# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Metalde kadının yeri ve bir müzisyenin isyanı
24.02.2010

Ya aç ya terk et.

Amerika’nın en çok satan metal dergilerinden biri olan Revolver ile ARCH ENEMY vokalisti ANGELA GOSSOW arasında son günlerde alevlenen bir tartışma var.

revolver_1

ANGELA GOSSOW, derginin son sayısındaki “Hottest Chicks in Metal” konseptli takvimden ve kendisinden izin alınmadan bu şekilde lanse edilmekten hiç hoşnut olmamış ve derginin editörüne bir mail atmış.

revolver_3

GOSSOW mail’inde, bunun müzikle hiç alakası olmadığını ve kadınları ikinci sınıf insan olarak görmekten farksız olduğunu söyleyerek, derginin kendisini bu şekilde kullanmasını istemediğini belirtmiş.

revolver_2

Editör ise GOSSOW’a “Eğer bu tarz şeylerde yer almak istemiyorsan, biz de bir daha ARCH ENEMY’ye dergimizde yer vermeyiz” diyerek GOSSOW’a tehditle karışık bir cevap vermiş. GOSSOW’un cevabı ise “Çok da şeyimdeydi” olmuş.

revolver_4

Bilindiği gibi “metal müzik yapan kadın” objesi, bu müzik var olduğundan beri öne çıkarılmış, gruplar da bu durumdan şikayetçi olmamış, bilakis pek çok grup en büyük reklam kaynakları olarak bu taraflarını öne çıkarmıştı. Abartanlar da olmuştu.

revolver_5

Son günlerde metal içerikli pek çok site, kadının metaldeki konumu ve bu şekilde kullanılmasına dair tartışmalara sahne oluyor.

  Yorum alanı

“Metalde kadının yeri ve bir müzisyenin isyanı” yazısına 17 yorum var

  1. Ömer Kuş says:

    Vay be, bu hareketiyle takdirimi kazandı Angela.

  2. Ufuk says:

    bizde bir derginin “taş gibi yavrular” diye başlık atıp kapağına şebnem’i koyması gibi bir durum. amerikan scene’inde böyle hareketler normal karşılanmakla beraber (metal seven kadınlar da bunu böyle benimsemiş durumda) avrupalı anlayışına göreyse bir hakaret olarak algılanıyor.

  3. pigiama99 says:

    Yukarıda da yazdığın gibi, maalesef  bu durumun başlıca sebeplerinden biri grupların bundan pay çıkarması. Ayrıca bunu dergilerin veya derginin ön plana çıkarması da çok yanlış, sadece kar amaçlı, müzikle çok alakasız şeyler bunlar. Her vakit nefret etmişimdir, kadının cinsel öğe veya o tür şeylere itilmesinden .

  4. Sambalici says:

    Şakanın kaka olması durumu var biraz, Angela Gossow da diyor zaten. bi kere olur falan eyvallah da her sene her sene tam sömürü oluyor. Sırf imaj olsun diye (misal Ahmet’in örnek verdiği Kristen Randall kişisi) kadın üye alan amerikan grupları da zaten balıklama atlıyorlar bu tip şeylere, hepsi de silinip gidiyorlar sonunda. Angela Gossow sevmem etmem ama birinin itiraz etmesi gerekiyordu bu duruma, Arch Enemy gibi iyi-kötü ağırlığı olan bir gruptan tepkinin gelmesi iyi oldu.

  5. Ahmet Saraçoğlu says:

    Aslında normal bir durum, “sex sells” diye bir şey var sonuçta , üstelik de metal, gavurların “sosis festivali” dedikleri türde neredeyse tümüyle erkek bir dünya. Dergilerin de bunu hedeflemesi gayet normal. Örneğin şu habere, sırf manşetinden dolayı bile diğer haberlerden üç dört kat fazla tıklandı. Epica ve Kamelot hayranları çok fazla olduğu için değil herhalde.

    Diğer yandan bu durum kadının da silahı olduğu için bunu kullanmaktan çekinmiyorlar. Cristina Scabbia olmasa şimdikinin yarısı insan dinler mi Lacuna Coil’u? Arch Enemy ve Angela kendilerini kanıtlamış olduklarından artık böyle bir şey yapmalarına gerek yok. Angela tüm fotoğraflarında boğazlı kazak kot pantolonla çıksa bile Arch Enemy’nin popüleritesinin düşeceğini sanmam.

    Ama diğer yandan yeni çıkan bir sürü grup bunu kullanıyor, çünkü bu şekilde basında yer alıyorlar. Yani güzel bir üyesi olup da bunu vurgulamama lüksü yok özellikle Amerika’daki yeni nesil grupların. Ufuk’un da dediği gibi Avrupa’da böyle bir açlık yok. Ensiferum’u, Eluveitie’yi dinleyip de grupta kız(lar) olduğunu bilmeyen insanlar vardır eminim.

  6. Burak Gür says:

    Meiju da sevimliydi ^^
     
    ama mesele bu zaten, Meiju bir promosyon öğesi değildi. düğme burunlu olması seksüel bir öğe olmaktan uzak zira. öte yandan dövmeli, kombinezonlu vampirefreaks’ten fırlamış bayanlar ben cinsel bir objeyim diye bağırmakta.
     
    evet belki kısa süreli olarak bir boost sağlıyordur ama grupla ilgili olarak müzik değil de vokalistin göğüsleri akılda kalıyorsa o grup silinip gitmeye mahkum kalıyor. bence başarılı bir strateji değil zira “sektörde hiç vefa kalmadı” diye açıklama yapan yeşilçamda 70lerin vamp kadını modeli metal grubu gani.

  7. Ugur says:

    Helal.Güzel söylemiş az bile söylemiş.Ben olsam o lavuk editörün cevabından sonra revolver dergisine karşı hertürlü muhalif harakete katılırdım.Her ne kadar Liivacı bir insan olsam da Angela bu tavrıyla puan kazandı gözümde.Aferin kız! Sahiden Avrupa insanı başka oluyor canım.

  8. deathless says:

    sinister grubunda bi aralar bi hatun böğürüyodu yanlış hatırlamıyorsam??..yemin ederim o böğürtünün sahibinin kadın olduğunu öğrendiğimde hayatımın ”abandonesi”ni yaşamıştım!!!….angela ablamızada koca bir slm tabi ki bu arada:..

  9. Mustafa Sakallı says:

    arch enemy ününü sexe borçluyken angela’nın böyle demesi biraz ironik.

  10. Ahmet Saraçoğlu says:

    Ününü sekse borçlu derken? :)

    “1999′daki Burning Bitches albümüyle ilk patlamasını yapan Arch Enemy…”

  11. Ömer Kuş says:

    Burning Bitches ne ya? :D Metalde kadının yeri falan derken Ahmet gerçek duygularını ağzından kaçırdı!

  12. Ahmet Saraçoğlu says:

    Burning Bridges’ın latifeli hali.

  13. Mustafa Sakallı says:

    Angela Gossow olmasaydı bu kadar dinlenmezdi arch enemy , bu gayet bariz bir durum. Unirock 2009′da biraz gezindiysen  şahit olamaman imkansız. Arch Enemy’den sonra dinlediği en sert müzik Şebnem Ferah olan bir çok kız mevcut.

    dipnot: Herhangi bir küçümseme içermiyor yukardak satırlar.

  14. Ahmet Saraçoğlu says:

    Anlıyorum tabi canım. Yine de Angela diğer hemcinsleri gibi eteğini sıyırıp alt dudağını ısırıp pozlar  vermedi hiçbir zaman.Tabii ki kadınlığını kullandı, sonuçta sık görülen bir şey değil güzel bir kadının death metal grubunda böğürmesi. Ama Arch Enemy’yi, yukarda bahsedilen türde yeni nesil Amerikan gruplarıyla bir tutmak haksızlık olur.

  15. osman says:

    siteyle, haberle vs. en alakasız yorum geliyor: ah kat von d! aşkından geceleri gizli gizli ağlamasam da, tae kwon do gibi bir ismin de olsa, metali falan geçtim seni seçtim be güzelim.

  16. Ufuk says:

    > kat von d’ye oy vermek için, TAŞSINYAVRUM yazın 6666′ya gönd… yok böyle değildi.
    şu adrese gidip seçiminizi yapıyorsunuz.. fakat abd’de olmadığınız için harley yerine babayı alıyorsunuz.. yine de 1 oy 1 oydur tabi.
    seçeneklerde angela yok, şaşırdınız mı? şaşırmadınız. gelecek sene ve ondan sonraki senelerde de olmayacak muhtemelen.
    http://www.goldengodsawards.com/vote.html

  17. ibrahim says:

    Angela her zaman her hareketiyle favorim olmustur zaten. Harikasın Angela .\m/.    :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.