# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MORBID ANGEL – Illud Divinum Insanus
| 24.06.2011

Modern Angel.

Tam Nevermore single’ı hakkında yazmaya başlamışken albümün nete düşmesiyle doğal olarak rotayı direkt albüme çevirdim. Geçtiğimiz senelerin zaman zaman kısırlaştığını düşünürsek, bu seneyi henüz yarılarken daha şimdiden biz metal dinleyicileri için altın değerinde bir yıl oluyor. Uzun süredir albüm çıkarmayanlar albüm çıkardı, yıllar önce dağılmış olanlar geri dönüş yaptı derken en nihayetinde Morbid Angel’ın yeni albümüne de kavuştuk. Fakat beklenen kavuşma birçok dinleyicinin kursağında kaldı.

Aradan 8 yıl geçmişti. Albümsüz,single’sız geçen süreçte çok fazla kadro değişiklikleri, sakatlıklar, yeni üyeler, eski üyeler gelip giderken Morbid Angel cephesi sadece konserler vererek -ve sadece A-B-C-D albümlerinden şarkılar çalarak- adeta kendini cover’layan bir gruba dönüştü. Biraz uzun sürse de, yeni bir parçayı ancak 2008 yılında duyabildik. O zamanlar dahi parça hakkında hiç kimseden müthiş yorumlar duyduğumu/okuduğumu hatırlamıyorum.

Daha albümün çıkması nereden baksan birkaç sene daha alır diye düşünürken, geçtiğimiz Mart ayında çıkış tarihinin 6 Haziran 2011 olacağını görmem beni fazlasıyla heyecanlandırmıştı aslında. Çok geçmeden Existo Vulgoré’ adlı şarkıyı internete koydular. Beklendiği kadar iyi olmasa da, sonuçta yine de bir şeydi. Ardından yayınlanan 30 saniyelik şarkı örnekleri ise Morbid Angel dinleyen herkesi “acaba?” diye düşüncelere gark etti ne yazık ki. Çünkü albümde neredeyse yarılarından fazlası elektronik öğeler içerek parçalar bulunuyordu. Bu, meğerse yaşanacak hayal kırıklığının ilk belirtileriymiş. Gerçi çok da fazla şaşırmamak gerektiğini düşünüyorum. Nedeni ise Trey Azagthoth’un son 5-6 yıldır her röportajında artık death metal ile fazla ilgilenmediğini, daha çok elektronik müziğin içinde olduğunu söylüyor olmasıydı.

Ama tabii ki de kimse Radikult, Too Extreme! gibi parçalar beklemiyordu. Özellikle de “Altars of Madness”, “Covenant“, “Blessed are the Sick” gibi albümler yapmış bu adamlardan.

Aslında albüm çıkmadan önce aldığı yorumlardan sonra “Yok yahu o kadar da kötü değildir, olamaz!” demiştim. O yorumlar adeta felaket habercisiymiş. Albüm çıktıktan sonra aldığı yorumlar ise çok daha kötüydü. Evet, belki yorumlamaya çok açık, deneysel, daha geniş kitlelere hitap edecek bir albüm, fakat grup “Illud Divinum Insanus” ile Morbid Angel diskografisinin en değersiz ve yüzeysel albümüne de imza atmış. Birçok kişi daha “Heretic”i hazmedemezken “Illud Divinum Insanus” gibi bir albümün gelmesi, grubun iyice gereksiz ve amaçsız bir şey yaptığı yönünde yorumlar almasını da tetiklemiş oldu. Hatta bir nevi günah keçisi olup, diğer aşırı negatif yorumlar alan “St. Anger”, “The Unspoken King” gibi albümlerle karşılaştırıldı. Bu tür düşüşler günümüzde sık görülüyor. Örneğin 90′lı yıllarda yaptığı albümlerle kült gözüyle bakılan Atheist, Pestilence gibi grupların, geçmiş albümleri ve çıkardıkları son albümler arasında dağlar kadar fark var. Ve bence artık bu kült statüsünden uzaklaşmış durumdalar. Peki bu durum onlara sıkıntı veriyor mu? Hayır.

Fazla uzatmadan parça analizine geçmek istiyorum.

Omni Potens. Beklenen albümün açılışını yapan bu intro pek bir önem arz etmiyor. Gotik, kilise orgu ayarında bir klavyeyle David’in voah “Vooaah voah” şeklinde bağırmalarıyla başlıyor ve bitiyor. Şahsen, yapan grup Deathspell Omega filan olmadıkça zerre sevmem introları ve anında geçerim. Omni Potens’e de iyi bir intro diyemeyeceğim.

Too Extreme!, Hem Morbid Angel açısından, hem de genel anlamda dinlediğim en saçma/acayip şarkılardan biri. Şarkı boyunca neredeyse sadece dur/kalklar yapan gitar atraksiyonu ve sonuçsuz bitiş, zaman zaman insana hayatından çalınan 6 dakikayı düşündürüyor. Morbid Angel gibi bir grubun bu kadar özelliksiz ve saçma bir şarkı yapması kötü bir durum. Sözlerin bayatlığı ve İspanyolca bölümler de şarkıyı iyice berbat bir hale sokuyor. Son röportajlarının birinde bu şarkıyı albüme koyabilmek için Season of Mist ile epey tartıştıklarından bahsetmişlerdi. Tamamen ziyanlık olmasa da büyük ölçüde gereksiz. Morbid Angel’ın ilk endüstriyel metal denemesi.

We are your new religion
No religion (?)

Existo Vulgoré, alışmam için çok uzun süre geçen ve fena olmayan bir parça. Yine de sadece bir death metal parçası olması bile yetiyor ne yazık ki. Çok düz ritimleri olmasına rağmen bazı yerlerinde ve solosuyla eski Morbid Angel günlerini hatırlatıyor. Kötü yanı ise şarkıda nakaratın 3 kere tekrarlanması ve tam 15 kere kötü telaffuzla “vulgore” kelimesini duymak.

Blades of Baal, Zyklon gitaristi Thor’un yazdığı bir parça. Söz açısından “Blessed are the Sick”i, farklı brutal vokal kullanımı, sert ve agresif rifiyle de “Covenant” dönemini hatırlatıyor. Albümdeki en iyi sololardan birine sahip ve dinlemeye değer birkaç parçadan da biri.

I Am Morbid‘e geldik. Kalabalığın “Morbid! Morbid! Morbid!” tezahüratlarıyla açılan bu şarkıyı neden yaptıklarını da çözemedim. Death metal değil, hatta metal bile sayılmaz. Ana rifi güzel olmasına rağmen sözleri çok çok kötü. Nereden tutsan elinde kalıyor. En güzel bölümünün solosu olduğunu düşünüyorum ama şarkı genel olarak ortalamanın altında. Böyle bir şeyin Morbid Angel tarafından yazılmış olması bile vahim.

I’m morbid
Morbid and
Sordid
Distorted

10 More Dead, Thor’un yazdığı 2. parça. Az da olsa Where the Slime Live’in sludge rifini andırmakta. Aslında bu şarkının tadımlıklarını ilk duyduğumda “Morbid Angel’ın başyapıtlarından biri olacak” demiştim, fakat beklentimin çok altında çıktı. Özellikle şarkının ortasındaki breakdown ve solo uymamış. Yine de albümün iyilerinden.

Destructos Vs. the Earth / Attack, Robotech isimli Japon animesini konsept edinen diğer bir deneysel parça. Sözlerini robotların Dünya’ya gelip insan ırkını temizlemesi, yok etmesi gibi konulardan alan bilim-kurgu tarzı ilginç bir parça. Deneysel olmasından kelli az çok hoşuma gitti. Son 30 saniyesindeki yardırma ise bambaşka.

Nevermore, albümde yazılan ilk şarkı olduğundan eski Morbid Angel tınıları duymak mümkün. Canlı versiyonunu duyduğumda “Vooooaaooo vooooaaoo” şeklindeki koro kısmı hiç hoşuma gitmemişti, fakat albüm versiyonu daha idare eder durumda.

Beauty Meets Beast, Morbid Angel’ın üzerinde ciddi şekilde çalıştığı tek şarkı sanırım. Yine de çok durgun, cansız ve pek atraksiyona girmeden devam etmesi de sıkıntı veriyor. “Ooouuvv ooouvv” koroları yine olmamış. “Formulas Fatal to Flesh” dönemini hatırlatan parçanın sonlarında da albümdeki en iyi 2. solo atılmış.

Radikult, nedense bu parçanın internette aldığı aşırı derecede kötü yorumları hak ettiğini sanmıyorum. Sadece klasik Morbid Angel olmaması ve elektroniğimsi-endüstriyel metalimsi olmasından dolayı önyargılı davranıldığını düşünüyorum. Çok iyi ya da çok kötü diyemem ama fena olmayan bir parça ve ne tesadüftür ki parçanın sonunda yine ve gene “Voooaaah voooah”ları duyuyoruz. Sözleri en az “Crush the priest” ya da “My finger on the button” dizeleri kadar rahatsız edici.

Profundis – Mea Culpa, tüm şarkılar içinde en doğru düzgün yapılmış ekstrem parça bu. Bariz şekilde Trey Azagthoth’un xxastrox adı altında yaptığı elektronik müzik etkisi taşıyor. Tekrar başka bir “Voooaah voooaah” korosunu bu parçada da görüyoruz. Ttrey’in kendi projesi olan elektronik müziği de şuradan dinleyebilirsiniz.

Kalan kısmı renklendirmek adına, yazıya soru cevap tadında devam edelim.

Nasıl bir geri dönüş albümü olmuş? Ya da kısaca, albüm “olmuş” mu?
Öncelikle bu bir geri dönüş albümü değil. Olsa olsa David Vncent için dönüş albümü olabilir. Bence büyük oranda olmamış.

Tim Yeung’un performansı nasıl? Pete Sandoval olsaydı daha mı iyi oldu?
Hiçbir zaman kanımın ısınmadığı, çok müthiş bir davul referansı olmayan ve daha çok kazıma işlerinde başarısı olan Tim Yeung’un Morbid Angel’da çalması bile onun açısından büyük şans. Davul performansı “normal” olarak değerlendirilebilir, yerli yerinde çalmış en azından. Parçaların orta tempo olmasından dolayı da olabilir. Ama Pete Sandoval olsaydı da harikalar yaratılamazdı albümde. Az biraz daha iyi olabilirdi belki.

David Vincent’in geri dönüş performansı nasıl? “Hacı Steve Turcker gitti Morbid bitti” mi?
David Vincent, Morbid Angel’dan David olarak gitti ama Evil D. olarak kovboy imajıyla geri geldi. Bu nedenle kötü. Vokal açısından uzun zaman geçmesine rağmen iyiye yakın. En azından “Domination“daki gibi boğazına yumruk yemiş gibi çıkmıyor. Yazdığı sözler ise çok kötü. Diğer soruya gelince, hayır bitmedi, bunu düşünmek saçma olur. Steve Tucker olsaydı bu albüm vokal açısından daha bile kötü olabilirdi. Ama bazı şeylerin daha iyi olacağı kesin, mesela şarkı sözleri.

Albümün bu kadar kötü olması Trey Azaghthoth’un suçu mu? Trey neden böyle bir müzik yaptı?
Çok büyük ölçüde onun suçu. Sonuçta Morbid Angel’ın müziğinin %70′i Trey’e aittir, geri kalanı diğer gitarist veya David tarafından yazılır. Yukarıda söylediğim gibi, Trey son zamanlarda daha çok elektronik müzik, anime ve oyun müzikleri ile ilgileniyor En büyük nedeni de bu. YouTube’da “Too Extreme! ve Mea Culpa’nın kaynağı” adıyla şöyle bir video var.

Prodüksiyon nasıl? Kim yaptı?
İyi sayılır. “Heretic”le karşılaştırırsak süper bile sayılabilir. Yine de eskikleri var. Gitar tonu çok düşük, davullar fazla takırtılı. Morbid Angel gibi ekipman açısından zengin bir grubun prodüksiyonda bu kadar ortalama bir ses elde etmesi kötü. Prodüksiyonun kime ait olduğunu hâlâ tam olarak bilmiyorum, ama yanlış hatırlamıyorsam “Heretic”in de prodüktörü olan Punchy’ye ait. Altı şarkının davullarını da Erik Rutan kaydetti.

Ya yeni gitaristleri Thor iyi mi? Morbid Angel’a uymuş mu? Erik Rutan’dan ya da Richard Brunelle’den iyi mi?
Çok da yeni sayılmaz aslında, geleli 3 sene oldu. Zaten kendisini Zyklon’dan tanıyorduk. Morbid Angel’a gelmeden de kendisini takip edip başarılı buluyordum. Çok aşırı yetenekli, yaratıcı olmasa da iyi bir gitarist ve soloları baya iyi. Sırf 10 More Dead ve Blades for Baal gibi iki şarkı yazdığı için bile taktire şayan bir gitarist. Hem zaten Zyklon ve Myrkskog gibi Morbid Angel müziğine çok yakın olan bir endüstriyel death metal grubunda çaldığından, Morbid Angel’a gayet uymuş, yakışmış. Sahne duruşu, canlı performansı da gayet iyi. Tabii kendisi padawanlık eğitimini Trey Azaghthoth’un yanında almış bir Erik Rutan kadar değil ne yazık ki. R. Brunelle ile karşılaştırmak ise yersiz. Aradan 20 yıl geçmiş.

“Heretic” mi döver “Illud Divinum Insanus” mu? ” Illud Divinum Insanus” grubun bitiş albümü mü, yoksa bu bir başlangıç mı? Gelecekte Morbid Angel’ın gidişatı nasıl olur? Bu albüme alternatif olarak dinlenecek albüm/grup var mı? Son sözleri alalım.
Bence içindeki felsefesi ve müzikal yapısı açısından “Heretic” döver. Diğer soruların cevabını veremem. Kimsenin verebileceğini de sanmıyorum. Bekleyip göreceğiz.
Alternatiflere gelince, elbette var. Bence en iyi alternatifleri Hate Eternal – “Phoenix Amongst the Ashes” ve Nader Sadek – “In the Flesh”.
Son olarak, “Illud Divinum Insanus” iyi bir albüm değil. Bekleneni karşılamadığı gibi 8 yıldır deli gibi albüm bekleyen büyük bir kitleyi de tatmin edemedi. Bunca reklam promosyondan sonra beklentileri karşılasaydı Morbid Angel için çok büyük bir patlama olacaktı. Ama olmadı. Keşke daha iyi olsaymış.

Exorsexist

Not: Aşağıdaki ilk 48 yorum ve onlara verilen cevaplarla birlikte toplam 78 yorum, albüme dair haberler içindir.

4,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.97/10, Toplam oy: 191)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Season of Mist
Kadro
David Vincent: Vokal, bas
Destructhor: Gitar
Trey Azagthoth: Gitar
Tim Yeung: Konuk davulcu
Şarkılar
1. Omni Potens
2. Too Extreme!
3. Existo Vulgoré
4. Blades for Baal
5. I Am Morbid
6. 10 More Dead
7. Destructos Vs. the Earth / Attack
8. Nevermore
9. Beauty Meets Beast
10. Radikult
11. Profundis - Mea Culpa
  Yorum alanı

“MORBID ANGEL – Illud Divinum Insanus” yazısına 160 yorum var

  1. Utku says:

    bu morbid angel degil. bu marilyn manson. holy satan bildigi gibi yapsin sizi. igrenc berbat tiksinc rezil bir albüm. ne kadar kötülersem az kalır. risk gibi anca kariyer katili olur. marilyn manson rammsteincı tayfa sever bunu.teknocular

    in the court of the crimson king

    @Utku, albümü dinlemedim ancak gerçekten Marilyn Manson gibiyse kötü bir tarafı yok, industrial metal dalında gayet başarılı yani.

  2. Ufuk says:

    Haftanın rüküşü…

  3. Chuck Reis says:

    http://www.youtube.com/watch?v=7fvgVvjrKLQ

    bu şarkı bildiğin marilyn manson. fark bulamadım yuh be!

    Ugur

    @Chuck Reis, ahahaha en çok oy alan yoruma gel: “David Vincent should apologize to the whole universe for this piece of shit.”

  4. önder says:

    Bu albümün ardından söylemekten gurur ve şeref duyarım.

    GOJIRA, şu an Death Metal’in en büyük grubudur.

    illuminati

    @önder, Meshuggah varken zor. Ben de Gojira’yı daha çok severim gerçi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @önder, @illuminati büyüklükle iyilik farklı tabi, sanırım satış/bilinirlik vs anlamında büyüklük diyosak en büyük Cannibal Corpse. Diğer büyüklük (iyilik) tamamen göreceli tabi. Bi de Meshuggah pek death metal olmasa gerek.

    illuminati

    @Ahmet Saraçoğlu, pek sınıfa sokulmayan gruplardan. İlk zamanları thrash, sonra industrial gibi. Ama death metali de andırmıyor değil.

    in the court of the crimson king

    @önder, atheist tekrar dağıldı da bizim mi haberimiz yok?

    önder

    @in the court of the crimson king, Atheist fazla underground gibi geliyor bana.

    bloodshower

    @önder, şu baştan sona serisindeki konserlerini izlemeden önce o kadar da underground olmadıklarını düşünüyordum, fakat seyircinin halini ve kelly schaefer’in seyircileri canlandırmak için can çekişini görünce üzüldüm gerçekten. umarım sadece o kitleye özgü bir şeydir.

    B U R Z U M

    @önder, bence death metalin en büyük grubu DEATH tir…gojira süperdir

    B U R Z U M

    @B U R Z U M, büyüklük derken müthişlik kusursuzluk anlamında kullandım bu arada…

    önder

    @B U R Z U M, Şu an için en büyük demiştim. Death mi kaldı.

    B U R Z U M

    @önder, dinleyen için kalmıştır, dinlemeyen için kalmamıştır…grubun adı ölüm olsada kurucusu ölmüş olsada ne olursa olsun DEATH ölümsüzdür…(BENCE)

    kutup ayısı

    @önder, ya soyle guzel gruplarin adini sanini boyle yarak yarak soylemlerde de anipta insanlari kil etmeyin be kardesim.

    önder

    @kutup ayısı, kıl olma sende kardesim, her grup eleştirilebilir benim en sevdigim grup senin için sikine bile takılmayacak durumda olabilir saygı duyarım.

    kutup ayısı

    @önder, ben herhangi bir grupla ilgili negatif bir beyanda bulunmadim sana yazdigim cevapta. sen benim kil oldugum seyi kavrayabildin mi? -ki ne yalan soyleyeyim, hic zannetmiyorum kavrayabilmis oldugunu.

    önder

    @kutup ayısı, Güzel grupları, yarrak gibi düşüncelerinle yanyana getirme dedin. Ben de dedim her grubu eleştiririm. Gereksiz polemiğe girip niye birbirimize antipati duyalım abi ne gerek var.

  5. Chuck Reis says:

    last.fm’de albüm için eklenen taglar özetliyor:D
    http://i52.tinypic.com/2vt2re0.jpg

    illuminati

    @Chuck Reis, çüş! Saygı ulan :D

    saklanan saman

    @Chuck Reis, dicksucking mtv glamourus trend metal nedir abi ya :D

  6. caglardurmaz says:

    beğenmedim daha doğrusu morbid angel a yakıştıramadm.oysaki heyecanla beklemiştim albümü yazık oldu

  7. frat says:

    morbid angel çok bozdu ya adsfdas babalar artık böyle albümler çıkarıcaksa bırakmak daha mantıklı bir tane de çok berbat albümleri olsun diskografilerinde.

  8. cenkozmercan says:

    bence o kadar da fena değil, daha iyi olabileceğini düşünüyorum, özellikle sözler falan biraz kıromasyon

  9. Rauf says:

    Ne yalan söylüym bence daş gibi albüm , hele I am Morbid 10 numara şarkı .

  10. lefthandpath says:

    “I am morbid”i bir glam metal grubu yazsaymış hit olabilirmiş.

  11. illuminati says:

    ‘Hitler’in Heritage’a tepkisi’ videosunda ne güzel diyordu Hitler:
    ”Önce Morbid Angel, sonra da bunlar, şimdi ne dinleyecem ben?”

  12. comfortinBRUTALiTY says:

    berbat albüm. şu fotoğraflara bakıp “nası la?” diye düşündürmesi günümüz morbid angel’ının özeti. ayrıca yukarıdaki en iyi death metal grubu tartışması da oldukça komedi olmuş :D

  13. oğuz says:

    bokunu çıkarmayın, eskilerle karşılaştırıp eleştirmek öküzlük oluyo, adamlar bomba gibi albüm yapmış çok güzel şarkıları var, hepside dinlenecek kıvamda

  14. Utku says:

    @oğuz, tekno rock dinlemek istesem gıder rammstein dinlerim. morbid angel degil. megadethin risk inden farkı yok.iki albümdede farklı tarz denenmek istenmiş ve sıçılmıştır.bu albüm kendi tarzinda bile basarili degil.oyle olmasa okudugum 1000 yorumdan 998 yorum kufur etmezdi M.A’a,damnation gibi sakin alternatif muzik seven kitle tarafindan ovulurdu

    oğuz

    @Utku, bundan önceki 2 albumüde diğerlerine kıyasla farklı ama onlarda kendince çok güzel, bide kimin ne yazdığı önemli değil tabi dinleyene güzelse ne önemi var

  15. CarpeDiem says:

    hayatımda dinlediğim en kötü metal albümü

  16. Chuck Reis says:

    Hınzır death metalci Hitler’den tepki gecikmedi. Nedir bu adamın Opeth’den ve bundan çektiği :D

    http://www.youtube.com/watch?v=8HQGqV1Ho4k

    illuminati

    @Chuck Reis, gene mi ya :D

  17. kutup ayısı says:

    morbid angel canimdir kanimdir, ama dogru konusmak lazim bu album baya buyuk hayal kirikligi oldu. baya buyuk…

  18. Mardukcan Belphegorgil says:

    babcığım akşam eve gelirken bana Illud Divinum Insanus getir. içinde doritos ossun etak ossun:

    1. Omni Potens: aha heralde ağır bi albüm intronın adından belli
    2. Too Extreme! . valla harbi çok extreme. adının hakkını veriyo parça. benden geçer
    3. Existo Vulgoré: ee olmamış ki bu. neyse 4 e geçelim
    4. Blades for Baal: hah bu olmuş. 5 de coşacak herlade du bakem
    5. I Am Morbid: ya güzel parça da hani grup adına yakışır oturaklı bişey daha bişey olaymış pis bişey olaymış
    6. 10 More Dead: ooof sıkıcı. albüm bitiyo la alttaki ne olaki ?
    7. Destructos Vs. the Earth / Attack: bu ne la. hayır sevdim de biri bana başka bi grubun coverı olmak şartıyla.
    8. Nevermore: nevı mooo nevı mo nevi mo. bunda da bi numara yok.
    9. Beauty Meets Beast: eyvallah abi de albüm bitti be
    10. Radikult: bi siktirin gidin la
    11. Profundis – Mea Culpa: siz de kolpa oldunuz sonunda

    bakalım: 2′ye +0.5, 3′e +0.5, 4′e +1 çalışır, 5′e +0.5, 6 da +0.5 olsun bari, 7′yi bonus niyetine saymak isterdim ama bonus track değil -0.5, 8′de +0.5, 9 sağlam +1, hadi son iki parçaya da bi 0.5 sıkıştıralım eski günlerin hatrına.

    bakıyoruz: 0.5+0.5+1+0.5+0.5-0.5+0.5+1+0.5 = 4.5

    güzel kritik oldu la bu :)

  19. blackroseimmortal says:

    1. Omni Potens: öff ne intro ya, çok korktum xd 1/10

    2. Too Extreme!: http://www.youtube.com/watch?v=m84R8t5vxRs
    valla çok ekstrimmiş, kulağım eridi ağlıycam… 1/10

    3. Existo Vulgoré: sıkıcıııı, en azından solo var 3/10

    4. Blades for Baal: olmuş bu sanki 6/10

    5. I Am Morbid: ahahah bu ne lan, morbid angel’dan die for metal rip-off, introsu bile aynı, çok kötüüü… 1/10

    6. 10 More Dead: ooo noluyo lan, lamb of god’ın omertası kadar bi şarkı, ama zevkli… 6/10

    7. Destructos Vs. the Earth / Attack: http://www.youtube.com/watch?v=H0PT_YgrgmM&feature=related diyecek hiçbirşey yok… 0/10

    8. Nevermore: albümün iyilerinden, aksak ritim bile kullanılmış… meshuggah tarzı aksak ritim değil yanlış anlaşılmasın, 4/4 4/4 3/4 tarzı bişey… 4/10

    9. Beauty Meets Beast: albümün gidişatından olsa gerek, çok sıkıcı buldum 4/10

    10. Radikult: albümün doruk noktası, herkesin nefret edeceği bir şarkı yazmak da zor aslında… -1/10

    11. Profundis – Mea Culpa: eyvah, bu da oooah, oooah, diye başladı, hasiktir bu ne lan… 0/10

    kötü albüm, kimsenin inkar edemeyeceği kadar kötü, davullar st angerdan bile kötü… lyricler komedi… benim gibi morbid angel fanlarının kesinlikle edinmemesi gereken bir albüm olmuş… ama sonuçta morbid angel bu, zorlayarak 2 veriyorum…

    blackroseimmortal

    @blackroseimmortal, işin en garibi, tim yeung gibi hayvan bi davulcuya hiçbişey çaldırmamaları…

  20. Ellie says:

    Yazık olmuş adama. Death metalle ilgilenmiyorsun madem artık git hayatının tamamını elektronik müziğe ada bundan sonra. Morbid Angel’ın müziğini bozmaya hiç hakkın yok yahu.Saygısızlık gruba ya.

  21. blackroseimmortal says:

    bu albümün çıkması bence biraz iyi oldu, bu albüm hayatımda en çok zevk aldığım albümlerden biri (youtube sağolsun)…

  22. blackroseimmortal says:

    http://www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=68785
    bu doğru mu beyler eğer doğruysa…

    ismail vilehand

    @blackroseimmortal, yorum yazmak için girdim bu sayfaya ama şu linki görünce vazgeçtim. camianın önemli isimleri gerekli yorumları yapmışlar zaten.

    illuminati

    @blackroseimmortal, adamlar haklı. Dalga geçmiyorum, albümü çok beğendim.

  23. Exorsexist says:

    şahane şeyler var bu sitede http://morbidfails.tumblr.com/

    Batuhan Bekmen

    @Exorsexist, http://27.media.tumblr.com/tumblr_ln92fbWw781ql4ikjo1_500.jpg

    şuna bağırdım baya.

    derken “assassinate an office of the law”u gördüm.

    blackroseimmortal

    @Exorsexist, saol sıkıntıdan patlıyodum :)

  24. Exorsexist says:

    Şimdi tekrardan gözden geçirdim de… verdiğim 4.5 puan bile fazla. Bence bu albüm hiç yapılmadı, bu gerçeklikte varoluşu yok. Eminim ki başka bir paralel evrende Morbid’in yaptığı en iyi albümdür.

  25. Junkie Ghoul says:

    Morbid Angel’ın en kötü albümü değil, o ünvan Heretic’e ait.

    birde, I am morbid (ne kadar sikko sözlere sahip olsada) gayet güzel bir death metal şarkısı. ama kriktikte metal bile değil denmiş.

  26. necati says:

    kanımca heretic bunun yanında başyapıt gibi kalır.

  27. Milky Flames says:

    disko i$letsem,deli gibi ‘destructos vs. the earth/attack’ caldiririm. tam kop kop $arkisi

  28. Kemalistim says:

    Destructors vs Earth Apaçi: http://www.youtube.com/watch?v=9WWz9WXkABo&context=C27ed8ADOEgsToPDskJJFf-qB4Zc7GHkkdHVAojc

    Junkie Ghoul

    güzel yapmışsın hahah :D

    Kemalistim

    @Junkie Ghoul, Sagol

  29. Kemalistim says:

    Destructors vs Earth dance vol 2 buda ikinci yaptığım video her gün yeni bir videoyla karşınızdayım :D http://www.youtube.com/watch?v=8W9TKYgbDoY&context=C31b0207ADOEgsToPDskJJFf-qB4Zc7GHkkdHVAojc

  30. Exorsexist says:

    şlaskdakdmasciqwemöajcasd asşdl izlediğim en komik videolardan biri
    http://www.youtube.com/watch?v=gTY_gphdSA8&feature=player_embedded

    Exorsexist

    Morbid Angel, why you gone shit? no want live hardcore radical
    why mr.Vincent want to kill cops? don’t he know we police state?
    çok iyi ya asdlkqwe

    TAAKE

    @Exorsexist, harika hele sondaki dayının delleniş bi muhteşem :)

    riser

    @Exorsexist, dünyanın en iyi videolarından birini hatırlamak güzel oldu :D

  31. Burak says:

    değişim olabilir. albüme kin gözüyle bakmıyorum, çok beğendiğim birkaç şarkı var. ama şimdi teknomsu ögeler olunca insanlar çok yadırgıyor ve abartı derece de yerin dibine batıyorlar. o kadar bir albüm değil bu.

    bu arada morbidfails, bobiler’ı bile sollar.

    Rotten Angel

    We are your new religion… new religion… no religion

  32. Rotten Angel says:

    illud divinum insanus, ilahi çılgınlık demek sanırım. ben insanus’u ingilizce karşılığını ”possessed” biliyordum, meğersem direk crazy veya mad demekmiş latince okuyan arkadaşıma göre.

  33. Illud Divinum Insanus says:

    Çok haksızlık ediliyor bu albüme. bu niki almamın sebebide budur. sahipsiz kalmasın hesabı

    ENdüstryel ögeler güzel.Kritikte bahsedildigi kadar fazla yok. 4 şarkıda var tekno işleri. too extreme, earth/attack, radikult birde mea culpa. too extreme güzel şarkı nakaratını severim birde çok acayip hiçbişee benzemeyn orijnal bir şey. earth/attack çok eğlenceli bir şarkı.azagthothun wooaaa wooaaa wooaaaahh yaptığı yerler ve şarkının sonundaki uçak-savar misali bateri şovu harika. radikult albümde beğenmediğim tek şarkı götüm gibi. mea culpa güzel ama fazla dinledildiği zaman sıkabiliyor.

    geriye kalan 6 şarkıda tekno ögesi yok. beauty meets beast biraz sıkıcı, onun dışında tüm şarkılar çok iyi. i am morbid, 10 more dead, nevermore başta olmak üzere harika şarkılar.

    kısacası 10 üzerinden 8,5 hak eden bir albüm.sırf david vincentın kendine has o özel vokali yeter kulaklarımın pasını temizlemeye.

  34. ismail vilehand says:

    I Am Morbid’i canlıda tecrübe etmenizi isterim. bambaşka bir olay.

    Rotten Angel

    @ismail vilehand, şu konserde miydin?

    http://www.youtube.com/watch?v=f-YehAfRAj8

    ismail vilehand

    @Rotten Angel, yok bu değil ben 2 ay sonra izledim.

    http://www.youtube.com/watch?v=pgmlt7Wh6kk

  35. Baybora says:

    Bkz. Muhteşem bir death metal mirası nasıl mahvedilir.

    Tamam abarttım. Ama ulan var ya…şu Radikult’u dinleyince duvara kafa atasım geliyor.

  36. Rotten Angel says:

    Albümü baştan aşağı 40 kez dinlemişimdir, hala da arada açıp dinliyorum.

    Sevmeye başladım bu albümü, evet. Sevmemin sebebi de biraz fan-boyluk tabiki.

  37. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Harika bir albüm. Yoğun Techno etkili, Industrial soslu, son derece yenilikçi, son derece cesur bir albüm. Pardon kan içip ruhunu şeytana satmış acayip sert Death Metalcilere göre kutlu davayı sattılar gerçi.

    TanSolo

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, electronic veya industrial dinleyen bir arkadaşıma bu albümü dinletsem çok afedersiniz götümü siker.

  38. Alondate says:

    Zamaninda bunalti.comdan tanistigim bir agabey bu album icin “bunlar ibne olmus ibne bunlar gotlerini veriyordur kesin” gibisinden bir sey soylemisti album icin. Simdi karsima tesadufen Radikult sarkisi cikinca aklima geldi :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.