# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DAVE MUSTAINE’den büyük laflar
19.03.2010

“Dünyanın en büyük dört metal grubu…”

DAVE MUSTAINE, geçen hafta kendisiyle yapılan bir röportajda sorulan “Big Four Amerika’ya da gelecek mi” sorusuna, pek çok kişiye ilginç gelecek bir cevap vermiş.

Aşağıdaki videolardan da görülebileceği üzere (bu soru ikinci videoda soruluyor) MUSTAINE, “Amerika’nın en büyük dört metal grubu olarak Big Four’daki dört grubu sayıyorlar (METALLICA, MEGADETH, SLAYER, ANTHRAX). Aslında biz dünyanın en büyük dört metal grubuyuz. Başka kim var ki? IRON MAIDEN mı? LED ZEPPELIN mi? BLACK SABBATH mı? AC/DC mi?” şeklinde başladığı konuşmasını, bu isimlerin bir önceki jenerasyon olduğunu söyleyerek toparlamaya çalışıyor. MUSTAINE’in bahsi geçen grupları tek tek açıklarken sıra IRON MAIDEN’a geldiğinde çark ettiği ve konuyu kapattığı gözleniyor (4.35-5.10).

Buyrun:

  Yorum alanı

“DAVE MUSTAINE’den büyük laflar” yazısına 75 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    Baya bildiğin sıçıp sıvamış bence. Tamam Zeppelin, ACDC falan metal değil onları eleyebilir de, Iron Maiden hem müzik hem sahne anlamında en basitinden Anthrax’la aynı cümlede bile geçmez bence. Ki şu yaşlarında bile bu dört grubu katlayan sahneleri var, on yıl sonra müzik yapıyor olurlarsa yine şimdiki bi çok büyük grubun eline verirler sahne olarak.

    Bi de Mustaine “başka kim var ki” deyip grupları sayarken röportajı yapan adam kameraya “doğru diyo” şeklinde bi bakış atıyo ama Iron Maiden ismini duyunca “yaaani…” gibisinden bi duruyo çok komik orası.

  2. nordson says:

    anthrax, scott ian’ın liderliğinde sürekli kadro değişimleri yaşayan bir grup değil mi? istikrar olcak büyük grupta bir kere mirim. herkes bass gitar, davul çalıyor..

    anonymus

    @nordson, O DAVUL DEĞİL BATERİ !!!!!!

  3. Blakkheim says:

    Dünyanın en iyi iki grubuyuz dese slayer la anthrax a ayıp olacak, öyle olmasın diye hepimiz süperiz falan demiş ama, olmamış tabi pek. Metallica-Megadeth-Iron Maiden-Slayer falan olsa tamam günümüzün ve jenerasyonunun en büyük 4 metal grubu ok de, böle olmamış harbi. Kaldı ki artık “bizim grup hepinizi döver.” falan gibi açıklamalar yapacak yaşı, ergenliği geçmedi mi lan bu adamlar artık öeh.

    Ebg

    @Blakkheim,
    Megadeth vs Slayer:Megadeth alır.Armoni,duygu ve yetenek açısından üstün.Kerry King Megadeth i bi süre denemiş ama uyum sağlayamayıp Slayer a geri dönmüştür.
    Megadeth vs Metallica:Dave Mustaine’in lucretia’ya giriş partisyonları kirk hammett’ın …and justice for all solosundan daha zor ve tekniktir.bu yeterli.
    Megadeth vs Anthrax;Tartışmaya gerek yok.
    Bana kalırsa Big Four’daki en iyi grup Megadeth.Ac Dc den iyiler led zeppelindende iyiler.Iron Maiden için yanlış bişey söylemiş sadece.gerisine hak veriyorum.mustainein soloları berbat,besteleride öyle diyenlere;
    solo için my last words’ü,beste anlayışı için bütün rust in peace albümünü dinlemelerini öneririm.

    Korhan Tok

    @Ebg, Hayatımda duyduğum en saçma argümanların tamamını bir kerede vermişsin.

    Peki.

  4. Sambalici says:

    iyi de bu big four muhabbeti amerikan thrash metal dünyası ile alakalı bir isimlendirme değil miydi, biz yıllarca öyle bildik. dünyanın en iyisi oldukları nereden çıktı, amerikanın en iyi grupları oldukları bile tartışmalı. ki o da değil diğerlerini eski jenerasyon sayıyor ama bu her ne kadar hastaları olsam da bu dörtlünün de en iyi zamanları geçeli baya baya oldu. neyse zaten “yeni nesil büyük metal grubu çıkamaması” bambaşka bir tartışma, yaz yaz bitmez.

  5. Aeonian_Lich says:

    Bu adama ileri derecede uyuzum. Bir röportajında da “kimse benden iyi gitar çalamaz, en fazla ulaşabileceği seviye benim seviyemdir” gibisinden birşeyler demişti. İyi ritmci kabul, ama ego problemleri var fazlaca.

    Blakkheim

    @Aeonian_Lich, iyi solo atamıyor mu yani??

    Aeonian_Lich

    @Blakkheim, valla sanırım kendisi ritm bazında en iyi benim demiştir. sololarını da kastettiyse vah vah. Uzaklara gitmeye gerek yok, birlikte çalıştığı Marty friedman’a hakaret etmiş olur en basitinden.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aeonian_Lich, yok canım solo konusunda öyle bi iddiası yok. Zaten Broderick için “rüyamda çalamayacağım şeyleri çalıyo” falan demişti gruba alırken.

    berat mutluhan seferoğlu

    @Blakkheim, iyi solo atsada en fazla ulaşılabilecek seviye değil yani.Jason Becker,Jeff Loomis,Ron Jarzombek gibi isimler seviye baabında mustaine’i 5e 10a katlar.

    Ebg

    @berat mutluhan seferoğlu, evet herhangi bir iddiası yok solo konusunda,ama kirk hammettan çok daha iyi olduğu reddedilemez bi gerçek.my last words ün solosunu dinleyince bu kanıya varmak zor değil

  6. Umut says:

    Mustaine kadar uyuşturucu tüketseydiniz siz de aynı kelamları edeebilirdiniz dostlarım..Şaka tabii.

  7. Ahmet Saraçoğlu says:

    20 yıl önce sorulsa verilecek cevabı vermesi ilginç. Maiden, Priest önceki nesil diye saymıyosa, kendisini de saymaması lazım, o da önceki nesil çünkü artık.

    Megadeth’le Slayer’ın son albümleri ilk haftasında 40-45.000 arası satmış, atıyorum Mastodon’un son albümü de aynı satmış. Lamb of God 68.000 satmış mesela baya çocuğu koymuş. Anthrax’ın zaten esamesi okunmuyo ticari başarı anlamında, son albümü Billboard’a 122 numaradan girmiş.

    Mustaine’dir sonuçta deli bi insan, ne dese şaşırtmaz onu öyle seviyoruz da, “Iron Maiden mı?” da denmez be bebişim. :)

  8. Ufuk says:

    özetle şunu demiş.
    - diğer saydığı gruplar kendilerine rock n roll diyor.
    - priest ve maiden biz metaliz diyorlar ama eskiler. artık kimsenin umurunda değiller.
    - dolayısıyla bugün metalin en büyüğü big 4′dur.

    bunlar reklam kokan hareketler.

  9. Exorsexist says:

    40 küsür yaşında dünya kadar yer görmüş bir insan nasıl böyle laflar söyleyebiliyor anlamıyorum. kötü bişey dediğinden değil de çok çocukça ve düşüncesizce.

  10. osman says:

    mustaine’in sırf gündem yaratmak için bu tip söylemleri artık “yazık la” dedirtir oldu.

    abi anladık tamam, hatta söylene söylene klişe de oldu, bitmeyen bir kuyruk acın var ama rust in peace gibi, countdown to extinction gibi albümler yapmışsın, kralına boruyu göstermişsin, hala daha ne diye bu tip ismini zikrettirme çabalarıyla flaş tv ünlüsü kıvamına gelirsin ki.

    ama yine de kredin tükenmeyecek lan. istersen “white metal” yapmaya başla. şu metal aleminde kendine has adamlardan birisin, anlamadım gitti.

  11. Ahmet Saraçoğlu says:

    İkinci video 5.00-5.02 civarında Dave “Judas Priest’i 15 yaşındayken dinlerdim” derken diğer elemanın “doğru diyon babo onlar çok eskidi” dercesine kafasını iki yana sallama detayı da tadından yenmiyor.

  12. Burak says:

    Bi anlık dalgınlığına gelmiştir sonradan sıctık bari toplayalım hacı diye döndürmeye çalışmıştır bence.

    caksu

    Tevazunun kırıntısından ödü patlama ve gevezelik bir araya gelince oluyor böyle :) Üzerinde kafa yorduğu birşey olduğunu hiç sanmıyorum, ağzından çıkan laf doğru olmak zorunda olduğu için doğaçlama bir savunma/açıklamaya girişmiş gibi. Ben olayı çözdüğüme göre de daha birşey yazılmasına gerek yok eheh.

  13. deathless says:

    doğru söylemiş bence…sonuçda big four denilen olayla iron maiden ın bi alakası yokki!!sıraladığı gruplarda senelerdir herkesin bildiği ve big four denilen olayı temsil eden gruplar!!…eee mustaine neden kızılıyor anlamadım!!??

    Burak

    @deathless, hmm, dünyanın en büyük 4 grubuyuz demek Iron Maiden varken çok iddalı, tamam en büyük 4 büyük thrash grubu onlar ama metal diye genellersek bence göz önünde bulundurması gereken çok geniş bir grup kitlesi var, ve Anthrax’tan daha büyük metal grupları kesinlikle var bence. Söz konusu Big 4 olsa eyvallah ama dünyanın en büyükleriyiz demek absürd.

  14. heat says:

    rahat bırakın çocuğu!!??

  15. enver yılmaz says:

    hakkaten dave mustaine bolca mal demeçler veren biri, ama ben burdakinde bi saçmalık görmüyorum. adam kendince dünya’nın en iyi 4 grubu bunlar demiş. herkesin kızdığı nokta ne anlamadım. kendini ve grubunu en yüksek seviyede görmesi mi? pek tabi görebilir, megadeth metal tarihinin önemli gruplarından. iron maiden’ı en iyi 4 grup içine almadığı için mi? almayabilir. bana denilse, sana göre en iyi 4 metal grubunu say, maiden’ı saymam misal.

    hen

    @enver yılmaz,
    “Bence en iyi gruplar şunlar” diyip bazı isimler sayması değil komik olan. “Bedüğe bayılıyorum mesela” dese bence hiç komik olmazdı. “Seviyomuş demek adam” derdim. (Jamiroquai dinleyen adamım sonuçta Enver, biliyosun=) )

    Bana komik gelen, “Mesela şu isimleri almıyorum çünkü…” diye açıklamaya başlayıp açıklayamaması. İlk ikisinde “zaten onlar metal değil” diyor. Evet diyorum. Maiden’a geliyor “hmm onlar biraz daha NWOBHM gibi” diyor, ki bunun konuyla hiç bir alakası yok farkındaysanız. Yani Maiden Metal değil dese yanlış da olsa bu iddia en azından konuyla ilgili diyeceğim. NWOBHM olması tamamen ilgisiz. Orada resmen “Maiden’dan iyiyiz” diyemiyor, gün gibi ortada (keşke dese yani, madem bişey diyecen tam de). Sabbath’a da aynı şekilde laf edemiyor. Judas Priest’e sataşmak çok çok daha kolay diğerlerine göre. Onlar için de “çocukken dinliyodum, bayadır bu işin içindeler yeter bence” demiş. Bravo, ben de çocukken seni dinliyodum Mustaine ve sen en az bi 10 sene daha ortamlarda böyle açıklamalar yapıyo olacaksın. Naapalım şimdi? Böyle salak laf mı olur.

    Ayrıca buradaki hareket masumane bir “ne var abi adam sevdiği grupları açıklamış” da değil. Ortada bir Big Four olayı var ve adam resmen “biz süperiz bombayız eskisinden de çılgınız” tarzı laflarla piyasa yapıyor. Bunu yaparken de ek olarak başkalarıyla kıyaslama yaparak kendini üste çıkarmaya çalışıyor. Bunu görmüyor olmak için kör olmak lazım ya. Mesele Maiden falan değil yani. Mustaine’in şu hale düşmesi.

    Ufuk’un dediği gibi, bunlar reklam kokan hareketler.

    Ahmet Saraçoğlu

    Katılmaktayım. “Laf söyledin balkabağı” diye bi söz vardır bilmem duyanınız var mı, ağzından o anki boşlukla bi şey çıkar, sonra onu açıklayacağım diye şekilden şekle girersin. Ama burada açıklanacak bi şey yok. Olay Maiden ne kadar iyi kötü, Mustaine’in egosu falan da değil. Öyle bi an aklına bi şey gelmiş, düşünmeden söylemiş o da. O bunları derken belki Iron Maiden onun tepesinden uçuyo uçağıyla. :)

    hen

    @Ahmet Saraçoğlu, “O bunları derken belki Iron Maiden onun tepesinden uçuyo uçağıyla. :)” yarıldım =)

    enver yılmaz

    @hen, he bak o konuda doğru söylüyosun. başta sadece dese ki “bunlar en iyi gruplar hacım”. tamam sorun yok. ama sonra kendi kafasında sıçtığını düşünüp açıklama gereği duyuyor.

  16. deathless says:

    aynı demeçleri james heatfield verse gene bu kadar üstüne gidermiydiniz acaba merak ediyorum ”metallicaya toz kondurmazlar”!!??…azıcık iyi bir solo attımı istiklal de kasım kasım yürüyenler acaba megadeth in 80 lerde yaptığı albümleri yapsa yanlarına varılırmı acaba!!..o yüzden kimse mustaine egosundan bahsetmesin,bırakın o albümlere imza atan bir adamın o kadar egosu olsun!

    hen

    @deathless, Her Megadeth’i eleştirenin “aga Metallica! Jeymz!” demediği, her müzisyen eleştirenin müzisyenlerle kıyaslanmadığı bir dünya hayal ediyorum.

    deathless

    @hen, hayatında hiç kıyaslama yapmayacak kadar masum birimisin!!??…ister istemez bu sitedeki metallica-megadeth sayfalarını okudum ve o ”tozkondurmamacılığı”da görmezden gelemem!!

    Blakkheim

    @deathless, Ne alakası var konuyla onu söyle daha bi şey demeyecem. Kaç yaşına gelmiş adam çıkıp böle abuk subuk konuşuyor, sen hala James dese bişe demezediniz falan diyosun. Mustaine de adam olsun da abuk subuk açıklamalar yapmasın o vakit. Değil Mustaine, Dio çıkıp ” şaka maka benden sağlam rock-heavy metal vokalisti yok ha ” dese “Aman abi, ne yaptın?!” der insan, bunda metalikacılık, anti-masteyncilik aramak saçmalık resmen.

    hen

    @deathless, Ahah, abi sakin ol ya=) Ünlemler falan.

    Senin dediğin profilde adam var zaten yok demiyorum. Ama şu tartışmaya şu şekilde yaklaşman ne derece doğru sence? Birincisi konuyu saptırıyosun, buraya yorum yazan kişilere “sen çok biliyon!” tarzı şeyler söylüyosun. Kişi bazlı oluyor tartışma. Gereksiz.

    İkincisi burada Dave Mustaine’i eleştiren kişileri tanımadan onlar hakkında “şöyle yapınca böyle havalanan tipler, metalikaya toz kondurmayan tipler!!” gibi şeyler söylüyosun. Belki senden benden daha Megadeth fanılar, x’i eleştirmek x’ten nefret etmek anlamına gelmiyor yani. (Mesela ben gitar bile çalmıyorum ki havalanayım =) )

    Hadi hepsini geçtim senin dediğin gibi herkes Metallica’ya toz kondurmayan tip olsun burdaki. Senin o insanlara şu an tartışılan konu ile ilgili verebileceğin bir cevabın yoksa buraya niye yazıyosun ki? Metallica konusunu sen açtın şimdi mesela.

    Belki tecavüzcünün tekiyim, “sen bir sapıksın!” diyerek değil, konuyla ilgili şeyler söyleyerek beni yanlışlayabilirsin.

    Aeonian_Lich

    @deathless, valla ben hetfield’i de çok eleştiren biriyim. Mesela bir röportajında, ki bu tarz bir karşılıklı röportajdı, amcam dedi ki: “eskiden dar kafalıydık dikine düşünüyorduk bu yönden inandığımız şeyi anında müziğe döküyorduk. Bu dar kafalılığımız bizi başarıya götürdü. Şimdi ise çok geniş bakıyoruz müziğe, ve o kadar süper melodiler müzikler üretebiliyoruz ki hangisini seçsek diye karar veremiyoruz, en büyük sorun burada” diyordu. Yani şimdi birşey demeyeyim de, bu sözlerin alt metinlerinde çok yanlış gelişmiş ego problemleri var. Ayrıca ne demek bu adamların egoları olmasa şimdi bu albümleri dinleyemezdiniz. dinlemezdik o zaman, eksik olsunlar. Müziğe arasına çomak giremez lineer bir kronolojik gelişim olarak bakmamak lazım. Bugün megadeth olmasaydı, metallica olmasaydı şimdi diğer sevdiğiniz metal grupları da olmazdı yanlış bir bakış açısı. Tamam, bu biçimde olmazdı, ama daha kötü mü olurdu orasını kim bilebilir. “genius stands out there”. Yani bir michael romeo, bir jeff loomis dahi seviyesinde adamlar. Bugüne kadar gelmiş metal müziklerden elbette etkilenmişlerdir. Ama onlar olmasaydı da başka bir etkilenim kaynağı yine bulurlardı, ve belki de daha iyi de olabilirlerdi. Bu zaman-mekanda bir dahi varsa ve arzulu tutkulu bir adamsa, o kendi hayal gücünü besleyecek, zenginleştirecek, kendine ilham olacak şeyleri zaten bulurdu merak etmeyin.

    burak canik

    @Aeonian_Lich, +1

  17. Mustafa Sakallı says:

    Onun bu egosu yüzünden Rust in Peace , Countdown to Extinction vs. dinleyebiliyorsunuz farkındasınız değil mi ?

  18. Ugur says:

    Bu haberden başka bir haber yok heralde şu sıralar.Ana sayfada Dave Mustaine görmekten sıkıldım doğrusu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ugur, 10 saniye daha sabretseydin gerek kalmıyodu bu mesaja. :)

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, ahah özür borçluyum efendim :)

  19. Hixxxer says:

    Mustaine amacına ulaşmış sorunun cevabını kaynatmış. Bırakalım grup yarışlarını : P

  20. swamplord says:

    o laflar boy boy…

  21. bu adama harbi harbi uyuzum bende. çok salakça konuşuyor.bir gün megadeth konserine gidersem bu adama yumurta atmak için giderim sonra kavga ederiz o olur yani.endgame e ne demişti bu albümü sevmeyen gerizekalı demişti.aptal herif. bu aralar çok megadeth haberi çıkmaya başladı doğrusu.hayırlısı diyelim..

    ziir

    @Cem(sallanyuvarlan.blogspot.com), cokta iyi demiş o yumurtayı sana attırmam rahat ol ;)

  22. ziir says:

    HELAL SANA DAVE SÖYLEDİĞİN HER KELİME NOKTASINDAN VİRGÜLÜNE KADAR HELAL OLSUN SANA DEVAM……..

    Ugur

    @ziir, FUCK YEAH CAPS LOCK!

  23. illuminati says:

    Bu adam kaç grup biliyor ki

  24. bathory says:

    ıron maidena laf etmek gerçekten Güven Özveri ve Tecrübe ister tamam başarılı bi grubun var ama ıron maiden kadar olda öyle konuş hele black sabbath yada led zeppline hiç laf edemezsin metalin ilk temelleridir onlar

  25. Cagatay says:

    Bakin dostlarım dave mustaine yanlış konuşmaz dediklerine tamamen katılıyorum suanda dunyanın en buyuk 4 grubu icinde değil Dunyanın en buyuk grubudur megadeth.. Dave mustain’in kişiliği gibi bı kişiliğim olsun istemcisinde daima… Evet gitar virtüözü olayına gelince de evet suan James’ hettfield malmsteen bu gibi kisilere on basar son albümü olan 13 albumundeyse grup eski tarzını tamamen yenilemistir… Şikayetin son albümüne bakarsanız müzik tarzını tamamen değiştirmiştik metallica aynen öyle o davul sesleri ne öyle amk … Ben kerry King’e baba derim bu alemde ama dave mustaine icinde kimseye laf söyletmem

  26. Youthanasia says:

    Iron Maiden konusunda yanılıyor olabilir ama Big4′ün en kaliteli müzik yapan grubu Megadeth’tir . Bu arada Dave’e egoist diyenler Dave’in taşaklarını yesin.

  27. saw you drown says:

    Düşündüm de, sanırım metal müzik tarihi içerisinde söylenebilecek en saçma laflar bunlar.

    Iron Maiden lan bu, borumu amk?

  28. Salih says:

    Big Four Dünyanın En İyi Dörtlüsü Değildir Hiç Şüphesiz!

    1 – Öncelikle Anthrax gibi bir gurup varken Iron Mainden’e büyük hakaret çünkü daha çok geçmeden İstanbul konserinde altında çıktı Anthrax Iron Maiden’ın.
    2- Daha doğru dürüst solo gitaristi bile olmayan Anthrax’ın, efsanevi Maiden gitaristlerine saygısızlıktır zannımca.
    3- Kimse kusura bakmasın Slayer’ın sololardaki yetersizliği yada eksikliği her ne derseniz Slayer’ın en büyük zafıdır ve be sebebeten ötürü dünyanın en büyük dört gurubu arasında olamaz.
    4 – Metallica’nın ise 91 de kesinlen müzikal başarızsılığını düşünecek olursak Maiden hala daha çok efsanevi albümler çıkartmaya devam ediyor misal; The Final Frontier,A Mather Life And Death, Breve New World, Dance Of Death…
    5 – Megadeth’in diğer saydığım gruplara göre virtüöz gitar eksikliği olmadı çünkü onlarda hiç Marty Fridman ve Chiris Brouderich gibi gitaristler yoktu! Bu sebepten ötürü Megadeth üretkenliğini hala daha sürdürebiliyor misal; Endgame, Thirteen… Ama bir Maiden olamaz Megadeth saygı duymalı Mustaine

    Thras Metalin Dört Büyük Gurubunun Dördücü Üyesi Anthrax Olamaz!

    1- Exsodus, Tastemant, Sodom, King Diomand, Mercful Fate gibi gruplardan ne kadar daha iyi önce bir onu sorgulamak lazım ve her ne kadar tam olarak Thrash Metal gurubu olarak pek telaffuz edilmeslerde özgün müzikleriyle alakalı olarak bir Nevermore Klasiği var demek istiyorum çünkü adamların yaptığı müzik seviyesine ulaşmak imkansız! Neden mi diyecek olursanız Nevermore’nin gitaristinin adı Jeff Lomis tir ve yine Nevermore’un eski ikinci gitaristi Chiris Broderich tir Megadeth’in günümüz lead gitaristi! Bir kere daha vurgulamak istiyorum Jeff Lomis daha 16 yaşındayken Megadeth ile ismi gündeme gelmiş bir isimdir kendisi!

    Korhan Tok

    @Salih, Ya bir git de niye Big Four demişler, hangi dönemi ve hangi coğrafyayı göze almışlar da grupları seçmişler falan bir bakıver, ne olur. Hakikaten deliriyorum şöyle yorumlara artık, sene 2014 ulan.

    GURUP değil birader bir de. GRUP. Atla deve değil Türkçe ya.
    Biraz daha yazdığın yoruma bakarsam ya kullandığım dili unutacağım, ya da metal müziği bırakacağım. Jeff Loomis’e Thrown to the Sun’da gitar çaldıralım da Big Four’a girsin çocuklar o zaman. Lan allah allah ya.

  29. Ozan says:

    Salih. Anthraxi pek sevmem ama su konuda sana yardimci olabilirim. Big 4 kesinlikle dunyadaki en iyi dort “gurup” sozu altinda cikarilmis bir tur degildir. Thrash metalin onculerinden olan gruplardir. 1986 civarinda thrash metale cogu katki bu dort gruptan gelmistir bu birincisi. Iron Maidenin thrash olmadigi konusunda da hemfikiriz diye umuyorum. Bu yuzden ortada haksizlik falan yok aslinda. İkinci olarak Slayerin sololarina yetersiz gozuyle bakan ilk insansin. Kerry ve Jeff ulan, adamlar daha ne yapsin. Su anda Gary Holt’da gayet yeterli bence. Ve bana gore Metallicanin muzikal basarisi hiçbir zaman düşmemiştir ticari bakmissin sen olaya biraz.

  30. Mustaineisgod says:

    Ben metal müziğe megadeth ile başladım. İlgim arttıkça birçok büyük metal grubunun fanı oldum, iron maiden lisede en çok dinlediğim gruptu. Judas priest de aynı şekilde deli gibi dinlerdim. Şimdi arada bir açıp dinliyorum. Fakat Megadeth’in yeri bende her zaman farklı olmuştur. Şimdi ise bana göre dünyanın en iyi 2 metal grubundan biri megadeth, diğeri dream theater. Bunun sebebi özellikle bu iki grupta jazz altyapılı şarkılar olması ve tekniklerinin aşırı iyi olması. Mustaine ne kadar kendini övse azdır, belki de sadece countdown to extinction şarkısı milyon kere dinlemişimdir, ve asla sıkılmıyorum dinlerken. Sırf bu bile megadeth’in ne kadar üstün müzik yaptığının kanıtı be. Siz hala bu adama laf atmaya devam edin, kıskanıyorsunuz mustaine’i.

    Raddor

    @Mustaineisgod, bence Mustaine’in en az övülen yönlerinden birisi de söz yazarlığı. Hep gitaristliği, tekniği, aksaklığı falan övülür ama gitar çalmasa bu adamın 20. yüzyılın büyük şairlerinden biri olacağı övülmez. Yuh! Çok mu abarttım bilmiyorum ama özellikle Countdown to Extinction albümünde yazdığı sözler inanılmaz. En dahiyane olanı da This Was My Life’ta geçen şu meşhur bölüm. Herkes bilir ama yazmasam olmaz.

    In our lIFe there’s IF
    In our beLIEf’s there’s LIE
    In our buSINess there’s SIN
    In our boDIEs there’s DIE

    Dave’in şarkıda kelime içinden kelime çıkartarak, asıl mesajların ingilizceye sanki bilerek gizlenmiş gibi sunması söz yazarlığındaki ince zekasının güzel örneklerinden biri. Onun dışında Sweating Bullets’ta kendi ile hesaplaşması, Symphony of Destruction’daki fareli köyün kavalcısı benzetmeleri ve daha nicesi. Oysa diğer gruplara bakıyoruz, en baba teknik thrash grupları bile BUNLAR AMARIGANIN OYUNLARI! GEBER! GEBER! şeklinde nakaratlardan öteye gidemiyor. Anlaşılmasın diye de gitarın içine gömüyorlar vokali zaten.

    O açıdan :), metalde kaliteli şarkı sözü yönünde Megadeth’in yeri ayrıdır benim için.

    Nox

    @Raddor, hahah şu yazdığın dörtlük “terrible internet poetry that we would still obviously love to read” grubundan alınma gibi.

    bi de şey var: s(he) be(lie)v(d). galiba lise çağında ince zeka olarak görüyorlar bu tekniği genç dostlarımız :D

    bi üstteki de siteyi keşfedip arama çubuğu dave mustaine yazmış seri yorum yapıyor. allah akıl fikir versin ne diyim ahhaha.

    Raddor

    @Nox, ya valla ben gayet beğeniyorum. Sadece bu parça değil, “Bush çok süper” sığlığına varmadan önceki tüm şarkı sözlerini ayrı seviyorum Megadeth’in. Demek ki liseli akrostiş şiiri kıvamında bulanlar da olabiliyormuş. Olabilir, çok bayık buluna da bilir tabi.

    Bir üstteki arkadaşın siteyi yeni keşfedip sevdiği müzisyen hakkında yorum girmesinde de sakıncalı bir şey göremedim.

    Mustaineisgod

    @Raddor, sana sonuna kadar katılıyorum kardeşim. Adam şiir gibi şarkılar yazıyor, özellikle youthanasia ve cte’daki sözler mükemmel. Herkesin anlamasına gerek yok zaten.
    Bir de admin şu moderasyon onayını kaldır. Kaçıncı yüzyıldayız ne onayı? Hani sitede çok seviyesiz yorum yapan insan olduğunu da düşünmüyorum (dave’e edilen hakaretler hariç tabi :)) şu onayı kaldırın özgür bir platformda istediğimiz gibi tartışalım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Mustaineisgod, baş üstüne.

    Güzide Arslaner

    @Mustaineisgod, Moderasyon onayı her zaman argoyla ya da hakaretle ilgili değildir. Sitede yorum yazanlara avam bir dille cevap vermemenizi ve garsonundan manikürcüsüne, web sitesi yöneticisinden yazlık site yöneticisine kadar iki katı yaşınızda insanlarla kişisel bir samimiyetiniz yoksa senli benli konuşmamanızı öneririm. Taraflılıktan dert yanacaksanız da daha ikna edici nick’ler seçebilirsiniz.

    Mustaineisgod

    @Nox, sana ne? İstediğim müzisyenin altına yorum yazarım. Mustaine ile ilgili yorumlar yapmamın sebebi onu çok sevmemden ve megadeth’in en sevdiğim grup olmasından ziyade sitenin dave’e karşı olan taraflı tutumu. Bir değil iki değil, ne adamın denyoluğu kalmış ne mallığı. Etmedik küfür bırakmışsınız. Sanki mustaine hayatında ilk defa tutarsız açıklamalar yapıyor. Eli yüzü düzgün açıklamalar yapınca da ‘mustaine’e yakışmadı eskisi gibi konuşsun!!!111′ diyen de ben değilim sizsiniz. Eğlence arıyorsunuz resmen.

    Nox

    @Mustaineisgod, yazamazsın demiyorum zaten. fakat yaptığın fanboyluk aşırı cringe bir hareket. keşke yapmasan böyle şeyler.

    Godless Killing Machine

    @Mustaineisgod, dave mustaine’in gündeme gelmek, albüm tanıtımı yapmak için yaptığı sansasyonel açıklamalarla dünya üzerindeki bütün ama bütün metal platformlarında ben kendimi bildim bileli taşşak geçilir, kendisinin de zerre umrunda değil, adam kelle başı 3000 dolardan kendi evine millete tur satan paragöz ibişin teki. pasifagresif’e özel bir durum değil. eğer yaşın 20′den fazla falansa böyle yüz yüze geldiğinizde seninle en fazla kameraya bile bakmadan selfie çektirecek, tek amacı emekli olmadan biraz daha para kazanmak olan bi amerikan kırosunu böyle babanın oğlu gibi savunman harbiden yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi bizi senin adına utandırır.

    Mustaineisgod

    @Godless Killing Machine, bu söylemler adamın umrunda değilse neden hakarete varan kelimelerle dave’e saldırıyorsunuz? Benim demek istediğim mustaine iyi, mantıklı konuşunca da saçma açıklamalar yapınca da illa ki bir yerden vuruyorsunuz. Belli ki adam arıza, ki böyle bir müzisyenin bu şekilde açıklamalar yapması ve egosunu ön plana atması da yeni birşey değil. Yıllardır böyle. Evet yaşım 20′den büyük ve mustaine fanı olmaktan, benim hayatıma birçok insandan daha fazla katkıda bulunan bu adama hayran olmaktan ve onu savunmaktan utanmıyorum. Herhalde siz hayatınızda hiçbir şeye tutkuyla bağlı olmadınız.
    Mustaine’e paragöz diyenler sırf daha fazla para kazanmak için müziğini yumuşatan lars’a ne diyecekler? En azından mustaine müziğinden taviz vermiyor, 2016′da da 1990′da da big four’un en iyi albümüne imza atıyor. Hala cayır cayır thrash metal yapıyor.
    Konuyla alakalı olarak da, bugün birçok büyük metal grubu babasının hayrına bira, viski markası çıkarıyor değil mi :) bu grupların ne için müzik yaptıkları beni ilgilendirmez, ben müziğe bakarım, güzelse dinlerim. Size de bunu tavsiye ederim. Saygılar.

    ismail vilehand

    @Mustaineisgod, ikinci paragraf ibretlik olmuş. Siteye neşe katıyorsun bro \m/

    Mustaineisgod

    @ismail vilehand, eyvallah kardeşim :)

    hickdead

    @Mustaineisgod, morbid angle die bi grup var manyak müzik yapıolar megadeathten daha manyak

    Mustaineisgod

    @hickdead, 12 yıllık Megadeth dinleyicisiyim ve şunu söyleyebilirim ki Megadeth dinleyen ve Mustaine’i kayıtsız şartsız seven herkes benim kardeşimdir.
    Bu arada üstteki bir arkadaş fanboyluk yaptığımı söylemiş. Ben fanboyluk yapamam çünkü erkek değilim :)) Siz önce toplumsal cinsiyet rollerinden ve eril dilinizden kurtulun, her metal dinleyen insanı erkek olarak kodlamayın sevgili @Nox. Daha gidecek çok yolunuz var anlaşılan.

    Nox

    @Mustaineisgod, bu mentionın içerisinde yer almaya devam ettikçe kendimden tiksiniyorum fakat “did you just assumed my gender” kartına başvurman çok ucuz olmuş. Neyse kendimi açıklamaya çalışmayacağım tabi ki. o zaman sana fangirllüğünde başarılar diliyorum.

  31. Firat Tale says:

    @Mustaineisgod, Fan misin troll musun bilemem, ama metal dinleyen bilincli bir kisi asla ama asla kimseyi boyle olumune savunamaz,savunmamali.

    Metal muzigin icinde ve ruhunda bireysellik, sorgulama, baska hic bir muzik tarzinda deginilmeyen konulara deginme, dikkat cekme vardir. Bir kimseyi hele ki bir metal muzisyenini sorgulamadan Tanri yerine koyma oncelikle muzigin ruhuna ve anlatmak istedigi seylere aykiridir.

    Tamam hepimiz bazi gruplarin hayraniyizdir, cok severiz, ama fanatikce bir kisiyi savunmak ne bu muzigi ne de muzigin ruhunu anlamadiginizi gosterir sadece.

    Mustaineisgod

    @Firat Tale, Sevgili Fırat Bey,
    Benim buradaki hayranlığımın bir grup-fan ilişkisinden çok ötede, başka bir boyutta olduğunu anlamanızı umuyorum. Sırf sevdiğim müzisyeni savunduğum için bana ‘troll musun?’ demeniz hiç hoş değil. Bana hayatımdaki birçok insandan daha fazla katkıda bulunmuş, şahsen tanımadığım ancak ne denli arıza olursa olsun koşulsuz şartsız sevdiğim müzisyeni savunmakta hiçbir kötülük görmüyorum.
    Metal müziğinde tanrı muamelesi yapılamaz demişsiniz, ben bu argümana sadece gülüyorum. Rob halford’un lakabı nedir? Ben 15 yaşındayken bile forumlarda iron maiden’ın nasıl bir metal tanrısı olduğu tartışılıyordu. Peki ya John Petrucci’nin metal dünyasında nasıl karşılandığını biliyor musunuz? Metallica konusuna hiç değinmiyorum bile. Bakın bu müzisyen ve grupların nasıl da Metal Tanrıları olduğu yıllardır anlatılır. Hani başka bir tür için ‘müzisyenlere tanrı demek çok saçma’ deseniz anlayacağım, fakat metal müzik için bunu söylemek abes kaçar.
    Saygılarımı sunuyorum.

  32. Mustaineisgod says:

    @Nox, ben metal hammer yazarı değilim, elbette ki en sevdiğim müzisyen hakkında objektif olmayacağım. Benim mustaine sevgim fangirllükten de öte. Tamamen heavy metal kültürü üzerine kurulu bir platformda Mustaine’i sevdiğim için yemediğim laf kalmadı. Ne desem bilemiyorum. Kaldı ki benim ortaya yazılmış yorumuma cevap yazan da sensin. Seninle de daha fazla muhatap olmak istemiyorum.

  33. Belhor41 says:

    @Mustaineisgod,

    “Herhalde siz hayatınızda hiçbir şeye tutkuyla bağlı olmadınız.”

    Esere tutkuyla bağlı olmak ile eseri üreten kişiye tutkuya bağlı olmak arasında ince bir çizgi vardır, ve daha 3 sene öncesinde Chuck Schuldiner, Dimebag Darrell, Phil Anselmo gibi şahıslara saplantı derecesinde hayranlık besleyen biri olarak (Bahsettiğim hayranlık seviyesini özellikle bu sitedeki Pantera kritiklerinin yorum kısmında “LifeHunter” takma adı altındaki yorumlarda bir nebze görebilirsiniz) ikinci durumun hiç sağlıklı olmadığını söyleyebilirim. Bugün bile yazdığım eski yorumlara baktığım zaman “2-3 sene önce ne ağır bir ergenmişim.” diyorum.

    Sonuç olarak, 300.000 yıllık insanlık tarihinde belli başlı kavramlara,olgulara,kişilere tapan sayılamayacak kadar çok kişi geldi geçti, dolayısı ile birilerine tapmak bir marifet değildir. Sizin de Dave Mustaine’e tapma durumunuzu marifetten sayarak, “Herhalde siz hayatınızda hiçbir şeye tutkuyla bağlı olmadınız.” gibi cümleler ile başkalarına üstün çıkmaya çalışma niyetinizi kınıyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.