# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PANTERA – Power Metal
| 11.12.2010

Anselmo’nun gelişi ve yükselme devri.

PANTERA evriminin son adımı olan “Power Metal”, grubun bildiğimiz kadrosuna ulaştığı ve müziğinin de hard rock’ı aşacak düzeyde sert anlara sürüklendiği bir albüm olarak karşımıza çıkıyor.

Normalde glam ve hard rock’tan daha sert şeyler sevenler tarafından çok iyi bir glam/hard rock albümü olarak nitelenen “Power Metal” elbette ki en bahsedilmeye değer kısmını vokalleriyle veriyor.

Anselmo’nun katılımıyla birlikte sertleşen bu yeni sound’larını daha da iyi sergileyebilecek olan grup, Vinnie Paul’den gelen “Müziği çalan giydiğimiz kıyafetler değil, bizleriz. Bu taytları çıkarıp kot ve tişört giyelim, rahat olalım” teklifini de gerçeğe dönüştürmüş ve sonraki sert imajının yolunu yapan normal “insan” kıyafetlerine geçmişti. Teklifin Paul’den gelme sebebini, Paul’ün diğer üç üyeden daha şişman oluşuna ve taytların hayatını zorlaştırmaya başlamasına bağlıyorum.

Her neyse, “Power Metal” gayet dinlenir bir albüm olarak karşımıza çıkıyor. İçinde gerçekten mükemmel rifler, harika sololar ve Anselmo’nun “Cowboys From Hell”de de sergileyeceği yüksek oktavlı çığlıksal vokallerini barındıran albüm, grubun azılı hayranlarınca da “İlk üç albümü yok saymalarını anlarım da “Power Metal”i neden saymıyorlar, hem taş gibi albüm, hem de Anselmo var” şeklinde yorumlanıyor.

Bu yoruma aynen katıldığımı belirtmek isterim. Misal şu Death Trap nasıl görmezden gelinir anlamıyorum. Solosu bile sayısız grubun tüm kariyerini katlayacak kadar güzelken, PANTERA’nın bu albümü de ilk üç albüm gibi yok sayması ve resmi kataloglarına almaması şaşırtıcı.

Yırtıcı ve sertleşen yanlarının dışında, daha sofistike ve hard rock’sal bestelere de yer veren “Power Metal”de, Anselmo’nun genç sesinin tüm varyasyonlarını sergilediği Hard Ride başta olmak üzere, canlı çalıp söylemek için yazıldıkları belli olan şarkılar da var.

Albümdeki ilginç detaylardan da bahsedip sona yaklaşalım. “Power Metal”, bir PANTERA albümünde Dimbag Darrell tarafından söylenen tek şarkı olan P•S•T•88′i ve yine bir PANTERA albümünde, PANTERA dışından biri tarafından yazılan tek parça olan Proud to Be Loud‘u da barındırıyor. KEEL gitaristi Marc Ferrari tarafından yazılan şarkı, Donnie Darko filminde ve bir tiyatro oyununda bile kullanılmış.  Henüz duymadıysanız, bahsettiğim şarkılardan özellikle alttaki P•S•T•88′in 1.43′te giren rifini duymanızı öneririrm. “Köpeğin olayım Dimebag!” diye bapırtacak kadar güzel, albümün grup tarafından neden yok sayıldığını sorgulatacak kadar sağlam bir rif. Tabii örnekler çoğaltılabilir.

Velhasılı kelaaaaaaaaam, “Power Metal” grup tarafından PANTERA diskografisi içinde sayılsaydı bile çok sırıtmayacak, içindeki kimi şarkılar “Cowboys From Hell”e en azından bonus olarak konabilecek kadar “utanılmayacak” ve yok sayılamayacak bir albüm. Önceki albümleri dinleyip sevmeyebilirsiniz, ancak doksanlar PANTERA’sını, en azından “Cowboys From Hell”i seviyorsanız, “Power Metal”de mutlaka hoşunuza giden şeyler bulacağınıza inanıyorum.

Böylelikle PANTERA’nın tüm albümlerini siteye kazandırmış olduk. Madem Dimabag’i anıyoruz, yarın da Dimebag Darrell, Vinnie Paul ve Rex Brown’ın country müzisyeni David Allan Coe ile ortak projesi olan REBEL MEETS REBEL’i yazarak Dimebag ve PANTERA defterimizi kapatalım.

Respect, walk.

Albümün okur notu: 12345678910 (7.92/10, Toplam oy: 71)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1988
Şirket
Kadro
Phil Anselmo: Vokal
Diamond Darrell: Gitar
Rex Brown: Bas
Vinnie Paul: Davul
Şarkılar
1.Rock the World
2.Power Metal
3.We'll Meet Again
4.Over and Out
5.Proud to Be Loud
6.Down Below
7.Death Trap
8.Hard Ride
9.Burnnn
10.P.S.T. '88
  Yorum alanı

“PANTERA – Power Metal” yazısına 18 yorum var

  1. Chuck Reis says:

    Vasat bir albüm. Pantera’nın bu albümü yok saymasını normal karşılıyorum.

  2. bloodshower says:

    kritik “pa haber” tarafından yazılmış gözüküyor ve bu da “son haberler”e bastığımızda bu kritiği görmemize neden oluyor.

    http://www.pasifagresif.com/author/pa-haber/

    Ahmet Saraçoğlu

    @bloodshower, Tamam düzeldi.

  3. Kıvanç says:

    Down Below parçasını seviyorum.

  4. Avcı says:

    Phil Anselmo’nun niye bir gözü kapalı?Çözebilen var mı?

    Enver Yılmaz

    @Avcı, 80′ler talihsiz bir dönemdi :)

    hen

    @Enver Yılmaz, ya bırak panterayı koruma.

  5. John Voxville says:

    http://www.youtube.com/watch?v=7neZ3WoRQYs
    ek olarak bunu göstermek istedim :) kerry king o zamanlardan beri elinden tutmuş panteranın. başka bi müzik türünde heralde görülmesi imkansızdır böyle şeyleri :)

  6. blackroseimmortal says:

    pantera’nın yok saydığı albüm :) şaka gibi, bence en iyilerinden (belki de en iyisi)… böyle riffler, sololar, vokaller bi daha gelir mi. glam metal diyip kenarda köşede bırakmayın dinleyin.

  7. Reroute to Remain says:

    pantera’nın en iyi albümü oldugu kanısındayım. ama yok sayılması üzücü bir durum. ilk 3 albüm yok saysalardı tamam derdim ama bu album öyle tam glam degil

    Jester

    @Reroute to Remain, Bence de 6,5 değil en az 8 olmalıydı.

    Reroute to Remain

    @Jester, 10 puanı hak ediyor

    Jester

    @Reroute to Remain, Ahaha bunu beklemiyordum lan müthiş.

  8. LifeHunter says:

    Death Trap çok güzel bir şarkı ve glam/hard rock olamayacak kadar da sert. Millet neden bu albüme glam imajını yakıştırıyor anlamıyorum mis gibi albüm.

  9. Yiğit says:

    Bu dönemlerdeki grup fotolarını görünce boğuluyormuşum gibi hissediyorum.

  10. Cryosleep says:

    İlginç şekilde en sevdiğim 3. Pantera albümü falan. Gerçekten müthiş ya.

    Cryosleep

    @Cryosleep, Bir de bu albümde Phil Anselmo’nun Rob Halford ve Geoff Tate karışımı olan vokallerine hastayım.

    deadhouse

    @Cryosleep, İlginç şekilde 80′lerin ruhunu pek yansıtmıyor bu albüm. Sanki Cowboys From Hell’i haber verircesine yeni bir çağın penceresini açmış. Gölgede kalması normal. Kendi dalında çok iyi albüm tabii. Ben de seviyorum. O yıllarda çıkmış diğer heavy/thrash albümlerinden aşağı kalır yanı yok.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.