# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE FORSAKEN – Manifest of Hate
| 14.11.2011

Karanlıktan sesler.

1997′de İsveç’te kurulan, sonuncusu 2003′te olmak üzere 3 adet albüm çıkaran bir death metal grubu THE FORSAKEN. Melodik sayılabilecek, ancak son derece dişli ve tehditkâr bir death metal ile olabildiğince yırtıcı bir thrash metal kırması yapan grup, sözünü ettiğim bu ilk albümünü 2001 yılında çıkarmış ve geniş kitlelerin olmasa da, şahsımın aklını almıştı.

“Manifest of Hate”, üst düzeye yakın müzisyenlik içeren, son derece yaratıcı rif, solo ve melodilerle dolu, gayet taşaklı bir albüm olarak göze ve kulağa çarpıyor. MORBID ANGEL, AT THE GATES ve SLAYER gibi devlerin etkilerinin hissedildiği müziğine, kendine özgü rif yapılarını da katan ve death metal, black metal, thrash metal gibi pek çok farklı türden “hisler” sokan grup, bu sayede hiç şakası olmayan bir profil çizmeyi başarıyor. Şöyle ki, grubun ikinci albümü “Arts of Desolation”ın prodüktörlüğünü yapan Peter Tagtgren’in, albüm kaydı sonrası grup için “Son yıllarda dinlediğim ve kaydını yaptığım en sağlam grup” demişliği var.

Albüme bakarsak, grubun her elemanının bu buz gibi müziğe en güzel uyacak rifleri, soloları, melodileri, düzenlemeleri yazdığını, şarkıların her anının bir kafa ezmecilik barındırdığını görüyoruz. Özellikle nota seçimleri, gerçekten de son derece zehirli, karanlık ve uğursuz bir atmosfer yaratılmasına ön ayak olacak cinsten. Kendi grubun THROWN TO THE SUN için yazdığım müzikte de öyle ya da böyle îlham aldığım grupların başlıcaları arasında yer alan THE FORSAKEN, bu kadar sınırlı sayıda insan tarafından bilinmesine şaşırdığım gruplardan biri olmasıyla da kafamı kurcalamaya devam ediyor.

YouTube’da çok sınırlı videosu bulunan grubun yazıya eklediğim iki videosundan Daemon Breed, belki de THE FORSAKEN’ın en meşhur parçası. Her anına hasta olduğum şarkı, gerçekten de THE FORSAKEN için en iyi özet niteliğinde. Riflerin yırtıcılığı, çifleşme dönemindeki erkek geyik sesi gibi böğüren vokalist ve canazor davul performansı, 8 senedir bir ürün çıkarmayan bu grubun akıbeti için meraklanmama neden olmak için yetiyor da artıyor bile.

Yarman rifler dinlemek, öküz gibi bir death/thrash metale maruz kalmak gibi insanın içini gıcıklayan güzellikler sizi cezbediyorsa, sayfadaki iki şarkıya da bakıp THE FORSAKEN’ın keşke olsa dediğim ama ne yazık ki olmayan hayran kitlesine katılabilirsiniz. “Manifest of Hate”, gerçekten de güçlü bir ilk albüm olduğundan gruba başlamak için de yerinde bir tercih olacaktır, ancak ikinci hayvanlık “Arts of Desolation” da aynı düzeyde bir yarmanlık timsali olduğundan, bulursanız ona da atlayabilirsiniz.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.32/10, Toplam oy: 22)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2001
Şirket
Century Media Records
Kadro
Anders Sjöholm: Vokal
Stefan Holm: Gitar
Patrik Persson: Gitar
Michael Håkansson: Bas
Nicke Grabowski: Davul
Şarkılar
1. Seers Hatred
2. Daemon Breed
3. Betrayal Within Individuals
4. Collector of Thoughts
5. Soulshade
6. Manifest of Hate
7. Dehumanized Perspective
8. Truth of God
9. Incinerate
10. Inseminated by the Beast
  Yorum alanı

“THE FORSAKEN – Manifest of Hate” yazısına 7 yorum var

  1. sambalici says:

    ahaha ben de ahmet noldu bu the forsaken’a ya muhabbeti açacaktım iyi denk geldi, ne güzel albümdür bu hastasıyım.

  2. hf says:

    “çifleşme dönemindeki erkek geyik sesi gibi böğüren vokalist”

    hmmm…

    Ahmet Saraçoğlu

    @hf, çok belgesel izliyorum.

    yanlış anlaşılmasın…

    hf

    @Ahmet Saraçoğlu, hehe yok betimleme ilginç geldi o açıdan

  3. tolga rodop says:

    vokal Saruman’ın Uruk orkları gibi..

  4. ismail vilehand says:

    ilk defa karşılaştığım bir grup. melodiler fazla tanıdık geliyor olsa da gayet gideri var. edinip dinlerim bu grubu.

  5. Beleg says:

    metal archives’te bi tane incelemesi var o da %36 almış. Daşşaamı yesin m.archives on numara albüm. Diimıan bırieyduah

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.