# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI
| 27.01.2011

Metal paylaştıkça güzel.

Uzun süreli okurlarımızdan like fire’ın “Çok muhteşem gruplar biliyorum ama bunları insanlara önerecek bir platform bulamıyorum” yorumuyla yürürlüğe koyduğumuz bu başlık, metalin olmazsa olmazı “Şu grubu dinlemen lazım” olayının vücut bulacağı bir yer olarak düşünüldü. YouTube, myspace veya o tarz link’ler vererek, “Bakın şu tarzı seviyorsanız köpeği olacaksınız” diyerek, duyup da önerme gereği duyduğunuz grupları burada milyonlarla paylaşabilir, ülke insanının metal konusundaki dağarcığına katkıda bulunabilirsiniz.

Bakalım daha neler duyacağız.

  Yorum alanı

“GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI” yazısına 17,275 yorum var

  1. gXnn says:

    Ben bu versiyonu orjinalinden daha çok sevdim :)
    https://www.youtube.com/watch?v=5hAU_F-UjoA

  2. Exorsexist says:

    Yeni bir DSO roportaji

    http://www.cultneverdies.com/p/interviews.html

    Josef

    @Exorsexist, adamlar felsefe yapmışlar. Keşke anlaya bilsek resmen.Google Türkçe çevirisi yeterli olmuyor. Ama bunların dertleri müzik degil bunu anladım

    deadhouse

    @Josef, Tam aksine dertleri müzik bence. Dertleri müzik olmasaydı makale yazarlardı; kitaplar, konferanslar yayınlarlardı. Müzik aracılığıyla derdini anlatmak desen o da değil. Bunu basit bir müzikle de yapabilirsin. Adam röportajın bir yerinde müzik dildir diyor. Derdini oldukça komplike, üst düzey, yenilikçi bir müzik diliyle ifade ediyor. Sonuç olarak dert önemli, ama müzik öncelikli.

    Exorsexist

    @Josef, sitenin arka planı ve içerikten dolayi benim de beynim eridi. Çok fazla entel dantel açıklama var.

    mikko aspa'nın göbeği

    @Exorsexist, Şu röportajı türkçeye çevirecek biri var mı ?

    deadhouse

    @mikko aspa’nın göbeği, Bazı siteler bu tür çeviriler yapıyor. Sanırım internette bazı mecralarda (buna PA da dahil) herkesin İngilizce bildiği varsayıldığı için çeviri gibi çalışmalar yapılmıyor. Her röportaj veya her yazı değil tabii de paylaşılan röportaj çevrilmeye değer duruyor bence.

    Ahmet Saraçoğlu

    @mikko aspa’nın göbeği, 8.000 kelime. Yaklaşık 8-9 saat sürer. Acayip konseptlerden, kasıntı konulardan bahsettilerse (ki baktım biraz bahsetmişler) 10-12 saate de çıkabilir. Vaktim olsa tercüme ederdim ama öyle bir zaman yaratmam mümkün değil maalesef.

    Şöyle bir göz attım, Deathspell Omega’nın The Dillinger Escape Plan övdüğünü de görmüş oldum ahah

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Benim yorumum bir serzeniş falan değildi. Elbette yorucu bir şey. Bazı sitelerden kastım imkanı, kadrosu, zamanı geniş sitelerden bahsediyorum. Bir de bilmediğimden soruyorum. Bu kadar zaman alıyor mu çeviri işi? Kabaca 2 saatte çevrilebilir bir röportaj olarak görmüştüm.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, bu tür bir içeriğe sahip 1000 kelimelik metnin tercümesi yaklaşık 1 saat sürer. Sözlüğe bakma, araştırma ihtiyacı çok az olsa bile 8000 kelime için normal süre en az 8 saattir, ki baktım grup araştırılması gereken birtakım konulardan da söz etmiş. Kontrolüyle birlikte bu süre daha da artar.

    Böyle bir metni kabaca 2 saatte düzgün şekilde tercüme etmek mümkün değil.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Zor işmiş ya. Bayağı yanlış biliyormuşum bu çeviri işini. Beyin yorgunluğu çok oluyordur şimdi.

    Güzide Arslaner

    @deadhouse, 8000 kelimelik bir yazıyı iki saatte sadece bakarak yazmak bile imkânsız. Profesyonel tercümanların (10 yıl civarı tam zamanlı deneyimi olanların) uzmanı oldukları konularda, kaliteyi ve hızı arttıran yazılımları da kullanarak günde 2500-3000 kelime yapabilmesi beklenir. Ahmet 8-9 saat sürer derken bu 8-9 saat aslında yaklaşık 3 güne tekabül eder çünkü doğası gereği aralıksız yapılabilen bir iş değil. Üç günlük tercümenin de ticari değeri epey yüksek olduğu için gönüllü olarak yapılması mümkün değil.

    Emre

    @Exorsexist, bu, röportaj üçlemesinin sonuncusu. İlki çok daha teorikti. Bunda daha çok grupla ilgili konular konuşulmuş. İkincisi sadece basılı olarak yayımlandığı için ulaşamadım bir türlü, ama reddit’te iki eleman isteyenlere röportajın görselini gönderiyor. Kullanıcı adları damondeep ve aimfri. Biri onlardan Bardo Methodology’nin 6. sayısında basılı olarak yayımlanan röportajı isteyip burada talep edenlerle paylaşırsa çok makbule geçer. Ben reddit kullanmıyorum :/

    12ParmakBağırsağı

    @Emre, Burada paylaşamam sanırım ama bende röportaj var. Bir iletişim yolu verirsen iletebilirim. En sığ röportaj o ama baştan söyleyeyim.

    Emre

    @12ParmakBağırsağı, süpersin. Şu mail adresine gönderebilirsen sevinirim: emregorur@yandex.com

    12ParmakBağırsağı

    @Emre, Tamamdır, mailinde.

    Emre

    @12ParmakBağırsağı, çok sağol! \m/
    İlki kadar doyurucu olmasa da röportaj önemli bilgiler içeriyor.
    Bir yerde Demon’ın ilk albümlerinin önemini bütün gece tartışabiliriz, demişler. NWOBHM döneminde olayın Venom’dan ibaret olmadığını bilmeleri hoşuma gitti ve hemen The Unexpected Guest açtım. Hastasıyım Dave Hill’in vokallerinin! :)

    Aura magula

    @12ParmakBağırsağı, Banada gönderebilirsen çok sevinirim.Aha mail adresim
    Bahamah74@gmail.com

    12ParmakBağırsağı

    @Aura magula, Gönderdim.

    Aura magula

    @12ParmakBağırsağı, Çoook teşekkür ederim.Hemen arşivime ekleyip yedekledim.DSO benim için çok özel bir grup.Nekadar teşekkür etsem az:)

  3. P L A G U E says:

    Sabah sabah beni benden aldı. Seviyorum seni yutup😘

    https://youtu.be/t6hdufKEyX4

    https://www.metal-archives.com/bands/Shezmu/3540429223

  4. P L A G U E says:

    Viski + cin + bira + marlboro + playlist:

    P.L.F. – Ultimate Whirlwind of Incineration
    Circle of Dead Children – Psalm of the Grand Destroyer
    Like Rats – Death Monolith
    Mare – Ebony Tower
    Murg – Strävan
    Voidhanger – Dark Days of the Soul
    Katharsis – VVorldVVithoutEnd

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, yayınladığın bu playlistdeki albümleri genelde sırayla açıp baştan sona mı dinliyorsun yoksa karışık liste yapıp mı dinliyorsun?

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, buradaki yazdığım sırayı takip ediyorum. bazen tek şarkılar sıkıştırıyorum. Nadiren de başka albüm kaynatıyorum. Mesela dün ulcerate sıkıştırdım, the order of apollyon kritik altı zaten ne olduğu belli:) karısik liste dinlemeyi hic sevmem, album baslamali ve bitmeli.

  5. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    METALLICA – …And Justice for All

    Salı
    BYTHOS – The Womb of Zero

    Çarş
    DEFEATED SANITY – The Sanguinary Impetus

    Perş
    ENSLAVED – Frost

    Cuma
    HAKEN – Virus

    Ctesi
    MARDUK – World Funeral

    Pazar
    GAEREA – Limbo

    SA

    @Ahmet Saraçoğlu, defeated sanity kritiğini merakla bekliyorum

    Ahmet Saraçoğlu

    @SA, ben de.

    SA

    @Ahmet Saraçoğlu, kim yazıyor

    Ahmet Saraçoğlu

    @SA, Oğuz yazıyor. Bir önceki albümü de o yazmıştı.

  6. handsome says:

    metallica and justice for all görünce heyecanlandım :v
    sene 2005 yada 2006 ydı galiba emin değilim
    ilk dinlediğim metal albümüdür *_*

  7. Arkadaşlar; yazdığı ya da yayınladığı yeni şarkıyı çeşitli yollardan bana gönderen pek çok takipçimiz var, bu konuda bir şey söylemek istiyorum.

    Sağ olun, eksik olmayın; yazdıklarınızı dinlememi rica ediyor, fikrime değer verdiğinizi söylüyor, yorum yapmamı istiyorsunuz. Lakin işlerimden dolayı anında geri dönüş yapamadığım dönemler oluyor. Mail, kendi Instagram’ım, PA’nın Instagram’ı (ki hiç bakmıyoruz, lütfen artık göndermeyin), Facebook (1 yıldan uzun süredir kullanmamama rağmen) gibi kanallardan bana yolladığınız materyalleri hemen dinleyip dönüş yapma şansım maalesef yok. Fark ediyorsunuzdur, bazen siteye günde sadece 1 haber girebiliyorum. Bazısı 1 bazısı 2 hafta öncesine ait 50′ye yakın haber var siteye girilmeyi bekleyen ve dakikamı boş geçirmememe rağmen zaman bulmakta zorlanıyorum.

    Lütfen sallamadığımı, umursamadığımı düşünmeyin. Ben de yıllardır beste yapan, bir şeyler yazan bir insanım ve bana bir şeyler yollarken neler hissettiğinizi tahmin ediyorum. Cevap vermekte gecikiyorsam lütfen kişisel almayın. Vaktim olduğunda cevap vereceğim, bakacağım ama gelen her yeni EP ve albümü anında dinlemem ve yorum yapmam mümkün değil, kusura bakmayın.

    Bana bir şeyler gönderenler arasından bu yorumu kaç kişi görür bilmiyorum ama herkese ortak ulaşması adına en mantıklı yer olarak burayı düşündüm. Dinlemem ve yorumlamam istenen epey bir şey biriktiğini fark ettiğim için bunu yazma gereği duydum, umarım yanlış anlamazsınız. Topluca elinize sağlık diyeyim, hemen olmasa da fırsatım olduğunda dinlemeye çalışacağım.

  8. Yarına kritiğini yazacağım Bythos – The Womb of Zero’yu ilk dinlemede “fena değil” olarak görmüştüm ama gecenin ilerleyen saatlerine doğru albüm bir büyüdü, bir büyüdü ki sormayın.

    Ahmet Saraçoğlu

    Son 2 şarkı gebertti resmen. Saatin 2′sinde hâlâ çalışıyorum, daha epey de işim var, vall*hi helak oldum kanepede oturduğum yerde.

    https://www.youtube.com/watch?v=v6yuyxhYW98

    Bu nedir kardeşim.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, dinlemesi zor bir albüm değil ama parçalar kendini biraz geç açıyorlar. Sıradan gibi duran ama asla sıradan olmayan bir albüm. Zamanla daha da kıymeti anlaşılacak diye düşünüyorum. Son 2 parça cidden müthiş bu arada.

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, sanırım Horna ve Behexen referansından dolayı başta ne bekleyeceğimi bilemedim ama sonra adamların o tarz bir niyetinin olmadığını görünce açıldı albüm. Dün en az 10 kez dinledim sabahtan diğer sabaha kadar. :) 3,5 saat uyudum kalktım, işe oturdum hemen açtım tekrar. Elimdeki iş bitsin kritiğini yazıp yayınlayacağım.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, insan ister istemez horna ve behexen i gorunce farkli beklentiye giriyor, haklisin👍🏿

    Ahmet Saraçoğlu

    Birazdan kritiğini yazmaya oturacağım ama söylemeden edemiyorum. “When Gold Turns into Lead” ve “Destroyer of Illusions” bu sene dinlediğim en iyi 10 şarkı arasına net girer.

  9. 9yearsago says:

    Jules Verne’dan Twenty Thousand Leagues Under the Sea okuyordum. The Ocean diskografisine giriş yapmam ve yeni albümün çıkış tarihinin de pek yakında olması beklenmedik bir uyum yarattı. Antik dünyanın bilinmezleri üzerine kurgusal bir eser okurken kitabı kenara koyup tam da bu konsept üzerine bestelenmiş, üst düzey bir müzik dinliyor olmak ilginç bir deneyim oldu.

  10. YouTube gitaristleri arasında şu çocuğun poser olduğunu düşünüyor ve videolarına bakmıyordum ama adam “500 Heaviest Riffs” diye 2 saatlik bir video koydu ve bir sonra ne çıkacağını merak ettiğimden kapatamıyorum ahah

    https://www.youtube.com/watch?v=qgfTxByE1aU

    Çok iyi bir seçki yapmış gerçekten. Henüz 15 dakikasını izledim ama daha şimdiden Deathspell Omega’dan Leprous’a, Naglfar’dan Pain of Salvation’a, Quo Vadis’ten Emperor’a, Blut Aus Nord’dan Psycroptic’e bir sürü şey çıktı.

    Grup seçkisini geniş tutan adamların hastasıyız, 10 dk geçmeden takdir ettim elemanı.

    Cem

    @Ahmet Saraçoğlu, Jared Dines, Steve Terreberry ve Kmac2021 üçlüsü hakkında ne düşünüyorsun abi?

  11. enemyofgod says:

    Bu aralar bir geyik dolaşıyor Taylor swift yeni albümünün kapağını ihsahn’dan araklamış diye
    https://www.kerrang.com/the-news/ihsahn-responds-to-taylor-swifts-new-album-cover-looking-rather-similar-to-his/

    Ahmet Saraçoğlu

    @enemyofgod, Ihsahn’ın böyle şeylere ihtiyacı yok bence.

    Ashes of the Wake

    @enemyofgod, güzel albüme benziyor bu arada. birkaç şarkı dinledim iyiydi gayet. daha detaylı bakmak lazım. pop seviyorum :(.

    chuck

    @Ashes of the Wake, taylor swift iyi bir şarkıcı ve müzisyen.

    özellike pop müzikte kimin ne kadar müzik bildiği ve anladığını şu şekilde anlaşılabiliyor: sadece şarkı mı okuyor, söylüyor? kendisi mi yazıyor ve beste yapabiliyor mu vs.

    Taylor swift hem kendisi yazıyor, hem bir çok enstrüman çalıyor hem de güzel okuyor.

    16 yaşında californialı sahilci bir genç kız olsaydım kendisine bayılabilirdim. ilk albümlerini döndürürüm arada.

    ama katy perry ya da niki minaj mıdır nedir allah korusun. Özellikle madonnadan sonra bu beyonce’larla birlikte hiçbir vasfa sahip olmayıp yalnızca sekronize dans hareketleri ile müzikten bi haber , kalça sallayan herkes pop kraliçesi müzisyeni kesildi başımıza.

    Ashes of the Wake

    @chuck, Katy Perry iyidir bence ama Nicki Minaj hakkaten çok kötü ya. Öyle böyle değil. Neden bu kadar ünlü anlamadım.

    Bence son yıllarda yabancı popta kaliteli albümler çıkmaya başladı. Future Nostalgia bir şaheser, Halsey harika işler yapıyor, Lana Del Rey kalitesi geri döndü, Gaga eskisi gibi olmasa da Chromatica fena değil, Twenty One Pilots deneyselliğin dibine vurmuş durumda, kalitesini bozmuyor.

    Bu arada harbi müzik yelpazem çok genişmiş. Şu an Leprous çalıyor, daha demin Deathspell Omega dinliyordum, yazdığım şeylere bak. lol

    enemyofgod

    @Ashes of the Wake, Katy Perry baya bir battı son senelerde ama ilk 3 albümü çok güzeldir

    chuck

    @Ashes of the Wake, Leprous’un son albümü aşırı derecede canımı sıkıyor. keşke hatırlatmasaydın :S

    gel seninle biraz pop övelim.

    https://www.youtube.com/watch?v=3ZltsUE_GhM

    SA

    @chuck, https://youtu.be/K_G5DLYRz6M

    Pop deyince bunu bırakayım dedim. Güncel popu hiç bilmiyorum. Ama ilk okul dönemimden üniversite başlayana kadarki dönemde hayatıma damga vuran bu adamı hiç unutmayacağım. Müzik dünyasında benim için en özel yerdedir.

    Ashes of the Wake

    @chuck, halsey favori popçum son yıllarda. harika bir sesi ve sahne duruşu var. sepultura hayranı bir de daha ne olsun? hastasıyım.
    https://youtu.be/Q_dqfcvTZik

    ismail vilehand

    @Ashes of the Wake, Billie Eilish > bahsettiğiniz popçuların hepsi. En sevdiğim şarkısı da bu:

    https://youtu.be/Rpz3oiCcgSg

    Ashes of the Wake

    @ismail vilehand, Eilish müthiş bir yetenek cidden ya. Müzisyen bir aileden geliyor. Abisiyle beraber harika şarkılar yapıyorlar.

    enemyofgod

    @ismail vilehand, video bağımlılık yapıyor

    ismail vilehand

    @enemyofgod, muazzam bişey.

    chuck

    @Ashes of the Wake, sesinin güzel olduğunu ve canlı performanslarının da iyi olduğunu biliyordum.

    klipte şahaneymiş. lirikler de fena değil, beğendim.

    Retrokafa

    @Ashes of the Wake, Rahmetli dedemin bir lafı vardı -eşek 49 usul yüzme biliyormuş,bir gün havuza düşmüş,hangi birini yapacağım derken boğuluvermiş.aklıma bunu getirdiniz.

    Yeni neslin kafa karmakarışık,yeteneği olsa bile yaptığı iş çikolatalı tarhana çorbası gibi oluyor.hep böyle her telden çalma derdine oluyor bunlar. biraz stabil olmak lazım.

    bin çeşit şeyi nasıl dinliyorsunuz yav? ben de bir kaç tür birden dinliyorum ama en azından birbirine ruh hali,taşıdığı hissiyat anlamında yakın şeyler oluyor.arada uçurum olmuyor en azından.

    yani Black Metal’den sonra cıngıl cıngıl pop dinlemek,hakkaten mide ister.

    lütfen yanlış anlamayın kardeşim eleştirmek için söylemiyorum.tuhaf geliyor sadece.

    deadhouse

    @Retrokafa, Yeni nesil çok farklı. Aşırı farklı. Eskiden ciddi, entelektüel, edebi sohbetler yaptın mı havan olurdu. Geçen bir kıza bu şekil yürüyeyim dedim, “hocam anlamıyorum seni kısa kes” dedi. :(

    Boba Fett

    @deadhouse, İyi bari “boş yapma” ya da “ok boomer” falan dememiş. Yeni nesil çok çok acayip, fazlasıyla cahil ve kültürsüzler.

    Rust in Peace.

    @Boba Fett, sosyal medya dolayısıyla bu tipleri daha çok gördüğünüz için olmasın? Malum, eski zamanlarda bu cahil ve kültürsüz tiplerimiz bir arada ancak toplu linç, adam yakma olaylarında görülüyordu. Şimdi tiktokta görüyoruz. Bu bir şeyler anlatıyor bence.

    Boba Fett

    @Rust in Peace., Hayır ondan değil.

    Ashes of the Wake

    @Boba Fett, hmm arada çerezlik niyetine pop dinlemek = cahillik, kültürsüzlük. e fena değilmiş.

    Boba Fett

    @Ashes of the Wake, Konuyla bağımsız yazdım ben, pop dinlemekle alakalı bir durum söz konusu değil.

    enemyofgod

    @chuck, gerçekten artık görünüşü güzel her kız şarkı söyleyebilsin söyleyemesin ünlü popçu olabiliyor piyasadan nadiren çıkıyor gerçekten iyi şarkı ve şarkıcılar.
    Ben son yıllarda Billie Eilish’in albümünü beğendim ama o da hafiften piyasa kayıyor gibi

    çaksu

    @Ashes of the Wake, Ben de alakasız başka bi yerden giriyim.

    TV’deki Türkçe pop TV’deki yabancı poptan çok daha iyi. Haha. Daha çeşitli, daha melodik, ve insanlar gerçekten şarkı söyleyebiliyor. 1 sene askerlikten bana kalan böyle bi yargı oldu.

    deadhouse

    @çaksu, Hocam askerlik algılarda oynamalara neden olabilir. Ben askerlikte yaşadığım hiçbir şeyden emin olamamamıştım. :)

    çaksu

    @deadhouse, Bi “altered state” yarattığı doğru haha.

    Ben hala keyif alırım ama. Yeğeni (2 yaşında) oynatmak için müzik açınca vs. öyle kalır, hoşuma da gider bazen.

  12. Aura magula says:

    Ortalama üstü,orta tempo ve dinledikçe açılan gayet güzel bir black metal albümü aradaki birkaç sıkıcı şarkı olmasa yılsonu listesine oynar
    Graveir king of the silent world
    https://youtu.be/wbrJdO3gw_s

  13. chuck says:

    https://www.youtube.com/watch?v=msM_4uznjAg

    neydiniz, ne oldunuz.

    Ashes of the Wake

    @chuck, bring me the horizon şu an 1000 kat daha iyi bir grup bunlardan. poplaşmalarına rağmen kaliteli müzik yapıyorlar. bunlar köklerine dönerken bile sıçtı.

    chuck

    @Ashes of the Wake, bring me the horizon kadar popüler olan ne varsa yapan başka bir yeni nesil metal grubu aklıma gelmiyor.

    ilk albümlerinde iyi ya da kötü deathcore yapıyorlardı. slipknot coverı da yapıştırdılar tanındılar. sonra iyice emolaşıp her albümde dozu iyice deathcore’dan metalcore’a ve daha emo liriklere yasladılar.

    iki üç albüm böyle gitti ve sonunda 2015 yılında çıkardıkları bana göre tek elde tutulur iyi albümleri olan albümü çıkardılar. gerçekten modern bir metal şöleniydi. tamam gene tipler gıcık, sözler ağlamaklı 16yaşında faça tutanlara hitap ama müzik vs gerçekten iyiydi gelişimi taktir etmiştim.

    sonra artık pop mudur elektronik midir ne oldugunu bılmedıgım ve kendılerının de emın oldugunu dusunmedıgım bir yone gittiler.

    gerçekten reziller bana kalırsa.

  14. OblomoV says:

    ”Rage” dinlemeye başlayayım diyorum. Hangi albümlerini önerirsiniz? Yememiş içmemiş albüm yapmış adamlar. :^)

    Emre

    @OblomoV, Perfect Man veya The Missing Link başlangıç için uygun olur.
    Alman grupları üretkenlik konusunda harbi başka bir boyutta.

    OblomoV

    @Emre, Teşekkür ederim.

    Sadece Wacken performanslarından biliyordum grubu. Diskografisine baktığımda şaşırdım; bu kadar albüm yapmış adamlar artık bir şans vereyim dedim.

  15. 12ParmakBağırsağı says:

    Serbest kürsü’de bir sorun var sanırım, açılmıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @12ParmakBağırsağı, herhangi bir sorun yok bende, açılıyor.

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Evet bende de açıldı şimdi kusura bakmayın, geçici bir problemmiş herhalde.

    Ahmet Saraçoğlu

    @12ParmakBağırsağı, tamamdır, ne demek.

  16. P L A G U E says:

    Rakı + bira + marlboro + playlist:

    Bolt Thrower – Those Once Loyal
    Blut Aus Nord – Hallucinogen
    Korgonthurus – Kuolleestasyntynyt
    Anal Vomit – Depravation
    Lord Mantis – Universal Death Church
    Cultes Des Ghoules – Henbane, …or Sonic Compendium of the Black Arts

    Josef

    @P L A G U E, Belphegor geliyor müjdemi isterim

  17. Yiğit says:

    https://youtu.be/GXfhO5vkWXg

    Bu tam olarak nedir birisi açıklayabilir mi? Sonuna kadar dinleyebilene hakikaten helal olsun ayrıca. Dün Funny Games’in 2007 tekrar çekimini izledim, filmin özeti bir şarkı

    Yiğit

    @Yiğit, baktım da sitede zamanında bir tek @Ouz abi üzerine konuşmuş. Cidden kafayı yemiş durumdayım dünden beri. Şarkıyı düşündükçe bile geriliyorum. Neyse Haneke büyük adam da müzik benlik değil. Filmin bitiminde tekrar çaldığında alt+f4 abandım

  18. Cloudkicker – Dysphoria… Giriş rifini ta yıllar önce duyduğumdan beri aklımdan çıkmıyor. Dünyanın en basit yapılı ama en akılda kalıcı riflerinden biri. Bayılıyorum hem dinlemeye hem çalmaya.

    https://www.youtube.com/watch?v=1BbQqnx-ETk

    Josef

    @Ahmet Saraçoğlu, Müjdemi isterim Belphegor geliyorrrrrrrrr.

  19. 9yearsago says:

    Imperial Triumphant’ın yeni albümü Alphaville malum ortamlara düştü. Dinledim. Müzikal dekonstrüksüyona maruz kaldım.

    Tek başıma karanlık odada oturmuş dinliyordum. Albümün ikinci yarısında o kadar ilginç fikirler geldi ki kulağıma, yüzüm şaşkınlıkla şekilden şekle girdi. Nasıl tarif edeceğimden tam olarak emin değilim ama death metal sounduna çekilmiş power metali andıran anlar var, kimi yerlerde ilkel perküsyonlar kullanılmış, 20. yüzyılın klasik/jaz müziği ile yoğun bir işbirliği var, satanik fakat elegant bir atmosfere yakalamış koro geçişleri var, yerlerde süründüren bir vokal performansı ve niceleri. Tarhana çorbası. Tarhana çorbasını pek severim.

    Galiba 20 kez daha çevirmem gerekecek tümüyle sindirebilmem için. Ben beğendim ama yılın en nefret edilen albümü olacağına kuşkum yok.

    Emre

    @9yearsago, yılın en nefret edilen albümü mü? Daha albüm bugün çıktı, ama neredeyse her sitede kritiği yayınlanmış durumda. Tabii daha önemlisi aldığı yorumlar. Millet adamları övme yarışına girmiş. 9/10, 4/5 bütün notlar. Ben avangart metal için böyle bir şey görmedim. Eğer bu türün bir tahtı varsa lütfen önünden çekilin, çünkü Imperial Triumphant taç giymeye geliyor!

    9yearsago

    @Emre, Angrymetalguy’ın yorumlarına bak. Eğer kritiği bu siteye gelirse buradaki yorumlara da bak. Bana hak vereceksin. Avant-garde müzik yapmanın götürüsü, görülen takdirin bir o kadarı kadar da kınama toplamaktır.

  20. Alondate says:

    Mastodon yeni tekli cikardi

    https://youtu.be/pSO6IuyGhXM

  21. Alondate says:

    Oceans of Slumber seninle cok gec tanistik ama artik olene kadar beraberiz.

    https://youtu.be/LqeVfN02OLo

  22. Süleyman E. says:

    Mastodon yeni şarkı çıkardı. Ben de yeni albüm geliyor sandım ve heyecanlandım ama yeni albüm değilmiş :( Compilation gibi bir şey çıkarıyorlar 11 Eylül’de.

    Parçayı da bırakayım

    https://www.youtube.com/watch?v=LiXTJvnWA_4

  23. Bilge says:

    The Committee – Utopian Deception vakit ayırmaya değecek bir albüm, bakmanızı öneririm. Özellikle Awakening bağımlılık yaptı.

    https://open.spotify.com/album/7wnpzmmEPo5hYSyZeioOfU?si=PE9qc5vhSEyLI3gf1GoCrg

    https://youtu.be/jGIleOgs6Is

    agrypnie

    @Bilge, Harbiden iyi albüm bu.Biraz mgla etkilenimi de var özellikle vokal konusunda.Bence incelenmesi gereken bir albüm.Kostümleri,kullandıkları nickler ve işledikleri savaş konuları gayet sağlam.Ahmet abi gör bizi :D

    dice

    @Bilge, ben de baya beğendim

  24. utkuu says:

    Bu albümü önceden de paylaşmıştım ve şimdi de paylaşıyorum çünkü neden böyle sağlam bir albümü paylaşmayayım ki

    https://youtu.be/tu8361Agu70

    İtalyalı abiler sağlam bir iş çıkarmış black çi tayfaya selamlar :)

  25. chuck says:

    keşke sitede HELLYEAH kritiği de olsa :(

    dün akşam üzeri PANTERA – DOWN arası gidip gelirken aklıma geldi. özellikle ilk albümü sanırım bütün gece baştan aşağı defalarca kez dinledim.

  26. Mert Nalvuran says:

    Rektal Tuşe’nin son kaydı “Aklen Muaf” muazzam olmuş. Özellikle Rotten Sound, Nasum tarzı grindcore sevenler atlamamalı.

    https://www.youtube.com/watch?v=Gu_1f6YZD18

    All2

    @Mert Nalvuran, Müthiş valla

  27. Noumena says:

    Gaerea-Mare

    Bu yıl dinledğim en iyi şey olabilir. Ruhumu sattım bu şerefsizlere böyle bir şey olamaz.

    josef

    @Noumena, Bu albümün kapak resmi sanki şunun albüm Fotoğrafına gönderme yapmiş
    http://www.pasifagresif.com/2016/03/deathspell-omega-drought-ep-2/

    Noumena

    @josef, Eliran kantor mu yapmış bu kapağı da bi araştırayım :)

    Josef

    @Noumena, Deathspell Omega kapaklarını yapan kişinin Opeth logosunu da yapan kişi olması.

  28. josef says:

    Sitede oldschool ve satanicden gebermek isteyeneler dinlesin Diye başlıklı albüm vardı o Grubun adını bilen varmı kapağı bunun aynısıydı Ahmet abi yapmıştı kritiğini
    https://www.youtube.com/watch?v=BgbnCayCnWc

  29. chuck says:

    dark funeral yeni albüm yapsa da dinlesek keşke. en son ki albümün üzerinden 4.5 sene geçti. yeni vokalistle birlikte taş gibi bir iş ortaya koymuşlardı.

    deadhouse

    @chuck, http://www.pasifagresif.com/2020/04/dark-funeral-yeni-album/

    chuck

    @deadhouse, bu haberi görmemiştim. paylaştığın için teşekkür ederim.

  30. chuck says:

    itiraflar:

    hayatımda daha önce hiç machine head dinlemedim.

    görünüşlerindeki hanzoluk, sürekli bir şekilde PANTERA çakması olduğu yaftası, ne grubun müziği ne de herhangi bir üyesi hakkında tek bir iyi yorum, haber görmemiş olmam vesaire beni hep itti.

    tek bir albüm ismini de geçtim şarkılarını bile bilmem. ne duydum ne de baktım. açıkçası bir şey kaybediyor gibi de hissetmiyorum.

    aynısı Redd ve geri kalan türkçe Rak grupları içinde geçerli. hepsinin yalnızca isimlerini biliyorum o kadar.

    soulfly’ı Sepultura’dan daha fazla seviyorum.

    neden bilmiyorum ama sepultura’nın ilk albümleri beni fazla içerisine çekmiyor. son dönem albümlerini beğensem de soulfly her zaman benim için açık ara daha önde oluyor.

    Iron Maiden’ı beğenmiyorum.

    her zaman klasik parçalarına baktığım ve dinlediğim bir grup oldu benim için. önemlerinin farkında olsam da lirikleri ve müziği beni hiç içine çekmiyor ve dönüp tekrar dinleme arzusu uyandırmıyor.

    kısacası pek çok metalci gibi kendimi bir iron maiden askeri falan görmüyorum. ÇÜNKÜ JUDAS PRIEST’I DAHA ÇOK SEVİYORUM.

    homofobik olmama rağmen ne zaman aklıma manowar gelse, ismini duysam -ha geldi yine amk ibnesi- diyesim geliyor.

    hiç bir şarkılarını baştan sona dinleyemedim. albümlerine de bakmadım. aşırı derece de itici ve irite edici geliyorlar bana. onlar yerine Dio dinliyorum.

    josef

    @chuck, homofobik ,eşcinsellik gibi doğuştan mı yoksa sonradan gelen bir alışkanlık mı

    deadhouse

    @chuck, Olmamama* rağmen demek istedin herhalde:)

    killyourselfchuck

    @deadhouse, yanlış yazmışım

  31. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    DISAVOWED – Revocation of the Fallen

    Salı
    WARKINGS – Revenge

    Çarş
    VENOM – Black Metal

    Perş
    IMPERIAL TRIUMPHANT – Alphaville

    Cuma
    RINGARË – Sorro Befell (Demo)

    Ctesi
    VOLTURYON – Xenogenesis

    Pazar
    K.F.R – Nihilist

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, disavowed = bu yılın en hayvan albümü
    Kaç defa dinledim hatırlamıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Exorsexist, tam bir büyükbaş.

    Ahmet Saraçoğlu

    Yoğunluğumdan dolayı bugünkü Primal Fear yazısını yazamıyorum, o yüzden başka bir şey yayınlıyoruz. Primal Fear haftaya sitede olacak.

  32. chuck says:

    Sitede geçmişte yayımlanan MERHUM kritiğini bulamıyorum. Hem grubun adıyla hem de albümün ismiyle arattım ama yine de çıkmadı.

    Kaldırılmış sanırım.

  33. HaNNibaL says:

    Bu sene Black metal albümü yağıyor. Black metal senesi oldu 2020. Çok çok iyi albümler çıktı umarım daha da devam eder.

    Emre

    @HaNNibaL, bence buna artık alışmak lazım. Epeydir böyle. En fazla albüm çıkan metal türü black. Gelişim dinamiği en güçlü, ortalama albüm kalitesi en yüksek metal türü de aynı şekilde black.
    Dışarıdan bakınca insanlar metal diye Metallica, Maiden gibi isimleri görüyor olabilirler hala ama metalcilerin dünyasının “ana akımı” bence tartışmasız şekilde black. Dün şu istatistiği gördüm mesela. 2018 sonu ve 2019 başlarını kapsayan 6 ayda The Metal Archives’in en çok ziyaret edilen grup sayfaları:

    01. Behemoth (206,678 views)
    02. Mayhem (145,594 views)
    03. Marduk (137,080 views)
    04. Cannibal Corpse (133,881 views)
    05. Iron Maiden (129,418 views)
    06. Darkthrone (125,052 views)
    07. Deicide (119,999 views)
    08. Sodom (119,421 views)
    09. Judas Priest (115,761 views)
    10. Batushka (111,684 views)

    deadhouse

    @Emre, Mgla’nın olmaması ilginç. Galiba Mgla Türkiye’de daha fazla seviliyor. Dediklerine katılıyorum. Black metal diğer türleri bayağı bir solladı.

  34. Blak says:

    Black metalciler buraya lutfen;

    Power From Hell – Profound Evil Presence
    https://youtu.be/COXHi6Hdjzw

    Lubbert Das – De Plagen
    https://youtu.be/PRvQUFI00A0

  35. Berca B. says:

    METAL DIŞI:

    Suicidal Tendencies eski basçısı Thundercat’in solo kariyesini NPR Tiny Desk kanalı sağolsun yeni keşfettim, şu an ağzım hala şaşkınlıktan açık. Süper şarkıları olması zaten bi yana da o bas hakimiyeti nedir arkadaş ya, mu-az-zam. Özellikle üçüncü şarkıda kalkıp gidesim geldi.

    https://www.youtube.com/watch?v=zhVgbZdMdb0

    Ouz

    @Berca B., https://www.whathifi.com/features/10-best-songs-to-test-your-speakers sayesinde keşfettiğim “Drunk” albümündeki Uh Uh parçasını dinleyerek yaklaşık bir hafta önce benzer bir şaşkınlığı yaşadım.

  36. Godless Killing Machine says:

    Bu sene neredeyse hic yeni metal albumu dinleyemedim. Keske benim gibiler icin sitede kritigi cikan, adi gecen, muhabbeti yapilan, yorumlarda onerilen albumlerden olusan bir pasifagresif spotify listesi yapilsa.

  37. chuck says:

    youtube’da chuck’ın MTV için verdiği bir röportajı izlerken, alt tarafta videoyu yükleyen kişinin bir update paylaştığını gördüm. söylediğini göre chuck’ın gay olduğunu söyleyen, söylemeyen herkesin yorumunu silmiş çünkü tartışmayı çok saçma yerlere götürüyormuş. 600 tane mi ne yorum var, hepsi 6 yıl önceden. gerçekten temizlemiş.

    böyle bir muhabbeti ilk defa duyduğum içinde internete ”chuck schuldiner gay” yazdım ve aratmaya başladım. karşıma çıkan iğrençlikte şu oldu:Chuck Schuldiner Was Hermaphrodite, God Punished Chuck Schuldiner Through Carcinoma For Homosexuality, Fuck The Mother Of Chuck Schuldiner By The Cannon Bone Of Her Son, Justin Bieber Fucked The Skull Of Chuck Schuldiner In The Eye-Sockets vs. vs.

    özellikle albüm linki vermiyorum çünkü albüm kapağında iki eşcinsel sevişirken suratına chuck’ın yüzünü editlemişler…

    biraz daha araştırınca şunu buldum: Difiling Noisecore project from Russia. Also known as Чак Шульдинер Пидорас. Formed in November 2008.

    bir insan neden böyle bir şey yapar ki?

    Murad

    @chuck, bir insan hem ultra-işsiz ve hem de ultra-oç olunca çıkan sonuç böyle oluyor

    enemyofgod

    @chuck, son soruya bulduğum tek cevap chuck schuldiner fetişi

  38. Retrokafa says:

    kafanızdan bir albümü tamamen silme,albümü dinlediğin anı hatırlama ama müzik hakkında hiç birşey hatırlamama ihtimali olsa hangi 3 albümü (en baştan dinleyebilmek için) silmek isterdiniz?
    benim çok net…
    -BM
    :De Mysteriis….
    :A blaze..
    :Det som engang…
    -old-skool bm
    :Morbid Tales
    :Welcome to hell
    :the return…
    -klasik Heavy
    :Melissa
    :Black Sabbath
    :Overkill
    -thrash-speed
    :İnfernal overkill
    :beneath the remains
    :Agent Orange

    Daha bir çok yazılır ama metalde bu albümleri en baştan hiç bilmeden dinlemeyi çok isterdim. dinlememiş olan varsa onu da çok kıskanıyorum bilmiş olsun.

    chuck

    @Retrokafa, symbolic, MORNINGRISE, cowboys from hell

    terk ettiğim arkadaşım death “diye” bir şey açtı ve şarkı çalarken ekrana boş bos baktım. ağzım açık kalmıştı. slipknot ve metallica dışında böyle bir şey olabilir miydi? Hayatimda hic duymadığım riffler ve vokal. ilginç sözler falan derken ekstrem metale, death’e adım attım.

    metal müzikte beni ciddi anlamda kafa sallamak ve içimin içime sigmamasi durumu çok yaşanmıştı küçükken. ama PANTERA dinlemeye başlayınca artik tutamamistim ve yatakta zipliyordum.

    Morningrise ise opeth’in en sevdigim albumu ve en sevdiğim şarkısı silent wateri barindiriyor. Kaç yüz kere dinledim hatırlamıyorum ama benim için donum noktasıydı.

    bu uç albüme geri dönmek isterdim.

    Retrokafa

    @chuck, kitap da Dune,lotr,dragonlance(yaz alevi ejderhalarına kadar)
    film de matrix,lotr,star wars ilk ve 2. üçleme olurdu benim için.

  39. son günlerde agent steel – skeptics apocalypse albümüne sardım. sitede kritiğinin olmaması şaşırttı.

  40. kaziklubey says:

    @Retrokafa,
    black metal
    -exercises in futility
    -transilvanian hunger
    -paracletus
    -in the nightside eclipse
    -those of the unlight
    death metal
    -human
    -altars of madness
    -close a world to come below
    thrash metal
    -rust in peace
    -rust in peace
    -rust in peace

    Retrokafa

    @kaziklubey, Those of the unlight’ı saymanı çok taktir ettim arkadaşım.harbi en sevdiğim marduk albümü olabilir,sonra da nightwing.

    kaziklubey

    @Retrokafa, teşekkür ederim

  41. Hakan Çavdar says:

    Yeni keşfettim Türk grup fena değil
    Aranyhid – Old Man’s Forest
    https://youtu.be/3j2pQ9BiRls

  42. Boba Fett says:

    King Diamond sevenler biliyordur ama paylaşayım.

    https://www.youtube.com/watch?v=wAuNXL8yDqw

    Kaan

    @Boba Fett, Hiç bilmiyordum.Bayıldım.Gürültü etmeden karanlığın dibine vurmuşlar. Çok başarılı bir KD tarzı. Grubu araştıracağım. Teşekkürler.

    Boba Fett

    @Kaan, Afiyet olsun, iyi dinlemeler.

    mandrake

    @Boba Fett, evet, ilk dönem King Diamond / Mercyful Fate’i ve black metal tekniğini müthiş bir biçimde harmanlayan bir grup. İlgili parçanın albüm (Sanctimonious) kritiğini de hak ediyor bana kalırsa.
    Bu sene içinde yeni albüm hazırlıklarındalar, takibe alınmalı.

    Bir Attic kadar olmasa da şu da benden olsun :
    https://www.youtube.com/watch?v=n6CjVnw1fuI

    Boba Fett

    @mandrake, Evet büyük bir eksik, kritik mutlaka olmalı herkesin bu güzellikleri görmesi lazım.

  43. P L A G U E says:

    Pis burun tekniği ile vurulmuş mikasa topun sikinize/taşağınıza çarptığı o muhteşem an…benzer hissi yaşamak adına şu an kendi sikime dirsek atıyorum:

    https://open.spotify.com/track/58o76eAIYihus75jv1BfIu?si=KVLsIwVVR1iScEDKKuxfkw

    https://youtu.be/ucQ4ybuZ3oA

  44. kaziklubey says:

    yeryüzünden bir grup silecek olsaydınız bu grup kim olurdu?

    Boba Fett

    @kaziklubey, Bütün Deathcore gruplarını piyasadan silecek bir buton olsa hiç tereddüt etmez basardım. Daha sonra vakit kalırsa In Flames’in Clayman remixlerini silerdim.

    deadhouse

    @Boba Fett, Bence Deathcore gruplarının bir felsefesi bir düşünce yapısı, müzikal olarak da güçlü bir altyapıları var. Deathcore sevmeyen biri olarak söylüyorum bunu.

    Boba Fett

    @deadhouse, Tahammül edemiyorum. Sevmediğim pek çok tür var Power Metal, Djent, Folk Metal gibi ama bu Deathcore çok başka, başıma ağrılar sokuyor.

    enemyofgod

    @deadhouse, ben de deathcore sevmeyen biri olarak katılıyorum buna.
    Ama metalcore’a dayanamıyorum ne yapıyorlar belli değil.

    TanSolo

    @kaziklubey, limp bizkit’i silerdim sanırım, acayip kılım. Daha az kötü bulduğum ama aşırı vasıfsız olduğunu düşündüğüm disturbed’ü de silebilirdim. Veya son kararım olarak herhangi bir emocore grubunu silerdim ve dünyayı hatrı sayılır bir eziyetten kurtarırdım.

    Exorsexist

    @kaziklubey, Pantera

    İlker

    @Exorsexist, Aynı şekilde.

    chuck

    @Exorsexist, Pantera’yı neden silmek istiyorsun? sevmediğin için mi yoksa başka bir sebebi mi var.

    Exorsexist

    @chuck, çok fazla sebebi var aslında. En başta geleni metal müziği “groove” hale getirmesi sayılabilir.

    deadhouse

    @kaziklubey, Biraz faşistçe bir yaklaşım. Yine de ankete katılmak istiyorum ve Metalcore grupları diyorum. Özel olarak bir grup söyleyeceğimi sanmıyorum; çünkü eşit derecede Metalcore gruplarını Yozlaşmış buluyorum.

    Boba Fett

    @deadhouse, Sanki bir tane metalcore grubu var ve sürekli farklı isimlerle albüm çıkartıyorlarmış gibi hissediyorum ayrıca bir müzik bir ülke kokacaksa metalcore acayip Amerika kokuyor ama böyle nasıl desem teenager bir amerikanlık kokuyor.

    ismail vilehand

    @kaziklubey, metalika

    Aura magula

    @kaziklubey, Piggy porcogore,gore noise,nintendocore,speedcore,noisecore,başarısız batuşka taklitleri ,cybergrind,electrogrind,electrogore,shitcore, bokçu tayfa(gutalax,goreshit gibi gruplar),Domuzcu tayfa(brutal noise,dead chops,descraceria,piggy)

    Grup olarak Nihilist kommando
    ULAN BU NE KİM BUNDAN NE ANLIYO ULAN!!! ADAM AMFİYE BALTA BAĞLAMIŞ KENDİNDEN GEÇİYO,ÖBÜRÜ ÜÜÜÜÜ DİYE BAĞIRIYO BU NE LAN!!!?

    Kaan

    @Aura magula, Bokçu tayfa, domuzcu tayfa…hahahahah. ne adamsınız yahu :)

    Boba Fett

    @Aura magula, Katılmamak elde değil.

    ismail vilehand

    @Aura magula, Gutalax canlıda dünyanın en eğlenceli gruplarından biri. Moshpitte tuvalet kağıdı savaşı yaparken kafama şişme T-Rex’e binmiş kız atlamıştı.

    Aura magula

    @ismail vilehand, Hakkaten gutalax aşırı eğlenceliymiş.Özelliklede kimyasal kıyafet giyen elemanlar hoşuma gitti.Ozaman gutalax’ı bu listeden çıkarıyorum

    chuck

    @kaziklubey, anthrax.

    dinlemeyi sevdiğim halde söylüyorum bunu. metallica, slayer, megadave yanında çok iğrelti duruyor ve bana sorarsan etki-tepki babında kendisinden sonra gelen metal gruplarını da diğerlerine kıyasla pek etkileyemediler ve epey sönük kaldılar.

    hem exodus’un yolu açılmış olur hem de 90′yılından 2016′ya kadar olan dönemde tek bir düzgün albüm çıkaramamış bir dev gitmiş olur.

    anthrax olmaz ise MANOWAR. gıcık oluyorum, gıcık.

    Alondate

    @kaziklubey, Cok garip bir soru. Gelen cevaplara da bakilirsa muzik gruplari ve turleri gibi siradan seylerden bile boyle olumcul nefret eden insanlar varsa siyasi ve dini konulardaki fanatiklikleri kim bilir nasildir

    ismail vilehand

    @Alondate, yemin ediyorum taş devri muhabbeti. Bişi demiyim diyorum bi saattir de ultra mega boş yapılıyor şu an.

    kaziklubey

    @Alondate, amacım kısmen oydu, sitedeki metal fanatiklerini merak ettim :D

    deadhouse

    @Alondate, Öyle değil aslında. Senin için sıradan olan şey başkası için sıradan olmayabilir. Nasıl bir müzik türünden nefret edebilirsiniz, diye sorman gerekir. Nedenlerini merak etmen, kesin bir kanaatle bunu reddetmenden daha yararlı olabilir bence.

  45. Arkadaşlar işlerimin yoğunluğundan dolayı önceden duyurduğumuz incelemelerin yerini değiştirmek durumda kalabiliyoruz, çok az haber girebiliyoruz, bazen yorumlar geç onaylanabiliyor, bana soru sorduğunuzda cevap veremeyebiliyorum, sizin muhabbetlerinize katılamıyorum. Kusura bakmayın, biraz daha böyle devam edebilir. PA’nın her zamanki temposuna en yakın şekilde devam etmesi için elimden geleni yapıyorum.

  46. enemyofgod says:

    Gojira şarkı paylaştı “Another Planet”
    Henüz dinlemedim ama umarım Magma’dan iyidir.

    enemyofgod

    @enemyofgod, *düzeltme “Another World”

  47. chuck says:

    SCOUR ile ilgili en sevdiğim şey sadece ep yayınlamaları ve şarkı sürelerini hep kısa tutmaları. dinledikçe dinleyesi geliyor insanın.

    şimdi bi’ baktım da, iki ep’nin de toplam süresi 29 dakika. başladım mı 3-4 kere döndürmeden duramıyorum. özellikle oyun oynarken iyi gidiyor.

    en nefret ettiğim şey işe, anselmo abimizin diğer yan projeleri gibi uzun süre herhangi bir materyal yayınlamamaları. ama belki de güzelliği buradadır. hiç sıkmadan hep 12′den yumruğu vurup gidiyor.

    Red EP’sinin vokalleri de efsane. kesinlikle üstüne koymuşlar. yaşasın phil anselmo ve onun ekstrem metal sevdası.

    https://www.youtube.com/watch?v=KM2q6BWo6-w

  48. cotard delusion says:

    Haha, Kriegsmachine yine ansızın vurdu. Eski materyaller ama olsun.

    https://youtu.be/44rTaZe_kVc

  49. Retrokafa says:

    şu iki şarkı arasında açık bir benzerlik yokmu yav? Draconian-pale tortured blue
    https://www.youtube.com/watch?v=VnpaIjbA1m0&list=RDVnpaIjbA1m0&index=1
    bu da Peter Murphy nin şarkısı
    https://www.youtube.com/watch?v=EWRyZe3DcGI
    etkilenmeden çok biraz rip off ama neyse çok deli şarkı ya

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.