# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THULCANDRA – Fallen Angel’s Dominion
| 29.10.2010

DISSECTION’a selam, black metale devam.

En başta kapağı gören bazı kişilerin direkt “Ulan?!” gibi bir tepki vermesi gayet normal. Dememesi de normal. Nihayetinde Dissection’ın sayısız gruba ilham verdiği su götürmez bir gerçek. Watain, Unanimated, Necrophobic, Sacramentum, Soulreaper gibi daha melodiği, daha black metalimsi, death metale yakın olanı gibi çeşit çeşit örneği var önümüzde. Hatta Soulreaper ve Sacramentum gibi gruptan ayrılan elemanların da akabinde Dissection’a benzer müzik yapması söz konusu.

Bunun başka bir örneği de, death metale aşina olanların tanıyacağı Steffen Kummerer’in (Obscura) yan projesi olan Thulcandra. 2003 yılında kurulmasına rağmen bu albümü çıkarana kadar piyasaya sürülmemiş demo haricinde herhangi bir faaliyet göstermemişler. Bu albüm de Haziran’da çıkmış olmasına rağmen ben daha yeni gördüm, indirdim, dinledim.

Link

Steffen, yanına -heralde arkadaşları olacak ki birkaç grupta birlikte çalmışlar- Sebastian & Tobias Ludwig isimli birbirine çok benzeyen -Steffen da bunlara benziyor zaten- kardeş ya da ikiz elemanları alıp projeyi hayata geçirmiş.

Myspace’lerine baktığımda aldığı kritiklerden notları dizmişler. En düşüğü 7/10 olmak üzere tam puan veren siteleri görünce epey şaşırdım. Şaşırdım çünkü o nota değer birşey bulmak zor. Thulcandra başlı başına bir Dissection tribute grubu. Barlarda cover yapan amatör gruplardan tek farkı albüm çıkarmış olmaları dersem abartıya kaçabilir, ama doğruluk payı da yok değil.

Link

Geçelim albüme. Şarkıları tek tek analiz etmek gibi bir saçmalığa girmeyeceğim. Çünkü şarkı isimlerinden anlayacağınız kadarıyla bu bir “Storm Of The Light’s Bane” albümü. Parçalar birebir aynı olmasa da girişler, pasajlar, şarkı sözleri çok büyük oranda benzerlik taşıyor. Hepimiz Dissection seven insanlarız. Şahsen ortalama bir black metal dinleyicisi olarak bildim bileli severim. Çok ahım şahım hayranları olduğumu söyleyemem. “Where Dead Angels Lie” dinlerken kendinden geçen birisi değilim mesela. Hatta abartıldığının kanaatindeyim. Night’s Blood, Thorns of Crimson Death gibi şahaserlerin hakları yeniyor biraz…

Her neyse fazla uzaklaşmayalım. “Fallen Angel’s Dominion” fena sayılmayacak derecede iyi bir tribute albümü. İnsanı sürükleyen, içine çeken bir yanı yok. Ve maalesef Dissection’ın ne atmosferini, ne de gitar tonundaki naifliğini barındırıyor. Hele bu death metale yakın duran gitar tonlarıyla ne kadar uğraşsalar da yanına yaklaşamazlar.

İyi kötü kendileri birşeyler ekleyip taklitten kaçınmışsalar da, ne yazık ki kurtaramamış. Çok fazla anlatacak birşey bulamıyorum bu albüm hakkında. Bu nedenle kısa kestirip atmak daha iyi olur gibi. Kısa sözün özü bir Dissection albümü gibi değil de başka bir şeymiş gibi dinlerseniz beğenebilirsiniz. Daha çok uğraşılması gerekirmiş. Orijinali varken pek gerek yok, yine de eski günleri yaad edip “Ah be şindi Dissection olacaktı” diyen ve farklı yorumlara açık olanların dinlemek isteyebileceği bir albüm.

Son not: Hızını alamayan grubumuz 2011 yılının başları gibi kayıdını bitirdiği “Under a Frozen Sun” isimli albümünü piyasaya sürecekmiş.

Exorsexist

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.45/10, Toplam oy: 31)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2010
Şirket
Napalm Records
Kadro
Steffen Kummerer: Vokal, gitar
Sebastian Ludwig: Gitar
Tobias Ludwig: Bas
Seraph: Davul
Şarkılar
1. In the Realm of thousand Deaths
2. Night Eternal
3. Fallen Angel`s Dominion
4. Frozen Kingdom
5. Everlasting Fire
6. Spirit of the Night
7. Legions of Darkness
8. In Silence We Eternally Sleep
9. The Somberlain (DISSECTION cover'ı)
  Yorum alanı

“THULCANDRA – Fallen Angel’s Dominion” yazısına 6 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    hayvan gibi benziyolar lan. ilk resmi gördüğümde tek kişilik proje sandım yeminle.

    anonim

    @Ahmet Saraçoğlu, biri de çıkıp dememiş ki ‘aga bu böyle olmaz birimiz bıyık bırakalım’ dimi.

  2. Sambalici says:

    Oha hakikaten, bu kadarını beklemiyordum bunlar işin dozunu ayarlayamamışlar direkt dissection taklidi olmuşlar. esinlenme anlarım, isveç ve melodik black metal dediğin zaman illa yol dissection’dan geçecek zaten eyvallah da bunlar “dissection albümü yazıyoruz” diye girişmişler şarkılara çok fena olmuş.

  3. TAAKE says:

    hocam thulcandra demişsin de,Dissection bu

  4. Kamil says:

    abi o değil de bu adamlar resmen klonlanmış gibi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.