# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
OZZY OSBOURNE – 30 Eylül 2010, Kuruçeşme Arena
| 11.10.2010

Karanlıklar Prensi.

30 Eylül akşamı Avrupa kültür başkenti İstanbul bir efsaneyi daha ağırladı. Karanlıklar prensi Ozzy Osbourne’un ülkemizi ilk ziyaretine katılım beklenenin hayli üzerindeydi. Bu sene genel olarak katılım sayılarında cidden bir bereketlilik var, umalım ki önümüzdeki yıllarda da böyle devam etsin.

Konser şaşırtıcı bir şekilde tam saatinde, Ozzy’nin klasik “Let the madness begin” nidasının ardından Bark at the Moon’un ilk notalarını duymamızla başladı. Sık sık konserlere giden ya da live DVD’leri takip eden biriyseniz bilirsiniz. Ozzy, Maiden, Metallica gibi müzik kariyerinde 30-40 yılı devirmiş ve hala popüler kalabilmeyi başarmış bu tür büyük isimler genelde şovunu otomatiğe bağladığı için seyirciyi etkilemedi iyi düşünülerek hazırlanmış bir setlist’in önemi artar. Bunun etkisini perşembe gecesi uygulamalı olarak gördük. Setlist gayet güzeldi.

2 saate yakın sahnede kalan Ozzy olmazsa olmaz diyebileceğimiz aşağı yukarı bütün hit’lerini seslendirdi. Herkesi memnun etmek tabii ki zordur ama War Pigs, Mr. Crowley, Iron Man gibi insanların üzerinde uzlaşacağı ortak paydalara dokunması önemli bir artısıydı. Akabinde bir an geldi, acaba olur mu diye düşündüğüm şey oldu Road to Nowhere başlamadan önce Ozzy merhum Dio’ya övgüler düzdü ve bu şarkıyı ona adadığını söyledi. Old school rocker’ları çok mutlu eden bir andı eminim.

Kişisel performanslardan da biraz bahsedelim. Ozzy’nin sesi yaşına göre fena değildi, sahne performansı ise çok iyiydi. Adam sahneye çıkmadan önce Red Bull havuzuna düşmüş gibiydi, konser boyunca yerinde durmadı. Kova, su tabancası derken biz izlemekten yorulduk, o “I can’t hear you” demekten yorulmadı. Gus G’yi beğendim. Hem duruş hem de tarz olarak gruba uymuş. (Bu arada seyircinin içinde kendisini Zakk Wylde sananlar vardı) Tommy’i zaten eski konserlerinden tanıyordum, o da aynı gazla devam ediyor. Ayrıca Rick Wakeman’ın oğlu Adam Wakeman’ı da klavyede görmek güzeldi.

Sonlara doğru (yanılmıyorsam son 4 şarkıdan önce) seyirciyi one more song diye bağırttı. Ozzy kitle iletişimi konusunda gerçekten çok başarılı bir frontman. Her dediğini yaptırmasını iyi biliyor. Biste çakmaklar eşliğinde Mama I’m Coming Home ve ardından beni kendimden geçiren Paranoid söylendi. Flying High Again ile de madness’in sonuna gelindi. Genel olarak gayet doyurucu bir setlist eşliğinde başta Ozzy olmak üzere tüm grubun gayet enerjik bir performansını izlemiş olduk.

Geriye kalan etkenler de idare ederdi. Seyirci sayı olarak gayet iyi, katılım olaraksa biraz durgundu. Ses sistemini çok da beğendiğimi söyleyemem. Ahmet’le en ortada bir yerlerde duruyor olmamıza rağmen bas ve gitarlar oldukça boğuk geliyordu. Görsel de pek yoktu, ama sahnede Ozzy gibi bir efsane varken bunun kimsenin umrunda olduğunu da sanmıyorum. Sanırım konserin yegane önemli handikapı ses sisteminin biraz yetersiz kalması ve seyircinin birkaç şarkı hariç yeterli katılımı göstermemesi oldu. Bunların dışında gayet eğlenceli ve ileride ne güzel geceydi diye hatırlayacağımız bir konser izledik. Darısı Alice Cooper’ın başına. Rock n’ roll’la kalın.

Ufuk ÇETİNKAYA

  Yorum alanı

“OZZY OSBOURNE – 30 Eylül 2010, Kuruçeşme Arena” yazısına 25 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    Vay anasını sayın seyirciler.

  2. Blakkheim says:

    oha. buda oldu sonunda.
    gözler maiden arıyor tabi artık. herkes burda sen nerdesin burus diye mesaj atacam numarasını bilsem adamın

  3. pigiama99 says:

    Yuh, eylül’de olması iyi olmuş kesinse tabi, http://www.youtube.com/watch?v=SJlnbCjtu9I bu da Let Me Hear You Scream şarkısının ufak bir bölümü.

  4. gülsün says:

    Bakalım bunun fiyatları ne kadar olacak ? Bu konserden iki gün sonra da scorpions olacak. Oyy oyy!

  5. darth sidious says:

    bileti bugün aldım, darısı scorpions ve diğerlerinin başına. primordial iptal olmasa onun da biletini alcaktım çok güzel olcaktı ama neyse.

  6. caksu says:

    Haberin mutlu edeceği insanlar biliyordur ama 30 Eylül’de Die Toten Hosen da geliyor. Güzel olacak. Ozzy’ye gitmemek için paraya kıyamamaktan daha iyi bahane de çıktı. :)

  7. dave_s_mustaine says:

    hıhı, headbang sağolsun bedava biletle konsere gitmek çok güzel olucak =)

  8. Ufuk says:

    Ön grup Kırmızı olmuş, süper seçim bence de ^^

    dave_s_mustaine

    @Ufuk, evet, adam işini biliyor

  9. Ahmet Saraçoğlu says:

    ozzy kaçta çıkıyo bilen var mı? işten çıkıp gelmeye çalışıcam da, 21.00′da başlıyo dedikleri Kırmızı herhalde.

  10. Ufuk says:

    21.00 ozzy ama 21.30-21.45den önce çıkacağını pek sanmıyorum

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ufuk, ok gelmeye çalışacağım.

  11. Exorsexist says:

    vay be koskoca ozi ozborn geldi gidemedim. bunları hep diğer tarafta hesabını vericez gidemeyenler olarak.

  12. caksu says:

    Toten Hosen’a da gidemedik mk. Seyircinin 4′te 3′ü Almandı diyolar. Efsaneydi diyolar. İmkansız da değildi, zorlasam giderdim. Kafama sıçayım.

  13. Ahmet Saraçoğlu says:

    hürriyet’te ozzy’de 10.000 kişi vardı yazıyo. o kadar yoktu gibi geldi bana. 10.000 büyük rakam lan.

  14. Gidemediğime o kadar yanıyorum ki… :’(

  15. Blakkheim says:

    Şu yazıyı falan okuyunca “iyi bok yedin de gitmedin ha” dedim kendime. Ölmeden önce tekrar gelir inşallah bir kez daha da hayattaki varoluş sebeplerimden birinin ortaya çıkmasını sağlayan adamlardan birini daha dünya gözüyle görmüş olurum. Ne uzun cümle oldu, ne nükte ne ağda yapıldı arkadaş.

  16. Bir kaç güzide örnekte benden arkdaşlar…

    http://arzuozozlu.blogspot.com/2010/09/ozzy-osbourne-30-eylul-2010-istanbul.html

    Ahmet Saraçoğlu

    @Arzu Özözlü, ben “Let the madness begin” diye duydum. :)

  17. Hand Of Blood says:

    ozzy bi kere geldi ama tam geldi diyebılırız.Vıdeoları ızledım ama orda dınleyenler arasında olmak tarıf edılemez bı duygu karanlıklar prensini yakından gormek anlatılmaz yasanır sadece…

  18. Mardukcan Belphegorgil says:

    gidemedik yazık oldu. ayrıca geçenler de okumuştum; amca taşıdığı neandertal genleri sayesinde alkole anormal dayanıklıymış. tam hatırlamıyorum ama genlerden biri alkol sentezini arttırıyomuş, falan filan.

  19. ozmosis says:

    ozzy konserine gitmek en büyük hayalimdi.ordaki en küçük kız hayran olduğum için sahne önündeydim.muhtesem bir geceydi. yas:13

  20. Kaan says:

    40 yaşımda hayatımın en güzel gecesiydi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.