# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DISPARAGED – The Wrath of God
| 18.03.2010

Alpler’den gelen lezzet.

“İsviçre’den babam çıksa dinlerim” demeyi çok isterdim, ama İsviçre’nin metal arenasına genel olarak çok da katkısı olduğu söylenemez. Say deseler en fazla birkaç grup sayabilirim. Celtic Frost, Coroner, Eluveitie, Messiah, Gurd, Krokus. İşte şimdi bunların arasına Disparaged’ı da ekleyebilirim.

İsviçreli grup Disparaged, üçüncü albümünü geçtiğimiz yıl yayımladı. Hâliyle o kadar albümün arasında kaynadı tabii. Ben de yeni dinleme fırsatı buldum. Bu yazıyı da albümün gazına geldikten sonra yazıyorum zaten. Öncelikle şunu belirteyim; grup saf bir death metal icra ediyor. Bir hayli saldırgan ve vahşi bir müzikleri var. Underground tavırlarından dolayı şu ana kadar adlarının pek duyulmamış olması çok normal. Davulcularının isminin “Deniz Lebovci” olduğunu öğrendiğimde, “Acaba Türk asıllı mıdır nedir?” diyerekten biraz araştırma yapmıştım ve o şekilde de grubu dinlemeye başladım.

“The Wrath of God”, on bir şarkıdan oluşan ve kırk dokuz dakikalık süresiyle yeterince doyurucu bir death metal albümü. Genelde verse kısmında gazı kökleyen, headbang yapmaya bayağı müsait riflerle ilerleyen gitarlara blast beat’ler eşlik ederken, bazen de melodikleşen gitarlar onu tamamlayan çift kroslar ile güzel bir atmosfer yaratıyor. Boru gibi bas tonları da cabası.

Bodoslama şarkılar da, daha melodik olanlar da bana grubun tümüyle özgün olmadığını düşündürtse de, sonuçta ortada baştan savma olmayan, oturaklı bir albüm olduğu hissini uyandıran bir sunum var.

Albümde önce çıkan şarkılar; Tales of Creation, solosu bir yerden tanıdık gelen gaz küpü Under Foreign Flag, Reborn, nakaratında bir an Amon Amarth dinliyormuş havası uyandıran Bringer of Death ve albümle aynı isimdeki The Wrath of God. Prodüksiyon açısından dinleyenin pek bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum; çünkü albüm cillop gibi bir prodüksiyona sahip (Jacob Hansen).

“Wrath of God”dan daha fazla bahsedip (tabii burdan uzun yazmak kötüdür gibi bir şey çıkarmıyoruz) dinleyecek olanların alacağı olası hazzı düşürmek gibi bir niyetim yok. O yüzden kısa kesiyorum. Orijinal değil ama keyif veren, kudurtan bir albüm. Yürüyerek gideceğiniz yere olan mesafeyi kısaltmak istiyorsanız, reçeteniz belli. Saldırın!

İhsan DÜNDAR

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.00/10, Toplam oy: 21)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Twilight Vertrieb
Kadro
Tom Kuzmic: Gitar, vokal
Ralph Beier: Gitar
Adrian Scheiber: Bas, vokal
Deniz Lebovci: Davul
Şarkılar
1. Caught in the Fire
2. Tales of Creation
3. Reborn
4. The Wrath of God
5. Dying Seed
6. The Burial
7. Under Foreign Flag
8. Thy Will
9. Mask of Worms
10. Swallow the Earth
11. Bringer of Death
  Yorum alanı

“DISPARAGED – The Wrath of God” yazısına 15 yorum var

  1. Ugur says:

    Oha demek istiyorum. Adama zorla headbang yaptırır parçalar o derece sağlam. Benden 9/10.

  2. Berker İlhan says:

    off cidden çok sağlam kazımışlar beğendim !

  3. janslore the celebrity says:

    Bringer Of Death, Amon Amarth’ın ilk dönemlerine benziyor.

  4. Ahmet Saraçoğlu says:

    Youtube videosu olduğu için kalitesi düşük ama ona rağmen gitarları çok hayvan kaydettikleri belli. Dendiği gibi o Amon Amarth benzerliği de baya dikkat çekiyo. Bi de disparaged ezilmiş, hor görülmüş, küçük düşürülmüş falan demek, böyle öküz müziği için garip bi seçim.

  5. Oha baya kemik sesi bunlar, sağlam lan.

    İsviçre demişken, Unhold diye bi grup var İsviçre’den, sağlam sludge grubudur. seveni bakabilir. bu da ek bilgi.

  6. Ahmet Saraçoğlu says:

    Toblerone metal ftw!

  7. like fire says:

    toblerone metal heheh :) isimleriyle tezat oluşturduklarından falan bahsedecektim, ama çok klasik olur diye vazgeçtim :)

    bu arada başlık için ahmet saraçoğlu’na teşekkürü bir borç bilirim. böyle daha iyi olmuş.

    Ahmet Saraçoğlu

    Nidimek.

  8. Ahmet Saraçoğlu says:

    Bence bu albümün puanı kesin böyle 9,75′te kalacak. Hiç düşmeyecek.

  9. Exorsexist says:

    indirip dinlediğimi hatırlıyorum ama neye benzediğini hatırlamıyorum. pc’de durmadığına göre çok beğenmemişim. tekrar dinlemekte fayda var.

  10. Ahmet Saraçoğlu says:

    Bu ara biraz fazla death metal yazısı geldi hem yazarlardan hem okurlardan, eldekilerin çoğu death metal, bi şey yazmak isteyen varsa diğer türlerden alabiliriz. :)

  11. Mert Akar says:

    Sololarda bir Arch Enemy tadı var sanki.

  12. deathless says:

    morbid angel-covenant bekliyorum ben!??…
    disparaged adını da ne yalan söyliyeyim yeni duydum ve bunlara benzer en az 1000 tane death metal grubu vardır,pek özellik yok ama bu türe gönül verenler için azdırıcı baya unsurlarda yok değil….kısaca dinlenip hatmedilebilir kanımca!

  13. nordson says:

    yine isviçre’den Requiem oldukça sağlamdır.death metal sevenlerin dinlemesini tavsiye ederim. hızlı, teknik ve bone-crushing muzak..

  14. like fire says:

    Requiem de dinledim, ama Disparaged kadar vurmadı beni.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.