# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
HELLWITCH – Omnipotent Convocation
| 26.11.2011

Thrash metal ile teknik death metalin kaotik kardeşliği.

Garip bir grup HELLWITCH. 1984′te kurulmuşlar, 1990′da ilk albümlerini çıkarmışlar, 1994-2003 arasında suskunluğa gömülüp 2009′da da ikinci albümleri “Omnipotent Convocation”ı piyasaya sürmüşler.

Grup speed metal, thrash metal, death metal kırması, çoğunlukla teknik bir müzik yapıyor. Yer yer eski usul DEATH’i andıran, elemanların seksenleri yaşadıklarını bir şekilde belli eden bir müzik var albümde. Grup elemanlarına dair çok bilgim olmadan direkt müziğe geçelim.

“Omnipotent Convocation” her şeyden önce iyi müzisyenlik barındırıyor. Her ne kadar her şarkı olağanüstü bir yaratıcılık ürünü olmasa ve bazı yerlerde birbirlerini andıran bölümler olsa da, grup üyelerinin ne yaptıklarını bildikleri ortada. Yırtıcı ve çığlıksal bir vokal performansının doldurduğu albümde, blast beat davullar, çok nota basmalı ve icra anlamında kastırışa da varabilen rifler, sololar, genel olarak da albüm kapağını yansıtan bir kaos söz konusu.

DEMILICH vokalisti Antti Boman konuk vokal olarak kükrediği ”Vicious Avidity” ile açılan albüm, her şarkıda ilginç bir şeyler sunmayı başarıyor.Gitaristlerin rif ve melodilerinden, yaratmak istedikleri duyuguyu nasıl vereceklerini bildikleri okunabiliyor. Gayet karanlık not bileşimleri, gergin melodiler, lanetli tatlar yaratan rahatsız rifler birbiri ardına geliyor.

Kimi anlarda, elbet o denli dehşetengiz olmamakla beraber THEORY IN PRACTICE-vari dokunuşlar da hissedilen albüm, en kasış olarak “thrash metal yapan THEORY IN PRACTICE, DEATH’in ilk zamanlarını çok severse ne olur” diye özetlenebilir. Yine de bu iki nefis grubu görünce umutlarınız tavan yapmasın, ortada “o kadar da” acayip bir müzik yok. Daha çok thrash metal severlere hitap eden albümün bence en ilginç yanı, seksenlerden çıkmış gibi durmasına rağmen, seksenlerde pek yapılmayan düzeyde teknik işler barındırıyor oluşu. 25 yıl önce çıksaydı muhtemelen şu an herkesin haberdar olacağı albüm, bugün aynı etkiyi yaratamıyor, ancak yine de ortaya bir şey koyabilmesinden mütevellit belli bir dinleyici kitlesini yakalamayı başarıyor.

Sayfadaki şarkıları beğendiyseniz, albümün izini sürmeye başlayabilirsiniz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.57/10, Toplam oy: 23)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Xtreem Music
Kadro
Patrick Ranieri: Gitar, vokal
Joe "Witch" Schnessel: Davul
Craig Shattuck: Gitar, bas
J.P. Brown: Gitar
Şarkılar
1. Vicious Avidity
2. Sought To Beguile
3. Opiatic Luminance
4. Neolithic Journey
5. Mysteria
6. Mythologicalies (Enlightened Paganus)
7. Irreverent Salvation
8. Final Approach
9. Days Of Nemesis
10. Epitome Of Disgrace
11. Infernal Death (DEATH cover'ı)
  Yorum alanı

“HELLWITCH – Omnipotent Convocation” yazısına 4 yorum var

  1. Exorsexist says:

    Syzygial Miscreancy albümleri bayağı yeraltı efsanelerindendir. Yıllar sonra birleşip albüm yaptılar ama pek ses getiremedi.

  2. Itachi says:

    Vokalin sesini duyar duymaz indirilecekler listesine aldım.

    bkz.sen şarkıya girdikten 2-3 mezur sonra bastım.

  3. Gereksiz biri says:

    Syzygial Miscreancy albümlerindeki Nosferatu parçası acayip bir şey.Technical Thrash grubu olarakta geçiyorlar.

  4. kantele says:

    Bu grubu bilmem ama yazının içinde geçen Theory in Practice bende daha fazla merak uyandırdı ve merakımı giderdiğimde ortada gerçekten manyak bişey olduğunu anladım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.