# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PERIPHERY’den albüm ve klip
18.04.2010

İnternetin gücü adına.

Bir grubun adını duyurmak için interneti ne denli etkin kullanabileceğine dair en güzel örneklerden biri, Amerikalı yeni nesil progresif metal grubu PERIPHERY.

PERIPHERY, henüz bir albüm çıkarmamasına rağmen myspace’indeki parçaları 100.000′de fazla kez dinlenmiş, grup FEAR FACTORY’den DEVILDRIVER’a kadar pek çok grupla turlamış. Grubun sosyal paylaşım ağları ve forumlardaki etkinliği sayesinde, şimdiden geniş bir hayran kitlesi var. Kuruldukları 2004 yılından beri 100′den fazla şarkı kaydeden PERIPHERY, adını duyurmak için farklı bir yola başvuruyor, kaydettiği tüm parçaları internetten yayınlıyor. Bu sayede grup kendini sürekli takip ettiriyor ve kitlesini genişletiyor.

İlginç şekilde üç gitariste sahip olan PERIPHERY, iki gün sonra çıkacak ilk albümü “Periphery“den “Icarus Lives!” adlı parçaya çektiği klibi de bugün yayınladı.

Albümden “The Walk” adlı parçayı da grubun myspace‘inden dinleyebilirsiniz.

  Yorum alanı

“PERIPHERY’den albüm ve klip” yazısına 8 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    Metalcore’un baymasının ardından bu tarz gruplar artacak bence. Mutiny Within, Periphery, kısmen Coheed and Cambria, Protest the Hero, vs. Neo-prog diyolar bunlara. Meshuggah, progresif metal ve metalcore’dan bi şeyler taşıyolar illa ki. Bakalım nerelere gidecek. Progresif metalin bildiğimiz klasik anlamının dışına da taşan bi terim olduğunu göstermesi adına iyi bir şey bence.

  2. Veracruze says:

    hoş olmuş klip, umarım yeni parçalardan koyarlar yahu. eskileri döndür döndür yetti artık :D kendilerine djent diye bi tür yarattı bu adamlar hatta. sonuçta meshuggah sounduna sahip evet ama üzerine bi ton etkileşimde bulunarak yeni bişeyler yaratmayı başarmışlar bence. müziğe artık progressive demek de kesmiyor hani, bunu göz önünde bulundurup insanların ‘heuehhe djent ne lan, progressive bu işte’ demeyi kesmelerini ümid ederim. nede olsa progressive var; progressive var.

  3. Ahmet Saraçoğlu says:

    meshuggah bootleg’i varmış bunların. 4-5 tane cover yapmışlar ki mouth licking… hariç hepsi de birbirinden güzel olmuş. e varlık sebepleri tabi normal.

  4. anonim says:

    ohaa ohaaa. icarus lives evrim geçirmiş bambaşka bişey olmuş resmen. tüm vokalleri yeniden “yazmışlar” (veya her ne deniyorsa ona). eski versiyonda clean çok azdı. bunda direkt cleanle giriyor zaten. olmamış otur diyor ve sıfır veriyoruz tekrardan. vokaller kötüydü hala kötü. o arada kim bilir kaç kişi girip çıkmıştır gruba. lan bunlar da tesseract da büyük yalan olacak gibi bir his var içimde ama hayırlısı. elimde büyüdü bu keratalar asdafsd. djent djent dje djen djent dj….

  5. desqpio says:

    sevemedim bir türlü djent nanesini ama yeni bir şeyler de dinlemek istiyorum artık, bu yüzden conducting from the grave’e başladım(reklamlar.. eheh..). metalcore’u gayet başka bir yere götürüyor adamlar. ilk albümleri when legends become dust çok sağlam, ikinci albümleri de hoş. severek dinliyoruz. neyse bu kadar bahsettim, bu ilk albümlerinden bi parça; http://youtu.be/vosOoNQgFUg şu da ikinci albümlerinden http://youtu.be/woT52HQLKsA

    Ahmet Saraçoğlu

    @desqpio, revenants’ı baya bi dinledim ama çok da sevemedim. fazla formulize geldi. yazacağım bi ara. ilkini bilmiyorum bi şey diyemeyeceğim.

    desqpio

    @Ahmet Saraçoğlu, ikinci albüm ilkine göre sönük kaldı sanırım. olumsuz tepkiler de aldı bir çok kimseden, when legends become dust’ın ardından büyük hayal kırıklığı yaşattı dediler. ama madem revenants yazılacak, ilk albümün kritiğini de görmek isteriz pasifagresif’te eheh.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.