# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DIO’nun ölümünden ekmek yeme savaşları
18.06.2010

Yan cebime koy.

16 Mayıs’ta kaybettiğimiz RONNIE JAMES DIO’nun ölümünün ardından yayınlanan saygı albümleri, yeni bir tartışmanın konusu oldu.

JORN LANDE’nin “Dio” albümünün ardından, MANOWAR basçısı Joey DiMaio’nun şirketi Magic Circle Music’in bünyesindeki gruplarla “Magic – A Tribute to Ronnie James Dio” adlı bir DIO’ya saygı albümü yapıldığını açıklaması, tartışmaları alevlendirmiş.

01. MANOWAR – Heaven And Hell
02. HOLYHELL – Holy Diver (Live In Norway)
03. METALFORCE – The Last In Line
04. MAGIC CIRCLE ALL STAR BAND – Long Live Rock’n Roll
05. AWAKEN – I Speed At Night
06. CROSSWIND – A Light In The Black
07. DEAN CASCIONE – Never More
08. FEINSTEIN – Far Beyond
09. HARLET – Straight Through The Heart
10. JACK STARR’S BURNING STARR – Catch The Rainbow

Magic Circle Music toplamasında da yer alan ve RONNIE JAMES DIO’nun kuzeni olan eski ELF gitaristi ROCK FEINSTEIN, yaptığı açıklamada şöyle demiş: “Böyle bir toplama albümde yer alacağımı yeni öğrendim. Basın açıklamasında, albümdeki “Far Beyond” şarkısını DIO’nun ardından, onun için yazdığım belirtilmiş. Bu tamamen bir yalan. Bu şarkı başka bir arkadaşımla yazdığım sekiz yıllık bir şarkı. Bu toplamanın bir parçası olmadığımı ve şarkımın da kendi rızam dışında kullanılmak istendiğini belirtmek isterim“.

MANOWAR’un kliplerinden ve DVD’lerinden sorumlu yönetmeni Neil Johnson ise, elde edilen gelirleri DIO’nun ölümüyle birlikte kurulan Ronnie James Dio “Stand Up And Shout” Kanser Vakfı’na bağışlanmayacak olan toplamayı eleştirenleri, “Böyle güzel bir olayı kendileri yapmadıkları için hissettikleri kıskanç yüzünden bizi kötülüyorlar” şeklinde suçlamış. Johnson aynı zamanda MANOWAR üyeleri ve RONNIE JAMES DIO’nun uzun zamandır tanıştığını ve böyle kötü niyetli düşüncelere sahip olamayacak kadar yakın olduklarını da eklemiş.

RONNIE JAMES DIO’nun eşi Wendy Dio ise bugün şöyle bir açıklamada bulundu:

“Sevgili DIO hayranları, lütfen bu tuzaklara düşmeyin. DIO’nun adı altında yapılan bu çirkin ticari girişimler hiçbir şekilde Ronnie James Dio “Stand Up And Shout” Kanser Vakfı’na katkı sağlamak için yapılmamaktadır. Bu albümleri alarak, sadece bu albümleri çıkaranlara para kazandırmış olacaksınız.”

Diğer yandan, 24 Temmuz’da Londra’da yapılacak olan High Voltage festivalinde BLACK SABBATH/HEAVEN & HELL’in efsane kadrosu Tony Iommi, Geezer Butler ve Vinny Appice, yanlarına vokallerde Glenn Hughes ve Jorn Lande’yi de alarak, tüm geliri Ronnie James Dio “Stand Up And Shout” Kanser Vakfı’na bağışlanacak bir yardım konseri düzenleyeceklermiş.

  Yorum alanı

“DIO’nun ölümünden ekmek yeme savaşları” yazısına 2 yorum var

  1. ne bekliyolardı ki. niyetleri kötü olsun olmasın, dışarıdan bakan biri başka bişey düşünemezdi.

  2. önder says:

    kötü niyetleri olduğunu sanmıyorum hepmiz metalciyiz hepimiz kardeşiz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.