# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
LAZARUS A.D. – The Onslaught
| 21.05.2011

Thrash or die!

Ben müzik dinlerken, esas olarak grupların türe yeni bir şey katıp katmadıklarıyla pek ilgilenmem doğrusu. Dinlediğim müzik eğer o an hoşuma gidiyorsa, o müzik güzeldir benim için. O grubun daha önce yapılmış, denenmiş formülleri veya yapıları kullanmaları benim gözümde gruba otomatik bir eksi puan getirmez. Yeni şeyler katıyorsa ne ala, büyük bir fark yaratır o grup adına, ama o an ki müzik ruhluysa, ayrıntılar daha sonra gelir benim için.

İşte Lazarus A.D. de yukarda anlattığım tarzda bir grup. Thrash metale getirdikleri yeni hiçbir şey yok, sahip oldukları ve hissettirdikleri heyecanı saymazsak. Hatta albümde 1. şarkıda ne duyuyorsanız 10. şarkıda da benzer şeyleri duyuyor olacaksınız. Yani çeşitlilik açısından son derece sınırlı bir grup. Albümde ne bir clean tonlu arpejli pasaj, ne bir intro, ne slow bir parça, ne de başka bir şey mevcut. Tıpkı albüm isminde olduğu gibi (onslaught = hücum, saldırı) 1. şarkıdan bodozlama dalarak başlıyor ve o şekilde bitiyor albüm. Tabii ki bu, grubun üzerinde düşünmesi ve geliştirmesi gereken bir durum. Grubun 2011 çıkışlı bir sonraki albümü “Black Rivers Flow”u dinlemediğim için, bu konuda nasıl bir adım attıklarını açıkçası bilemiyorum.

Aslında Lazarus A.D. , Amerikalı grubumuzun Lazarus ismiyle 2007 yılında ilk albümleri “The Onslaught”u çıkarması ve bu albümün tutması üzerine uluslararası arenaya açılmak için değiştirdikleri ismin adıdır. Size tanıtıyor olduğum 2007 çıkışlı bu albümü, 2009 yılında yeniden mix’leyip ve master’layıp piyasaya sürdüler. Tabii bu mix ve mastering işlerini yine James Murphy yaptı. Grup için James Murphy’nin oldukça iyi referanslar verdiğini belirtelim. Hatta grubun bir ara Testament’ın alt grubu olarak çalmışlığı da var.

Kritiği yazmadan önce metal archives’a da bir göz atayım dedim. Oradaki kritiklerde de albümün bir hayli beğenildiğini, 3 yazının ortalama puanının yüzde 86 olduğunu hemen söylemeliyim. Orada okuduğum kadarıyla bu albümün old school thrash metal olmadığı, groove öğeler taşıyan modern bir thrash metal olduğu yazıyordu ki, bu görüşe ben de katılıyorum. Oradan edindiğim izlenim genel olarak, gruba gelecek vaat eden bir grup olarak bakıldığı yönünde.

Şimdi biraz da grup elemanlarının performanslarına bakalım. İlk başta şunu söylemeliyim ki ben, vokalist ve bas gitarist Jeff Paulick’i oldukça beğendim. Bu tarza çok yakışan bir vokali var. Onun haricinde albümü taşıyan ritm gitarların sahibi Alex Lackner, besteciliğin kendi kalıpları dahilinde iyi olduğunu düşünürsek, büyük bir alkışı hak ediyor. Baterist Ryan Shutler, video kliplerden gördüğüm kadarıyla, çok da abartmamak kaydıyla canavar bir baterist. Bu seviye için yeterince iyi olduğunu söyleyebilirim. Solo gitarist Dan Gapen ise daha önce defalarca benzerlerini duyduğumuz sololarla karşımıza çıkıyor ama bu, soloların hiç olmamasından inanın ki daha iyi bir durum. Çünkü yukarıda anlatmıştım, grubun farklı renklere ihtiyacı var ve sololar bu ihtiyaca yönelik. Yanlış anlaşılmasın sololar kötü değil (tonları kötü ama), adam elinden geleni yapmış ve gayet müziğin içinde akıp gidiyor ama biraz gerilere dönüp Kreator’ın “Coma of Souls” albümündeki soloları hatırlamanızı istesem, işte o zaman “iyinin de iyisi” var lafını hatırlatarak, bu soloların ortalama olduğunu söylememe gerek kalmayacak.

Evet, sonuç olarak Lazarus A.D. sahip olduğu amatör ruhla, thrash metalden beklenenleri çok iyi karşılıyor. Açıkçası ben bu grubu baya sevdim. Albüm müthiş enerjik ve gaza getirici. Aslında yazıyı yazmadan önce kafamda 8 puanı belirlemiştim. Ama her ne kadar albüm yukarıda bahsettiğim eksik noktaları barındırsa da, o ruh dediğimiz şey kolay yakalanamadığı için, içimden bir ses 8,5 puan vermemi ısrar ediyor.

Ufuk SÖNMEZ

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.56/10, Toplam oy: 52)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2007
Şirket
Metal Blade
Kadro
Jeff Paulick: Vokal, bas
Alex Lackner: Ritim gitar
Dan Gapen: Solo gitar
Ryan Shutler: Davul
Şarkılar
1. "Last Breath"
2. "Thou Shall Not Fear"
3. "Damnation for the Weak”
4. "Absolute Power"
5. "Revolution"
6. "Rebirth"
7. "Lust"
8. "Forged in Blood"
9. "Every Word Unheard"
10. "Who I Really Am"
  Yorum alanı

“LAZARUS A.D. – The Onslaught” yazısına 10 yorum var

  1. junkman afatsum says:

    thrash metalin yeni neferlerinden ama aynı zamanda hem oldscholl hemde modern ama herkezde hoşlanmaya bilir bu gibi albümlerin binlercesi yapıldığı için ama bir thrashçiyseniz dinleyin pişman olmazsınız notta cuk oturmuş ben beğendim deneyin

  2. like fire says:

    pek severim. şu anda mp3 player’ımda mevcut. lazarus dinlemek lazım. laza rus lazım.

  3. heat says:

    gerçekten iyi albüm, hele American Dreams’in ilk riffleri müthiş, hastasıyım lan bildiğin. clean vokalleri de çok başarılı buldum

    lazarus a.d. fanıyım aga =)

  4. comfortinBRUTALiTY says:

    yazının ilk paragrafına genel açıdan katılıyorum hatta özellikle bdm için aynı şeyleri paylaşıyorum malum son zamanlarda bdm için yok hep aynı şeyler,yok hiç farklı değil,yok ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyolar gibi yersiz şeylerle kafa şişirenler revaşta. hayret bişi

    Ertuna Yavuz

    @comfortinBRUTALiTY, bdm kim?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ertuna Yavuz, The Black Dahlia Murder.

    comfortinBRUTALiTY

    @Ahmet Saraçoğlu, Aslında Brutal Death Metal’i genelleyip birkaç senedir çıkan albümlerin yorumlarına ithafen öyle bi cümle yazmıştım ben,tdbm’yi hiç hesaba katmadım :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @comfortinBRUTALiTY, haha tesadüf olmuş. :)

  5. Çok uzun zamandır dinlemiyodum, biraz açıp dinleyeyim ne alemdeler diye bakayım dedim, demez olaydım davulcuları ölmüş. Grubun sonu olmuş gibi gözüküyo.

  6. Salata says:

    Three to live
    One to kill
    We’ve got body bags to fillllllll…

    Gerçekten iyi albüm devamının gelmemesi yazık olmuş

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.