# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
VARG VIKERNES’ten konuşulacak sözler
23.03.2010

“Pis fareler…”

VARG VIKERNES, geçtiğimiz günlerde stereogum.com ile yaptığı e-mail röportajında, kendi hayran kitlesi ile Norveç’teki büyük black metal gruplarından bazıları hakkında dikkat çekici şeyler söylemiş.

Röportajdan bir çift alıntı yapalım:

STEREOGUM: Eşcinsel hayranların olmasıyla ilgili ne düşünüyorsun? Zenci hayranlar, Yahudi hayranlar, Hıristiyan hayranlar? Senin beyaz/Nordik/heteroseksüel/pagan görüşlerine sahip olmayan insanların da müziğinden hoşlanıyor olması, mesajını ulaştırmada başarısız olduğun anlamına mı geliyor?

VARG VIKERNES: Mesajım ne peki? BURZUM ne zaman politik veya ırkçı söylemlere sahip oldu ki? BURZUM’un bazı Avrupa efsanelerinden bahsetmek dışında dinle de bir ilişkisi olmadı. BURZUM politik veya dinsel bir grup değildir, hatta din karşıtı da değildir. BURZUM müziktir, sanattır ve sanat da onu algılayan nasıl istiyorsa o yönde şekillenir. Ben Nordik, heteroseksüel ve Pagan görüşleri olan biri olabilirim, ama bu, hayranlarımın da aynı olmasını gerektirmez.

Ben dar görüşlü, aşırı muhafazakâr, din karşıtı, insan düşmanı ve kibirli bir yobazım, evet, ve bu dünyadaki neredeyse her şeyle ve herkesle ilgili bir sorunum var. Ama deli değilim. Bu yüzden de benim gibi olmayanların müziğimi sevmesiyle ilgili hiçbir sıkıntı duymuyorum. Hıristiyan doğup da sonradan Yahudiliğe geçen feminist ve eşcinsel bir zenci, ya da daha kötüsü, bir Müslüman olmanız benim umrumda değil. Evimin bahçesine girmeyin yeter. :)

Ayrıca eklemeliyim ki Pagan ideolojisi olan Nordik heteroseksüellerin çoğundan da hoşlanmıyorum.

Not: Yazıdaki :) işareti VARG VIKERNES tarafından yapılmış.

STEREOGUM: DARKTHRONE haricindeki günümüz Norveç black metaliyle ve genel olarak black metalle ilgilenmediğini söylemiş, “Artık müziğimi black metal olarak adlandırmıyorum” demiştin. Neden peki? Müziğinin ne olarak adlandırılmasını istiyorsun?

VARG VIKERNES: Norveç Black Metali ile olan temel derdim, 1992-1993 kurulumlu grupların neredeyse tümünün farelerden kurulu olması. Birbirlerini kollayıp Norveç sahnesinde ters giden her şey için beni suçlayan fareler. Onlarla aynı başlıkta anılmayı asla istemiyorum. DARKTHRONE ve MAYHEM’daki kimse birbirini satmadı, ama onlar haricindeki neredeyse herkes bunu yaptı. EMPEROR, ENSLAVED, IMMORTAL, HADES ALMIGHTY, vesaire. Bu gruplardaki adamların hepsi pis farelerden ibaret, veya en azından farelerin çaldığı gruplarda çalıyorlar, ki bu da aynı derecede kötü.

Dahası, cahil ve adi black metal sahnesi içinde anılmak da istemiyorum. Ne demek istediğimi anlamak için Youtube’a girip herhangi bir IMMORTAL klibine bakın.Öylesine aptalca ki ne demem gerektiğini bilmiyorum, gerçekten. O kadar saçma ki, gerçekten inanarak yapanla parodi olanların farkını anlayamıyorsunuz bile.

Röportajın tümünü şuradan okuyabilirsiniz.

Büyük laflar eden diğer bir ünlü isim için hemen tıkla, fırsatı kaçırma!

  Yorum alanı

“VARG VIKERNES’ten konuşulacak sözler” yazısına 119 yorum var

  1. Ugur says:

    Ihsahn gibi efendi bir adamla ne alıp veremediği varmış kendisine sormak isterdim.

    janslore the celebrity

    Efendi Adam Ihsahn.

    Exorsexist

    @janslore the celebrity, İhsan abi eki ekieiekeak

    TAAKE

    @Ugur, olay kişisel değil ideolojik.emperor ta 90 lı yıllarda bile ideolojisi yüzünden inner circle a alınmadı.teşkilat tarafından hep dışlandı.ihsann da zaten şu an hiç bir black metal kişisini sevmez.norveç black metal dünyası isveçli marduk a bile emperordan daha yakındır.norveç black metaline çok şey kazandırdığı halde

    Cem Torunlu

    @TAAKE, Teşkilat, mübarek sanki devlet teşkilatı. Teşkilat ne lan :D

  2. heat says:

    ne? immortal emperor bu gruplarda calanlar farelermi?!!immortal a laf edemezsin arkadasım akıllı ol…hatta sen abbath ın taşşağına kurban ol.

    bora siyah

    amk anca kelime yapın burzum tüm grupların anasını ağlatır hala boş boş immortal dionuz amk ya puhahaha

    Ahmet Saraçoğlu

    dimi amk XD cCc

    Batuhan Bekmen

    @Ahmet Saraçoğlu, Fakat ahmet?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Batuhan Bekmen, internet Türkçe’si bulaşıcıymış.

    En azından “kelime yapmak” adlı başyapıtı kazanmış olduk site olarak.

    Batuhan Bekmen

    @Ahmet Saraçoğlu, Dikkat et, gözünü öldürmesin adam. (ITT: gözünü öldürürüm)

  3. Exorsexist says:

    hiç değişmiyor bu adam, gayet sıradan bi röportaj aslında varg’a göre.

  4. janslore the celebrity says:

    Adam kinini kusmuş işte büyük laf etmekle alakası yok bence. Belli ki adamı satmışlar, bu da böyle delirmiş. Hemde Mustaine gibi ‘biz en büyüğüz’ gibi komik laflar etmemiş. ‘Ben pisliğin tekiyim, onlar da fare’ demiş.

  5. Sambalici says:

    röportajın tamamını okudum da, tam bu zefer az biraz akıllı uslu konuşmuş hayret diyecektim ki o “eşincsel hayranlar..” sorusuna verdiği cevap ve sonundaki smiley (röportajcı [... the most sinister use of a smiley face ever...] diyor hakkında) “hah aynı tas aynı hamam” dedirtti gene. gerçi neyine şaşırıyorsam, kendi halinde takılıyor işte.

  6. hen says:

    kapşonlu şeyler falan giyiyor lan bu adam. hayat ne garip…

    Mr Shred

    @hen, Artık o da insan olmaya çalışıyor.

  7. caksu says:

    Mustaine’e sevdiğimizden takılıyoruz da buna birşey deme konusunda kendimi rahat hissetmiyorum hehe. Global Metal’da geçiyordu bahsi, İsrail’deydi sanırım birine bomba yollamış. :)
    Hi caksu. Although Google’s translator isn’t perfect, I think you said bad things (haha).

    nordson

    @caksu, Salem’e göndermiş o bombalı paketi. “müziğiniz güzel, iyi de, yahudileri bu kadar kayırmanız hoşuma gitmiyor.” demiş, manyak adam.. tek şarkısını severim: Det Som En Gang Var..

  8. ali ihsan balı says:

    immortal klipleri konusunda pek de haksız sayılmaz aslında. :)

    the_kidd

    @ali ihsan balı,
    ancient’ın “lilith’s embrace”i (klibi) immortal’ın en iyisini bile katlar, “we are the low art gloominati”

  9. Ugur says:

    Şu pozları veren bir insanın immortal klipleri hakkında birşeyler söylemeden önce bir kere daha düşünmesi gerekir:

    http://www.metalkingdom.net/band/photo/0705/2/294.jpg
    http://rockpassion.vn/files/2009/03/varg_vikernes.png

    Ömer Kuş

    @Ugur, ilk resimde duvardaki pentagrama bittim.

    bora siyah

    @Ömer Kuş, sırtımda dömesi var adamım gel sanada yapalım :)

    Blakkheim

    @Ugur, O pozları verdiğinde 18-19 yaşındaydı, ve ona rağmen en sağlam ürünlerini piyasaya sunmuştu. Immortal ve Abbath ise bu işi artık gerçekten şakaya döndürdüler. Ihsahn da Emperor’ın ilk zamanlarında “black metal” kişiliği iken kendi projesi başladıktan, Emperor’un son zamanlarından ve empreror’dan ayrıldıktan sonra imajı değiştirip “cool müzik adamı” tipine büründü. Sanırım Varg’ın sitemleri ve kestiği ahkamların altında bu sebepler var. Darkthrone ve Mayhem ise hiç bir zaman imaj-klip-kıl-tüy peşinde olmadı. Satma-satılma hikayesi bundan ibaret kanımca.
    Son albümü muhteşem olduğu için, albümü de bu kafa ile yarattığı için, saygı duyuyorum Varg beye.(12-13 yıllık metal müzik yaşantımdaki ilk olumlu Burzum yazımı da yazdım, daha da adam olmam heralde.)

    Ugur

    @Blakkheim, Yaptığı müziğe lafım yok kesinlikle.Zaten herşeyden öte öncelikle bir insanın sanatına saygı duyulmalı.Son albümünü ben de beğendim.Ama gerek yoktu bence böyle demeçlere.Kızgın da olsa “pis fareler” gibi laflar hoş şeyler değil.

    Varg tabi bu artık şaşırmamak gerek.Huyu böyle demek ki :D

    Ufuk

    @Ugur, beyzbol seviyormuş işte…

  10. Aeonian_Lich says:

    bu kadar misanthropist takılırken, bir yandan da aryan ırkını yücelten bir nasyonel sosyalist olması büyük çelişkidir. hatta çelişki şurada başlar, grubu burzum’un eski ismi uruk-hai’dir. bilindiği gibi yüzüklerin efendisi serisinde uruk-hai’ler insan ırkının egemenliğine son vermek, hatta diğer ırkları da dominasyonu altına almak isteyen kötü gücün hizmetçileridirler. merak etme varg, aryan ırkı da kalmazdı emellerine ulaşabilselerdi. bir de nerde sarı saçlı, mavi gözlü aryanlar, nerde o gudubet uruk-hailer. hatta ork ve uruk-hai’lerin türkleri sembolize ettiği gibi ciddi teoriler de vardır. doğrudur veya değildir, değilse bile halihazırdaki bu çelişkiler yaman çelişkilerdir.

    yazmıştım bir platformda. Ama kendisi herkesle sorunum var diyerek beni biraz ters köşeye yatırmış. Neyse takılsın kafasına göre, başına da uruk-hailer kadar taş düşsün. :)

    Blakkheim

    @Aeonian_Lich, E Burzum da karanlık demek ork dilinde, orklar da sauron’un peydahladığı elf karşıtı (elfleride aryan ırk olarak görelim hadi madem) pis lanet yaratıklar. Olaya bu şekilde bakmak yanlış sanki.. Böyle böyle istediğimiz yere saptırırz olayı yani :/

  11. Aeonian_Lich says:

    Ya tabi her yöne çekilebilir, ama “saf ırk” takıntılı birinin de elf bozması mutasyona uğratılmış ırklara sempati duyması da anormal açıkçası. Tabi ben bunu biraz da öğreneyim, yeni bakış açıları alayım diye yazdım. bi taraflara çekmede bir sakınca yok bence. Maksat beyin fırtınası olsun. :)

  12. Ahmet Saraçoğlu says:

    Burzum’un müzikal gelişimini çok az bilen bir insan olarak Belus hakikaten çok çok güzel bi albüm bence. Varg denyoymuş dahiymiş orasını geçersek, her ne kadar ölümüne Burzum’cular Belus’a “Burzum Light” dese de, çok yoğun bi albüm olmuş. Kıyaslamıyorum, ama son Drudkh albümünden aldığım hazza benzer bir haz veriyo bana.
    Yakında bu sayfalarda olur zaten yazısı, daha detaylı yorum yaparız altına.

  13. Blakkheim says:

    Burzum hakkında detaylı bilgim olsa yazacam yorumunu, o derece beğendim son albümü.

  14. lftf says:

    Immortal’a, Emperor’a, Enslaved’e falan laf etmesinin sebebi, o vakit Inner Circle olarak adlandırılan çevreye ait olan, ya da ait olan demesek de (Immortal değildi mesela yanılmıyorsam ama Mayhem’e falan yakındı e Old Funeral da malumunuz) sonuçta o zamanlarda bir tek bu gruplar var, birbirlerinin yüzüne bakıyorlar, her neyse Vikernes kader mahkumu olduktan sonra onu unuttular, yüzüne bakmadılar; buna karşın Darkthrone Vikernes ile ilişkisini sürdürdü, albümlerinde söz yazdırdılar felan, e Mayhem desen 93-94′te bi tek Hellhammer kalmıştı Vikernes onun için de hep iyi konuştu, durum bundan ibaret bence.

    TAAKE

    @lftf, bu yazının altına yazılmış en doğru,en akıllı,en güzel yorum.kesinlikle her kelimesinin altına imzamı atarım.herkes bu konularda senin kadar bilgili olsa hiç sorun morun kalmaz

  15. lftf says:

    Belus ise gerçekten çok iyi bir albüm, Vikernes bunca zamandır paslanmamış olduğunu kanıtladı.

  16. Ufuk says:

    geçen gün sahaflarda gezerken 1995-96 metal hammer uk sayılarını buldum. bayağı da rahat insanlardı sahipleri. oturdum saatlerce okudum. bir sayıda bu adamın 7-8 sayfa röportajı vardı. bayağı da ilginç fikirleri vardı. diyeceğim odur ki adam o gün neyse yine aynı adam, pek bir değişme yok.

    ve fakat mahkeme kararıyla katil olduğu tescillenmiş faşist bir kişinin cezaevinden youtube’a özgürce girebilirken bugüne kadar öldürdüğü en büyük varlık birkaç sivrisinekten ibaret olan milyonlarca türk insanının girememesi???

    Ahmet Saraçoğlu

    Demin bi arkadaşla konuşuyorduk, siteye o kadar youtube videosu koyuyorsun acaba millet izleyebiliyo mu diye. Bu konuda sıkıntısı olan, “bu devirde” youtube videolarını izleyemeyen var mı? Varsa kapalı olmayan sitelerden de koymaya çalışırız.

  17. Ubeyt KAHVECİ says:

    Vikernes’e hak veriyorum o insanları gerçekten tanımış birisi .. Herkesle sorunum var demesi bana pek abes gelmedi açıkcası .. Evet EMPEROR, ENSLAVED, IMMORTAL, HADES ALMIGHTY grup üyelerinin farelerden oluştugu konusunda ona hak veriyorum gerçekten Black.Metali içden gelerek severek yapmıyorlar para için kadınlarla eğlenmek için ve ilgi odağı olmak için bu müziği yapmaktalar.Ama Vikernes’in Bu müzigi yapma Amacı Bu degil Elbette Sadece sıkıntılı dünya hayatından biraz olsun uzaklaşmak için yapıyor Ve ona yine hak veriyorum o fareler yüzünden Black.Metal’in çatısı altında adının geçmemesini öyle anılmaması istemedigi için haklı diyorum … Belus’a gelecek olursak Varg Yıllar Sonra Bize paslanmadıgını Gösterdi … HAİL VARG.HAİL BURZUM !

    nordson

    @Ubeyt KAHVECİ, uh çok talihsiz olmuş bu!

  18. Diğerleri beni ırgalamaz da Emperor ve Enslaved’e “kadın için müzik yapan fareler” demek gülünesi bi yorum.

  19. heat says:

    çok haklısın At The Heart Of Winter gibi bir albüm ancak kadınlarla yatmak için yapılabilir zaten…

    Ahmet Saraçoğlu

    @heat, e bahsi geçmişken o albümü de siteye kazandırmak lazım artık. :)

  20. onur nattefrost says:

    … çocuğu varg! Emperora pis fareler diyo …..!

  21. havitetty says:

    Madem yazılan yorumlar bir onaylanma sürecinden geçiyor, burada engellenmesini beklediğim yegane yorumlar olan küfürlü yorumlar o onaydan geçmesin bence.

    Ahmet Saraçoğlu

    @havitetty, haklisin, normalde küfür iceren yorumlar spam olarak geliyo ama arada taniyamadigi küfürlerde normal post’mus gibi algilayabiliyo site, normalde kimse küfürlü yazmadığı için topluca gelen mesajları aynı anda onaylayabiliyorum su anki gibi disaridaysam falan, arada kacabiliyomus demek ki. Tabii ki gelen post’lari düzeltme ya da engellemedeki tek kıstas küfür ve hakaret olmaması. Diğer yorumculara veya 3. sahislara. İlgin icin sağol.

    havitetty

    @Ahmet Saraçoğlu, Ne demek. Birlikte hep daha iyiye eheh.

  22. Rıdvan says:

    Adam Müslümanları da sevmiyor o yoruma dikkat edelim arkadaşlar her konuda haklı ama orda müslümanlara laf ediyor ? o dikkatinizi çekmedi mi ?

    janslore the celebrity

    @Rıdvan, evet evet haklısın müslümanlara laf ediyor şerr…

    o zaman müslümanlar düşünsün ya da bence bu mesajını vakit gazetesinin internet sayfasına gönder.

  23. Rıdvan says:

    Ama yinede Bu adamı Sevioyrum :D

  24. Deniz says:

    Rahat adam bi kere. Yani kendi hayranıma da “kafam girsin nordikler de az mal değil ha” falan bile diyebilir. Adamda hırs ve ego yok güzel şeyler bunlar.

  25. qwrsda says:

    türk düşmanımı bu adam?

    Chuck Reis

    evet. türkler anadoluyu terk etmelidir orası aslında yunanlıların ülkesi diye açıklaması var vargın. beni alakadar etmez gerçi milliyetçilik yok bende :D

  26. BURZUM says:

    HEPİNİZ SAÇMALIYORSUNUZ NE ımmortalı NE emperor ”BURZUM” VARKEN ALINDA KENDİNİZE GELİR http://www.youtube.com/watch?v=tPJpfNE73fQ WARRRRRRGR

  27. TAAKE says:

    black metal de normal bu tür şeyler okuyun varg-enonuymus olayını,norveç black metali-les legions noire kapışmasını,norveç-isveç-finlandiya black metal çatışmalarını black metalin tarihi gerçekten bu tür olay ve bu zihniyetteki adamlarla dolu

  28. TAAKE says:

    şimdi aslında gerçek black metalciler varg ın bu sözlerini rahatlıkla anlayabilir.çünkü olay aslında mafya hesaplaşması,parti iç çekişmesi,dostlar arsında küslük,birbirini satma gibi basit ve anlaşılır bir olay.norveçte bir ara ortalığı kasıp kavuran inner circle şimdi iç hesaplaşmaya giriyor mayhem solisti öldürüldükten sonra inner circle ın reisi varg oldu.fenriz de 2.adam oldu.diğerleri zaten örgüt üyesi ve militandı ama satyricon ve emperor başta olmak üzere(ki emperor fikir ve ideoloji yönünden de inner circle a yamuk yapmıştır)immortal,enslaved,hades gibi gruplar örgütten ayrıldılar,bir de bunların ticari işlere bulaşması üstüne tuz biber ekti.tabi davanın en eski ve fanatik savunucusu ve reisi olan varg da adamları döneklik ve hainlikle suçluyor.bu gruplarda varg ı hain ilan etmişlerdi.bir ara norveç tv lerinde varg ın adı bile nefretle anılıyordu.hem de bu arkadaşlar tarafından.varg şimdi bu arkadan vurmanın hiddetiyle ağzına geleni söylüyor.zaten biraz araştırın fenriz de buna benzer bir şeyler söylüyor.o da bu işin bazı gruplar tarafından satıldığını iddia ediyor.mesala raised on rock şarkısının sözlerinde ta venom a kadar bütün black metal gruplarına sitem ve piyasaya nefret var.asıl üzücü olan ise bir zaman birleşip,kenetlenip dünyaya norwegian black metal markasını yapıştıran grupların şimdi birbirlerinin kuyusunu kazmaları

    Burak

    @TAAKE, mayhem solisti öldürülmedi. önce konuyu öğren arkadaşım.

    TAAKE

    @Burak, olayın mahkeme-polis kayıtları varg ve samoth un ifade tutanakları bile var arkadaşım bende.olayın en ince ayrıntısını bile biliyorum.sadece hızlı yazacam diye gitarist yerine solist yazmışım.kaç tane yazı yazıyoruz.bazen böyle hatalar oluyor.

  29. Mr Shred says:

    Bana göre içlerinden sırf Emperor Burzum’u 7′ye katlar 5′e böler. Ayrıca Black metal’deki poser’ların bugünkü sebebidir Varg.

    Pisliğin de tekidir Vikernes. Gerçekten o kadar sığ düşünüyorsun ki…

    Varg’ın 90 kişiyi katleden insandan daha fazla psikopat olmadığını nereden biliyorsun? Adam yaktığı kilisenin (ki insanların inançlarına saygı duyulmalıdır, ne olursa olsun bana göre sırf şöhret kazanmak için yapılmış bir şey Vikernes tarafından) fotoğrafını Aske (bu da “kül” demek ya…) albümünün kapağına koyan bir varlık.
    Varg bir katildir. Euronymus’un yeteneğini çekemediği için onu öldürmüştür. Hatta kıskandığı için de cinayeti işlediği gün sırf Euronymus’un evine yazdığı besteleri yüzünden konuyu başka tarafa çekmek için, kavga çıkartmak için gitmiştir. Hatta o kadar sert bir şekilde vurmuştur ki bıçağı, Euronymus’un kafatasından çıkaramamışlar o gün.

    Varg pisliğin biridir. Yaptıklarını da yargılayacak değilim.

    Benim bildiğimde şerefsiz Varg, Euro’yu defalarca bıçaklayarak öldürüyor en sonunda da yerde yatan Euro’nun kafasına bıçağı saplıyor ve evden çıkıyor. Hatta başka bir forumdaki arkadaşlardan birisi “bıçağı öyle bir şiddetle kafasına sokmuş ki bıçağı Euro’nun kafasında çıkaramamışlar” gibi birşeyler söylemişti.

    Varg pisliğin tekidir arkadaşlar, sırf aptalca egosu yüzünden, Euro’nın başarısını çekemediğinden onu öldürüyor. Nefsi müdafa ayaklarını yutmayın, Varg elinde müzikle alakalı kağıtlarla Euro’nun evine geliyor ve kağıtlarda bişeyi bahane ederek kavga çıkarıyor. Yani eve zaten Euro’yu öldürme düşüncesiyle geliyor.

    Bugün black metalin böyle poserların gözde müzik türü olmasının sebeplerinden biridir Varg. En asi olayların döndüğü, en karşıtlığın olduğu müzik türüdür BM. Yanlış anlamayın genelleme yapıyorum, yalnızca bu foruma özel de yazmıyorum ama burada da bu arkadaşlardan bolca miktarda bulunmakta. Diğer sitelere göre daha elit bir site ama, o bakımdan seviyorum PA’i. Yani doğrudan diyemesekte dolaylı olarak etkiledi diyebiliriz bugünkü BM’i. Çünkü Euronymous yaşasaydı, black metal günümüzdeki halinden çok farklı olurdu. Bi kişi ile çok şey değişir miydi demeyin. Söz konusu kişi black metali gerçek anlamıyla yaşayan biriyse evet çok şey değişirdi. Mayhem’in şu an ki haliyle 90′lardaki hali arasındaki fark bariz ortada. Mayhem’de black metal dünyasını doğrudan etkileyen gruptur hatta ideoloji yönüyle black metale yön veren gruptur demek yanlış olmaz.

    Mayhem t-shirt’ü giymeyeni aralarına almayan tipler de varmış bir zamanlar.

    Benim bildiğim kadarıylada Varg-Euro olayı kısaca böyledir. 7-8 sene önce falan bu olayları hatta genel olarak Norveç Black Metali’nin ilk dönemlerini anlatan çok güzel bir yazı okumuştum ama o yazıyı nette bi daha göremedim. Elimde çıktı olarak olması gerekiyor, bulursam ve üşenmezsem (çünkü 5 sayfa civarıydı) burada yazarım. Black metal dinlemeyenler için bile gerçekten ilgi çekici bir yazıydı.

    Asıl fare Varg Vikernes’tir bana göre, kişisel düşüncemdir. Sizin görüşlerinize de saygı duyarım.

    Burak

    euronymous ölmese bence black metal adını çok daha duyurur, bugün çok daha güçlü ve kaliteli bir akım olurdu. şimdi buna sebep olarak 1000 tane maddede yazarım ama şimdi vaktim yok.

    Mr Shred

    @Burak, Benim demeye çalıştığım da buydu tam olarak.

    TAAKE

    @Burak, bana değil 100 tane 10 madde say ben bu sitede yaşasın mayhem diye bağırıcam. olayı tamamen çarpıtıyorsunuz. ben sana varg ın black metale katkılarını sayayım da gör:

    VARG VİKERNES İN BLACK METALE KATKILARI

    1-black metali dandikizmin baskısından kurtarak paganizme doğru çevirdi ki bu black metal için dönüm noktasıdır. varg şeytanı göklere çıkaran bu gruplar için kapak olacak nitelikte bir konuşma yapmıştır size de kapak olsun.şöyle demiştir: ”bunlar hristiyanlığın kilisesini terk edip şeytanın kilisesine girdiler. bir kölelikten diğerine geçiş. üstelik bu hristiyanlığın bize dayattığı aslı arap arami kökenli şeytan. bu arkadaşlarda akıl diye bir şey yok. ne şamanizm de, ne odinizm de şeytan diye bir şey var. euronymous kendisini istediği kadar şeytani ilan etsin o anasından para kopartıp dükkan işleten bir ana kuzusu. dükkan aidatı için anasına 2 saat dil döküp para alan, pazardan alış veriş yapan bir insan ne kadar şeytani olabilir. bunlar kendilerini bütün dünyayı cehenneme çevirebilecek şeytanlar olarak görüyor, ama yarın hepsi karısının alışveriş paketlerini taşıyan kişiler olacaklar.” Aynısını alice cooper da söylemiştir dikkat çekerim. fakat alice cooper konuşunca büyük adam oluyor varg konuşunca faşist pislik oluyor. bu önyargının dik alasıdır. bu gün drudkh, graveland, nokturnal mortum gibi grupların ve PAGAN BLACK METALİN çıkış sebebi burzum’dur.

    2-depressive ve suicidal black metalin babası burzum’dur. shining daha portakalda vitaminken varg ilk depressive vuruşları yapıyordu.şimdi bazıları o türler black metali mahvetti diye sızlananlar olacak o arkadaşlara les legions noires öneriyorum.bunlar opeth e bile bu ne ya türü yok bunun,ne olduğu belli değil diyen arkadaşlar.kendilerine tavsiyem beyinlerine 1 kilo baca-sil döksünler. bunlar türü daha çok zenginleştirdi. alın bu da link.

    3-varg one man black metal band olayının da babasıdır. (bi de bathory var tabii)bugünkü tek kişilik grupların en büyük ilham kaynağı varg’dır.

    4-varg bir black metal ideoloğudur. adamın sadece sitesinde black metalle ilgili 192, norveç tarihi ile ilgili 385 makalesi vardır. atyrıca kendisi şamanik okültizm, doğu mistizmi, agnostik ve antikosmik tasavvuf, tarih, teoloji ve simya ile de uğraşmaktadır. birkaç tane kitap çevirmiştir ve çok iyi bir bilgisayar programcısıdır. ayrıca babasının mesleği dolayısıyla bir süre Irak’ta kaldığı için müslümanları çok iyi tanır. kendisi çok az Arapça bildiğini ve Arapça’nın inanılmaz bir anlatım ve ifade gücü olduğunu vurgular makalelerinde. bazıları gibi sarhoş olup sağa sola söverek röportaj vermez varg. çatır çatır anlatır fikirlerini.

    5-varg ayrıca aksiyon adamıdır. ataları hristiyan olmadığı için ateşlerde yakılmış. kadınlar, bebekleri bile boğazlanmıştır. bütün eski Tanrıları odin de dahil şeytan ilan edilmiştir. tarihçiler bu hristiyanlaştırma çalışmalarında 600.000 ile 1 milyon iskandinav’ın hayatını kaybettiğini açıklamıştır. papazların 1349 yılında bilerek çıkarttığı vebada 150.000 insan ölmüş ve papazlar bunu günahkar olmalarına bağlamıştır (1349 grubunun ismi burdan gelir). varg bunları düşünerek intikam için yakmıştır bunları. şeytan veya dandikizm onun umrunda değildir. o inandığı gibi yaşamıştır. Ihsahn ise 90′lı yıllarda tam bir dandikistti. bütün şarkılarında o malum şeyi övüyördü ve kötülükten çatlıyorum bütün dünyanın ırzına geçicem tarzı açıklama yapıyordu. şimdi ise her hafta karısıyla kilisede dua ediyor, christmas’da çocuğuna hediyeler alıyor ve karısının aldığı hediye paketlerini taşıyor. enslaved ise korsan indirenlerle uğraşıp para pul derdinde. korsan şarkılarını indirenlerin koyununu çalmakla uğraşıyor. bence varg black metalin lenin’i, dead stalin’i, euronymous ise troçki’sidir. diğerleri ise her devrin adamıdır.

    euronymous’un öldürülmesi gerçekten black metalin felç geçirmesine sebep olmuş, mayhem’i ise öldürmüştür. şu anda mayhem zaten zombidir. ama euronymous yaşasaydı balck metal uçardı, manyak bir şey olurdu diyenlere euronymous’un sözünü yazıyorum:

    “bir black metal albümünün piyasada yirmi binden fazla sattığı gün black metal bitmiştir. artık eyleme geçmeliyiz. müzikle oluşturulan nefret zeminini eylemlerle süslemeliyiz.”

    bu sözlerle demek istediği euronymous ve varg chrismas’da norvecin en büyük kilisesini havaya uçuracak ve büyük uyanışı başlatacaktı. patlayıcılar varg’ın evine kondu. fakat sonra malum olay oldu ve patlayıcılar varg’ın üstüne kaldı.

    şimdi ”euronymous ölmese bence black metal adını çok daha duyurur, bugün çok daha güçlü ve kaliteli bir akım olurdu” diyen şahıs yazsın bakalım dayanaklarını da öğrenelim. buyrun.

    b

    @TAAKE, sen olaya noktayı koymuşsun valla ben de yazacaktım bir şeyler ama vazgeçtim. yalnız o on depresif black metal listesinde neden bethlehem olmaz anlamadım.:)

    nordson

    @b, bana kalırsa Bethlehem daha doomy bi havada.

    TAAKE

    @b, betlehem kendini dark metal diye adlandırıyor.ilk dark metal ismini kullanan grup sanırsam.

    Burak

    @TAAKE, arkadaşım sen anca Euronymous’u Varg’ın anlattıklarıyla tanırsın. Olaya aşırı derecede tek pencereden bakıyorsun. hayvan gibi makale yazarcasınca cevap verince bu seni doğru yapmıyor. senin kadar boş vaktim olsa keşke, sana da böyle uzun uzun yazabilsem

    Exorsexist

    @TAAKE, Hayatımda okuduğum en experimental yazı. bunun için tebrik ederim.

    Aeonian_Lich

    @TAAKE, Bana sorarsan, kendisinin satanist değil de: şamanik okültizm, doğu mistizmi, agnostik ve antikosmik tasavvuf, tarih, teoloji ve simya” ile ilgilenen biri olması, çocuğunu değil de evcil hayvanını dövmesi gibi bi fark yaratıyor. Ayrıca agnostik olup diğer şeylerle ilgilenmesi de dengesiz ruh halini gösteren bir olay. Antikozmik tasavvuf nedir yahu?. :D

    İlgilenmesi veya araştırması problem değil de, kafayı bozmak kötü böyle şeylerle bence. :)

    TAAKE

    @Aeonian_Lich, bunlarla herkes ilgilenebilir kardeş.bunlar tehlikeli veya zararlı şeyler değil.okültizm hariç.çünkü okültizmin kara ve beyaz olanı var.dediğim gibi biraz ağır bir konu bunlar.varg daha çok eski atalarının uğreştığı şeylerle uğraşmış.aynı şeylerle tuva türklerindeki şamanistler de uğraşıyor.bunlar paganizmin olmazsa olmaz elementleri bildiğim kadar.sitede bu konuları daha ayrıntılı bilen vardır mutlaka.bu arada Antikozmik tasavvuf dünya ve berzah alemindeki düzeni karanlık ve bilinmez öğeleri araştırıp bunları harekete geçirerek kozmik düzeni bozmakmış.mesela bu kişiler insanın bedende hapsolduğuna inanıyor ve intiharla insanların özgür olacağına inanıyor.dinler de bu yüzden iyi gözle bakmıyor intihara.işin ilginci bu akım bu günkü ırak sınırlarındaki musul ve civarında türemiş.fazla ayrıntılı bilgi yok.hasan sabbah da bu görüşü benimsemiş.kargaşa ve düzensizliği yücelten bir görüş.bulabildiğim bilgiler bunlar.sırf sordun diye baktım.hakkında bazı makalelerde var ama yabancı dilde.bir de bu dissection vokalistinin de buna benzer şeylerle uğraştığını biliyorum.mayhem de uğraşmış.bilgin ne kadar bilmiyorum ama bir insanın dandikist olması ile şamanist veya paganist olması arasında çok fark var.pagan ve şamanizmdede kötü güçler var.mesala şamanizmdeki erlik bildiğin şeytandır ve aynı şekilde kendisine lanet edilir

    _BlaCkeneD_

    @TAAKE, tam benim düşüncelerimi anlatmışsın hocam helal. varg black metalin filozofudur. pagan metal deppressive black metal gibi black metalin çeşitlenmesinde en büyük pay sahibidir. aynı şeyi chuck schuldiner kendi death metalinde yapmıştır. proggressve ve technnical death metalin önünü açarak death metali çeşitlendirmiştir. varg da black metali çeşitlendirmiştir. aynı kapıya çıkmasına rağmen chuck yapınca ooo varg yapınca poser diyen ikiyüzlü insanlar bi zahmet metal falan dinlemesin.

    ayrıca varg euronymous u reklam için öldürdü diyen adam yargısız infaz yapıyordur kimse kusura bakmasın.

    Mr Shred

    @_BlaCkeneD_, Özür dilerim, tamamen önyargılarımı yıksam da sadece bir katille bir diğerini tutamıyorum. Söz konusu her kim olursa olsun. Siz de kusura bakmayın. Diğer türlü BM’e TAAKE’nin yazdıklarından çok daha fazla, Mayhem fanı değilim, BURZUM karşıtı da değilim, zaten BM camiasına katılan onca şey görmezden gelmek aptallık olur. Varg’ın ideolojik yönüne saygım var, müzikal olarak da eleştirmiyorum ama söz konusu insan hayatı, bilek metalle humanizmin uzaktan yakından alakası yok ama saçma bir şekilde humanist yaklaşınca bu olaya ortaya bu sonuç çıkıyor, insani yönüne takılıyorum. Dediğiniz derecede bilek dinlemişliğim vardır ama hiçbir zaman damardan alacak kadar olmadı, sadece bu konuda görüşüm bu. Bilek metali yalnızca sistem karşıtlığı ve diğer ideolojik yönleri bakımından diğer türler kadar yüksekte tutuyorum. @TAAKE, Eline sağlık. Drudkh benim de sevdiğim gruplardan.

    Burak

    @Mr Shred, 2 laf yiyince hemen 180 derece dönmek iyi değildir güzel kardeşim.

    Mr Shred

    @Burak, Melodik bilek de güzeldir ona bakarsan.

    TAAKE

    @_BlaCkeneD_, aynen bi de bu görüş var millet de sanki euronymous yetimhanedeki çocukları besleyip huşu içinde evine dönüyordu da gaddar varg duvar kenarına pusu kurup gece arkasından vurup kaçtı.norveç polis kayıtlarında euronymous un elinde bıçak olduğu kanıtlandı.sen psikopata tekme at,sonra bıçak çekip üstüne yürü.herhalde varg ın elinden bıçağı alıp kendine gel deyip iki tokat atmasını beklemiyordu.ben onu öldürmeseydim o beni öldürecekti diyor adam belki yüz kez

    TAAKE

    @Mr Shred, varg ın neden euronymous u öldürdüğü konusunu varg ve o zaman o olayın içerisinde olan fenriz,necrobutcher,hellhammer,özellikle varg bin kez anlattı.ama hala çıkıp yok kız davasından öldürdü yok varg euronymous u kıskanıyordu diyenleri görünce şaşırıyorum.asıl euronymous varg ın hızla yükselip inner circle liderliğini kapmasından korktu.zaten aralarındaki dava liderlik kavgasıdır.ayrıca aralarında dünya görüşü farkı var.yani sen gel mayhemde çal.ayrıca burzum diye bir grup kur iki albümle ortalığı dağıt ve bunları daha 17-18 yaşlarındayken yap.darkthrone a,immortal a,satyricon a,gorgoroth a lyric gönder,beste gönder.müziğinde tek başına dünyanın en iyi davul gitar tıngırtı uyumunu kur,iki türün temelini at,sonra da çıkıp ”ya bu euronymous ne kadar başarılı dur ben şunu öldüreyim”de.

    ikincisi varg a,varg dinleyene poser demek inanılmaz bir şey.ya adam belkide 10 tane kilise yaktı,bir sürü din adamını dövdü.hayranlarına aske albümü yanında kilise yakın anlamında promosyon olarak çakmak dağıttı.ben dahil milyonlarca black metalci bu adamların,derdinin,davasının ne olduğunu,niye kilisye bu kadar kin duyduklarını varg ve mayhemim eylemlerinden,röportajlarından öğrendi.bu adamlar black metalin felsefesini,kitabını,doktrinini yazdı.

    Bana göre içlerinden sırf Emperor Burzum’u 7′ye katlar 5′e böler demişsin.eski emperoru diyorsan burzumla hemen hemen aynı derecedeler bence.üstünlüğü kişiden kişiye değişir.yeni emperor u sorarsan ki zaten şu anda emperor albüm çıkarmıyor ki karşılaştıralım.adamlar split up konumunda.ihsann bey hatta son röportajında black metalciler için ”toplumun ve sistemim yarattığı dejenere ve extreme kişiler,sistem bazen hata olarak aşırı çarpıklıklar üretiyor”dedi.adam zaten gözünde black metali bitirmiş.bir gençlik heyecanı,bir hezeyan,bir aşırılık olarak görüyor 90 lı yılların balck metal ortamını.sen artık böyle düşünen biri ile varg ı nasıl karşılaştırırsın?

    mayhemin eski mayhem olmadığı fikrine zaten herkes katılıyor.çünkü mayhemin direği dead ve euronymous gidince bitti.ayrıca euronymous da sütten çıkma ak kaşık değildi.zaten varg eğer öldürmeseydi bazı grup üyeleri ve varg ile beraber norveç in en büyük kilisesini havaya uçuracaklardı.dinamitler varg ın evine taşınmıştı.fakat bu iki yoldaş önce birbirlerine dalınca işler yattı.zaten eğer o bıçak varg a saplansaydı siz bu gün”hain euronymous varg ı öldürdü.burzum gibi müthiş bir grup gitti”diyecektiniz ama dinsizin hakkından imansız geldi.kader şeytanlığıyla övünen euronymous un karşısına daha psikosunu çıkardı.
    işin ilginci öldürmesine ve sevmemesine rağmen varg ın euronymous un çok büyük black metal gitaristi olduğunu düşünmesidir.ayrıca mayhem grubuna da saygılıdır.o mahkemede kolaylıkla olayı samoth un üstüne yıkıp kaçabilirken kaçmamış,kimseyi ele vermemiştir.inner circle un yaktığı kilise sayısı 25 lere dayandığı ve herkes duyduğu halde mahkemede ‘yok öle bir şey,uydurma diyerek”konuşmamıştır.mesala abbath varg tan nefret eder ama müzik dehasına saygı duyar.yani olay senin düşündüğünden farklıdır ve varg a sövmek mayhemi geriye getirmez.

    bunları yazmamdaki en büyük sebep bir çok kimsenin euronymous u göklre çıkartıp varg sabah akşam küfretmeleridir.evet varg psikodur.faşisttir.aykırı ve ters düşünceleri vardır.belki biraz da arızadır.ama bunalrı bile bile bir çok kimsenin varg ı görünce hemen küfür kıyamet yapması ilginçtir.artık öyle bir ha aldıki millet !!canım sıkıldı ya hadi metal sitelerine,pasif agresif e gidip varg etiketli konuları bulalım.küfredelim,sövelim,aşşağılayalım,rahatlayalım,deşarj olalım”mantığına büründü.varg vikernes tüm metal sitelerinde yalçın çakır ın programındaki adam gibi yerden yere çalınıyor.adamın müziği,görüşleri hep arka planda.buna bir dur demek lazım

    Burak

    birincisi herkes varg’a destek çıkıyor diye bir saçmalık yok. mesajlarda herkes sana destek çıkıyor, burzumcu vargcı tayfa çok daha fazla.

    ölmüş bir adam kendini savunamaz. ne olup bittiğini anlatamaz. ancak onu öldüren katil kişi ”x şöyleydi böyleydi hedeydi dallama, beş para etmezdi bu sebeple oldu” diyebilir. çünkü ölmüş gitmiş bir adamın işin aslına anlatamaz, katil kafasına göre şekillendirir. burada da aynı mevzu var. sen varg’ın her dediğini aynen kopyalayıp euonymous böyle rezildi şöyle pislikti deyip deyip yazıyorsun. bu şeye benziyor mesela ogün samast deseki ”hrant dink ermeni soykırımını savunuyordu”. bende desem bu hrant dink iğrenç bir adam, bak ogün samast böyle söylüyor gibi.

    durmadan ana kuzusu ve pısırık dediğin bir adam, neden durup dururken varg’a saldırsın? hadi bana bunu açıkla. götü yermi varg’a öyle girişmeyi ve varg kavgayı bitirip gidecekken hala ona saldırmak istemesi? çok tuhaf. varg’ın anlattığı hikayeye (bu hikaye her sene belirli oranlarda değişiklik göstereniliyor) göre, euronymous bıçak darbesi yediği halde hala saldırmaya çalışacak kadar cesur ve özgüvenli bir adam. varg’ın diğer lafında ise çekingen bir ana kuzusu. bu ne yaman bu ne çelişki.

    heyecanlı heyecanlı savunuyorsun. güzel ama illa sanki olayı kendin yaşamış gibi anlatma. varg’ın her dediği şeyin %100 katıksız doğru olduğunu nerden biliyorsun ki?

    burzum’un ilk 2 albümü çok ses getirmedi. asıl çıkışını ve ismini euronymous cinayeti ile duyurdu. bana hikaye anlatma şimdi.

    devamını daha sonra yazarım.

    TAAKE

    @Burak, valla yazdıklarımı nasıl bu kadar ters anlıyorsun hayret?yazdıklarımı tamamen yanlış anlamışssın.düşüncelerin zaten hatalı ve eksik ayrıca olayı derinlemesine analiz etmek yerine liseli tipi burzum-mayhem kavgasına dönüştürmüşsün.o kadar çok yanlış bilgin var ki yanlışlıklarını düzeltmek yerine öylece bırakmak daha karlı.en kötüsü apaçık ve net olan okuduklarını müthiş bir şekilde çarpıtıyorsun.açıkçası bana pes dedireten bu sitedeki ilk adam sensin.yalnız umarım kendini black metal dinleyicisi olarak tanıtmıyorsundur.inşallah ara sıra black metal dinleyen,true black metal yerine daha senfonik-melodik cafcaflı grupları dinleyen birisisindir.öyle değilse ve sen kendine black metalciyim diyorsan, ben artık bu müzik türünü dinlemeyi bırakacağım.

    Cucu

    @TAAKE, düşüncelerin tamamen hatalı da yok eksik de bilmem ne bilmem ne. ulan varg, gecenin üçünde euronun kapısına dayanıyor. adam iç çamaşırlarıyla uyurken. kapıyı aç diyor sinirle bağırıp çağırıyor euro kapıyı açmıyor. varg en sonunda elinde kontraktlar olduğunu söyleyip ikna ediyor öyle açıyor kapıyı yarı uykulu şekilde. sonrasında yok euro ona saldırmışta yok bıçaklamaya çalışmış da yok öldürmeye çalışmış da bla bla bla. ne bekliyordunuz varg’ın yaptıklarımdan dolayı pişmanım demesini mi? euronymous dediğin adam, black metal ve kilise yakma olayları bağdaştırılınca korkudan varını yoğunu toplayıp kaçmış ailesinin yanına çekilmiş dükkanını kapatmış beyaz tişört giyip milletten özür dilemiş insan. varg’ın müzikal dehasına laf söyleyecek insanlardan asla olmam, fakat euronymous cinayetinde söylediği hiçbir şeye inanmıyorum. tamamiyle götünü kurtarmak için salladığı saçmalıklar olduğunu düşünüyorum. içindeki şiddet sevdalısı şeytanı ortaya çıkardı ve euroyu vahşice katletti. olan şey bu. ve euronun öldüğü gün, burzum da mayhem de varg vikernes de black metal de öldü. skimsonik org müziğiyle hiçbir yere varamaz vikernes ve kendisi de bunun farkında.

    Mr Shred

    @TAAKE, Dostum Varg dinleyen adama poser demem ben, neden diyim ben hiç mi Varg dinlemiyorum? Demek istediğim bu Varg-Euro olayından sonra olanlar, Varg’ın bu konuda etkisi, BM’in adını Dünya çapında tekrar yayması, bu sayede bu olaydan etkilenen binlerce insanın BM’e merak salması. Yanlış anlaşılmalar vs vs… Belki bu da doğrudan olmadı ama bugün BM dinleyen kitlenin bir takımı belki de türün dinleyicisinin büyük çoğunluğu bu tayfadan. Sözüm meclisten dışarı.

    Sen de haklısın, eğer Euro hapse girseydi bugün koğuşta yapacağı albümlerle Euro DSBM’nin kralı olabilirdi. Belki gitar ustalığıyla da farklı genre’lerle içiçe geçmiş daha değişik bir türe imza atabilirdi.

    İki taraf ta birbirini kıskanıyordur zaten muhtemelen eğer söz konusu liderlik sıfatıysa. Varg bugün de tek başına BM adına bir kale. Bugün o akımın en sağlam destekçisi belki yine Varg’dır.

    Emperor’un yere sağlam bastığı dönem bence de ilk 2 albümdür, sonrasında extreme metalin dahi çocuğuyla dünyanın en progresif BM riff’lerini yazıp 10 yılda bir zirveye çıkıp efendi gibi dağılmışlardı. Aslına bakarsan ben Emperor’un neo-progresif/senfonik dönemlerini de tutmuş biriyim. Kitlelere daha çok hitap eden albümler çıkardıkları aşikar son çalışmalarında zaten. Düşünce olarak da Ihsahn almış başını gitmiş biri, son projeleri de ses getirmedi zaten. Ne varsa denedi progresiflik adına, deneysel folk yan projesi bile vardı, en sonunda da yine tek başına kaldı. Ama yine de kendi kendini tüketmiş sayamayız. Ihsahn müziğe 16′sında Inno A Satana’yla BM’ci olarak başlamasaymış ta daha ağaçlı kuşlu şeyler yapsaymış, anne babalarımız da tanırmış kendisini.

    Dediğin gibi Euro da az pislik değil, olaylara da tek bir açıdan bakmadığımız için böyle konuşuyorum. Varg’ın da suçu kabullenmesi ayrı bir muamma ama bana kalırsa, geçmiş gitmiş olay ama neticede olaydaki tek suçlu kişi de Varg değil. Inner Circle’daki herkesin payı var olayların o noktaya gelmesinde. Varg ne kadar pislikse Ihsahn ondan daha aşağı bir noktada değil. Ben bu noktada hepsine küfrediyorum. Hahahaha, çünkü bu davada alkışlanacak bir taraf yok bence. İnsanların balon inançlarından kime ne zaten.

  30. Junkie Ghoul says:

    bu adam mı varg’ı öldürme planları yapmış :D

    http://farm5.staticflickr.com/4134/4907545610_6505fab561.jpg

    _BlaCkeneD_

    @Junkie Ghoul, hakkaten bu euronymous da bi kırıklık var heralde hahaha :)

    http://imgim.com/euronymousblotebuik.jpg

    mayhemciler lütfen alınmasın :)

    Junkie Ghoul

    Birde şeytanın varlığına ciddi anlamda inanıyormuş (bugünkü black metal tayfasının ve laveycilerin aksine)

    I believe in a horned devil, a personified Satan. In my opinion all the other forms of Satanism are bullshit. Satanism comes from religious Christianity, and there it shall stay. I’m a religious person and I will fight those who misuse His name. People are not supposed to believe in themselves and be individualists. They are supposed to OBEY, to be the SLAVES of religion.

    Gitmiş dağ gibi teist satanist. allah belanı versin varg

    TAAKE

    @_BlaCkeneD_, varg,necrobutcher,fenriz,hellhammer ve diğer o zamanı yaşamış ve olayın içinde bulunmuş kişiler euronymous ile çeşitli iddialarda bulunurlar.bunlar: 1-onun aslında çok okuyan sakin bir kitap kurdu oldğu(büyük olasılıkla doğru.zaten gözlüklü ve kitap karıştırırken çekilmiş resimleri var.)
    2-annesi ile olan ilişkileri(nasıl bir ilişki varsa herkes bir röportajında kesin bundan bahsediyor)
    3-etnik kökeninin asyalı olduğu(özellikle yüz tipinden harketle söylenmiş bir iddia.bunu en çok varg savunuyor.varg a göre euronymous viking değil kafkas kökenli.büyük ihtimalle uydurma.tam bilemiyorum.umrundada değil)
    4-eşcinsel olduğu iddiası(bunu da varg ve necrobutcher iddia ediyor.fakat ikisi de çok hafif sesle ve laf arasında geçiştirerek söylüyor.ne de olsa adam black metalin krallarından.bu iddiayı mayhemciler korkusu yüzünden hemen hemen hiç duymazsınız.şahsen ben inanmıyorum.inanmak istemiyorum)
    burdakiler benim görüşüm ve iddiam değildir.euronymous karşı bir tavrım yoktur.tam tersine enzifer ile birlikte en iyi black metal gitaristi arasında bence

    TAAKE

    @TAAKE, bir de euronymous um dünya görüşünün komünist olması iddası var.hatta red youth adlı devrimci bir gruba üyeymiş.varg ile aralarındaki sürtüşmenin bir sebebinin de bu olduğu söyleniyor

    _BlaCkeneD_

    @TAAKE, belki de euronymous eşcinsel olduğu için varg onu öldürmüştür. şaka bi yana bence de aralarındaki sürtüşmenin en büyük sebeplerinden biri de bu bence. euro ırkçılığa karşı sosyalist biriymiş. vargında aşırı milleyetçi biri olduğunu bilmeyen yok zaten. yani görüşleri birbirlerine taban tabana zıt iki isim.

    bir de euronymous norveçteki deathlike silence production ın sahibiydi. o norveçteki black metal patlamasını yapan şirkettir bu. burzum da dahil bir çok grup ilk albümlerini bu şirket sayesinde yaptı. aslında burzum un çıkmasını sağlayan şirketin kurucusunun yani euronymous un varg tarafından öldürülmesi de işin ayrı bi ironik tarafı. gülsem mi ağlasam mı bilemedim amk.

    hen

    @_BlaCkeneD_, bence varg da eşcinseldir ya, adamı öldürecek kadar homofobikse onun altından bişey çıkar aga.

    ayrıca: http://www.metalsucks.net/2009/11/18/varg-vikernes-feels-guilty-about-enjoying-sex-with-men/

    TAAKE

    @hen, yok daha neler anasını satim.herkesin fikrine saygılıyız da artık iş iyice iftira,hakaret,çamur boyutuna ulaştı.sonuçat bu adamlar(varg,fenriz,ihsann)büyük sanatçı ve bir türün duayenleri.biraz daha duyarlı davransanız bir yerleriniz eksilmez.

    hen

    @TAAKE, eşcinsel olması niye hakaret oluyor ki?

    TAAKE

    @hen, balck metalci bir kişi için hakarettir bence.çünkü bm camiasında bu konuda hiç hoşgörü ve saygı yok.ayrıca varg böyle bir şey açıklamadan bunları söylemek çamur atmaya girer.iddia değeri bile olmayan sadece bu kesin böyledir mantığıyla salt akılla bir şeyler söyleyemeyiz.mesala gaahl adam çıktı açıkladı.onun için söylersen tamam.ama varg ile ilgili belki zilyon tane kaynak materyal okudum hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.senin verdiğin linkdeki sitede inci sözlük ağzıyla ve mantığıyla haber yapan bir site.çevirdiğim kadarıyla ‘ee bu adam bunca sene hapiste nasıl yalnız yattı?oz dizisinde erkek mahkumlar arasındaki muhabbeti biliyoruz.’ tarzı şeyler yazmışlar.cevap vermeye değmez ama varg ın kaldığı hapishane usa hapishanesi değil.4 yıldızı olan ve içinde hayvan gibi tesisleri olan pilot bir hapishane.ayrıca varg ın karısı ve çocuğu var.

    hen

    @TAAKE, Black metalci kişi için hakarettir normal adam için değildir diye bir hakaret tanımı yoktur. Hakaretin tanımı bellidir. Kişiye özel tanım yapılmaz. Aksine eşcinseli hakaret olarak kullanırsan eçcinsellere hakaret etmiş olursun, eşcinsel olarak nitelediğin kişiye değil. Varg Vikernes’in neyi hakaret olarak görüp görmediği kendisinden başka kimsenin umrunda değil, olmamalı da zaten.

    Aynı şekilde, çamur atmak da bambaşka bir şeydir. Benim hoşlanmadığım bir şeyi bana söylerseniz çamur atmış olmuyorsunuz. En fazla beni sinir etmiş oluyorsunuz mesela.

    Zaten eşcinsel olabilir dememin sebebi hapishanede yatması da değil ki. Metal Sucks linkine bakarsan orada geyik yapılmış sadece. Oradaki yazı komik olduğu için verdim o linki. Oturup “hapishaneye düştüyse arkayı nasıl kurtardı?” demiyorum tabii ki.

    Eğer homofobiden dolayı cinayet işleyecek seviyeye gelebiliyorsa bir insan, o zaman eşcinsel olabilir diyorum. Şu anki toplum, kendi doğası gereği zaten homofobik insanlar yetiştiriyor. O yüzden neredeyse herkeste az biraz homofobi vardır, burada garip bir şey yok diye düşünüyorum. Bende de var yani. Fakat normal insanlar homofobi yüzünden eşcinsel birini öldürmüyor ya da eşcinsel insanlara saldırgan davranışlar sergilemiyor (umuyoruz ki). Homofobi toplumda genel olarak “eşcinsel sanılmaktan korkma” şeklinde zuhur ediyor. Homofobinin adam öldürtecek kadar yüksek seviyelerde olmasının ve kişinin saldırganlaşmasının da bir çok olası açıklaması var. Bu açıklamalardan biri de şöyle bir şey: İnsan kendisinde olduğunu içten içe bildiği, hoşuna gitmeyen davranış ve dürtüleri başkasında gördüğünde saldırganlaşır, çünkü temelde o dürtüleri ve davranışları kendisi de taşıdığı için esasen kendisine öfkelidir. Kendine olan öfkesini sürekli hasır altı ettiğinde, bu öfke herkesten önce bu “kötü” özellikleri taşıyan diğer bireylere yöneltilir. Bizim olaya dönecek olursak; ciddi anlamda homofobik bireylerde aslında homoseksüel uyarıcılardan tahrik olma durumu ile ilgili bir çok akademik çalışma mevcut. Ayrıca Milk diye bir film var onu da izlemeni tavsiye ederim aklıma geldi şimdi. Bi de Queen diye bi grup var…aşldkaldasdsdg şaka lan şaka :D

    Varg Vikernes’in eşcinsel olma ihtimali tartışılır, eğer (eğer diyorum bak) eşcinsel diye birini öldürdüyse “niye eşcinsel olsun ki naalakası var” diyip geçmem. Düz bir insana göre eşcinsel çıkma ihtimali çok daha fazla. Kendi adıma konuşayım yarın öbür gün Gaahl gibi çıkıp böyle bir şey açıklarsa hiç şaşırmam (Gaahl’da da iyi cesaret var bu arada ha). Gerçi bence böyle bir şey varsa bile, bunu kendine ve doğal olarak diğer insanlara da itiraf edemez de, neyse. Ütopik konuşuyorum işte.

    Ha diyeceksin ki önceki gönderide niye direk “bence eşcinsel kesin!” dedin? Sizi trollüyorum n’abiyim.

    Aeonian_Lich

    @hen, Genel itibariyle dediklerine katılıyorum. Konu burada öyle gelişti, ama sadece homofobiden daha kompleks durumlar var ülkede. Ufak bir örnek: kadın gider sokak hayvanlarına yardım eder, anında çok bilmişler çıkıp: “O kadar aç insan varken bunlarla uğraşmak kötü insan olmaktır” derler. Sanarsın kendisi hayatını aç insanlara adamış. “Emeğe saygı” denip duruluyor ya, bu keşke yapılsa. Ama öncelikle “bana doğru gelen emek, emektir” benmerkezciliğinden çıkılması gerekiliyor.

    Varg’ın olayı hakkında pek bilgim olmadığından bişey diyemiyorum o konuda.

    SeventhSon

    @hen, şu linkle ne alakası var abi. yazar atıp tutmuş orda.

    TAAKE

    @_BlaCkeneD_, aynen dediği gibi bunlar lenin ile satlin gibi aynı kafada,aynı davada,aynı amaç için mücadele eden adamlar.demek ki böyle şeyler en sonunda birbirini yemeye kadar gidiyor.fransa daki norveç black metaline karşı kurulan les legions noires de bir anda dağildı,buhar oldu(ya da biz öyle zannediyoruz)dediğin gibi ilginç ve ironik.

    wikus van de merwe

    @TAAKE, lords of chaos kitabına göre euronymus daha internet yokken çocuk pornosu ve snuff filmleri arşivleyen, geceleri ormanda pompalı tüfekle sağa sola ateş eden sosyopatın teki. ayrıca kafkas değil bir batı sibirya halkı olan sami kökenli.

    TAAKE

    @wikus van de merwe, bu anlattıkların gerçek mi?hiç duymamıştım.zaten euronymus hakkında çok az bilgi var.yalnız until the light takes us belgeselinde de varg euronymus un snuff filmlere bir takıntısı olduğunu ve bazen kendisini kaçırıp bir snuff film için kullanmasından korktuğunu söylüyordu.iyi hatırlıyorum.tabii lords of chaos kitabı bu black metal sahnesi konusunda otorite ve danışılan bir kitap.sen nerden buldun bu kitabı?internetten ingilizcesini okudun mu,yoksa kitabın türkçe basımını mı buldun?bilgilendirirsen sevinirim

    wikus van de merwe

    @TAAKE, nette ingilizce versiyonu dolaşıyor. sonra şuradan hayranı olduğun varg’ın müslümanlar ve türkler hakkındaki düşüncelerini okuyabilirsin: http://www.burzum.org/eng/library/2004_interview_bg.shtml

    TAAKE

    @wikus van de merwe, bunları okudum zaten. şu kitabı da okuyayım ingilizce’m elverdiğince.

    Junkie Ghoul

    Anders Behring Breivik = Varg Vikernes

    sadece biri pagan olduğunu iddia eden non-teist, diğeri koyu hristiyan.

    Ugur

    @Junkie Ghoul, Çok ilginç eğer özel bir kanun falan çıkmazsa Anders breivik de yargılamadan sonra büyük ihtimalle varg’ın aldığı cezanın aynısını alacak.Zaten Norveçteki en ağır ceza da o kadar.

    “Vikernes was sentenced to 21 years imprisonment, the maximum sentence in Norway”

    TAAKE

    @Junkie Ghoul, evet birbirine taban tabana zıt iki görüş ama işin içinde fanatizm olunca ikisi denk oluveriyor.boşuna demiyorlar bir ülkeye en iki kişi zarar verir.biri kin ve nefretle dolmuş hain,diğeri aşırı dercede vatansever

  31. Junkie Ghoul says:

    Euronymous’un komünist olduğu doğru. Stalin ve castro hayranı olduğunu bir yerlerde okumuştum.

    TAAKE

    @Junkie Ghoul, ilginç gerçekten.çünkü black metal camiasının % 90-95 i bildiğin faşisttir.hatta bazıları röportajlarında ‘lanet olasıca insan ırkı,insan ırkı denen pis fareler ‘ gibi sözler kullanıyor.bu sözlerin sadece imaj,görüntü olduğunu düşünsek bile adamlar buna kendilerini inandırmış olması bile bir facia.hadi misantropi denen şey insanlardan çok çekmiş herkeste belli bir süre sonra oluşabilir.hatta çok ünlü filozof ve yazarlarda misantropisttir, onu anladık ta insanlardan insan ırkı diye nefret edip,aşağılamak eşşeğin bir tarafına artık baraj dayamak diye düşünüyorum.mütiilation grubunun herşeyi olan adamın bir röportajını okumuştum mesala,şöyle bir konuşma geçiyordu aralarında
    -siz kendinizi ırkçı veya nsbm olarak nitelendiriyormusunuz?
    -hayır,bunlar insan ırkı denen pis farelerin uydurduğu düşünceler,ideolojilerdir.ne kadar saldırgan ve acımasız gibi görünsede faşizm ve nazizmin temelindede ırkını rahat ettirme,ona hizmet etme yani insanlık için iyi şeyler vardır.biz insanlığa iyi şeyler veren,iyiliği telkin eden herşeye karşıyız.din,ideoloji,akım,görüş,fikir,örgütlenme vs.hepsine karşıyız.biz karanlığın,cahilliğin,pisliğin,kötülüğün takipçileriyiz.bizim tek ideolojimiz nefrettir.herkesden ve herşeyden nefret ediyorum.özellikle insanlardan.ben de insan olduğum için en çok kendimden nefret ediyorum.

    bu röoprtaj her aklıma geldiğinde gülmüşümdür mesala.siz bi de varg a yükleniyorsunuz yok ırkçı,yok pagan,yok psiko diye.evet varg paganist bir ırkçıdır ama bu adamın yanında gene düzgündür.Euronymous u ise farklı düşündüğü için takdir ediyorum.

    _BlaCkeneD_

    @TAAKE, bence bu dediğin çok güzel bi şey. o röportajını yazdığın adamı açık sözlülüğünden tebrik ediyorum. çünkü black metalde zaten insanlığa karşı duyulan nefret belirtilir. amaç ölüm, kaos, köütülüktür. hoş görünme gibi bi amaç yoktur. zaten köütlük yüceltilir. şimdi adam şarkısında ”alayınızın anasını parçalicam” diyip te günlük yaşamında hümanist takılsa ”yaşasın sevgi kardeşlik” dese büyük çelişkiye düşse daha mı iyi olur. bence bir müzisyenin kendi fikirleriyle yaptığı müziğin fikirlerinin paralel gitmesi hoş bi şey. misantropinin her hangi bi ideolojiyle doğrudan bağlantısı olmadığı için, ırkçılık anarşizm vs. gibi ideolojilere değinmiyorum. ama başıma bir şey gelmeyecekse ben de misanthropistim. insanları sevmiyorum hatta nefret ediyorum. içimden taramalıyı alıp sokağa çıkıp sağa sola ateş edesim var. yani yok olsa yeridir bana göre.

    konu varg ın röportajından biraz saptı gibi ama böyle black metal ve ideoloji üzerine böyle tartışıyoruz ya iyi oluyor.

    TAAKE

    @_BlaCkeneD_, iyi tartışma oluyor iyi.kişiler üzerinden karalama ve çamur atma çabasına dönmeden,bildiklerini paylaşma üzerine seviyeli şeyler yazılınca gerçekten tadından yenmiyor.söylediklerine de katılıyorum.adamın gerçekten kafası kırık ve kendini işine bayağı kaptırmış ama en azından fikirleri tutarlı ve oldukça düz ve minimalist.en azından dimmu borgir gibi nuclear blast ile anlaşıp dimmu borgir sütyeni,donu,fanilası çıkarıp bi de sitesinden pazarlamıyor.söz gelelimi dark funeral adamaların şetansız şebeksiz şarkısı yok ama maşallah her organizasyonda,her konserde,her ortamda onlar.nerde çalgı,orda galgı adamlar.yani parasını bastırırsanız oğlunuzun sünnet düğününde bile çaldırabilirsiniz.yok yani en azından kendini,vizyonunu düzelt ya da ‘ben artık bu piyasanın adamıyım,herşey tıraş,konserden sonra laylaylom bizim işimiz’ de.maalesef black metalin gelişiminde kuzeyli grupların yeri çok büyüktür ama bu türün yozlaşıp,vizyonunundan uzaklaşmasında da başı çekmeye başlayan yine kuzeyli gruplar var.fenriz bunu tüm röpotajllarında dile getiriyor.’bu lanet bok gittikçe trend haline geliyor’diyor.bence varg ın bu kadar sert konuşmasının altında yatan neden de bu

    _BlaCkeneD_

    @TAAKE, aynen hocam. black metalin black metal olmasında en büyük pay iskandinav gruplarınındır. ama esas kolpalarda ordan çıkıyor. mesela bence her ne kadar çok iyi müzik yapsalarda dimmu bogir o dediğin pazarlama stratejileri gibi olaylar yüzünden black metal felsefesini ayaklar altına almıştır. satyricon da bence black felsefesini çiğnemiş bi gruptur. klipleri mtv lerde döner albümleri roadrunner records etiketiyle raflarda en üstlerde yerini alır falan. bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. bi de her ne kadar iskandinav olmasalar da cradle of filth denen bi nane var ki onlara hiç bir şey demiyorum. zaten bunların şu an blackle falan alakası yok da sonuçta bu işe black metal janrıyla başlamış bi grup. yukarda bi arkadaş yazmıştı sanırım euronymous un ”bir black metal albümünün 20000 sattığı gün black metal bitmiştir” tarzı bi açıklaması (açıklamayı tam hatırlamadığım için rakamı salladım ama bu tarz bi şeydi) vardı. çok güzel demiş elleri ayakları öpülesi bi açıklama. ha euro yaşasaydı bugün black metal daha farklı olur muydu olmaz mıydı bilemem ona değinmiyorum. ama bugün black metalin en sağlam kalesi varg reis gibi gözüküyor. ha aşırı milliyetçi görüşlerini zerre desteklemem ama bu müziğe katkılarının hakkını vermesini de bilirim. ki bu röpartajda da çok doğru konuşmuş bana kalırsa.

    TAAKE

    @_BlaCkeneD_, eğer mayhem albümleri piyasada yirmibinden fazla sattığı gün black metal bitmiştir. euronymous
    evet euronymous bu sözüyle ne kadar ileri görüşlü olduğunu kanıtlamıştır.zaten ilk black metal akımı içerisindeki gruplar gerçekten çok samimi idiler.darkthrone,mayhem,burzum,immortal,satyricon,emperor … fakat şu anda gerçekten o eski samimiyet ve felsefesinde müzik yapan sadece bir avuç grup kaldı.tabii bir de underground grupları unutmamak lazım.fenriz in dediği gibi ‘asıl hazine yerin altında’

  32. nordson says:

    oh be sonunda;
    “aq serhat ne muabbet dönmüş yav!”
    :)

  33. blackroseimmortal says:

    boş şeyler demiş, bu adamın her dediğini savunmaya gerek yok. dediklerini kafasına kakmaya da gerek yok.

    Mikael'in Yakalamaya Çalıştığı Progresif Tını

    @blackroseimmortal, varg’ın söylediği 10 şeyden 9′u yalan, 1′i şüphelidir. her dediğini savunan ruh hastası olduğunuda sanmam

    TAAKE

    varg black metal dünyasındaki en sabit fikirli,en tutarlı,en bağnaz,en dediğim dedik fikirlere sahip adamdır.haberin olsun.ayrıca ne kadar dünya görüşünü lanetlesek tek kıvırtmadan çıkıp’evet ırkçıyım,itirazı olan?’diyebilmiş bir adamdır.dediğim gibi black metal dünyasının %98 i ırkçıdır ve burda sayamayacağım ne kadar bok püsür aykırı akım ve sapıklık varsa onlarla ilgilenirler.ama bunu röportajlarında hafifçe sezdirirler.açıkça söyleyemezler.çünkü albüm satışları,konserleri velhasıl paracıkları tehlikeye girer

  34. bathory says:

    güzel muhabet dönmüş aranızda ben varg vikernesi severim bm üzerindeki etkisi büyüktür fakat yaptığı ırkçılığı hiç sevmem bm üzerinde çoğu grupta zaten ırkçılık vardır fakat bm nin dünyaya yayılmasındaki en büyük sebep vargın yaktığı kiliseler euro ve deadın ölmesi bu akımı dünyaya duyurmuştur bide ırkçılığı olmasa varg açık sözlü ve en hakiki adamdır

    TAAKE

    @bathory, aslında olayı en güzel biçimde özetlemişsin

  35. siyah says:

    umskiptar albümü hariç gerisi çöp şu albümü ezberledim desem yeridir

  36. Deadman says:

    Demonaz ne gibi bir farelik yapmış merak ettim. Varg’la bayağı yakınlarmış çünkü.

  37. Fingolfin says:

    Enslaved ve Immortal ile derdi neydi bilmiyorum ama Emperor konusunda kendine göre haklı gerekçeleri var. Büyük ihtimalle Ihsahn ile de bir derdi yoktur, Varg’ın asıl derdi Faust ve Samoth ile, ikisi de mahkemede Varg’ın aleyhinde tanıklık etmişlerdi ki Faust denen herif Varg’dan çok daha pislik sırf zevk için insan öldürmüş biri, buna rağmen Varg’dan daha az hapis yatmıştır. Varg öldürmekte haklıydı demiyorum ama sırf zevki için Euronymous’u öldürdüğünü sanmıyorum. Kendini tehdit altında hissediyordu ve bu yüzden paranoyaklaşması normaldi.

    deadhouse

    @Fingolfin, Hoş geldin 2011

    Retrokafa

    @Fingolfin, Dünya düzdür ve hatta bir kaplumbağa’nın sırtında duruyor…

    Fingolfin

    @Retrokafa, Haha yıllar sonra bu yazdıklarım biraz saçma olmuş ama olsun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.