# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PASİFAGRESİF’ten açıklama
02.08.2011

PASİFAGRESİF, 2009′un Haziran ayında, metal dediğimiz bu müziği çok seven insanlarca açılmış bir site. Sitenin açılma aşamasındaki en büyük harekete geçiş noktası, başta siteyi açan kişiler olmak üzere, bu müziği seven, bu müzik hakkında konuşmak ve fikir paylaşımı yapmak isteyen insanların, çeşitli sebeplerden dolayı yerli ve yabancı pek çok metal konulu sitede aradıkları ortamı bulamadıklarına inanmamızdı.

Evet; içerik, tasarım veya başka bir şey değil; ortam.

Bu sebeple de PASİFAGRESİF’in; metal ve türevleri hakkında düzeyli, bilgi alışverişini hedefleyen ve en önemlisi de samimi bir yer olmasını amaçladık. Hedefimize ulaştık da. Birçok insandan, amacımızı gerçekleştirdiğimize inanmamızı sağlayan yorumlar aldık, alıyoruz. Sitenin genel gidişatı ve siteye günden güne artan ilgi de bunun bir göstergesi.

Artan bu ilgi beraberinde başka şeyleri de getirdi. Bunlardan belki de en önemlisi, siteye yapılan yorumlarda görülen değişimdi.

Bugüne dek PASİFAGRESİF olarak taviz vermediğimiz ve yayımlamadığımız yegâne yorumlar; ikinci veya üçüncü şahıslara hakaret ve küfür içeren, seksist, ırkçı, yahut herkesçe olumsuz kabul edilen bu tarz ifadelerin yer aldığı yorumlardı.

Ancak zamanla, bu önlemlerin, yorumsal anlamda sitenin belli bir seviyeyi koruması adına yetersiz olduklarını görmeye başladık.

Okurlardan ve yazarların kendi aralarında ifade ettikleri şikâyetlerden, durumun istenmeyen bir yöne doğru kaydığını fark ettik.

Kısacası meramımız şudur ki; biz PASİFAGRESİF’te müzik konuşulsun istiyoruz. İnsanlar yaptıkları yorumlarda buranın bir forum olmadığını unutmasın istiyoruz. Hepimizin bildiği tartışma yaratma taktiklerine başvurularak durduk yere müzik dışı konulara sapılmasın istiyoruz. Bir albüm yazısının altındaki 300 küsür yorumun yarısından fazlası albüm hakkındaki tartışma ve fikir teatisine bir şey katmayan, karşılıklı ve sonsuza dek sürse de bir yere varmayacak atışmalar olmasın istiyoruz.

Bu demek değildir ki sanki üniversite tezi yazılıyormuş gibi bir ciddiyetle konuşulsun; bilakis, sitenin amacı olan “kasıntısız, rahat, güler yüzlü ve samimi metal sitesi” konsepti adına, elbette ki insanlar rahatça konuşabilmeliler, yorum yapabilmeliler. Bugüne bugün daha açılışından birkaç gün sonra şu tür bir haber yapmış bir siteyiz.

Lâkin özellikle son dönemdeki bazı yorumlar, bu amacımıza ters düşen ve sitenin bu tarafını seven kitleyi mutsuz eden bir yöne kayıyorlar.

Sizden ricamız, siteye yorum yaparken bu konuya özen göstererek, biraz daha konu edilen habere, kritiğe, yazıya bir şey katma amacı güden ve burayı akla gelen her düşüncenin yazıldığı bir yorumlar deryasına çevirmeyecek türde yorumlar yazmanız.

Bu açıklama ne “Bizim istediğimiz gibi yorum yapın” tarzı bir uyarı, ne de “Düzgün yazmazsanız mesajlarınız yayınlanmaz” türünde bir tehdittir.

Bu, sadece sitenin her açıdan seviyesini koruması adına ne kadar özenli ve istekli olduğumuzun bir göstergesidir.

Okurlar olarak çoğunuz siteyi gerçekten seviyor ve benimsiyorsunuz, biliyoruz. Yazarlar olarak biz de siteyi çok seviyor ve kalitesini korumasını istiyoruz. Hem de bunu, istediğimiz kalite düzeyini koruyamaz ve iyi olmadıklarına inandığımız bazı örneklerine benzemeye başladığı takdirde siteyi kapatacak kadar çok istiyoruz.

PASİFAGRESİF elbette ki okuruyla var olan ve güçlenen bir site, lütfen bu karşılıklı güveni ve samimiyeti suistimal etmeyelim.

Amaç hep birlikte bir şeyler öğrenmek olsun, kazanan bu müziği seven biz dinleyiciler olalım.

Bu düşüncelerimizi anlayışla karşılayacağınızı umuyor, şu ana dek ilgilenen, bundan sonra da ilgilenecek olan herkese teşekkür ediyoruz.

pasifagresif.com

  Yorum alanı

“PASİFAGRESİF’ten açıklama” yazısına 1 yorum var

  1. Attıkları bazı mesajların neden yayımlanmadığını merak edenler varsa, henüz okumadılarsa üstteki yazıyı okunmalarını öneriyoruz.

Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.