# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
NIGHTRAGE yeni albümünü halka açtı
15.09.2011

Insidious görücüye çıktı.

Aşağıda tüm detayları görülebilen yeni NIGHTRAGE albümü “Insidious“, şu sayfada dinlemeye açıldı.

01. So Far Away (intro)
02. Delirium Of The Fallen (konuk Apollo Papathanasio)
03. Insidious (konuk Tomas Lindberg)
04. Wrapped In Deceitful Dreams (konuk Gus G. ve Tom S. Englund)
05. Hate Turns Black
06. Sham Piety (konuk Tomas Lindberg)
07. Cloaked In Wolf Skin
08. This World Is Coming To An End (konuk Tomas Lindberg ve Apollo Papathanasio)
09. Utmost Ends Of Pain
10. Poignant Memories
11. Hush Of Night
12. Poisoned Pawn
13. Solar Eclipse (Prelude) (konuk John K)
14. Solar Corona (konuk Gus G. ve Tom S. Englund)
15. Emblem Of Light (outro) (konuk John K)
16. Photograph (Japonya bonusu) (DEF LEPPARD cover’ı; konuk Apollo Papathanasio)

Albümdeki konuklarını Tompa (AT THE GATES), Tomas Englund (EVERGREY), Gus G. (FIREWIND/OZZY OSBOURNE), John K (BIOMECHANICAL) ve Apollo Papathanasio (FIREWIND, SPIRITUAL BEGGARS) olarak açıklayan NIGHTRAGE, 27 Eylül’de çıkacak albümden “Hate Turns Black”i de bir süre önce yayınlamıştı.

Bir süre önce de albümle aynı addaki şarkı yayınlanmıştı. Şarkıda AT THE GATES ve birçok başka gruptan tanıdığımız Tomas Lindberg de konuk vokalist olarak forma giyiyor.

Altta da kayıt sürecine dair videolar var.

Tompa kayıtlarından bir kuple:

NIGHTRAGE’in ilk iki albümünde vokal yapan Tompa, bilindiği gibi AT THE GATES’le harikalar yaratmış, ardından da çok sayıda farklı tür grupta söylemişti.

Tompa’nın NIGHTRAGE günlerinden gelsin.

  Yorum alanı

“NIGHTRAGE yeni albümünü halka açtı” yazısına 35 yorum var

  1. Ulan herif 2 mısrada aklımı aldı. nası bi haykırıştır.

  2. Blakkheim says:

    İlk albümleri Sweet Vengeance enfes esas ya. Resmen swedish death türüne nefes aldırmışlardı o dönemde. Sonra biraz daha modernleştiler, dur kalklar clean vokaller derken takip etmeyi bıraktım bende. Tompa’nın gelişi ile yine daha kuzey sounduna kayarlar umarım.

  3. Tompa ile beraber umarım eski hallerine bir dönüş yaparlar

  4. distant says:

    ben niye duyamıyorum o haykırışları? herifin sadece ıkınma efektlerini görebiliyorum ama ses yok!

    nekropunk

    @distant, wat

    Aeonian_Lich

    @nekropunk, Hemen iki tane teori üreteyim. Birincisi stereo kayıtta hoparlörlerin birine vokal az verilmişse iyi duyulmuyor olabilir başarısız veya mono temelli bir sistemde. Başıma gelmişti, hatta tanıdğığm, kayıtlarında bulunduğum bir grubun resmi albüm kaydının bir dergi kritiğinde vokal duyulmuyor eleştirisi yapılmıştı. Hatta kritik yazarı nasıl olur da prof bir stüdyo kaydında böyle aptal bi şey olur diye olayın üstüne baya gitmişti. Biz anlayamadık tabii adamın CD’sinde mi problem var falan diye baya düşündük adama mail attık falan. Sonra anlaşıldı, böyle bir durum olmuş. Şu anda dinleyemediğimden sadece böyle bi durum var diyebiliyorum, bu durum için bişey demiyorum.

    İkinci teori, distant vokale bilimsel yaklaşmışsa, ve haykırışın ses telleriyle yapılan birşey olduğu sınırlamasında düşünüyorsa, brutal, scream gibi şeylerin akademik çevrelerde “vokal” olarak anılmadığı için bunu haykırış çerçevesinde değerlendirmiyor olabilir. Zira “vocal” kelimesinin sözlük anlamı sesli harften geliyor. Yani ağızdan çıkarken gırtlak, dil, diş gibi engellere takılmadan çıkan ses. O bakımdan gırtlak tabanlı şeyler akademik çervelerde vokal olarak görülmez. Ama bu adam, Dani Filth, Chuck, Obituary vokalisti gibi (Tandy idi galiba ismi)gibi kişiler tam gırtlak tabanlı vokal yapmıyorlar. O bakımdan flu bir durum. Emin değilim.

    Ha böyle teoriler dışında düşünürsek, aslında bu tarz vokallerde ses volümü ve desibeli clean bi vokale göre çok gerilerde kalır. Mikrofonlamayla ses hacimlenir. O bakımdan da tam haykırış değil aslında.

    Bugün bana bişeyler oldu ya hadi hayırlısı. :D

    nekropunk

    @Aeonian_Lich, ahahhahaha dağıldım. keşke bu 2 teoriden biri olsaydı distant arkadaşımızın kast ettiği -hatta 2. teori olmasını çok isterdim, saygı duyardım bayağı- ama malesef yaşlı teyzelerin “ne bu bunlar müzik yapmıyor ki ıkınıyor resmen” çemkirmesiyle aynı manada. yoksa videoda ses duyulmuyor falan değil, tompa yine göteborg’dan bağırsa benim istanbuldan duyacağım vokalini yapıyor.
    bu kadar uzun mesaja böyle kısa cevap verince de içim rahat etmedi hiç ehah.

    distant

    @nekropunk, videoyu ses olmadan izleseydin sende sadece ıkınan birini görürdün. aynen ufak bir ses problemimi bu tarzda yorumlarla alakasız yerlere getirerek ‘ıkınman(ız)’ gibi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @distant, kendini iyi ifade edemedin herhalde ki “Sesini aç duyarsın” ile çözülecek bi konu böyle anlamsızca uzadı.

    nekropunk

    @distant, aa pardon 42 saniyenin 40 saniyesinde stüdyoda vokal yapan bir adamın videosunu ses olmadan izlediğini düşünememişim.

    Aeonian_Lich

    @nekropunk, “tompa yine göteborg’dan bağırsa benim istanbuldan duyacağım vokalini yapıyor.”

    Graham Bell büyük adam. :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aeonian_Lich, arkadaşım böylesi dünyanın en önemsiz konularında uzun yorum yazmaktansa bi kamelot’tur, efendime söyleyeyim saykotik voltztur yazılar yazalım, metalin ve metalcinin dostu olalım.

    Aeonian_Lich

    @Ahmet Saraçoğlu, Haklısın gerçekten. Yani esprili de olsa, doğru söylüyorsun. Tuhaf bir enerji birikimi oluştu, bugün halsizlik çekerek bedelini ödüyorum. :D Bazı şeyler rayına gidene kadar, umarım gittikçe azalan şiddetlerle, benzer dönemler yaşayabilirim kısa vadede. Ama bu sefer onları boşa harcamayı düşünmüyorum. :D

    Batuhan Bekmen

    @Ahmet Saraçoğlu, Hahahah Ahmet ve acele kritik üretmeye duyduğu nefretin dışavurumları. Kaç Özgür kaç, sahibi geldi.

    Aeonian_Lich

    @Batuhan Bekmen, Ertesi günü maçı olan futbolcunun Reina’da sabahlarken objektiflere yakalanması psikolojisindeyim Batuhan, sorma :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @distant, at the gates sevmediğin sonucunu çıkardım bundan

    distant

    @Ahmet Saraçoğlu, önyargı kötü birşeydir. ama teorilerinizi okumak eğlenceliydi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @distant, önyargıyla ne alakası var? adamın vokalleri gayet duyulduğuna göre, bu tarz vokalden hoşlanmıyorsun ve bu yüzden de ıkınma olarak küçümsüyorsun anlamını çıkardım doğal olarak. eğer durum bu değilse, sesini aç duyarsın demekten başka bi şey yok yapabileceğim çünkü baya yüksek sesle böğürüyor videodaki arkadaş. dediğin şey garip olduğundan nekropunk da “wat” dedi fark ettiysen.

    distant

    @Ahmet Saraçoğlu, ben de diyorumki, videoda ses var ama Lindberg’in vokal yaptığı yerlerde ses yok. adamın vokalini duyamıyorum. bu kadar basitti aslında.

  5. Kaya Aslan says:

    Adam yürekten söylüyor, beni benden aldı yeminbillah ..

  6. demir bakire says:

    şu marios illiopulos’da iyi gitarist be abicim, bu adamlar caparison gitar kullanıyor heralde

    sitede entrüman konuşup tartışabileceğimiz bir bölüm olsa güzel olurmuş aslında

    onurtoptas

    @demir bakire, marios lliopoulos gibson les paul ve esp kullanıyor genelde(seymour duncan manyetikleriyle). ama martin larsson ve anders björler At the Gates’teyken caparison kullanıyorlardı.ilk albumleri bilemeyeceğim ama slaughter of the soul ve wacken 2008 konserinde caparison.

    cidden benim de çok merak ettiğim bir marka şu caparison. klas olduğu kesin, fiyatları el yakıyor.çok da olumlu kritikler okuduğumu hatırlıyorum birkaç yerden; çalınış rahatlığı ve downtune’lardaki başarısı, tonları gibi. önüne gelen de kullanmıyor, çok seçkin adamlarda var(ayrıca genelde 27 perde). şahsen slaughter of the soul’u bu kadar sevmemde malum nedenler haricinde gitarın o tereyağı tonunun da payı büyük(tereyağı iyi anlamda, başka benzetme bulamadım:)

    garip bir şekilde st.anger da sevdiğim,eğlenceli bulduğum bir albümdür(eski albümlerle karşılaştırmadığım için). fakat akort slaughter of the soul’da normalden 2 ton daha gevşek olmasına rağmen detone olmaz. oysa st anger’da 1,5 ton aşağıda olmasına rağmen bazı parçalarda “çamaşır ipi” denen durum olur, yani gitarların o derece gevşekliği kaldıramadığı rahatça fark edilir. bu da ayrı bir konu.

    teknik bilgim yeterli değil, hem slaughter of the soul tonunda hem de ileri downtune’larda caparison’un payı ne kadardır,herhangi bir prosesörle de yakalanabilir mi o performans bilmiyorum, ama gitarın sırf japon üretimi olması ve alt marka yapmaması, fazla model üretmemesi de taviz vermediğini gösteriyor.

  7. Ugur says:

    Ben önceki albümü çoğunluğun aksine beğenmiştim de bu sefer baya iyi bir albüm geliyor sanırsam.Konuk listesi heyecan verici.

  8. Exorsexist says:

    ne çok konuk var lan. misafirhaneye çevirmişler grubu.

    Exorsexist

    bir de kapak kötü. baya kötü.

    demandred

    @Exorsexist, niclas’ın kapaklarına benziyor. bana çok kötü gelmedi. güzel bile denebilir, en azından sene ortalamasının üzerinde….(bence)

    Ahmet Saraçoğlu

    @demandred, “The “Insidious” cover art was created by Gustavo Sazes (MORBID ANGEL, ARCH ENEMY, FIREWIND, SONIC SYNDICATE, GOD FORBID”

    Ahmet Saraçoğlu

    @Exorsexist, sanırım son morbid angel albümünü yapan arkadaş yapmış. o değilse de bi MA albümünü yapmış işte bunu yapan.

  9. Ugur says:

    Gustavo Sazes’in çalışmalarına kötü diyeni de ilk defa gördüm.Güzel lan baya nesi kötü

    SeventhSon

    @Ugur, aynen kapak baya güzel olmuş bence de

  10. Wildchild says:

    Dinledim dehşet olmuş bee

  11. Ugur says:

    Solar Corona baya farklı ve güzel olmuş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.