# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
EXILE – Dead Thrashers Rising – Demo
| 03.02.2011

Ürdün’den eski usûl tatlar.

Ülkemizin takip edilesi metal webzine’lerinden EXTREMINAL‘in 6 Şubat günü Dorock’ta düzenleyeceği ve katılımın ücretsiz olduğu Thrash Metal Explosion Night‘a katılacak gruplardan birini konuk ediyoruz bugün de. Ürdünlü grup EXILE, üç yıl önce kurulmuş ve kendisini thrash metalin oldschool’luğunu yüceltmeye adamış bir grup.

Şimdiye kadar bir demo, bir de single çıkarmışlar ve şu an bahsettiğim “Dead Thrashers Rising” demosu da grubun bu eski usül thrash saplantısını gayet iyi özetleyen bir isme sahip. Saf bir thrash metalin icra edildiği demo, toplam 17 dakika süren 4 adet şarkı barındırıyor. Seksenlerdeki kolay ısınılan METALLICA/MEGADETH thrash’inden ziyade Avrupa’ya yakın gördüğüm grup, KREATOR’ın ilk dönem çiğliğini bünyesinde barındırıyor.

Üç kişiden oluşan grupta, gitar ve vokalleri üstlenen Nader, grubun en ön plandaki ismi durumunda. “Hem vokal yapıyor hem gitar çalıyor, o ön planda olmayacak da kim olacak” demeniz de mümkün elbet, ancak Nader yetenek olarak da diğer elemanların önünde durduğunu belli ediyor, zira kendisi gayet yarman sololar da atabilen bir insan. Çok karmaşık rifler barındırmayan şarkılar, bu sololar sayesinde renkleniyorlar. Sololarda bir nebze olsun hissedilen bir Chuck Schuldiner etkisinden de söz etmek mümkün, zira bazı şarkıların solo anlarında DEATH’in thrash metalden çokça yararlandığı ilk albümü “Scream Bloody Gore” benzeri bir hava hissediliyor. Bu havayı demoyla aynı addaki şarkının başından da almak mümkün.

Tek gitarlı gruplarda üzerindeki yük artan bas gitar da, EXILE’da kendisine geniş bir alan buluyor. Gayet duyulabilir ve anlaşılabilir olmasının yanı sıra, kimi anlarda tek başına ya da gitarsız olarak da öne çıkan bir bas gitar kullanımı mevcut. Onu da en rahat alttaki Living Hell’den duymak mümkün.

Davulcunun sadece görevini yaptığı demo, kayıt namına, sayfadaki videolardan duyabildiğiniz üzere çok parlak değil. Ancak grubun vermek istediği eski usül havasından dolayı, türün severleri bunu o kadar da önemsemeyebilirler. Thrash metalden hoşlanmayanlar, dahası, bu tarz eski usül olayları tercih etmeyenler EXILE’dan pek bir şey alamayacaklardır. Lâkin türün takipçisiyseniz, Ürdün gibi metal kültürü olmayan bir yerden çıkan EXILE’ın bu ilk girişimine bir göz atabilirsiniz. Grup çok büyük potansiyel barındırmıyor, ancak ileride bu demodakinden daha iyi şeyler yapacaklarına dair bir ışık vermeyi de ihmâl etmiyor.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.65/10, Toplam oy: 20)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2010
Şirket
Kendi İmkânlarımız Plakçılık
Kadro
Nader: Gitar, vokal
Ibrahim Al-Khatib: Bas
Mahmoud Tayyem: Davul
Şarkılar
1. Ignorant is What you Are
2. Dead Thrashers Rising
3. Killing Storm
4. Living Hell
  Yorum alanı

“EXILE – Dead Thrashers Rising – Demo” yazısına 2 yorum var

  1. Ertuna Yavuz says:

    bu demo yerine colors dvd manşet olsa daha bir hoş olurdu.

  2. _BlaCkeneD_ says:

    Ürdünlü Thrash grubu hmmmm iyiymiş. Bi ara kulak kabartayım buna.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.