# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PASİFAGRESİF yazar ve okurlarından kurulu THROWN TO THE SUN’dan bir şarkı daha
14.04.2011

Seized by Obscurity.

Pasifagresif yazar ve okurlarından kurulu THROWN TO THE SUN, hazırlıklarını sürdürdüğü ilk albümünde yer alması planlanan şarkılardan “Seized by Obscurity”nin “demo” versiyonunu yayınladı. Alttaki zımbırtıdan şarkıyı download etmek de mümkün.

Thrown to the Sun – Seized by Obscurity by throwntothesun

H. P. Lovecraft’ın “Randolph Carter’ın İfadesi” adlı hikâyesini konu eden “Seized by Obscurity”, albüm için yazılan ilk parça olma özelliğini de taşıyor. Hikâyeden alınma replikleri de içeren şarkı sözleri aşağıdaki gibi.

Seized by Obscurity

That day,
When I was found alone and dazed
On the edge of that filthy swamp
Memories of madness appall me
Of the night my friend is gone

At night,
We’ve searched for the ancient cemetery
To find something i don’t know exactly
At the entrance of the abyss
He dives into necropolis

Carter, it’s terrible — monstrous — unbelievable
Better than the living, i will die with this madness

Vicariously,
I’ve taken up this mission on me
I had to save him from this catastrophe

Between rotten sounds and grotesque
figures that I can’t even imagine
The voice on the radio sharpened,
As he shouts madly

Carter, I can’t explain
It’s beyond thoughts
Be quick before it’s too late
Beat it!
Beat it!
Beat it!

I now
Feel blinded
More than ever

THROWN TO THE SUN daha önce de “Ravenous Sun” adlı şarkısını ve bir de albüm tadımlığı yayınlamıştı.

THROWN TO THE SUN, henüz detayları belli olmayan ve on şarkı barındırması planlanan ilk albümünü sonbaharda çıkarmayı planlıyor. Albümde yer alacak şarkılardan bazılarının isimleri, “Seized by Obscurity”, “Ravenous Sun”, “Laceration” ve “Kaczynski”.

  Yorum alanı

“PASİFAGRESİF yazar ve okurlarından kurulu THROWN TO THE SUN’dan bir şarkı daha” yazısına 56 yorum var

  1. Beren says:

    sözlerle birlikte yayınlamakla iyi etmişsiniz.

  2. ben says:

    Oha herkes görüp saldırdı mı? Bir kere dinledim bir daha dinleyemedim.Request error veriyor. Cayır cayır valla.Mis.

  3. burak canik says:

    fena değil gibi

  4. hysteresis says:

    Randolph Carter dedin, beni benden aldın.

  5. masteroforion says:

    Randolph Carter’ın İfadesi Lovecraft’ın en kısa ama en şoke edici, en mindfuck hikayelerinden birisi, kral konsept olmuş.

  6. dice says:

    cok basarili tebrikler

  7. Lefthandpath says:

    şarkı çok iyi harbiden, tebrikler.

  8. Ertuna Yavuz says:

    bunu dinleyeli milyon yıl oluyor ama yine söyleyeyim solo çok tatlı, rifler çekici.

  9. zafer says:

    Çok güzel tebrikler. Devamını bekliyoruz merak ve heyecanla. Yolunuz açık olsun.

  10. comfortinBRUTALiTY says:

    öf öf nasıl bir parça bu,1.dereceden zalım!

  11. Aeonian_Lich says:

    Tebrik ederim, asıl kaydınız sanırım gayet evrensel standartlarda olur aldığım izlenime göre. Riff’ler ve vokaller bence en öne çıkan şeyler. Ama yetersiz veya vasat gördüğüm birşey de yok. Solo da tatlı olmuş cidden. Bir tek blast beat’li kısım pek alışıldık olmamış. İyi mi kötü mü, asıl kayıtta belli olur. Zira bir uyumsuzluk, veya özgünlük olarak değerlendireceğim parçanın sonunundaki o partı.

    Aeonian_Lich

    @Aeonian_Lich, Bu arada geçen sefer vi vijdanım sızlamıştı baslar hakkında. Bilgisayar hoparlörlerim marrak gibi olduğundan ve bilgisayardan müzik dinlemediğimden gözden kaçabilen devasa bir bas performansı vardıysa özürlerimi sunarım. En yakın zamanda mp3′e çevirip adam gibi dinleyebilmek dileklerimle.

  12. Exorsexist says:

    45 – 1.16 saniyeleri arasındaki rif nedense bana acaip derecede deftones’u hatırlatıyor. öncekine göre değişik bir parça. davullar çok zayıf onun haricinde herşey iyi.

  13. Kıvanç says:

    On numara olmuş.

  14. Gençay says:

    Şarkının ilk halini de hatırlayan biri olarak, vokallerle birlikte gayet şukela olduğunu söyleyebilirim. Ellerinize sağlık.

  15. özgür says:

    Böyle teknik bi yorum yapmak isterdim ama malesef yapamadım.
    Ama çok beğendim helal olsun.

  16. code-444 says:

    Süpersüpersüper. On numero.

  17. Valla açıkçası çok oturaklı ve kendini bilen bir grupsunuz bence öncelikle bunu söylemek istiyorum ( her ne kadar dinlediğim iki parçanıza bakarak bu yorumu yapsamda). Introdan sonra giren main riff cidden çok iyi hafiften hicazlı diyebileceğimiz güzel bir riff olmuş. Vokal performansı yine çok iyi ve perdesiz bass yine ve yine çok tatlı ve tamamen lead gitarla paralel gitmemesi de benim en sevdiğim kısmı oldu :) Asıl yakınacağım kısım davullar oldu hani kötü değil ama daha iyi olabilir hele ki ataklar bence zayıf kalmış bu parçada.. Ama Batu Bekmen blast beatlerde bu parçada gayet iyi :D Yolunuz açık olsun artık darısı diğer parçalara ve hatta albüme diyelim :D

    Deniz

    @Berker İlhan, abi bas gitarın perdesiz olduğunu nası anladın ya

    Berker İlhan

    @Deniz, Tonundan belli ediyor hemen kendini :)

    Batuhan Bekmen

    @Berker İlhan, Yavşak gibi bozmayayım dedim sabah sabah ama… Perdesiz kullanmadığımız tek şarkı bu. =)

    Berker İlhan

    @Batuhan Bekmen, Sağlık olsun :D

  18. Mephisto says:

    öteki şarkı çok iyi ama bu şarkıya o kadar ısınamadım finalsiz bir film gibi

    yıldızınız parlasın.

  19. frat says:

    türkiyeden böyle güzel işler çıkması vay amk tebrikler lan. gitarlar ve vokaller cayır cayır davula bişey dememek lazım ortalama. ama vokaller olmuş. kıskandım da bi yandan tebrikler tekrar :D

  20. distant says:

    ana rif çok Death etkilenimli geldi, daha doğrusu akla hemen Death geliyor. bir de solo girdikten sonraki bölümle parçanın önceki kısmı arasında çok kopukluk var. biraz alaksız kaçmış bence. emeğinize sağlık. umarım daha da güzel işler çıkarırsınız.

  21. İşin teknik yanından anladığına inandığım bir arkadaşımdan sound için “fazla steril”, davul için “plastik” yorumu aldım bu parça için. Benimse içimi yeterince titretiyor, kooompile beste olsun, o riff olsun.

  22. Deon says:

    Öncelikle görüşlerimi az çok biliyorsunuz hepiniz ama ben yinede buradan tekrar tekrar kutluyorum ve şarkıyı başarılı buluyorum yine de söyleyeyim.

    *Bahadır’a geliyor : Demo sonuçta herhangi bir ön yargım yok tabii ama eski versiyona (daha çiğ hali) göre sound üzerinde majör değişiklikler yapmışsın gibi geldi. Spesifik olamadım çalışmalar fikirsel olarak bu yönde mi ilerliyor bi dürteyim dedim. Kolay gelsin yakinen tebriklerimi sunacağımdır en uygun zamanda efem.

    Bahadır Sarp

    @Deon, Evet diğer pilot kayıtlarda tizler çok geliyordu. Mastering ve overhead ayarları başta olmak üzere baya bir şey değiştirdim. Daha geniş ve doğal olsun dinlerken çok yormasın kulağı diye. Yakınen de tebriklerini bekliyorum. Ayrıca youtube vidyonda da pek bi tatlı çalmışsın.

    Deon

    @Bahadır Sarp, Tamamdır yokum ortalarda bir süredir okul vs. dolayısı ile konuşuciğiz. Teşekkür ederim ayrıca yorumun için. Yarışma vardı tarihini kaçırmıştım iyi kötü bir şeyler kaydettim koydum öyle baya oluyor. Neyse o kötü gitaristi bırakalım şimdi selamlarımızı iletelim o taraflara; kolay gelsin herkese. Gireceğim umarım bu ara sosyal platformlara +rep lerimi ve emeğe saygımı oradan da ileteceğim. ;)

  23. Blakkheim says:

    Kayıt nerde nasıl yapıldı bilemiyorum tabi ama kickler metronom sesi gibi geliyor kulağıma. Davul kaydı tek sıkıntım sanırım. Onun dışında müzik bilinci yüksek insanların biraz çalışma ve enstürman hakimiyetiyle neler yapabileceklerini çok net bir şekilde gösteren, güzel bir parça.

  24. havitetty says:

    Öncelikle tebrik edeyim, Ravenous Sun’ı daha çok beğenmiş olsam da yine çok güzel bir şarkı, defalarca dinletiyor kendini. Her enstrümanı (vokal dahil) ayrı ayrı duymaya çalışarak dinledim ve belki davulların biraz daha ön planda olmasını bekleyebilirdim sadece.

    Bir de Enver’in sesine hayran kaldığımı belirtmeden geçemeyeceğim. Yalnızca swamp’ın telaffuzunu kulağımı tırmaladı dinlerken manyak gibi :) Svemp değil de daha bir svæmp hatta svamp gibi telaffuz edilmeli sanırım. Özür diliyorum böyle salak bir noktaya takıldığım için de eheh.

  25. Ugur says:

    Albüm yaz sonunda/sonbaharda değil de yaz başı gibi çıksada İstanbul’dan ayrılmadan albümü alabilsek.

  26. Mephisto says:

    Kaczynski şarkısını merak ettim. tema olarak güzel yerlerden yakalamışsınız şarkıları

  27. yorumlar için teşekkürler. olumsuz yorumlarda denen her şeyin biz de farkındayız. haberde dendiği gibi bu şarkı baya eski diğerlerine göre. zaten demo olduğu için, içinde değişecek şeyler var. sizin müzikal bakış açınıza güvendiğimiz için burada test etmek yararlı oluyor. :)

  28. Herkese yorumları için teşekkür ediyorum. Beğendiğinize sevindik, beğenmediğiniz yanları düzeltmek için elimizden geleni yapıp demo kaydın demo kayıt olarak kalmasını sağlayacağız.

    Ahmet Saraçoğlu

    evet, ravenous sun’a gelen yorumlar da çok yararlı oldu, kayıt anlamında çok daha iyi sonuçlar elde edeceğimiz yatırımlar yaptık. albüm yayınlanan iki şarkıdan da daha güçlü olacak.

    caksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Şimdiye kadarki en iyi işimiz olacak diyorsun.

    Ahmet Saraçoğlu

    @caksu, albümün adını Greatest Hits koyacağız.

    malavuranga

    @Ahmet Saraçoğlu, ahaha çok iyi ya.

  29. desqpio says:

    ne güzel olmuş yahu. lovecraf’ı, randolph carter’ı duyunca mest oldum zaten. neyse kaczynski parçasını da meraklar içerisinde beklemekteyim kendi adıma. hah bu arada sözleri yayınlamanız da süper olmuş (teknik bi yorum yapamamak beni kahderiyor bu arada. neyse mashjklf).

  30. ben says:

    Valla ne olduğunu bilmiyorum ama 03:06 daki olayı çok seviyorum. :)

    Synysterr

    @ben, 03:33′ü denemelisin , yerlerdeyim sjdsf

  31. blackroseimmortal says:

    at the gates’imsi olmuş, çok da iyi olmuş çünkü türkiyeden böyle şeyler çıkması çok iyi, sizin yaptığınızı bilmesem “vay amk gavur yapıyo” gibisinden şeyler derdim… gerçekten güzel olmuş tebrikler…

  32. malavuranga says:

    valla, vokale hasta oldum desem yeridir. carteeeer deyişine kurban. ahmet saraçoğlu solo da atabiliyomuş bu arada. solonun tuşesi daha iyi(daha kararlı, daha net) olursa, çok daha iyi olur, ki bu herşeyin çok daha iyi olacağını gösterir. :D bana baslar da geride gibi geldi ya. tabii gecenin 2′sinde dinledim şarkıyı çok da sesini açamadım. şarkıyı üstüste 3 kez dinledim ve 4 kez sevdim. 5 kez dinlersem kaç kez severim? neyse daha da saçmalamadan harbi çok beğendiğimi söyleyebilirim şarkıyı. başkanından malzemecesine herkesin eline sağlık.

  33. cenkozmercan says:

    olsun tabi abi böyle türk grupları. bence son iş çok iyi olacak, tebrikler.

  34. oqz says:

    0.40 – 1.20 arası kendimden geçtim. Bide solodan sonraki kısım pek güzel olmuş ilk şarkıda çok iyiydi buda TAkipdeyiz

  35. Synysterr says:

    Çalışmalar ne alemde yahu ? :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Synysterr, şu anda hızla devam etmekte. yaz sonu çıkarmayı planlıyoruz.

  36. Chuck Reis says:

    iyi güzelde, vokalde kim var bateri de kim var. bi belirtseydiniz :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @Chuck Reis, haberin ilk cümlesi okunursa…

    Chuck Reis

    @Ahmet Saraçoğlu, kast ettiğim o değildi neyse

    Ahmet Saraçoğlu

    @Chuck Reis, söyleyeyim ok. Bu ve bir önce yayınlanan şarkıda;

    Vokal: Enver Yılmaz
    Gitar: Ahmet Saraçoğlu
    Davul: Batuhan Bekmen
    Bas: Onur Altınay

    sonradan gruba Bahadır Sarp da 2. gitarist olarak katıldı.

  37. Synysterr says:

    ”Thrown To The Sun’dan yeni bir şarkı daha” haberini görmek istiyor artık bu gözler :)

    Batuhan Bekmen

    @Synysterr, Bi karar değişikliği olmazsa (ki olabilir eheh) “yeni albüm haberi” ile kitleleri selamlama planına sadık kalacağız bu aralar. (= Çalışmalar sürmekte.

    saklanan saman

    @Batuhan Bekmen, çıksın çıksın ahmet amca albümün bir kritiğini yapsında görelim ne kadar objektif olabiliyor :D

  38. Bir süredir vokal kaydı için stüdyodayız. Yakın zamanda albüme dair epey fazla bilgi vereceğiz.

    Daha sık güncelleme ve haber almak isteyenler

    http://www.facebook.com/throwntothesun
    http://twitter.com/ThrownttSun

    adreslerinden de takip edebilirler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.