# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
LOU REED & METALLICA – Lulu
| 01.11.2011

Bu kez kimse sanatı anlamamakla suçlanamayacak.

Berca B.

“Vay be!”

2009 Rock & Roll Hall of Fame’inde Lou Reed’in, Metallica ile birlikte Sweet Jane’i çalışını izlediğimde ağzımdan çıkan buydu. Olayın Metallica tarafıyla ilgilenen biri olarak Metallica’nın birlikte çaldığı herkesle olan videolarını izliyor ve kafama göre bir beğeni listesi oluşturuyordum. Ve ne yalan söyleyeyim, o gün Sweet Jane’i o listenin ne kadar tepelerine koymuş olsam da, o zamana dek Lou Reed’in sadece ismini duymuştum, şarkılarından tamamen bihaberdim, Velvet Underground’la alakam olmamıştı. Tam bir kara cahildim kısacası. Fakat Sweet Jane bana “vay be” dedirtmişti gerçekten. Belki de o an öyle bir müziğe ihtiyacım vardı, belki de Metallica faktörü bana bu şarkıyı sevdirmişti diye düşünürken şarkının orjinalini dinledim, yine çok hoşuma gitti. O andan itibaren “çok bilinen fakat dinlemeye bir türlü sıra gelmemiş olan gruplar” listemde bulunan Lou Reed’e sempatiyle bakmaya başlamış, birkaç süper ünlü Velvet Underground şarkısına da el atmıştım ki, dinlemek istediğim albüm sayısındaki coşkunluk sebebiyle Lou Reed ismini tekrar unuttum ve bu sayfa da burada kapanmış oldu.

Derken, bir proje duyuruldu. Lou Reed ve Metallica ortak bir albüm yapacaklardı. Azman bir Metallica hayranı olarak yine heyecanlanmış ve ortak şarkılarını tekrar dinlemeye başlamıştım tabii ki. Sonuç, 2 yıl sonra olsa bile tatmin ediciydi. Kafatası kalınlığı 10 santimi bulan bazı dinozorlar ve metal serüvenlerinde Metallica’ya bok atma evresine yeni geçen çılgın delikanlılar projeyi daha hiçbir şey duymadan kötülemeye başlarken, “Load” dönemine ve rock’n roll’a da hasta olan bendeniz, beklentileri bayağı bir yukarılarda tutup albümü beklemeye başlamıştım. Sonuçta böyle bir beraberlik nasıl kötü olabilirdi ki? Metallica “Load” dönemindeki gibi takılsa, Lou Reed de… ne bileyim Sweet Jane gibi olsa acayip bir şey dinlerdik, günlerce başka bir şey dinleyemez olurduk, hayatımıza süper bir yol albümü daha kazandırırdık diye düşünüyordum. Ve fakat, albümü baştan sona üç kez dinledikten sonra ağzımdan çıkan şey hala 2009′daki videoyu izledikten sonra çıkan şeyle aynı olsa da, bu kez keyfim o anki kadar yerinde değil. Hakikaten vay be, gerçekten bu adamlardan bu kadar kötü bir albüm çıkması nasıl mümkün olabildi?

Albüm duyurulduktan sonra yapılan açıklamalara bakınca, tüm bu sözlerin Lulu için sarfedildiğine inanmak gerçekten çok güç. Bir tarafta “mükemmel bir birliktelikti, bilinen Metallica olarak her şeylerini ortaya koydular ama bana daha yakın duran denemelere de uyum sağlamayı başardılar” diyen Lou Reed, diğer tarafta “hiç bu kadar özgür hissetmemiştik” diyen Lars Ulrich. Yeni kayıt gazıyla yapılan açıklamalar hiçbir zaman güvenilir olmamıştır fakat bu kadar tecrübeli müzisyenlerin böylesi açıklamalar yaptıktan sonra ortaya çıkan materyalin Lulu olması, ne kadar “haşa, ne haddime böyle bir şeyi sorgulamak” desem de, ister istemez “acaba stüdyoda ne yaptıklarının farkındalar mıydı?” sorusunu aklıma getiriyor.

Gerçek şu ki, Lulu, hayatım boyunca dinlediğim en uyumsuz işbirliklerinden biri. Bunun temel sebeplerinden biri, hiçbir şarkının gerçekten bir şarkı gibi tınlamaması. Neredeyse hiçbir şarkıda nakarat diye bir şey yok, köprü diye bir şey yok, şarkılarda iyi kötü herhangi bir melodiyle karşılaştığınızda altın bulmuş gibi seviniyorsunuz, Lou Reed ön alt dişlerini kaybetmiş bir berduş gibi konuşurken arkadaki müzik biraz olsun değiştiği zaman oksijen maskesi takmış gibi ferahlıyorsunuz.

Şarkılar bir şekilde başlıyor ve ölümcül uzunluklara sahip olsalar da şarkı boyunca neredeyse hiçbir şey değişmiyor ve şaka yapar gibi birden bire bitiyor. O anda olan, aynı rifi 400 kere dinlemesine ve daha da kötüsü, Lou Reed bu riflerle tamamen alakasız bir konuşma vokali yapmasına rağmen şarkıdan hala umudunu kesmeyen, hala bir şeyler bekleyen dinleyiciye oluyor. Albümde o kadar hiçbir şey olmuyor ki, Pumping Blood’da bu duruma Lou Reed de isyan edip “Come on James” diye haykırıyor fakat, yine hiçbir şey olmuyor.

Şarkılardan devam edecek olursak, hiçbir şarkının herhangi bir yerini beğenmediğimi söyleyemem. Örneğin, albümün açılış şarkısı Brandenburg Gate’in ilk anları, “aha tam da istediğim albümü yapmışlar galiba” dedirtse de, şarkının 4 dakika boyunca göbek bağını koparamaması ve başladığı gibi devam etmesi yavaş yavaş can sıkmaya başlıyor. Aynı şekilde The View’u da albüm yayınlanmadan önce dinlediğimde “fena değil ama şarkı dümdüz gidiyor, herhalde ara şarkılardan biri olacak” diyerek beğeniyle kararsız kalma arasında bir yere koysam da, şu anda albümün en iyi şarkısı olarak görüyorum fakat bunun sebebi şarkıdaki 3 rifin ve o dandik solosunun hastası olmam değil, albümün en şarkı gibi şarkısı olması. Yani ara şarkılardan, B yüzü şarkılardan biri sandığınız şarkının aslında albümün en iyisi olması can sıkıcı bir durum.

Yine Iced Honey’de, Frustration’da, Dragon’da güzel rifler olduğunu söylemek mümkün fakat aynı dertten bu şarkılar da nasipleniyorlar maalesef. Hadi Iced Honey yine hiç değişmeden başladığı gibi bitse de Lou Reed’in şarkıyı albümün geneline göre daha derli toplu söylemesi sayesinde bir nebze daha dinlenebilir duruyor fakat, asıl darbe Frustration’da vuruluyor ve dinleyici tam “oh be bu rif fena değilmiş” diye nefes almışken şarkı birden duruyor ve Lou Reed albüm genelindeki en kötü konuşma vokallerini ortama salarken Lars da olabilecek en feci davul sololarından biriyle dinleyiciyi şarkıdan utandırıyor adeta. Hani bir şarkıyı dinlerken pek çok şey hissetmişimdir fakat, dinlediğim şeyden utandığımı hatırlamıyorum.

Albümün Metallica tarafına bakarsak, daha önce tartışıldığının aksine St. Anger yerine Load dönemi bir hava var gitar işçiliğinde. Fakat Lars’ın söylediğinin aksine Metallica’nın hiç özgür olmaması Load sihirinin bu albüme ulaşmasına engel olmuş. Ha, eğer Metallica’nın albüme katmak istediği şey gerçekten bu ise durum çok daha vahim. Bu albüm, her ne kadar bir Metallica albümü olmasa da, tüm üyelerin bu albümü bir Metallica albümü olarak görülmemesi gerektiğine dair bas bas bağırsa da, şu linkte dendiği gibi Lou Reed durumdan her türlü yırtacak fakat Metallica günah keçisi olmaktan kurtulamayacak.

Daha fazla uzatmak istemiyorum ve herkesin farkında olduğu, sadece çok acayip sanatçı ruhlu artistik kuul çocukların itiraf edemedikleri durumun özetini geçiyorum; Lulu çok çok çok kötü bir albüm. Ve başlıkta da dendiği gibi, bu kez kimsenin “ben anlamıyorum galiba, neyse sessiz sessiz bir yerde durayım” diye korkmasına gerek yok, kimse sizi “albümü anlamamışsınız siz” diye suçlayamaz. Albümü dinledikten sonra açacağınız ortalama bir şarkının kulaklarınıza ne kadar güzel geldiğini görünce bunu daha rahat anlayabilirsiniz. Ha, bunca olumsuz yorum Metallica’nın gözümdeki değerini düşürdü mü, tabii ki hayır. Sonuçta kadir kıymet bilen bir insanım, adamlar ne albümler yaptı. Fakat “Lulu”nun, Metallica ismi geçen tüm kayıtlar içerisindeki en kötü yapıt olduğunu da görmezden gelmeyeceğim. Lars’ın davul meziyetlerini geçtim, yaratıcılığının ne kadar bittiğini düşünerek asıl Metallica kaydına kadar beklentilerimi toprağa gömüyorum. Metallica ile Lou Reed’in yollarının bir daha kesişmemesini umarak hepinize iyi günler diliyorum.

Not: Alttaki ilk 181 yorum albüme dair haberler içindir.

2/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.30/10, Toplam oy: 228)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Warner Bros.
Kadro
Lou Reed: Vokal, gitar, klavye
James Hetfield: Gitar, vokal
Kirk Hammett: Gitar
Robert Trujillo: Bas
Lars Ulrich: Davul
Şarkılar
1. Brandenburg Gate
2. The View
3. Pumping Blood
4. Mistress Dread
5. Iced Honey
6. Cheat on Me
7. Frustration
8. Little Dog
9. Dragon
10. Junior Dad
  Yorum alanı

“LOU REED & METALLICA – Lulu” yazısına 258 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    tam içimden “Lulu ne oldu acaba var mı yeni birşey?” diyordum haber belirdi yanda. tadımlıktan anladığım kadarıyla ben bu albümün HASTASI olacağım. şuan en çok beklediğim albüm bu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, baya değişik bir şey olacak gibi. merakla bekliyorum ben de.

  2. Milky Flames says:

    Ofs bu ne. hayatimdan 1.5 dakika calindi resmen. lulu albumunu artik merakla beklemiyorum. bo$ bir calisma,metallica yeni album cikarana kadar kib

    like fire

    @Milky Flames, hayatımdan 15 saniye çalındı sadece.

  3. hen says:

    90 saniyelik preview ne ya, yayınlayın işte şarkıyı. Hasta edersiniz adamı ha. (ataaaar)

  4. cenkozmercan says:

    konuşma desen konuşma değil, şarkı söyleme desen o hiç değil…

  5. ozan akis says:

    The View’ün tamamı düştü nete.

  6. hf says:

    The View parçasının tam hali yayınlandı. link de verecektim ama youtube da fizy de fln bulamadım. istenirse download linki bulunabilir ama…

  7. ali ihsan balı says:

    facebook sayfalarında şarkının full halini yayınladılar..

  8. nmemot says:

    ALBÜM EĞER 4. DAKİKAYA KADAR OLAN KISIM GİBİ İSE YENİ ALBÜM ÇIKANA YANİ SAF METALLİCA ALBÜMÜ OLANA KADAR HİÇ BİR LULU ŞARKISINI DİNLEMEM AMA ALBÜM 4. DAKİKADAN SONRA Kİ GİBİ İSE VEYA AĞIRLIKLI İSE SABAH AKŞAM DİNLERİM HETFİELD AÇIK ARA KALİTE GÖRÜNNÜYOR VOKALDE BANA GÖRE…

  9. nmemot says:

    Size bir enstantene : Tam The View i açtım wooferımın üzerinde duran İnce uçlu şarj aleti yere atladı :D:D:D:D bi mesaj mı veriyor acaba? :)

  10. Milky Flames says:

    zamaninda hetfield vokaline burun kivirirdim. $imdi lou reed olunca, james hetifeld vokalinin ne kadar kaliteli oldugunu anladim.

    eger bu lou reed hep konu$ma modunda takiliyorsa,internetteki yorumlari zevkle okumak isterim haha

    nmemot

    @Milky Flames, Abi kim ne kadar ünlü derse desin efsane derse desin eğer devamı veya büyük çoğunluğu böyle ise albümdeki lou reed vokali bence bok gibi yani.. Hetfield öper.. Hetfield > lou reed

  11. cenkozmercan says:

    ulan gençliğimin ilk idolu metalika,

    seni ADJA’dan sonra bir türlü sevemedim. hala dönem dönem deniyorum, hala çabalıyorum bir türlü olmuyor. bir zamanında load’ı anlamamışız o aslında iyiymiş ama biz metalikadan başka şeyler bekliyormuşuz. onun haricinde hep sıçtın metalika, hep sıçtın. görüyorum albüm bu view gibi olacaksa yine sıçmışsın. ne göt varmış sende be.

  12. Son 10 yılda dinlediğim en sıkıcı şarkılardandır muhtemelen. Muhtemelen Lou Reed’in vokalinin müzik üzerinde eğreti duruyor olması planlanan bişeydir ama komik bu yani. Çok kötü.

    Batuhan Bekmen

    Ahmet buna yaş içerikli yorum yaparsan gözlüklerini kaybederim bilmiş ol.

  13. Erol Toksoy says:

    Ben beğendim kardeşim istemeyen dinlemesin. Beğenmeyene de saygı duyarım tabi müzik bu zevkler renkler meselesi ama ortada sıçılmış bir şey görmedim.

    ismail vilehand

    @Erol Toksoy, al benden de o kadar.

  14. Junkie Ghoul says:

    merak ediyorum,stüdyoda ”bu ne amına koyim” diyen olmadı mı?

    Alican

    @Junkie Ghoul, hahahha sesli güldüm

  15. Junkie Ghoul says:

    arkadaşlar hatırlarsanız,bu albüm hakkında ”şimşek hızıyla kayıt ettik” gibi birşeyler demişlerdi. olabildiğince deneysellik ve doğaçlama tadı olacak. çok şey beklemeyin derim.

  16. devilsadvocate says:

    :) lou reed’in bülbül gibi şakıyıp oktavdan oktava koşan bir adam olduğunu düşünen çok kişi var sanırım. bu adam şairliği ile olduğu yere gelmiş bir adam. zaten katıksız metal bekleyen, hetfield’in dava peşinde koşan adam olmasını hala bekleyen varsa kalan şarkılara dokunup hiç bağırıp çağırmasın boşuna derim.

  17. mysh says:

    bu albümün konsepti neymiş?

  18. Avcı says:

    Baştan sona komik olmuş şarkı.Gerçi bu projeyle ilgili değilim ama twitter’da yorumlar görünce merak edip dinledim.Dinlemez olaydım[özellikle bu hiçbir özelliği olmayan bateri ritimleri canımdan can aldı]…

  19. blackroseimmortal says:

    st anger üzeri lou reed = ıyk

  20. Blakkheim says:

    Ya içinde Metallica olan her şey benim direk +1 puan önde oluyor, ya da şarkı aslında gerçekten fena değil. Metallica’nın Load vari southern yaklaşımlarını seven biri olarak, Lou Reed’in hakikaten kötü olan ama bir şekilde kulağa da o kadar batmayan vokalleri dışında şarkıyı öyle aman aman kötü bulmadım. Albümü beklemek lazım tabii. Dünyada sadece brutal-teknik-progresif metal yok. Sakin olmak lazım.

  21. insanın, 47 yıldır müzik yapan ve muhtemelen hayatında ilk kez bu şarkıyla duyduğu lou reed’e ıyk diyebilmesi için baya heyecanlı ve kendini bi şeyler demek zorunda hissetmesi lazım herhalde. böylesini de görmedim hakkaten.

    blackroseimmortal

    @Ahmet Saraçoğlu, lou reede ıyk demedim st anger üzeri lou reede ıyk dedim :) herşey yerinde güzel kardeşim

    blackroseimmortal

    @blackroseimmortal, lou reedi de ilk kez duymadım bütün vu albümlerini dinlemişliğim vardır, onun dışında transformer albümü pek severim…

    ben

    @Ahmet Saraçoğlu, Bence ötesini bile gördün. Bknz. “Albümü dinlemedim ama beğenmedim.2 veriyorum”

    Bu albümün dinleyenleri tripten tribe sokacağını umuyorum.Ancak dinlerken uygun ruhsal mod ve hatta bir şişe viski filan bile gerekebilir.Burada bir arkadaşın yorumunda söylediği gibi bir Bleeding me , Outlaw Torn ya da Loverman coverına yakın birşeyler çıkarsa hoş olur bence.Tabi komple yanlış bir kollaborasyonda (uf lafa bak) olabilir.Dinlemek lazım.

    ismail vilehand

    @ben, önümde bir şişe viski olduğu zaman Demet Akalın dinlerken de tribe girebilirim. ha ama bu müzikle daha klas gider tabi.

    Avcı

    @Ahmet Saraçoğlu, amacım birierini küçük görmek değil ama 30 yıllık bir baterist yan proje bile olsa çaldığı şarkıda en ufak bir varyasyon denemez mi?Çok mu zor araya bir zil ya da pedal oyunu sıkıştırmak ?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Avcı, 85 dakikalık bi albümün 5 dakikasını duyup yorum yapmayı tercih etmem. Hepsini duyalım ondan sonra.

    Aykut Özen

    @Avcı, benim amacım şu an bir şeyleri küçük görmek biliyorum ama, bu müziğin mantığı herşeyin tekrar etmesi ve o an bulunulan modu bozmamasıdır. gereken yerde üste çıkar ve sonra tekrar sakineştirir. james rehabilitasyondaydı bu olaylara devam etmiyordu sanıyordum. en azından hala bir şeyler kalmış. içinde metallica var diye dinlemek zorunda değilsin.

  22. rajeesh says:

    gayet iyi gibi

    rajeesh

    @rajeesh, hatta james’in vokalleri hiç olmasaymış daha iyiymiş

    nmemot

    @rajeesh, James vokali de olmasa al at bu parçayı

  23. hf says:

    bazen burada yapılan yorumlar gerçekten ciddi mi diye oturup düşünmüyor değilim…

    fossegrim

    @hf, hakkaten ya. ne diyeceğimi bilemedim ben de :D

  24. ismail vilehand says:

    şarkı aslında aşağı yukarı beklediğim gibi. tabi albümdeki en kısa şarkılardan biri olduğunu da unutmamak lazım. bir de böyle yorumların geleceği belliydi. sonuçta “AC/DC grup mu lan? çok basit müzik. dinlemem.” diyip 70lerin klasik rock müziğini teknik death metal gibi muhakeme eden bir kitle söz konusu. eleştirmeden önce müziğin türünü algılayıp, ona göre yargılamayı öğrenemedik malesef.

  25. dice says:

    metallica feat. lou reed diil zaten olayin adı, tamamen metallica stilinde olmasini beklemek cok sacma. lou reed bazen sarkilarini olduklari halleriyle soylemez bazen soylemek istemiyomus gibi bi halde soyler, orijinal bi insandir yani,sarkiya da yansimis.lou reed i biraz dinleyen birisi the view sarkisindaki yorumunu cok yadirgamaz bence.

  26. lopp says:

    Bok gibi abi açık ve net.

  27. Sambalici says:

    Benim beklediğim gibi çıktı açıkçası, albüm çıkınca iyi mi kötü mü kararını veririm ama “berbat, bu ne” demek hatalı bir yorum.

  28. necati says:

    şarkı güzel ama umarım bütün şarkılar böyle uzun diyaloglarla dolu değildir. çekilmez. ama öyle olacak gibi gözüküyor.

  29. Junkie Ghoul says:

    erken konuşmak = boş konuşmak

    ilk başlarda ”bu ne lan” diyordum. nedense dinledikçe sevdim bu şarkıyı. merakla bekliyorum bu albümü.

  30. Berca B. says:

    Ben şarkıyı baya beğendim. Ha, Metallica Lou Reed ortaklığının tek ürünü bu şarkı olsaydı, fikrim daha farklı olurdu fakat bu şarkının bir geçiş, ara, konsepti destekleyici bir şarkı olduğu, hit olması amacıyla yazılmadığı çok belli. Ve ben de hiçbir zaman böyle bir albümün en vurucu şarkısının daha en baştan yayınlanmasını istemem.

    Ayrıca albümden ilk birkaç dinleyişte hiçbir bok anlaşılamayacağından da adım gibi eminim. Muhtemelen o zaman da buraya pek çok kişi albümden ne kadar tiksindiğini abarta abarta anlatacak fakat albümü sindirebilen şanslı bir azınlık için de apayrı bir şölen olacak.

  31. James bi açıklama yapmış, “Bunu bir Metallica albümü olarak görmeyin, yazılan şarkılar sadece bu proje düşünülerek yazıldı, yeni Metallica albümünü şu anda yazıyoruz ve yeni şarkıların burada duyacağınız şeyle alakası yok. Bu sadece hoşumuza giden bir proje için, sıfırdan ve bu projeye gidecek türde bir müzik yazma acamı güdülerek yapılan bir şey. Buradaki şarkılar ne Metallica şarkısı, ne de Lou Reed şarkısı” demiş.

    Muhtemelen Metallica eleştirisi yapmak için yanıp tutuşan milyonlarca kişi, albüm çıktığında bunun tam tersini düşünüp (hatta James’in bu yorumunu bile bile) grubu geriye gitmekle, sıçmakla falan suçlayacak. Bakalım nasıl bi şey olacak, bu denli devasa bi grubun kendi haricindeki bi projeye böyle büyük ölçekli girişmesi çok görülen bir şey değil.

  32. nordson says:

    beh. yorumlara bakarak şu sonuca vardım; “ben thrashçiyim aga, gelmez bana spoken word üzeri az metal” kafasında yazılan, zorlama, cıvık yorumlar.

    40 senedir müzik yapan bir adamla dünyanın en çok satan grubunu bir araya getirmiş projeye bir gram saygınız olsun ulan. velvet underground dinleyip “bok gibi” diyen zihniyet, beğenmediği herşeye nefret kusup karalar zaten. başka ne beklenir ki böyle sığ tiplerden.

    not: bu siteye yazanların neredeyse geneli uzman zaten. rock/metal deyince otorite hepsi anasını satayım sayın seyirciler.

    peace & love mfs

  33. Exorsexist says:

    ben daha rock tonları bekliyordum metallica’dan. bildiğin bodoslama son albümün tonları kullanılmış. o nedenle beğenmedim.

  34. Aykut Özen says:

    Gayet başarılı olmuş. http://www.youtube.com/watch?v=nJNMnBhf-Ds havası yakalanmaya çalışılmış gibi ama bunun metallica tonlarıya yapılmış olması pek hoş gelmedi bana. arkada sürekli tekrar eden crash konusunda lou reed sebebiyle lars’a burdan <3 <3 <3 <3
    solonun ilk kısmı da gayet olmuşken "VİRİVÜLÜLÜ" girmesi o an ki metalik hormonlardan gelmiş olsa gerek.
    keşke şarkı biraz daha yükselseydi, noisea bağlasaydı diyorum ama 'konsept' 'geçiş' vesaire ihtimalleri de var tabi.
    ps. çok güzel lan.
    çok gazlanan arkadaşlar için; bu bir teknik metal ya da "U YEA" şarkısı değil. trip şarkısı. kıstaslarınızın kısıtlı olması sizin suçunuz değil.

  35. blackroseimmortal says:

    şarkı gittikçe güzelleşiyor mu ne?

  36. nekropunk says:

    başıma bir iş gelmeyecekse, trailer da örnek şarkı da baya sıkıcı bence.

  37. Kıvanç says:

    Sitede ”Metallica/Lou Reed” yazısı görmekten gına geldi.

  38. İtiraf edeyim, Pumping Blood’da güldüm.

  39. Exorsexist says:

    ne salak bir proje lan bu. ilk 2 parça neyse de gerisinde sanki müzik dinlerken bir yandan da youtube da video izliyormuşum gibi oluyor.

  40. RoadRusherRR says:

    Biri üstüme toprak atsın!!

  41. Mustafa Sakallı says:

    Albüm nette görmeyen varsa.

  42. zafer says:

    e bildiğin kötü bu?

  43. ozan akis says:

    albüm düşmüş, yani yanlış görmediysem eğer.

  44. blackroseimmortal says:

    evet albüm düşmüş

  45. thefakefloydian says:

    Dragon’daki halusinasion South Park Imaginationland’deki Imagination melodisiyle aynı :P

  46. necati says:

    bi kere dinledim. bi kere daha baştan aşağı dinleyeceğimi sanmam.

  47. Sanırım dayanamayacağım. Çok kötü lan. Lou Reed’i böyle bişey içinde dinlemeyi reddetmek üzereyim.

    Neyse sabredeyim.

  48. ben says:

    Load lezzetinde viski-kola ile iyi gidebilecek güzel bir albüm olabilirmiş gibi geldi ilk dinlemede.Ya Lou amcamızın vokali gerçekten çok uyumsuz ya da çok değişik ben algılayamıyorum.Biraz daha dinlemeliyim sanırım.

  49. b says:

    lou reed’in şarkı söyleme tarzı böyle. ben bayıldım buradaki kayıtlara çok farklı olmuş.:) hayatta inanmazdım böyle bir projeye ama çok tuttum bunu.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.