# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PANTERA – Projects in the Jungle
| 09.12.2010

Ucundan, azıcık.

“Metal Magic”in bir sene sonrasında, PANTERA hız kesmeden ikinci albümü “Projects in the Jungle”ı piyasaya sürdü. İlk dönem DEF LEPPARD ve MÖTLEY CRUE etkilenimleri hâlâ geçerliliğini korumaktaydı, ancak bunun yanına kimi daha sert tatlar da gelmiş ve doksanlar PANTERA’sının gerçek anlamdaki ilk izleri atılmaya başlanmıştı.

Elbette yine ortada glam metal/hard rock bazlı bir müzik vardı, ancak önceki albümde sadece sololarda görülen iyi gitar kullanımı, “Projects in the Jungle”la beraber riflere de sıçramış, Diamond Darrell yakında “bir şeyler geleceğini” belli etmeye başlamıştı. İçinde Heavy Metal Rules adlı bir şarkı barındıran bir albümden bahsettiğimize göre, PANTERA’nın amatörlüğünü henüz üzerinden atamadığını söyleyebiliriz. Yine geyiklikten ölen sözlerle ve yine dönemin büyüklerine öykünen konularla karşılaştığımız albümde, karşımıza çıkan olumlu gelişmeler de yadsınamayacak kadar fazla. Bunlardan ilki, PANTERA’nın kariyerindeki ilk klibin çekilmiş oluşu. Klip şarkısı All Over Tonight, grubun çok daha fazlasını yapacağını bağırır nitelikte. Özellikle 2.25′te giren solonun girişine dikkat çekmek istiyorum.

Diğer olumlu yanlara gelirsek, bir kere kayıt ilk albüme oranla bariz şekilde gelişmiş. Gitarlar, yıllar sonra o arenaları yıkacak güce gelmemişseler de, ilk albümün cılızlığıyla kıyaslanamayacak düzeyde güçlü ve yırtıcılar. Diamond Darrell’ın daha thrash bazlı riflerinin de duyulduğu albüm, bu kayıt sayesinde daha bir dinlenir hale gelmiş. “Metal Magic“te dediğim gibi, o albümü uzun süre dinlemek çok da mümkün değilken, “Projects in the Jungle”ı orta karar bir hard rock albümü olarak gayet dinlenir buluyorum.

Gitar kullanımındaki gelişme sololara da yansımış ve Diamond, neredeyse “Cowboys From Hell”e konsa sırıtmayacak güzellikte kimi sololarla albümü renklendirmeyi bilmiş. Eğer Dimebag’in tarzını iyi biliyorsanız, az aşağıdaki Killers’ın solosunu dinlediğinizde neden bahsettiğimiz anlayabilirsiniz. Kendini geliştiren tek kişi Darrell değil elbet. Vinnie Paul’ün de sonradan kendini belli edecek tarzının ışıklarını yaktığı bir davul kullanımına tanık oluyoruz. Vinnie Paul’ün tarzına aşinaysanız, özellikle kros ve zil kullanımında bu işaretleri yine alttaki Killers’da duymak olası.

Vokalist Terry Glaze’in adını Terrence Lee’ye çevirdiği “Projects in the Jungle” da ilk albüm gibi grubun kendisi tarafından üretilen ve kendi şirketleri Metal Magic Records tarafından piyasaya sürülen bir çalışma. Albümle aynı adı taşıyan şarkı, Killers, grubun daha sofistike beste yapma becerilerini kısmen ortaya koyan Out For Blood gibi şarkılar, her ne kadar grup o zamanlarını yok saysa da, müzikal olarak hiç de utanılacak işler değiller. Çoğu şarkı sırf soloları için bile dinlenir. Hatta sağ olsun bir arkadaş albümdeki tüm soloları bir araya toplamış.

Nihayetinde “Projects in the Jungle” PANTERA’nın yerinde saymadığını gösteren ve emeklemekten fazlasını yapan, vasat bir albüm. Seksenlerdeki tüm PANTERA albümleri gibi, o da bir iş görüyor ve grubun kendini keşfetme ve geliştirme yolculuğunda önemli bir adım teşkil ediyor.

Yarın PANTERA’nın üçüncü faaliyet yılındaki üçüncü albümü olan ve grubun yavaştan dişini göstermeye başladığı “I Am the Night”ta buluşmak üzere.

Albümün okur notu: 12345678910 (7.45/10, Toplam oy: 29)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1984
Şirket
Metal Magic Records
Kadro
Terry Glaze: Vokal
Diamond Darrell: Gitar
Rex Rocker: Bas
Vinnie Paul: Davul
Şarkılar
1. "All Over Tonight"
2. "Out for Blood"
3. "Blue Light Turnin' Red"
4. "Like Fire"
5. "In Over My Head"
6. "Projects in the Jungle"
7. "Heavy Metal Rules"
8. "Only a Heartbeat Away"
9. "Killers"
10. "Takin' My Life"
  Yorum alanı

“PANTERA – Projects in the Jungle” yazısına 3 yorum var

  1. Kıvanç says:

    Killers parçası güzelmiş.

  2. nordson says:

    kapak ilk 10′a oynar.

  3. LifeHunter says:

    Hocam bu grubun albüm kapaklarını kim tasarlıyormuş bu nedir :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.