# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
LAMB OF GOD, 17 Mayıs 2010 – Küçükçiftlik Park
| 18.05.2010

Adrenalin tutkunlarının yeni gözdesi.

LAMB OF GOD… Grubu 2006′da izlediğimde şöyle demiştim: “Dünyada beni LAMB OF GOD kadar heyecanlandıran başka bir grup yok.” Bugün aynı şeyi diyor muyum, bilmiyorum. Önemli değil. Ama bildiğim bir şey var ki, o da LAMB OF GOD’ın hayvani bir konser grubu olduğu. Sizi alıp yerden yere vuran, pestilinizi çıkaran, aklınızı alan bir grup olduğu.

Enstrümanları gümrükte alıkonduğu için sıkıntı çeken grup ve bu sıkıntının ceremesini çekmek zorunda kalan organizasyon, muhakkak ki epey sıkıntılı dakikalar/saatler geçirmiştir. 19.00′da açılacak denen kapıların 20.00′den sonra açılması ve yalnızca 15 dakika civarı çalabilen BLACK TOOTH’un ta 21.30 gibi sahne alabilmiş olması, konserin olumsuz denebilecek kısımlarıydı. Ama herkesin dediği gibi, bunda kimsenin suçu yoktu.

Dünkü Fenerbahçe – Trabzonspor maçında “Bursa maçı 2-2 olmuş abi” şeklinde tribünlere yayılan asılsız haberin bir benzeri, “Chris Adler hastalanmış” şeklinde giriş kuyruğunda tezahür ettiyse de, sound check’de kafamıza kafamıza vuran kros sesleriyle korkulacak bir durum olmadığı da açıklığa kavuşmuştu.

Siteden ben, Ömer, Gençay ve duraganyolcu ile, site okurlarından Enver Yılmaz, Beren, Ufuk ve oradaydılarsa adlarını bilmediğim kimi arkadaşlar, çok da acayip olmayan geyikler yaparak konseri beklemekteyken, çalan müziğin kesilmesi ve The Passing’in hoparlörlerden verilmesiyle konser başladı. Kiminin beklediğinden çok, kiminin beklediğinden az olan, ama bence gayet yeterli olan seyirci, daha ilk andan grubu iyi bildiğini gösterircesine eşlik etti ilk parça In Your Words’e.

Bu parçada yerine oturan ses, her şarkıda daha bir güçlenerek, Küçükçiftlik Park’ın olmayan duvarlarını inletiyordu. Set to Fail’le devam eden konser Walk With Me in Hell, Now You’ve Got Something to Die For ve şahsımı kendinden geçiren Ruin’le depreştikçe depreşti. Her elemanın çok iyi performans sergilediği gecede, Randy’nin seyirciyle olan iletişimi de üst seviyedeydi. Bugün Sultanahmet taraflarına gittiklerinden bahsedip, çok güzel bir şehirde yaşadığımız için kendimizi şanslı saymamız gerektiğini söyledikten sonra, kafa korpartan rifleriyle Hourglass geldi. Ortamda şarkı sözlerini bilen çok sayıda seyirci olması güzeldi. LAMB OF GOD konserlerinin en önemli unsurlarından circle pit ve pogo çılgınlığı dolu dizgin giderken As the Palaces Burn, epik girişiyle Vigil, Dead Seeds ve Contractor patladı arka arkaya.

“Sacrament”ı da unutmayan LAMB OF GOD, Blacken the Cursed Sun ve Descending ile akılları aldıktan sonra, konserin en büyük patlamasının yaşandığı Laid to Rest’e geçildi. Of anam o neydi öyle. Kimsede ne boyun kaldı ne bel. Resmen yıkım oldu sahnenin karşısına gelen pogo alanında. Yerlere düşenler, birbirlerini yerden kaldıranlar, havaya atlayıp birbirleriyle çarpışanlar… Harikaydı.

Randy’nin “Son iki şarkıya geldik” lafıyla içimizi bir hüzün kapladıysa da, Redneck’le tepinmeden, sondaki Black Label’la da kudurmadan edemedik.

Aha da Redneck ve Black Label:


Çıkışta herkes birbirine sarılıyor, her taraftan “Oha!”, “LAMB OF GOD ulaaaaan!”, “Ne konserdi be!” türünden sesler yükseliyordu. Şu an neredeyse hiç çıkmayan sesim elverseydi ben de bir “LAMB OF GOD ulaaaan!” patlatırdım ama sadece gülümsemekle yetinebildim. Hâlâ da gülümsüyorum. Bir daha geleceklerini söylediler, belki ondandır. Arayı uzatmayın diyor, gidemeyenlere de geçmiş olsun diye ekliyoruz. Umarım bir dahaki gelişlerinde buna tanık olursunuz, çünkü var ya, aman aman…

  Yorum alanı

“LAMB OF GOD, 17 Mayıs 2010 – Küçükçiftlik Park” yazısına 50 yorum var

  1. Gençay Aytekin says:

    bir ergen şahıs yüzünden konserin sonunu izleyemedim. vigil sonrası olabilir, burnuma gelen kafa darbesi sonucu taksim acilde heyecanlı dakikalar yaşadım. neyse ki kırılmamış.

    ayrıca pogo esnasında batuhan’ın beni yere devirişini de unutmicim (:

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gençay Aytekin, oy, geçmiş olsun. Biz de çıkışta sana bakındık neden çıkmadı diye.

    Gençay Aytekin

    @Ahmet Saraçoğlu, sağol abi. öyle talihsiz bi durum oldu, apar topar taksim acile gitmek zorunda kaldım. çıkarken göremedim sizi de aceleden.

    Ömer Kuş

    @Gençay Aytekin, ben de ekşi sözlükteki entry’ni okudum az önce orda öğrendim. Geçmiş olsun ya, iyi neyse kırılmamış en azından.

    Ufuk

    @Gençay Aytekin, geçmiş olsun. Gökhan iyi mi? :)

    Batuhan Bekmen

    @Gençay Aytekin, Oha yahu geçmiş olsun.

    Beni dellendirme Gençay. Dellenince güreşirim bilirsin.

    Gençay Aytekin

    @Batuhan Bekmen, sağolun beyler. şişti burun biraz haliyle de işte doktorun dediğine göre ucuz atlatmışım.

    darth sidious

    @Gençay Aytekin, enteresandır ama bence türk metalcisinde pogo kültürü yok. arkadaşımla beraber walk with me in hell de pogoya girdik, o tam çıkıyodu ki biri elini gözüne soktu lensi uçtu gözünden. benim bildiğim omuzla falan vurulur el nedir be abi? :)

    onun haricinde mükemmel bi konserdi, bu da mükemmel bi özeti olmuş.

    Mezarkabul

    @darth sidious, o elin sahibi kim idiyse 3-4 gün kulakları çınlamıştır heralde 1 hafta lens takamadım laaayn!

    darth sidious

    @Mezarkabul, tekrardan geçmiş olsun abi. lens parçaları çıkmış en azından gözünden (=

    ali ihsan balı

    @Gençay Aytekin,
    geçmiş olsun abi..

  2. Berker İlhan says:

    Black label yahu offf !

  3. Blakkheim says:

    Playlist de roketmiş resmen. Riverside da kaçtı, buda kaçtı, oof of.

  4. heat says:

    break you çalmamışlar lan. iyi ki gitmemişim.

    janslore the celebrity

    @heat, nasıl çalmazlar ya, Lamb Of God zaten Break You’dan ibaret. çalmadıklarına göre niye gelmişler anlamadım.

  5. Şöyle diyim;

    Lamb of God’ı fazla dinlemiş bi adam değilim, hep “iyi abi güzeldir” falan diye geçiştirdim.

    Bu konserden sonra LoG fanı oldum resmen. Kusursuzdu konser. Başka bişey diyemiyorum cidden.

  6. rajeesh says:

    kendimi fazla kaptırmışım ne çaldılar hiç hatırlamıyorum
    sırtıma iyi vurmuşlar acısı yeni çıktı,gözümün altına da biri iyi geçirmiş canı sağolsun

  7. demandred says:

    konser sırasında üzerine blnd guardian – and there was silence t-shirtlü biri düşen varsa şimdiden özür diliyorum, o ayı bendim. ama lamb of god’da insanı ayı yapıyor be kardeşim.

    bu arada bizim milletin kızlarını cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum, o kadar pit yaptık her daim en az bi kız oluyodu o pitin içinde.

  8. baldur says:

    ekşide biri wall of death olmamış yazmış herhalde dün ismail türüt konserindeydi, başlıkları karıştırıp entry girmiş olsa gerek:)

    onun dışında ben seyirciden böyle bir performans beklemiyordurm seyirci de çok iyiydi, ama circle pit yapamamak kötü oldu, döneceksin abi orada döneceksin, dönmeye çalışıyorum ben, adamın önünden geçerken itiyor mal herifin teki. bir de ortadaki standın orada durup elinde sigarayla geleni geçeni iten orospu çocuğu top sakallı kısa saçlı bir tip vardı. adam bir kere bile ortaya girmedi elinde sigarayla önüne geleni ittiriyordu ayı oğlu ayı.

    Veracruze

    @baldur, sahne önünün tamamı black labelda birbirine girdi yani, cidden wall of death olmadı diyen kimse sahne önündeki boşluğun tam ortasında olmasını dilerdim onun =)

    ha ayrıca ‘lamb of god bi daha gelsin sahne önü alıcam’ diyenlere tavsiye, almayın; ucuz atlattık konseri :D

    baldur

    @Veracruze, abi sahne önü bir şey mi arka taraf komple girdi:) tüm arka taraf ikiye bölündü ve birbirine girdi. ben black label’ın ilk 20 saniyesindeki trampetli introda ortada elim havada dönüyordum:D çarpışma öncesi dönmek daha zevkli bence:D

    demandred

    @baldur, ben de kim bu ortadaki eleman diyodum:)

    baldur

    @demandred, kıvırcık saçlı bandanalı kişi ise hatırladığın evet o benim abi:) black label’daki wall of death’den önceki ortada dönme olayını youtube’daki videolarda görmüştüm, sonra birden kendimi ortada dönerken buldum:) ama allahtan tam zamanında kenara kaçtım da ortada tost olmaktan kurtuldum:D

    caksu

    @baldur, Başka bandanalı yoksa bir ara seni yerden kaldırmaya çalışmış olabilirim. :) Ortadaki olay da hoş oluyor evet. :)

    baldur

    @caksu, wall of death’de değil sonlara doğru bir şarkıda birinin üzerine düşer gibi oldum, başka bandanalılar da vardı gördüğüm kadarıyla:) beyaz bir bandanam verdi belki de ben olmayabilirim:)
    ama yere düşenlerin hemen kaldırılması hakikaten insanların iyiniyetli olduğunun göstergesiydi, istisnasız yere düşen herkes hemen biri tarafından kaldırılmaya çalışıyordu.

    Veracruze

    @baldur, sen yine kaçabilmişsin, biz kafes yüzünden kaçamadık işte.. harra hurra herkes birbirini ezdi o sıkışıklıkta :D

  9. caksu says:

    Çok iyiydi lan. Fazla tecrübem yok ama Terror’de bu kadar itip vurmuyordu millet eheh. Zaten kodunmu oturduğum için 30 saniye snra kaçtım bunda her seferinde. Sahne önü demirinin arkası ve ahalisi çok güzeldi. Pogodan kaçıp soluklanmak, nisbeten sabit headbang olaylarına girmek, oynak ritim gelirken bir arkadaş bulup beraber zıplamak falan.. Seyirci çok iyi geldi bana. Walk With Me’de önüme arkama baktım istisnasız herkes zıplıyordu, genelde de sabit duran bir grup görmedim pek en arka taraf dışında. Katılım da gayet iyiydi. Black Tooth da çok güzeldi. Köfteci amca da tatlıydı. Zıplamayı da seviyorum evet.

  10. Ahmet Saraçoğlu says:

    Lamb of God milletin Pantera gazını körüklemiş olacak ki en yüksek oy alanlarda bi anda coştu Pantera. :) Negzel.

  11. Enver Yılmaz says:

    harika konserdi, alkol oranı arttıkça daha da harika oldu :D

  12. like fire says:

    “Bu da metal öldü diyen orospu çocuklarına gelsin!” -Black Tooth :)

    valla şu ana kadar gördüğüm en güzel kalabalık bu konserdeydi. Pasifagresif ailesi de galiba tam önümdeydi, çünkü burnuna darbe aldığını gördüğüm kişinin arka tarafındaydık biz. :) geçmiş olsun bu arada.

  13. NeWLinE SaTaNFoX says:

    abi o kadar yazdınız içime dert oldu lanet okuldan dolayı gidemedim konsere nese bidaha gelecekmiş o tek tesellim

  14. Ömer Kuş says:

    Konser hakkında da bişiler karalayalım bari. Gittiğim en iyi konserlerden biriydi kesinlikle, Lamb of God tam bir konser grubu olduğunu kanıtladı. Son albümden bi şarkı yerine The Faded Line çalınsaydı, playlist benim açımdan mükemmel olurdu ama yine de gayet hayvanattı. Kişisel favorilerim Laid to Rest ve Descending’de ne yaptığımı hatırlamıyorum pek, uçtum resmen. Bunun dışında durmadan kafa sallayınca tabi şu anda boynumu hareket ettirmekte zorlanıyorum hala. Seyirci de gayet iyiydi. Yalnız Dio üstadı hiç anmamaları ayıp oldu, bence onlar haksız ve onları kınıyorum.

    Gelemeyenler, valla çok şey kaçırdınız lan.

  15. özgür says:

    gelemedik anasını satayım.
    gelemeyenler olarak “sevdiğimiz bi grubun konseri olsa da böyle ballandıra ballandıra biz de anlatsak lan” diye düşünüyoruz. unirock için daha da sabırsızlanmaya başladım log sayesinde.

  16. duraganyolcu says:

    Ayı gibiydi. Bi daha gelmek zorundalar. Konserde kendimi parçalamama rağmen bittiğinde hala gazımı alamamıştım. Yetmedi. 4 5 parça daha çalsalar anca keserdi

  17. r e d n e c k says:

    birisi grup elemanları önceki gece dorock’a geldi bira içmeye demişti kimdi lan o ? :9 gümrük enstrümanlara el koymuş yannız olaya bak :))

  18. Ek olarak şunu diyeyim.

    Hardcore dancing, metal tarihinin en gerizekalı şeyi olabilir. Yapmayın, kesin bunu. Boynunuza tekme atasım geliyor.

  19. baldur says:

    live in istanbul 2010

    redneck
    http://www.youtube.com/watch?v=Gpf–UZ_iW0

    walk with me in hell
    http://www.youtube.com/watch?v=WoJkRuqKdjw

    Ahmet Saraçoğlu

    @baldur, pek güzelmiş, yazıya da ekledim.

    baldur

    @Ahmet Saraçoğlu, hourglass’i de buldum.
    http://www.youtube.com/watch?v=MIcu8UUPPVk

    ya konserden önce ben site olarak zirve yapacak mısınız diye soracaktım yorum kısmından ama baktım hiç o tip bir şey göremedim herhalde zirve mirve olmaz dedim, siz görüşmüşsünüz galiba ona üzüldüm ya:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @baldur, bu sefer bi şey planlamadık evet, rastgele buluşuldu. Ama Unirock’ta yazarlardan bayağı kimse olacak, okurlardan da görüşelim diyenler var, onda bi şeyler yaparız mutlaka. Unirock başlığında konuşulur, mail’den telefon alınır falan, ayarlarız bi şeyler.

  20. Ahmet Saraçoğlu says:

    Black Label da eklendi.

    demandred

    @Ahmet Saraçoğlu, şu black labelda arkada wall of death’de yere yapıştıktan sonra pil bitti arkaya geçtim, bi tek onda doğru düzgün çoşamadım. içimde kaldı. ortadaki tümseğe takılıp düşen çok oldu zaten. birden kendimi lisede karambol çekilmiş gibi hissettim ama enerji kalmamış vücutta, kalktığımda anladım. şu anda hala başım ağrıyor:) bu arada unirock’ta bir zirve güzel olur.

  21. Avcı says:

    Kafama sokayım buna gidemedim yav! :’(

  22. ismail vilehand says:

    ülkemiz tarihindeki en mükemmel konser buydu herhalde. aklıma geldikçe boş boş sırıtıyorum.

    özgür

    @ismail vilehand, hadi benim en çok eğlendiğim konser buydu falan desen tamam da… gözünü seveyim.

    http://forum.paticik.com/thumbnails/9aa/9a3/e01/b85/302/9d2/ac6/a39/7f6/b4d/b3_450xNULL.gif

    ismail vilehand

    @özgür, en çok eğlendiğim konser buydu falan demem çünkü daha çok eğlendiğim konserler oldu. en mükemmel dememin sebebi sırf grup çıktı iyi çaldı bende eğlendim olayı değil, konser atmosferi açısından o gece her şeyin harika olmasıydı. kim ne derse desin türk seyircisi olarak berbatız. konserde nasıl davranılır, nasıl katılım gösterilir, hangi tür müzikte, hangi grupta nasıl eğlenilir bilmiyoruz. ama o gece bu söylediklerimin hiç biri geçerli değildi. katılım ve atmosfer süperdi. 2003ten beri hemen hemen her konsere gittim sayılır, bu konserdeki kadar güzel bir ortam görmedim. göreceğimi de pek sanmıyorum.

    özgür

    @ismail vilehand, 2005teki overkill ve in flames konserlerinden daha iyi bi atmosfer vardı diyorsun resmen. ben log konserine gitmedim bilmiyorum. tr tarinin göreceğin en iyi konser olma ihtimali bile olamaz gibi geliyor. önyargılar işte.

    ismail vilehand

    @özgür, evet o saydığın konserlerde bulundum, log konserindeki atmosfer daha güzeldi. ha ama hardcore In Flames fanı olan biri çıkıp 2005 if konserinin daha iyi olduğunu iddaa ederse ona da birşey diyemem tabii ki.

  23. Alp says:

    2017′den selamlar.Gözümüz yollarda yine bekliyoruz lamb of godı.Ben hiç gelmediler zannediyordum meğersem pleb zamanlarımda gelmiş kendileri ondan ruhum bile duymamış.Umarım tekrar gelirler de evi arabayı satıp gideriz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.