave mustaine tanımı …

    illuminati

    @Hixxxer, ne mallığını gördün bu röportajda? Hayır, Megadeth sevmem, Dave Mustaine’le de çok alakam yoktur ama durup dururken ‘hehe mal özürlü’ falan çok yapılıyor bu adama da, gerçekten öğrenmek istiyorum.

  20. demir bakire says:

    bu adam gitar tanrısı

  21. modern filan deyince albümle ilgili negatif önyargı oluşturdum hemen.

  22. Kıvanç says:

    ‘Sert ve hızlı’ imiş. Tamamdır Megadeth geliyor beyler.

  23. cudas says:

    Adam kendisiyle çelişmiş.

  24. Hixxxer says:

    Angel of Death dinleyip WAOUUUUUWW diyen adam sert ve hizli yazar sarki tabii. Endgame gibi berbat bisey gelir bence

    Kıvanç

    @Hixxxer, Endgame muhteşemdi katılmıyorum o konuda.

    Chuck Reis

    @Hixxxer, bok attığın endgame’in tüm şarkılarını dinlemediğine 100.000$’a bahse girerim.

    junkman afatsum

    @Hixxxer, 2000ler thrash albümü ve megadethin 2000lerki durumu için ilerici güzel bir albüm olsada genel manada ve megadeth ve thrash standartlarının altında

    Chuck Reis

    @junkman afatsum, endgame ”thrash” değildir arkadaşım. the right to go insane, 44 minutes, the hardest part of letting go… gibi şarkılarda thrash metalle alakasızdır.

    junkman afatsum

    @Chuck Reis, ortalama olarak kastediyorum arkadaşım şarkı bazında şurası thrash şurası değil durumları çok var ona bakarsan sadece bu albümde değil bir çok albümde böyle tarz farklılıkları var albümün genel havasından bağımsız

    Chuck Reis

    @junkman afatsum, yok sen thrash standartlarının altında deyince, öyle yorum yaptım.

    albümün genel havasından bağımsız yerle çok fazla olduğu için tam thrash albümü diyemiyorum endgame’e. ama ortalama olarak thrashtir tabiki.

    Hixxxer

    @Chuck Reis, Kaliba sokmadan, title’a bakmadan dinlerseniz bok rengi canlanir zihninizde. Ha Mustfan iseniz bilemem ama Endgame kisa ve oz SİCTİN MAVİSİ albumu

    Chuck Reis

    @Hixxxer, ok kib bye

    masteroforion

    Endgame cidden büyük hayal kırıklığıydı ya.

    Chuck Reis

    @masteroforion, o albüm cidden alışmak için zaman isteyen bir albüm. bende ilk dinlediğim zamanlarda ”bu ne amk senin dave” diyordum. diğerleri gibi albümü bir kenara atmadım, inat ettim albümü baştan sonra baya dinledikten sonra alışınca hep dinleyesim geliyor. özellikle how the story ends dinleyip tövbe edin diyorum :)

  25. _BlaCkeneD_ says:

    Bu adam Black Sabbath a takmış bu aralar belli. Ama yine de:

    ccc mustaine is god ccc

    Chuck Reis

    @_BlaCkeneD_, hacı black sabbath’ın takılacak halimi kaldı :D

  26. bora says:

    bu adam bu denyolukla rip ve cte gibi albümleri nasıl yapmış hala aklım almaz. değnekçi lazım buna saçmaladıkça iki tane patlatıp hadi lan stüdyoya diyecek.

  27. blackroseimmortal says:

    ilk riff çok tanıdık, çok tanıdık geliyor biri çıkarır heralde???

    blackroseimmortal

    @blackroseimmortal, nedense feci derecede nevermore’un final product’ına benzettim…

    Burak Canik

    @blackroseimmortal, alıcaktı vaktinde loomis’i gruba :D nevermore demeyin amk hüzün dalgası kaplıyo hemen.

    Gençay

    @blackroseimmortal, Vokal de girince Hangar 18 tadı aldım ben biraz. Hangar 18 riff’nin yavaş çalınmış hali gibi.

  28. karayansima says:

    Başlarken hangar 18 çalacaklar sandım… sıkıcı geldi sarkı, kayıtlanmış hali nasıl olacak bakalım.

  29. Angel of Deth says:

    deli bir megadeth fanı olmama rağmen beğenmedim bu parçayı fazla. umarım albümdeki en iyi şarkı bu değildir. bu arada aynı parçanın biraz değişikliği olan halini istiyorsanız ; system has failed => tears in vial

  30. hen says:

    bir Public Enema Number One değil.

  31. _BlaCkeneD_ says:

    Fena değil şarkı kaydedilince albüm versiyonu daha iyi olur gibi. Bir de Hangar 18 falan denmiş te Hangar 18 le bi alakasını kuramadım şahsen. Şarkının sonundaki hızlı bölümü beğendim. Tam Megadeth Thrashi süratine uymuş. Chris Broderick abi yine sweep pickinglerle aklımızı başımızdan alacak gibi. Tepinerek bekliyoruz yeni albümü.

  32. ozan akis says:

    albüm adı, sohbet ortamlarının meşhur “yak1s1kl1_jojuk17″ nickname’leriyle bir benzerlik taşısa da, şarkı umutlandırdı baya beni.

  33. rajeesh says:

    th1rt3en nedir ya l33t olmuş bu herif bu sefer de, hassiktir

  34. Utku says:

    Thir13Teen olsa daha guzel olurdu

  35. dave_s_mustaine says:

    sıkı megadeth hayranı olmama rağmen albüm ismi beni de hayal kırıklığına uğrattı. dave yaşlandıkça sapıttı, emo falan olmaya mı karar verdi nedir. umarım albüm, adını unutturur. (ha bi de th1rt3en yerine 13 olsa daha iyiydi be.)

  36. zafer says:

    “Mustaine, bu ismi seçmesinin nedenlerini “ayın onüçünde doğması”, “13 yaşında gitar çalmaya başlaması” ve “bu albümün MEGADETH’in 13. albümü olacak olması” şeklinde sıraladı. ” e bu 40 yapar?

    burak canik

    @zafer, bunu kim yapıcak diye bekledim bende :D

    zafer

    @burak canik, dayanamadım bildiğin.

    in the court of the crimson king

    @zafer,
    dave mustaine kaç yaşında: 50
    megadeth ilk albümünü çıkardığından beri kaç yıl geçti: 27
    50-27=23
    kaç yaşından beri gitar çalıyor: 13
    23+13=36
    grubun kaç elemanı var: 4
    36+4=40 yaptı.

  37. heat says:

    ya hasiktir diyorum be, bu nasıl albüm ismi dave’im mustaine’im ? endgame’den altı kurtarmaz artık ona göre

  38. burak canik says:

    o zaman direk “13″ koyardın be mustaine lavuğu. th1rte3n ne şakamı bu ya. kaç yaşına geldin aq bi ağırlığın olsun. bu adama bok atmak adetten olduğu için genelde hakkında hiç iyi/kötü konuşmam fakat bu sefer abartmış.

  39. hixxxer says:

    Bu adam apayrı ya. Benjamin Button gibi yaşlandıkça beyni ergenleşiyor hahahahah TH1RT3EN NE LAN

  40. _BlaCkeneD_ says:

    Bu ne ossuruktan teyyare bi albüm ismidir lan böyle. Bu adam gittikçe emo oluyor yeminlen. Hayır yarın bir gün saçını kestirip bir gözünü kapatıp ayna karşısında elinde fotoğraf makinesiyle poz verecek diye korkuyorum amk.

    http://i1107.hizliresim.com/2011/7/9/6547.jpg

    in the court of the crimson king

    @_BlaCkeneD_, jeymz daha iyi gitarist abi tamam kabul ettik :)

    _BlaCkeneD_

    @in the court of the crimson king, Yoo bence Dave daha iyi bi gitarist

  41. Utku says:

    chris broderick sololari yeter bu albumu almak icin.rahat olun.

    hen

    @Utku, oha lan bilmiyodum. tamam o zaman.

  42. hixxxer says:

    Ya ne solosu bırak allasen hahahahaha adam 13 diye albüm ismi koymuş. TEENAGE DREAM

  43. onurtoptas says:

    oha ya ben artık daha fazla lame olamaz diye beklerken boyle bi hareket daha.. hayır albüm ismi bu bir de. yAqıShmAdı d4v3′c1ğ1m.. gerçi son yillarda müziğin hariç hicbir demecin/konusman yakismiyor ya.

  44. blackroseimmortal says:

    TH1RT3EN = 13 yaşında megadeth dinleyen emo

  45. cudas says:

    Albümün adını böyle yapıp gençliğindeki gibi albüm çıkarıcaksa yapsın valla. Adı hiç möhüm değil o zaman. Gençliğinde bu kadar ergen değildi ama, o da var tabii.

  46. Burak says:

    40 yapar. :)

  47. SeventhSon says:

    hayrettin naaptın?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.